Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Hozzászólás

Ricsi Előzmény: #784268

Értelek, de ezt is máshogy látom.

Gazdag ember akkor van, ha szegény ember is van. Ha nincsenek szegények, ki fog a földeken hajlongani, csatornát tisztítani, és még sorolhatnám. Ez jelenleg úgy működik, hogy a szegényebbek jönnek, és csinálják. A rendszer ott lett elrontva, hogy amikor végeztek pl a földeken, nem küldték vissza őket. Így pár év múlva már ő sem akart ilyen munkát. És megint kell hozni más szegényeket.

Vagy a másik módszer, hogy a rendszert rengeted meg (nagy válságok), kialakítasz sok-sok szegény embert, és majd azok újra fognak dolgozni. Most ez van világszerte, de szerintem ez rosszabb, mint a másik (szegény országok) megoldás.

A brexit-ről. A világ nem Európa. Ha az angolok kilépnek, kinyílik előttük pl az orosz piac, hogy mást ne mondjak. Ez nem bezárkózás és protekcionizmus. Persze ezt akarják elhitetni, de a világ sokkal nagyobb, és tényleg egyre gazdagabb, így a britek majd kereskednek mással.

Tudod, magyarországon elképzelhetetlenek ezek a dolgok, nekem is azok voltak. Itt élek kint, és ezek a spanyolok most is úgy tekintenek dél-amerikára, mint a sajátjukra. Az onnan jövő emberekre más szabályok vonatkoznak (prüszköl is miatta az Unió), az onnan jövő árukra is. Mert a volt gyarmatokhoz (ha békében váltak el), teljesen máshogy viszonyulnak, és a gyarmatok is az anyaországhoz. Mert dél-amerikában spanyolok élnek. Lehet hogy már azt sem tudják, hol van Spanyolország, de ők akkor is spanyolok. Annak tekintik magukat, tehát azok. Ez alól a Franciák kivételek, mert ők gusztustalan módon jöttek el mindenhonnan.

Én így látom a dolgokat.