Miben küzdenek? Valamiről lemaradtam ezek szerint.
Miben küzdenek? Valamiről lemaradtam ezek szerint.
Nem akarod megérteni??? Az irodanyitás a drága, meg az ott dolgozók, meg a sok szervezőmunka.
Az internet nem jó hirdetni, ezt tudhatnád, a teendőket sem a nagykövetségeken, sem a meglévő államapparátusban nem tudnák ellátni, irodákat kell nyitni, értsd meg végre.
Ahelyett, hogy örülnél, hogy valaki egyáltalán leveszi az állam válláról a terhet, és fáradságot nem sajnálva elvállalja ezt az egészet -szinte szívességből! -, te mindenbe belekötsz, borzasztó.
"..a jobbikot, amely erősödik"
miért erősödik? gyurcsótival kűzdenek.
A végén kideríted, hogy jó üzlet egy olyan termékért ekkora hozamot fizetni amit a letelepedés miatt negatív hozammal is lejegyeznek. :)
A matek lényege bőséges mozgásteret hagytak a cimboráknak extra profitra, és ezért még azt is bevállalták, hogy a letelepedés feltételei között nincs semmi olyan ami közvetlenül hasznot hozna.
Ez csak a piaci része.
Ha az államit nézzük akkor nagyjából a nagykövetségek dolgozói által ez levezényelhető lenne. Mert ha jól sejtem a bírálat úgyis az állam részéről történik . A közvetítők csak felhajtják az ügyfelet és beszedik a lóvét.
...
Az idézet kapcsán nem a nekem ki tetszik nem tetszik bárhol a világban mint politikus a lényeg. Hanem a benne lévő igazságtartalom vsz. :) Tehát ez a fennkölt ideál felé haladunk . :)
Nem lehet nem észrevenni mondjuk ha csak messziről ránézek erre a gonosz migránsozástól a homoszexuális politikus bulikig című előadásra. Ami hát egy mikro történet a világban.
De én nem adom fel, hátha lesz véleménye, mármint saját véleménye. :-)
Kicsit még reménykedem, hogy nem így lesz. Talán...
Nem fog rá válaszolni most sem, majd valami szöveggel leráz, ahogy eddig.
Ezt adták ki utasításba, hogy minden mutyit, lenyúlást meg kell magyarázni?
Egy a tábor, egy a zászló.
MDF, FKGP sokat tudna mesélni, hogy mennyire szövetségesként tekintettek anno rájuk is.
A jobbikot befogják darálni, az mszp.t lélegeztető gépen tartják, a saját érdekeik miatt... közel 2év múlva, ismét az urnákhoz lehet fáradni, de semmi alternatíva, elkeserítő...
Buzizást én se tudtam teljesen követni, de a lényeg, hogy Vona az, és ennek kellett a közszolgálati médiából folynia napokig.
Mindegy, hogy migráncsozás, vagy más az apropó, a fidesz le akarja nyomni a jobbikot, amely erősödik, és ettől tartanak. A baloldal szétmorzsolódott, az most nem ellenfél. De a jobbik tartja magát, ezért támadni kell. Hiszen "egy a zászló", tudjuk.
Amúgy ezeket a baromságokat nem hiszem, hogy valaki a fideszből találná ki, mára a közmédia annyira elbutult és seggnyalóvá vált, hogy ennek elébe mennek, megfelelni vágyásból maguktól is kitermelik ezeket a témákat. Mint az 50-es években, ugyanúgy működik. :-/
Lajos árfolyama közben biztosan emelkedett, bár csak nálad... ;-)
Igazad van, a jobbik mindent tönkretesz.
És újra felteszem a kérdést:
Meg kell-e szavaznia a fidesznek a jobbik alkotmánymódosító javaslatát?
vigyázz veszélyes vizekre evezel. Demokrácia csak akkor működik jól, amíg az a jelölt kerül hatalomra aki nekem szimpatikus? Egyébként gyenge elméjű? :-)!
Visszatérünk oda: politikus ha rövidtávú érdekét nézi, globalizációnak nem tud ellenállni illetve negatív hatásait érdemben csökkenteni, és a szavazóbázist jelentő közép elkezd lefelé csúszni, miközben a politikus csak azt minimumot hajlandó meglépni ami újraválasztásához elég, akkor a közép beint és a szélsőségek azt választanak akit akarnak. 25.5% szavazott Trumpra, 25.6% szavazott Clintonra 1,7% valami zöldre, a maradék otthon maradt, közel 50%. Trump 25%-kal mindent vitt.
Asszem inkább ide mint a migráncsosba:
Nincs erő ami megállítsa a globalizációt. Aki jártas csak Európában látja a vegyes párokat, a tejeskávé és egyéb unokákat babakocsiban tologató echte angol nagyikat, maláj indiai paki feka stb befogadást, London nyitott város, el is szakadhat ha sokat szívóznak, és várjuk meg a brexit végét is. Még nyitottabb Hollandia és Dánia, nem szólva a skandinávokról, Merkel mama Németországáról. Kaptak erős ütést persze, a sok megélhetési geci migráncsossal, akiket kedélyesen transzportáltunk.
Hiba volt a nyitottság, de a jóhiszeműsége nem kérdőjelezhető meg, persze munkaerőt akartak de tudták h arra már ott vannak gépek is…Épp az a keresztényiség amit Viktorunk pártol és Ferenc pápánk mondja: elysium,menedék. Oszt most akkor mégse jár? Hát tömegében gusztustalan 1 csürhe, büdös, mosdatlan, agresszív, követelőző – utálatos. Először akkor éreztem amikor cuccokat vittem és semmi köszi, de aztán
az autópályáinkon gyalogoltak,mert nekik az jár? nem jár, ahogy a forgalmunkat blokkolni, követelőzni sem járt. Kultúráik különbözőek, nem csak a vallásaink. Biztos voltak valós menekültek is, de én láttam a tömeget: min 90 % fiatal ffi, menő nyugati cuccokban, nem kiéhezettnek tűnő, sőt, a további nyugati életre készülő tesztoszteronosok… amire Viktorunk válasza: basszuk a nyugatra őket, és a lúzerek be is nyelték. Ő meg röhögött a markába.
Csakhát jött a dilemma h Ferenc pápa szerint befogadás kell, mert voltak valós menekültek is. Viktor itt kezdte kaszabolni az egyházat h mellé vagy a pápa mellé áll? Példátlan, még szerencse h a Hit gyüli mellé (Viktor mellé) sorakozott fel, nah az a Németh Sándor (ATV) is mekkora 1 megélhetési :-) jól nyomja, a hívei hite inkább nekem a kérdés: ebben az emberben? Tramplinak is tövig nyal, kérte vki erre? Gesztesit is megmentette aki azóta is alkesz, pénzelnyelésben meg gyenge jellemek hipnotizálásában jó, lehet ilyen durva lopás ma Mo-n büntetlenül?
/Lehet persze, Rogán és Kertész Balázs cimbiója napok óta az Indexen – bármi történt? nem. Poltné MNB-nél 5 millás fizetéssel + alapítványi fizukkal bebetonozva, Polt bebetonozva, vejkója a Questoros bebetonozva – nem tudhatott semmi, aham. Pénzvezéreltek és pártvezertéltek ezek. Eltűnt ugye jónéhány milliárd, az MKB és Mato sem épp OK, Patai szőnyegén jógázik társasan ugye a Mato a ritkahajú de terpesztős új csajjal. Fejlettebb demokráciákban már égne az utca, itt nyel a jobbágynép./
Erkölcsileg gáz, anno a történelemben szembenéztünk, jöttek akik el akarták venni és szembementünk… volt h kevesen vö Mohács, történelmileg meg mindig cserbenhagytak átbasztak az úm hatalmak ’56-ot is beleértve. Most meg húzunk kerítéseket amiket 1 közepes szerszámmal bárki átvág és hiphopp a fővárosunkban van, onnan meg Párisban v Brüsszelben terroroskodni van… és ünnepeljük a kormányt h faszán megoldotta. Hát nem, csak a saját fényezéséhez adott alapot, semmit sem oldott meg. Tudja, cinikus. A migráncskák áramlásának akkor lesz vége legálisan, ha ott béke lesz. Onnantól senki sem menekült és visszautasítható. Csak épp nem ez az érdek, sajna a zavarosban halászó hatalmi honfitársaknak sem. Kirabolják ami a térségben van (Récsöl!!!), a többi meg kb Tramplin múlik innentől…
A befogadásról és a sokszínűségről érdemes meghallgatni (főleg kb a 6. perctől), ez az ifj Trudeau (kanadai miniszterelnök) elég ütős :-) https://www.youtube.com/watch?v=ulDYH87K_VU
A vitátokat a betelepedési kötvényről nem volt időm/türelmem követni, de az biztos h a jutalékot a magyar adófizetők fizetik, olvassátok már el… pont ez a játék benne amit nyúltak. Kötvény + (magas) kamat: kincstár, jutalék: ez is, de másképp… nem a vásárló futja, dehogyis, mi mind. Épp az zajlik h több generációra nyúlják az országot, ti meg mind bólogattok h akinek nem tetszik menjen el a hazájából.
Kamatoknál fontos szempont, hogy úgy van ez, mint a tőzsdén. Elvileg "mindenki" tudja, hol van alja, hol van a teteje mikor kell venni, mikor kell eladni, aztán az üzletek megköttetnek valahol. Az elmúlt 5 évből azt hiszem minden forma kamatot fizettünk forintban és devizában (4-6%-ot a piacnak) és ebben a kőbe vésett 2% nem olyan rossz, tekintve, hogy a CDS most 1,3% bázispont körül van, ideális világban senkinek nem fizetnénk kamatot, de mindenki minket akarna finanszírozni.
"Ha pedig tisztán állami akkor az állam rakná zsebre a kezelésit is nem csak a hozamot takarítaná meg."Erre írtam ktgek összehasonlítását, hogy ha a bevétel a miénk, akkor az irodák nyitásának költsége is a miénk. Ne becsüld alá, hogy mennyibe kerül az állami bürokrácia, ha erre kiépítenének egy hálózatot, államilag foglalkoztatott ügynökökkel. Arról nem beszélve, hogy egy kiépített adminisztrációs rendszert saját munkavállalókkal megszüntetni, kb. a lehetetlen kategória - nemcsak Fidesz, úgy általában minden kormány számára.
Eleve röhejes dolgot sikerül még röhejesebbé tenni ezzel a hazaáruló vagy, te meg hazaáruló és még homoszexuális is sztorival.
Ami enyhén szórakoztató a számomra. :)
Új nemzeti egység 3 millióból is néhányan elgondolkodnak talán.
Na de gúnyolódás helyett komolyra fordítsam valahol tragédia Magyarország XXI. sz és az idegengyűlöletből a homoszexuális gyűlöletbe sikerül elnavigálni. Kettőt vegyíteni kemény munkával állami szinten.
Ha így folytatódik még lehet, hogy az Alkotmányba az kerül 2/3-al, hogy Vona homoszexuális. :) Már azon se lepődnék meg, ennyi ésszel még összejöhet. Aztán ha tagadja akkor Alkotmányt sért. Mondjuk nem is rossz lezárása a sztorinak az ívét nézve pont passzolna hozzá alacsony indítás után egyre mélyebbre.
"Ahogy a demokrácia egyre tökéletesebb lesz, az elnöki hivatal egyre közvetlenebbül azt fejezi ki, mi van az emberek lelkében. Egy fennkölt ideál felé haladunk. Eljön majd a nagyszerű és diadalmas nap, amikor a nép egyszerű gyermekei végre elérik, amire szívük vágyott, és a Fehérház lakója egy valódi gyenge elméjű lesz." H.L Mencken 1920. Trump kapcsán idézték de ide is passzol.
A megoldási kulcs egyszerű az almát almával , körtét körtével hasonítani. Különválasztani a piaci részleteit attól ha tiszta államit hasonlítasz piacival. Ha a piacon 0 hozammal jegyzik akkor mi a gránitba vésett minimum hozamunkkal eltévedtünk egy kicsit. Ha pedig tisztán állami akkor az állam rakná zsebre a kezelésit is nem csak a hozamot takarítaná meg.
Látod Mihálynak is látszólag sok év kellett, hogy kibogozza. Illetve azt nem tudjuk sikerült e kibogoznia csak azt, hogy beszélt róla. Hatékonysága lenyűgöz.
Annyi az egész sztori összekapcsolták a kellemest a hasznossal, és a kellemes irányába tolódott a dolog. Aminek az eredménye egy alapvetően jó ötlet gyakorlatban egy mutyizássá változott.
Látod: banyaiz kér egy kávét, hátradől és bízik Lajos árfolyamemelkedésében. :-)!
Ez történik a baloldallal, ha megjelenik a troll DK, és ez történik a jobboldallal, ha megjelenik a troll Jobbik.
1 mrd euro, azért mégiscsak 310 milliárd forint forrás 5 évre, ami az állam rendelkezésére állt, akkor is amikor piacon többért finanszíroztak minket. Jó nem annyira sok, de nem is kevés. (Szvsz, nem is annyira baj, hogy nem 100 milliárd euros nagyságrendről beszélgetünk, azért egy akkora igény katalizátorként hatott volna, és valszeg hamarabb végiggondolja a kormány a letelepedési kötvény ügyét. :-)!)
Szóval ilyen szempontból nem is értem a felvetésed, hogy jobban megéri-e kifizetni milliárdokat, mint az, ha évente nem kell fizetni milliárdokat, mivel ha szükség van forrásbevonásra a kamatot így is úgy is meg kell térítenie az államnak. Az, hogy a kötvénytulaj egy szerződés keretében ezt a hozamot átengedi az ügynöknek az nem az állam problémája kell legyen és nem a magyar adófizetők problémája. Az az ügyfél problémája.
"Viszonyíthatjuk ahhoz is, hogy mi lenne ha az állam működteti. De akkor számolj az egyéb díjakkal is ."
Ezt viszont most én nem értem.
"Aztán azt se felejtsük el, hogy elvileg az egyik meghatározott cél volt ebből minél több forrást bevonni . Érdekes logika , hogy kezdetektől a közvetítő lenyeli a hozamot az miért hatna a forrásbevonás növekedés irányába." A másik korlát mellett, amit viszont nem lehet beleírni a törvénybe: azért túl sokan ne jöjjenek.