Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

tehát akkor tisztázzuk, …

#784143 prospero Előzmény: #784140

tehát akkor tisztázzuk, hogy az alternatív ktgről beszélgetünk, mint elsüllyedt költség illetve bevétel. Ez 5 év alatt véleményed szerint 25-30 milliárd. Évente 5-6 milliárd. Csakhogy akkor úgy lenne fair, ha ezzel szembe a működés alternatív ktgeit beállítanád. Akk irodanyitás az adott országokban, bérleti díjak, oda munkavállalók felvétele (egy része külföldi állampolgár, és azoknak munkabér fizetés), ezen túl ügynökök felvétele továbbra is, marketing költségek, egyéb működési ktgek stb. Ez felszorozva irodák számával. Mondjuk Kínában hány városban nyitsz mennnyi irodát az 1 milliárd fős potenciális piacnak. Megint ott tartunk, hogy-valszeg még így is jobban megéri ez a konstrukció az adófizetőknek, mintha az állam közvetlenül forgalmazná, negatív hozammal.

1,5%-al kisebb hozammal …

#784140 banyaiz Előzmény: #784134

1,5%-al kisebb hozammal adtuk mint a másodpiaci hozamok egészen addig míg a hozamok nem kezdtek tartani a 0-hoz akkor gránitba véstük 2 vagy 2,5% a minimum hozam letelepedésinél. Vagy módosítottuk ezt a gránitba vésett dolgot más %-ra valami ilyen fennforgásra emlékszem.

Ami gyakorlatilag egy prémium kategória . Szerintem a pemák se lehet sokkal több. Pmák infla+3 Pemákot nem tudom nem néztem mostanában de nem hiszem sokkal több lenne mint a letelepedési. Ehhez pedig egy letelepedést is adunk. Ügyfél pedig kezdetektől 0 hozammal jegyzi a közvetítőnél. De mi azért csengetjük a szép összegeket rá . :)

Akármekkora jóindulattal szemlélném ez a tudatos csalás kategóriája. Ennyire balfasz módon másképp nem lehet összerakni egy ilyen konstrukciót vsz.

Nem beszélve arról, hogy kezdetekben most naptári évre nem tudom mikor indítottuk a letelepedésit de akkor vsz még 4-5%-os devizakötvény hozamok is lehettek.

Szóval hagyjuk. :) Lényeg a lényeg gondos gazdája volt/van ennek a dolognak. Pedig maga az ötlet jó , csak hát az ördög a részletekben van.

Szépen elsumákoltak ezzel évekig, és akkor most gyorsan felülvizsgáljuk. Ehhez tényleg arc kell.

De nem értem miért véded ezt így amikor védhetetlen. Te is keresed a kihívásokat .

Ezekkel a játékszabályok…

#784138 banyaiz Előzmény: #784134

Ezekkel a játékszabályokkal vsz negatív hozammal lejegyeznék. Gyakorlatilag le is jegyzik hiszen kipengetnek ennek a cégnek akit itt reklámoztam 60 k eurót mint ügyintézési költség, vagy kezelési költség . Az tőkére vetítve 20% a futamidő kezdetén.

Amennyi erre ráment az kb a fradi stadion ára. Végül is ami megéri az megéri. :)

Aztán jön Varga Misi és teljes komolysággal előadást tart a pénzügyekről, hogy ő felülvizsgálta, gratulálok neki.

Te most vizsgáztatsz eng…

#784135 banyaiz Előzmény: #784133

Te most vizsgáztatsz engem? :)

Nyilván amikor indították magasabb hozamok voltak a piacon, aztán gyorsan lecsökkent ahogy lecsitult ez a pávatánc, görög banzáj stb történet és cdsünk normalizálódott. Jelenleg 0 közelében vannak a hozamok 5 évre is . Amikor kezdődött még 3 fölött lehetett , most meg sacc/kb bőven 2%alatt van.

De az ügyfél 0 hozammal lejegyzi a kezdetektől fogva. Persze mert nem kérünk még egy magyar lakcímet se utána, laza az egész konstrukció. Miközben az állam pengeti a cégeknek a 2,5%-ot vagy mennyit most.

Ráadásul törvénybe foglalták tavaly , hogy mennyi a minimális hozama ennek , hát azt meg minek? :) Garantálják a profitot a haveroknak?

Megmagyarázhatatlan dolgok.

Nagyjából ezen buktunk ha 1 mrd euró körüli az állomány 25-35 mrd Ft között. Egy jó stadion összejött volna belőle.

Nem beszélve arról, hogy a laza feltételek miatt esetleg még be se jelentkezik itt egy lakcímre, nemhogy venne egy házat vagy beruházna másba.

0,2% többlethozamot gara…

#784134 prospero Előzmény: #784133

0,2% többlethozamot garantál mint a másodpiaci hozam. 300.000 eur-ra vetítve ez 600 eur "veszteség" a magyar államnak. Nem nagyon látom a 10 milliárdokat éves szinten.

mennyi a letelepedési kö…

#784133 prospero Előzmény: #784130

mennyi a letelepedési kötvény hozama most és mennyi volt a piaci kamat amikor indították?

De neked az mindegy, hog…

#784132 banyaiz Előzmény: #784131

De neked az mindegy, hogy az adódból ilyen machinációkkal elcsorognak 10 mrd-ok? Közben meg a kórházban neked kell tartani az infúziót ha bemész, vagy egyik rokonodat beviszik? :)

Ne vicceljünk. Mihály kolléga mesélhet amiről akar, hát egy óvodás rögtön átlátja mire ment ki a játék, és ha az elején nem is de max fél év múlva be kellett volna keményíteni.

De leginkább az elején mert már akkor nyilvánvaló volt mi lesz ebből így.

Ez kb az a kategória mikor az állam megrendel egy autópályát és 150%-os áron sikerül leboltolni , vagy 200%-on. Dettó ugyanaz csak ilyen egzotikus dolgon a messzi távolban.

Ebben vsz minimum megáll a hűtlen kezelés mint vád, de inkább valami bűnszövetségben elkövetett nagy értékű állami vagyontárgy eltulajdonítása vagy ilyesmi.

Én ezt értem, az egész k…

#784131 prospero Előzmény: #784126

Én ezt értem, az egész konstrukciót értem. Arra voltam kíváncsi rajtad kívül más érti e. De hol van benne a hűtlen kezelés? Ügyfél (másik ország állampolgára) arra szerződik amire akar, -ha lemond a hozamról is - magyar államnak köze? Az ügyfél megfizeti az árat az ügynöknek, és ebbe a hozam is beletartozik, ha így szerződik.

Még annyit erről a témár…

#784130 banyaiz Előzmény: #784120

Még annyit erről a témáról, hogy ezek után egy Varga Misi gazd miniszter kiáll és van bőr pofáján arról beszélni, hogy időszerű felülvizsgálni.

Hát ez a b+ kategória. Ha az elfogadáskor nem volt annyi sütnivalója , akkor amint meglátja azt milyen feltételekkel jegyzik máris kapcsolhatott volna , hogy bukunk rajta, és 0-val is jegyzik.

Persze nyilván nem ennyire hülye, csak a népet eteti esti mesékkel. Nyilván eleve ez volt a cél, hogy extraprofit csapódjon le ezeknél a cégeknél.

Ezért mondom, hogy ez már a maffia törvény hatálya alá esik, jól éreztem én a dolgokat. :) Nem tudom van e nálunk ilyen az olaszoknál az alá esne.

Megnéztem egy ilyen Rogá…

#784126 banyaiz Előzmény: #784119

Megnéztem egy ilyen Rogán féle brancsot rákerestem, ha már ennyit beszélünk erről az okosságról.

300 k euró az összeg úgy látszik megemelték én még 250-re emlékeztem.

60 k kezelési költség, és az ügyfél 300 k-t fizet be és 300 k-t kap vissza.

Magyarul a közvetítő lenyúlja a teljes hozamot. :)

Még részletesebben ezt a kötvényt ezekkel a feltételekkel ezek az ügyfelek lejegyeznék 0 vagy 0 közeli hozammal is. Ahogy le is jegyzik mert konkrétan ennél a cégnél amit néztem azt kapják vissza amit befizettek.

Még jobban a mélyére nézve teljesen feleslegesen elbukjuk a hozamot azért, hogy néhány kecsege cég akik tudjuk kiknek a haverjai extra profitra tegyenek szert. Mert azért ügyfelenként 60 k euró is csinos profit egy ilyen közvetítésért szerintem. Az 20%-a annak amit leköt az ügyfél csak a kezelési költség. + még az 5 éves hozam ráadásul futamidő elején. Nem a végén az elején a teljes hozam +60k euró ügyfelenként.

https://helpers.hu/hu/services/immigration/investm...

Nem fog válaszolni. Azér…

#784125 walex Előzmény: #784107

Nem fog válaszolni. Azért nem kap piros pontot a pártközpontban. :)

Csak is idióták lehetnek…

#784124 walex Előzmény: #784087

Csak is idióták lehetnek ugye, ha nem akarnak asszisztálni a Habi-Tóni bizniszhez, de azért még erőlködj egy kicsit.

de még mindig nem válasz…

#784120 prospero Előzmény: #784113

de még mindig nem válaszoltatok, hogy hol játszik a történetben állami pénz elsikkasztása vagy magyar adófizetők megkárosítása ami megalapozná a hűtlen kezelés vádját, tekintve hogy az ügyfelek szerződnek az ügynökkel valamilyen díjért (külföldi állampolgárokról beszélünk), az állam pedig megfizeti a hozamot a kötvénytulajdonosnak, mint mindenki más esetében.

Normál államkötvénykiboc…

#784119 prospero Előzmény: #784113

Normál államkötvénykibocsátásnál is vannak közbeiktatva ügynökök, csak ott az állam a megbízó és ő fizeti a kibocsátás költségeit, itt meg az ügyfél, azaz a kötvényt jegyző, mi a probléma.

Ezeknek a cégeknek a köz…

#784113 banyaiz Előzmény: #784111

Ezeknek a cégeknek a közbeiktatásával . Ha megnézed ennek a sajtóját elég vad találgatások mennek az ügyben.

Pl a leginkább extrém amit olvastam még régebben, hogy duplán számolhatjuk a kifizetett kamatot mert jutalékként ezek a cégek lekapnak teljes 5 éves kamatösszeget. :)

Elég durva ha igaz lenne, én nem tudom, de ezekről a jóemberekről még ezt is el tudom képzelni ennyire hülyének nézzék az embereket.

Nyilvánosak ezek az adatok milyen jutalékkal, milyen kezelési költséggel, technikai menete az egésznek? Mint egy normál államkötvénynél? Mert én nem tudok róla.

Válaszolj előbb Te az ál…

#784112 prospero Előzmény: #784107

Válaszolj előbb Te az általam feltett kérdésre és abban benne van a válasz is. Valóban célja-e a Jobbiknak az alkotmánymódosítás és ha igen, miért tesz bele egy olyan bekezdést ami nem szükséges és nincs is róla megegyezés?

A kamat annak a számlájá…

#784111 prospero Előzmény: #784106

A kamat annak a számlájára megy aki a kötvény tulajdonosa. Szóval, hol az állami pénz lenyúlás a történetben?