Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

...

#781429 prospero Előzmény: #781426

Eszem megáll. Baloldali kormányok idején az ellenzéki újságírásnak milyen feltételei voltak adottak, amit az állam biztosított? Nem is volt ellenzéki média magyar nemzet, magyar hírlap kivételével...akkoriban állam megerőltette volna magát, hogy ne múljon ki az ellenzéki újságírás??

Ha ellenzéki újságírást akarok csinálni, akkor alap, hogy államtól nem fogadok el pénzt, lsd. Vs.hu esete az mnb-vel, mert hitelességi problémákhoz vezet...

Ráadásul találgatások vannak tényként beállítva...állítólag ez meg az van a háttérben, miközben folynak a tárgyalások a szerkesztőséggel. Nagyon komoly.

...

#781426 banyaiz Előzmény: #781423

Nekem az a gyanúm Matgab itt inkább az a sztori, hogy kihasználva ezt a helyzetet és a tulajdonosi kört megszüntetését elősegíteni volt a cél. Ez a kormányzati cél.

Mit lehetne tenni, csak a legvégső esetben logikus ez a lépés a tulajdonostól. Egyszerűen nem belenyúlni ilyen módon elősegítsék a bezárást állami részről. Vsz az már bőven elég lett volna ne ez történjen.

Még jobb lenne ha nemcsak vaddisznó módon hanem semmilyen módon nem kavarna az állam a médiapiacon. De hát attól olyan messze vagyunk, hogy az szinte illúzió kategória.

...

#781425 tozsdenyul Előzmény: #781423

a megoldás, hogy a kormány ne lehetetlenítse el a nem kormánypárti médiát, az üzleti és jogi környezet megeröszakolásával, majd ha esetleg ez is kevés, akkor a kivásárlással.

Szerintem van neked annyi eszed, meg tapasztalatod, hogy ha megnézed a tulaj lépéseit, ne keress benne piaci logikát (mert nincs)

Ezenkívül, ha szerinted a népszabi nem tehetö nyereségessé, holott a legnagyobb példányszámú nem bulvár napilap, akkor miért is keresel bármi piaci logikát a médiapiacon, ahol ennél csak rosszabb lapok, azaz nagyobb veszteségek vannak?

Mszp mitől nem szabadul …

#781424 banyaiz Előzmény: #781415

Mszp mitől nem szabadul vagy szabadult meg? Valami olyasmi rémlik már a székházukat is eladták vagy el akarták adni. Így folytatják kéregetniük kell az aluljáróban legyen vacsora. :) Nadrágszíj meghúzása van.

De azért azt nehéz elhinni még ebben a közegben is, hogy az a racionális gazdasági döntés bezárni és volt nincs. Ez maximum akkor lehet opció ha mindent megpróbált a tulaj és nem volt a kerek világon senki aki 2 Ft-ot adott volna a lapért. Nem hiszem, hogy ez történt.

...

#781423 matgab Előzmény: #781421

akkor a megoldás az, hogy biztosítson pénzt a fennmaradáshoz a kormány, szerinted? MErt a megoldást nem látom...

Valszeg a tulaj megpróbálta eladhatóvá tenni a cégét, ezért kistafirungolta, de így sem tudta eladni. Ennek volt köszönhető a +0-ás eredmén valszeg. az olvasóbázist elveszítette, tehát ha az elmúlt 10 éven 5 yard veszteséget csinált, akkor a következő 5 ben csinálna 5-10-et, hisz most már bevételei sem lennének...

...

#781421 banyaiz Előzmény: #781406

Értem én , hogy ebben a homokozóban így mennek a dolgok a médiapiacon. Fidesz kezében az adu az állami lóvékkal és innentől kezdve sok mindent megtehetnek . Csak szerintem nem bölcs dolog itt is ezt a gőzgép stílusukat alkalmazni mert annyira belenyúlnak az egészbe, hogy tényleg egy 50-es évek eleje média az kutyafüle lesz. Népszabadság azért nem egy helyi kanászkürt újság volt. Szerintem megint túlpörögték a feladatot. Nagy lelkesedésben letörölni mindenkit aki nem bólint azonnal. Ráismerek ebben erre az Orbán féle mentalitásra mindenki ellenség aki nem csókol kezet, és azt le kell törölni. :) Goebbels is megsüvegelné ezt a fajta hozzáállást a világ dolgaihoz. :)

Vsz ugyanerre játszanak Simicska média érdekeltségeinél is. Előbb utóbb kivérzik állami megrendelések híján aztán le lehet törölni. Aztán győzelem. :)

...

#781419 prospero Előzmény: #781414

ez akkor is egy üzleti döntés része, ha így van. Kapitalizmusnak hívják. De most komolyan: az államtól várod, hogy megmentse? Továbbra is kérdésem: ha állam, vagy kormányközeli figura megmenti akkor az nem ugyanúgy a sajtószabadság felszámolása? Itt az ellenzéknek kellene virítani a pénzmagot, vagy sorosnak.

Ezen túl, ha valakinek van ingerenciája indítsa újra a lapot, senki nem tiltja. Népszabi 2.0. Nincs 5 milliárdos veszteségpuffer. Tiszta nyereség.

...

#781416 tozsdenyul Előzmény: #781414

10 év alatt volt 5 milliárd veszteség, miközben nagy összegekért reorganizálták és nyereségesbe fordult.... Valami ilyesmi

Mondjuk, aki piaci alapokról beszél magyar médiában, az több szóra nem is érdemes...

A röhej meg az, hogy maximum egy kivétel volt, a népszabi, ott van akkora olvasottság, hogy akár piacilag is müködhessen

bizonyítani kéne tudni, …

#781415 prospero Előzmény: #781411

bizonyítani kéne tudni, hogy 5 milliárd ft veszteség pénzt ért bárkinek az ellenzéken (simicsnek van egy magyar nemzete, spédernek egy index.huja), úgy hogy az mszp szabadult meg tőle.

...

#781414 banyaiz Előzmény: #781408

Ennek a kiadónak évente mrd-okba került a Népszabadság fenntartása? Gyakorlatilag azt mondod azért zárták be mert most értek el oda, hogy a veszteségnél meg kellett húzni a plafont, és azonnal bezárás? Ennek ellentmondó hírek röpködnek, racionalizáltak, és már egészen gatyába rázták.

Olyasmiket pedzegetnek cikkekben, hogy csomagban adnának el több lapot és ennek ára a Népszabadság kivégzése.

...

#781413 prospero Előzmény: #781404

a sajtó mindig is baloldali-liberális privilégium marad, egyszerűen ilyen a természete, a sajtó és "sajtószabadság" erről szól: sajtó segítségével támadni a konzervatív értékeket, a jobboldalt, a kormányt, a fennálló rendszert, ebből következően konzervatív újságírás mindig vesztésre áll hiszen az csak "propaganda", illetve túlhaladott értékek pl. Család don quijote lovagja.

Ha nem lesz népszabi, lesz/van helyette más dögivel.

Ezt én értem Ibiza csa…

#781411 banyaiz Előzmény: #781402

Ezt én értem Ibiza csak azt nem találom logikusnak, hogy egy Népszabadság méretű lapot be kell zárni. 0-ról felépíteni egy ilyen lapot mennyi lóvé lenne? Ki az a marha aki pénzt érő lapját bezárja nehéz lesz ezt megmagyarázni racionális gazdasági alapokon. Egyértelmű a politikai kavarás a dologban. Amit nagyon szánalmasnak találok . Mit zavarja, hogy egy másik újságban kritizálják? Mindenki dicsérje mint Rákosi elvtársat?

...

#781410 tozsdenyul Előzmény: #781406

tetszik majd a hasonló véleményem lévöknek csendben maguk elé meredni, nem morogni, ha nem tudni ki és hogyan és mennyire lopta szét a (köz)pénzét, vagy ha nem tudni miért is szakadunk le mindenkitöl miközben ömlik be a pénz stb

Itt nem a népszabi a lényeg, hanem hogy nem maradt semmi a kormánymédián kívül

Szerk

De megértem hogy sokaknak tökre bejön a népnemzeti kommunista rendszer, ha a fasz jó oldalán állónak remélik magukat - az is megvan már rég, hogy személy szerint kiket nem zavar a komcsi lét :)

...

#781408 prospero Előzmény: #781400

Erről beszélek: origot megszerezték, tv2 csoportot, magyar idők, m1 ktgvetés: következtetés: a sajtószabadság felszámolása zajlik. Kitömné az állam a népszabit pénzzel: a következtetés ugyanez.

Röviden: patásördög orbán a hibás, ha van lóvé- felszámolja a sajtószabadságot, ha nincs lóvé: felszámolja a sajtószabadságot.

Miközben: mszp adta el a népszabit, és az olvasók pártoltak el tőle - állítólag 100 ezer fővel csökkent az igény a nyomtatott lapra az utóbbi években.

Kérdés: ha valakinek nincs politikai célja egy ellenzéki felület fenntartására, miért pumpáljon bele évente milliárdokat? Ha az ellenzék nem tejel a lap tulajdonosnak a fenntartásért, miért tegyen bele ő milliárdokat, ha látszólag nincs esélye arra, hogy egy kormánybuktatás után, a befektetése megtérül?

Annak,hogy miért most, számtalan oka lehet, attól kezdve, hogy a tulajnak olyannyira nem jött be egy másik befektetése, ami miatt a pénzpumpálás ebbe a lapba a továbbiakban nem volt kivitelezhető. De majd megtudjuk a hátteret is idővel.

...

#781407 matgab Előzmény: #781406

Van Népszabi eredeti első évfolyam első számú újságom 1956.11.01-ről, ha valaki nagyon szereti a Népszabit van az az ár amiért odaadom... :-)

...

#781406 matgab Előzmény: #781398

tetszett volna az ellenzéknek úgy kormányozni 2002-2010 között, hogy legyen esélye a visszatérése a mézesbödönhöz. Akkor biztos többet érne a népszabi. De úgy, hogy még ellenzékből könnyű helyzetben sem sikerült még hiteles alapkoncepciót sem megalkotni arról, hogy mégis ha ők kormányoznának, az mitől lenne jobb és így várhatóan még további 6 évig biztos nem lesz fejőstehén a népszabi sem, ki várhatná el, hogy betoljon még ide valaki legalább még 5 milliárdot...??

igen..lehet kevesebb fia…

#781405 Ibiza Előzmény: #781378

igen..lehet kevesebb fiatalnak van cnc kezelési okj-ja mint neked ,)

de één arról beszélek mi volt az elvárás..

faterom idejében örültek emberek ha kijárhatták a 10 osztályt..

az én időmben az volt egy szakma meg ha érettségi van az már nagyon jó.. főiskola már kánaán..

utána minimum egy diploma..mindegy milyen az fiam csak diplomás légy.. (ezek vagytok ti)

a maiak meg valamilyen diploma utána szakdiplomák..nem egy hanem többnek 2-3 is.. 1-2 nyelv..esetleg külföldi iskola a hazaira ráhúzva..

...

#781404 banyaiz Előzmény: #781401

Bors, blikk ezeknek van valami politikai tudatossága? Nem olvasom őket nem tudom.

ATV tényleg az még működik mint tv csatorna.

Van még leküzdendő feladat, ilyen lendülettel ügyködnek 110% -os siker várható. :)