Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Migránsok és bevándorlók

Elszállt az egész, de nyomtam egy copyt rá...huhh

#779866 tozsdenyul Előzmény: #779862

1. Hiba /= lehetetlen.

2. Te vagy keresztény (állítólag)

már bocs, folyamatosan a…

#779865 tozsdenyul Előzmény: #779859

már bocs, folyamatosan arról beszélek (tök hiába), hogy próbálj egy kicsit távlatosabban gondolkodni...és akkor Orbán

Kerítés, meg Orbán (én nem beszéltem kerítésröl) meg hogy támadják Orbánt - ezek kis dolgok, provinciális dolgok

Jó, akkor maradj ezen a látóhatáron, legalább megpróbáltam :)

"banyiz szintű kommuniká…

#779864 KawaBazsy Előzmény: #779854

"banyiz szintű kommunikáció"

Hehe, lassan már ez lesz a mellébeszélés mértékegysége. :-)

Az a helyzet nem vádolha…

#779863 banyaiz Előzmény: #779807

Az a helyzet nem vádolhatjuk őket frankofóniával, germániával, viszont anglomániával igen.

Kulturálisan vonzódnak a Brit Birodalomhoz . Vagy EU ellenes érzelmek vannak bennük ezért akarnak átkelni.

Prózaibb okokra tippelnék. :)

De őszintén szólva én se látom mi az a hatalmas nagy motiváció , szociális ellátórendszer oké, de hát azért a fene cserélne fel egy Franciaországot egy Angliára élőhely szempontból. Párizsban, vagy Marseilleben elvegyülnének tökéletesnek gondolnám a számukra.

#779862 prospero Előzmény: #779837

"Ahogy mondtam továbbá, hogy a muszlimok lesznek leginkább szívatva, ök lesznek az áldozati bárány, mint a zsidók korábban.

Tehát akkor én nem gondolkodtam el, hogy a németek ezt nem fogják hagyni? Dehogynem.

Ahogy ezért mondtam, amikor ebben a totyikban ment a pánik, hogy muszlimok leszaporodják az EU-t, hogy egy fenét.

Korán jött a válság, nincsenek elegen, és lesz reakció (azaz ütve lesznek, és 10% kisebbségnek nincs esélye lenyomni a 90%-ot)

Mindenki abból indul ki, hogy minden marad változatlanul, és akkor minden évben jön egy millió migráns. Fenét, betelik a pohár gyorsan és jön a reakció - a politikától is meg a lakosságtól is.

Ahogy azt is elmondtam a legeslegelején, hogy hiba a migránsokat beengedni, különösen muszlimokat."

prospero Magyarország topikban: "ha úgy tetszik a pápa feladta a lehetetetlen feltételt: fogadd be ellenségedet a hazádba, házadba."

tőzsdenyul gúnnyal: "Már egyenesen lehetetlen? Sokat segítesz a te féle kereszténység megértésében."

Folytasd kérlek. Sokat segítesz annak megértésében, hogy miért lehetséges. Sőt lesz Gyurcsány performansz is a migránsok befogadására buzdítva. Remélem ott leszel és nemcsak jelentkezel befogadónak, hanem ténylegesen be is fogadsz, csak a hitelesség kedvéért.

tozsdenyul idézve "Ahogy ezért mondtam, amikor ebben a totyikban ment a pánik, hogy muszlimok leszaporodják az EU-t, hogy egy fenét.

Korán jött a válság, nincsenek elegen, és lesz reakció (azaz ütve lesznek, és 10% kisebbségnek nincs esélye lenyomni a 90%-ot)

Mindenki abból indul ki, hogy minden marad változatlanul, és akkor minden évben jön egy millió migráns. Fenét, betelik a pohár gyorsan és jön a reakció - a politikától is meg a lakosságtól is."

Fenét, nem fog változatlanul maradni semmi:

"Amennyiben az Európai Unió még mindig nem ismerte fel, hogy a következő évtizedekben Európát óriási migrációs hullámok fogják elérni, akkor a saját polgárai ellen vétkezik. Migrációkutatók 250-400 millió fő közötti afrikai Európába utazását vetítik előre" – írta Erika Steinbach, a német kormányfrakció emberi jogi és humanitárius segítségnyújtásért felelős szóvívője Orbánnak.

250-400 millió fő, csak Afrikából.

Lehetséges. Persze. :-)!

(Ps. Magyarország topikban folyó vitánk nincs még lezárva, később válaszolok.)

Te hoztad be Orbánt :) a…

#779859 Koffein Előzmény: #779856

Te hoztad be Orbánt :) az egész innen indult #779800

Itt miről is volt szó? Mire értettem? Arra, hogy a jogvédők tüntettek (azt nem tudom, hogy még tüntetnek-e), a Calaisi migránsok mellett, hogy a hatóság ne számolja fel a környéket.

Innen megérkeztünk bő 7 óra után az Orbánozáshoz.

Megjegyzem, hogy ha a nagy EU vezetők nem látnának rációt, abban, amit Viktor cselekszik pl egy kerítés felhúzásával, akkor ez a hír meg se született volna

Ne szűkítsük le a vitát arra a szintre, hogy ezek a falak, vagy ahogy a német politikus is fogalmaz "fedett platform", vagy "szárnyas kapu"k, mind Orbán miatt épülnek. Ugyan már. Ki az Orbán a nagy halmazba? Ki? Egy kis paraszt a sakktáblán. Kik határozzák meg európa mozgását, szívdobannását? Hát Merkel, meg Hollande, meg Renzi, meg Cameron (aki amint tudjuk kiszállt a buliból). Szóval Orbán egy kis zabszem, aki körbekerítheti az országot, ha Merkel+Hollande+Renzi azt mondja, hogy sehol nincs kerítés, és lehetetlenítsük el ezt a kis ugribugrit, mert kerítés nélkül is megtudjuk MI a nagy EU oldani a problémát. De kiderült, hogy senki nem tudja fedett platform nélkül megoldani a problémát. Szóval miről beszélünk? Ki, kinek is ad táptalajt?

Az amit leírtál #779855 -ben azaz, amire nagyon is jól ráérzett a Habony média, és kijátssza a lapjait, hogy ne kelljen az ország dolgairól beszélni. De ha hagyják (mármint az ellenék, és miért is ne hagyná? mert hagyja), hogy Orbán azt csináljon, amit akar, akkor azt fog csinálni, amit akar. Amint írtam, ez a társadalom hibája, ezt a politikai lezüllesztés megkezdték már a 90es években, de tökélyre Feri fejlesztette, amit átvett, lemásolt egy az egyben a Habonyi művek, és ezt tökéletesre csiszolta. Néha ledob egy kis húst hadd zabáljatok, rágjátok? Ízlik? Igénylitek? Többet akartok? Egyszerre harsogj a nép, igen, dobj még többet és többet. Há hogyne, tegnap brüsszel, ma migráns, holnap putyin, holnapután trump, azután meg istentudjami...

nem Orbánra akarom leszü…

#779856 tozsdenyul Előzmény: #779854

nem Orbánra akarom leszükíteni, de tetszik vagy sem, demokrácia vagy sem, ebben az országban az történik amit Viktor akar, ez a realitás, tehát az ország szempontjából meghatározó hogy ö mit csinál, vagy mit akar csinálni

Másrészt nekem persze hogy vannak válaszaim a saját kérdéseimre, arra lettem volna kíváncsi, hogy te (vagy más) hogy gondolod, egyáltalán gondolod-e valahogy...

nem az a kérdés (leírtam…

#779855 tozsdenyul Előzmény: #779853

nem az a kérdés (leírtam a vitaindítóban amúgy), hanem hogy rakod össze te

Vagy hogy rakja össze Viktor

Miért nyomja 2011 óta, hogy fúj Brüsszel?

(2007-ben még I love you Brüsszel lemez ment)

Miért nyomja 2009 óta, hogy I love you, putyin? (2007-ben még fúj putyin ment)

Miért ekkora a tét, a népszavazással Viktornak? Miért nem köti az orrodra hogy mit fog lépni, miközben azt igen, hogy tudja mit lép majd?

Miért ez az óriási lendületü gyülölet csiholás? Eszköz (könnyebb érzelmi politizálással a szavazót megtartani)? És nem számít a következmény?

Vagy cél? Jó nekünk a feszkó gerjesztése? Ha igen, akkor miért?

Mi lesz, ha szétesik az Eu? Szétesik vajon? Akarjuk mi azt, vajon? Ha megnézzük, nem hogy mit mondunk, hanem hogy mit teszünk, az vajon mit árul el, mit akarunk mi?

Fog-e változni Merkel politikája? Ha mondjuk nem, arra hogy reagál a felsöbbrendü német? Miután 1-2 évig lereagálja a dolgot, ugye, arra hogy reagál az alsóbbrendü muszlim? Na meg arra a német megint?

Ezekre hogy reagál majd a többi muszlim pl?

És akkor putymó a nagy sakkos, ö majd tétlen lesz?

Ezeket kellene szerintem végiggondolni, és hogy ebbe a folyamatba mi hogyan illeszkedik, gerjeszti, vagy nem...

Meg hogy ha ez a folyamat végigfut, akkor mi tulajdonképpen mit is akarunk, amikor helyzet lesz? A 9 milliós sziget az európa tenger közepén?

Az oké, hogy fúj migráns, meg a kamionost ne bántsuk, megmittudomén...

De játsszuk kicsit tovább azt a kottát, amit valakik elö akarnak írni nekünk, helyettünk, és úgy nézzük meg a dolgokat.

Szóval elöregondolkodás, tovább gondolás, mögé gondolás. Mindegy mire jutsz, de gondolkodjunk.

Azt értem, hogy Orbánra …

#779854 Koffein Előzmény: #779852

Azt értem, hogy Orbánra akarod a témát leszűkíteni, de Én nem Orbánról beszélek, mert az tiszta sor, hogy nem a migránsok miatt csinálja, hanem egyéb okokból. De az, hogy ezt csinálja, ez az össz társadalom hibája, amiben benne vagyunk mindnyájan, még Te is.

Szóval visszatérve a fő kérdésre, mi lesz 5-10 év múlva az eu-ban?

Megy a blabla, megjegyzem ez már banyiz szintű kommunikáció, maszatolás, sakktábla, nagy vályú stb, de nincs szó arról, hogy mit kéne tenni? Kíváncsi vagyok a nézőpontodra, ha ennyire látod, hogy mi lesz 5-10 év múlva ebben a nagy EU-ban, akkor halljuk.

hallgatlak, vagyis olvas…

#779853 Koffein Előzmény: #779852

hallgatlak, vagyis olvasom véleményedet, hogy szerinted mi lesz 5 év múlva az eu-ban. :)

viktort egyébként nem ne…

#779852 tozsdenyul Előzmény: #779850

viktort egyébként nem nehéz megfejteni, figyeld mit nyom a propgandagépezet, és tudod, mit szeretne elérni. Onnan már csak egy kis lépés a miért...

Visszatérve a táblához: úgy értem a dolgot, hogy ha az 5. Lépésben mattot akarsz adni, akkor tudnod kell, mi az 1., 2, 3., 4., lépés ami odavezet.

Az 1. Lépés van most és megörül az ország, hogy a huszárral sikerül leütni a gyalogot vagy nem...meg így ferde a gyalog, meg úgy sárga

Miközben az az érdekes, hogy mi fog történni, amikor már a 4. 5 Lépésnél járunk.

Akarom én azt a gyalogot levenni, ha tudom, hogy mi lesz az 5. Lépés, amihez elvezet?

Így értem az elöregondolkodást

Nem biztos, hogy az a gyalogáldozat a lényeg...

nem, azt mondom, hogy t…

#779850 tozsdenyul Előzmény: #779849

nem, azt mondom, hogy te a mai meg a holnapi dolgokon rágódsz, amik mondjuk az 5 év múlva esedékes dolgok fényében nem biztos, hogy olyan fontosak

Azt mondom, hogy gondold tovább, de te már megint hátradölnél, és nem tennél semmit :)

Ma kell okosnak lenni, de 5 évre elöre gondolkodva

Szerinted miért olyan fontos ez a népszavazás, hogy 10x annyit költ rá Viktor, mint egy országgyülési választásra?

Miért mondja Viktor, hogy tudja mit lép majd a népszavazás után, csak nem árulja el? WTF? Demokratikus, mi? :)

Viktor hosszútávon gondolkodik, ti miért nem? Neki meg is van, hogy mit lép, csak nem köti az orrodra, mert... Mert nem, és kész? Miért nem? Gondolod tetszene neked, azért titkolja?

Titeket ezek nem érdekelnek?

Mi lesz európában 5 év múlva szerinted?

szóval, azt mondod, hogy…

#779849 Koffein Előzmény: #779844

szóval, azt mondod, hogy ne tegyünk semmit, mindenki maradjon a seggén, lesz ami lesz, majd a jövőben 5-10-50 év múlva kell okosnak lenni. :)

persze, fontos hogy ki a…

#779844 tozsdenyul Előzmény: #779831

persze, fontos hogy ki a hibás, meg sok minden ilyen apróság fontos, de látni kellene, hogy komoly dolgok jönnek, amikor nagyon okosnak kell lenni, és ez még csak az elsö lépés a táblán.

Az elsö lépésnél meg nem az a lényeg, hogy arassunk egy gyors gyözelmet mindenáron, hanem hogy 4-5 lépés múlva a végén nyerjünk, és ne megint sírjunk száz évig hogy már megint elbuktunk egy béketárgyalást a rohadt gyurcsány meg soros miatt...

Pl.

"A német gyújtogatás el van ítélve, de azt is látni kell, hogy ez egy üzenet az illetékes német vezetők fele. "

Persze hogy az, És? Akkor mi van? Itt még ne döljünk hátra a gondolkodásban :)

Folyamatelemzés, if/then...

Mi van ha módosul számottevöen a politika? Mi van ha nem?

Aztán így tovább, mi a folyamat, mi a vége. Mik a végsö kimenetelek. És ahhoz gondolkodjunk elöre...hogy ott legyünk jó poziban. Amikor tényleg számít.

jó nagy sügérség

#779840 Ibiza Előzmény: #779824

:) tényleg ezt írtam.. szövegértés..kispajtás szövegértés..

egyre halványabb vagy..mi lesz hatkor? :DD

#779837 tozsdenyul Előzmény: #779831

Legkésöbb 2011 óta mondom, hogy mindenféle polgár- és más háborúra/összecsapásra készülhet néhány éves távon európa, szeparatista, vallási, etnikai, nacionalista -republikánus (ez a magyar) jellegüre egyaránt. Akkor még híre sem volt migráns válságnak.

Hányszor leírtam ide is.

elöregondolkodás :)

Ahogy mondtam továbbá, hogy a muszlimok lesznek leginkább szívatva, ök lesznek az áldozati bárány, mint a zsidók korábban.

Hányszor leírtam azt is.

Tehát akkor én nem gondolkodtam el, hogy a németek ezt nem fogják hagyni? Dehogynem.

Ahogy ezért mondtam, amikor ebben a totyikban ment a pánik, hogy muszlimok leszaporodják az EU-t, hogy egy fenét.

Mindenki abból indul ki, hogy minden marad változatlanul, és akkor minden évben jön egy millió migráns. Fenét, betelik a pohár gyorsan és jön a reakció - a politikától is meg a lakosságtól is.

Ahogy azt is elmondtam a legeslegelején, hogy hiba a migránsokat beengedni, különösen muszlimokat.

Csak a háborús pszichózisban nem jut át, mert miazhogy én nem ugyanazt az egyszemü nézöpontot szajkózom, mi ez az árnyaltság :)

Miért mondtam 2011-ben hogy szétesik Eu és egymásnak esnek? Mert válság jön és akkor ilyen az emberi természet. Föleg, ha rakják alá a gyújtóst kis maffiavezérek, a'lá piktor.

Tudtam, 2011-ben hogy migráns válság lesz? Nem. De az csak katalizátor. Ha ez nincs, akkor vannak a zsidók, a baszkok, a julis meg a maris bünbaknak és gyújtogatási alanynak.

Onnantól hogy migráns válság, egyértelmü hogy ök lesznek a bárány, aki bennég a sátorban, az üzletben.

Mi az oka? Az emberi természet, amit ha tüzelnek aljasul, akkor lángra kap.

Miért ez a háborús pszichozis, ahol nincs értelmes vita sem? Hát tényleg miért? Háborúban vagyunk a migránsokkal?

Tudtommal egyszer csúnyán benéztek az ablakon. Mi viszont párat azért már elvertünk. Jobb a megelözés, preventív csapás :)

Szóval látni, hogy mik a folyamatok, látni hogy ezt hol katalizálják totál ostoba vezírek, mert a végsö kérdés: ok, ez a folyamat, tudjuk mi a vége - arra nekünk hogy is kellene készülni? Túlélni?

Nemcsak a mára kellene elöregondolkodni.

Miközben vívjuk a hösies mai csatákat a migránsokkal, ki gondolkodott el azon, hogy de mi a következö két lépés a sakktáblán?

Szerkesztés vége :)

A kávéfőzést, majd én me…

#779831 Koffein Előzmény: #779823

A kávéfőzést, majd én megoldom, nem mindenki tud jó kávét főzni :)

A német gyújtogatás el van ítélve, de azt is látni kell, hogy ez egy üzenet az illetékes német vezetők fele. Természetesen keressék fel, ítéljék el a gyújtogatókat. De ez egy üzenet, a "wir schaffen das" elitnek, hogy lehet nekik sikerül odafent, amíg a népet fosztogatják, a nőit, gyerekeit erőszakolják az újonnan érkezett migrik, addig a nép semmit nem lát, érez ebből a nagy wir schaffen das.ból.

Azon nem gondolkodtál el, hogy egy olyan kultúrkörben, ahol a felsőbbrendűség benne van a levegőbe, ezt sokáig nem fogják hagyni?

Én tudom mire gondoltam, gondolom te is tudod, hogy mire gondoltál, amikor a sínekről beszéltél, én linkelni tudom, de a kérdés, hogy te tudod-e linkelni, az általad megemlített sztorit? Mert ilyen esetre nem emlékszem, hogy egy férfit megvertek, majd bevágták a sínekre, de attól, hogy én nem találkoztam a sztorival, még megtörténhetett. :)

Az előre gondolkodás, még jóval 2015 előtt lett volna, amikor felkészült volna az EU, mert azt senki ne mondja, hogy a frontex, a titkosszolgálatok, a határvédelem nem tudott erről a problémáról. Eltelt 2év és ott tartunk, hogy még mindig nincs egy közös európai határvédelem. Ki a hibás? Az a kisember, aki nyugodtan akar élni, vagy a politikusok, akik hagyják, hogy Szíriába, vagy ne menjünk messzire Ukrajnába háború dúljon és jókat rötyög mindezen? Vagy fogjuk arra, hogy akinek tele lesz a töke, majd cselekszik olyat, amit alap esetben nem tenne... oszt eljutunk odáig, hogy feltegyük a kérdés, ki a felelős mindezért? ki? szerinted ki?

jó nagy sügérség

#779824 tozsdenyul Előzmény: #779820

a darázs között ténylegesen van atomfizikus is, meg orvos is meg kecskepásztor is

Milyen máz hullik le a vásárhelyi háziorvosról? Vagy a szír pénzváltó barátodról? Vagy a döneres barátodról?

Ekkora mamlasz ez az ibiza, darazsakkal barátkozik...

Csókolgatod öket, aztán meg ilyeneket írsz :)