Regisztráció Elfelejtett jelszó

Migránsok és bevándorlók

Belpol problémát az okoz…

#779875 banyaiz Előzmény: #779869

Belpol problémát az okozna görögöknél , olaszaknál hogy nehéz lenne a lakossággal megértetni miért ők végezzék el a piszkos munkát. Miért egy görög szigeten stb stb. Meg lehetne szorongatni őket pénzügyi vonalon engedményekhez kapcsolni.

De ezt csak akkor ha ők állnak elő az ötlettel. Mert zsarolni őket ezzel , ha nyilvánosságra kerül bukta. Nekik kellene egy ilyen ötlettel előállni persze diplomatikusan fogalmazva mintha kettőnek köze nem lenne egymáshoz. Ezzel EU két legyet tudna ütni egy csapásra.

Egy plusz szűrőt még be kell építeni a rendszerbe.

Merkel ügyében el tudom képzelni azt meghozza a vezéráldozatot és nem fog indulni, CDU-t segítse ezzel .

De billeg a dolog hosszú idő van még választásokig.

Muszlim ország lesz egyebek, hosszú az integráció rögös útja. Sok minden megtörténhet. De jelenleg ez nem reális veszély, inkább vsz az ha Európa megrogy gazdaságilag akkor milyen belső konfliktusok alakulnak ki akár idegengyűlölet kapcsán. Kínálja magát a téma erre. Ez fenyegetőbb vsz . Muszlim országok alakuljanak ki Európában azért ahhoz még egy kis víznek le kell folynia a Dunán.

Olyan szűrőre van szükség amiről elmélkedtünk , szóba került most amivel vezérelni tudod a folyamatot. Mekkora legyen az áteresztőképessége. Egy mozdulattal. Mellette szivárgás persze van , azt nem tudod kivédeni.

De ezek a belső akadálypályák kb olyanok mint a Dunába a szennyvíz , időnként zutty bele ami a csövön kifér.

Lehet azt mondani ettől kevesebb indul el közvetett hatás . De ha pl törökök nyomást akarnának gyakorolni és útnak indítanának néhány szállítmányt akkor kb ugyanott lennénk mint akadálypálya nélkül. Kell egy jó szűrő a környező szövetségesek és Európa közé. Ami csak egy sziget lehetne. Lehet a kontinens határán is , csak onnan azért könnyebb elkószálni, kitörni a táborból stb.

Elszállt az egész, de nyomtam egy copyt rá...huhh

#779874 tozsdenyul Előzmény: #779872

nem is nagyon értem már amit mondasz, itt már végleg gyözött a zavar, de azt azért szögezzük le, hogy csak nagyon keveseket osztok, azok meg kimondottan hitvány alakok, tehát nem alap nélkül teszem, tehetem :)

Ülhetnék a fotelben és hagyhatnám szó nélkül is, hogy senkiháziak tolják a keresztapa szekerét, de hát úgy néz ki, hogy nem ilyen vagyok, szó nélkül nem hagyom, hogy nulla gerinctelen emberek vigyék lopják, felégessék átvitt értelemben (még) a hazámat.

Szerinted piktor nem tudja, hogy az oktatás és kimüvelt emberfök egy nemzet nagyságának alapja? És akkor a szárnyaló, meg szarnyaló országban mindenre van, csak ebben vagyunk az OECD legalján?

Hát bocs ha az ilyen hazaáruló szarokat elküldöm a picsába, húzd ki magad nyugodtan mert itt rólad beszélek, igen.

Van miért osztani téged, te kis keresztény mintapéldány.

5 éve leírtam, hogy szét…

#779873 tozsdenyul Előzmény: #779871

5 éve leírtam, hogy szét fog esni az EU (ha nem változtat) És szeparatista, etnikai, vallási stb ellentétek lesznek

Azóta volt közel grexit, tényleg brexit, katalónia is biztosan tünik, nem lepödök meg ezeken, hidd el

5 év múlva jó eséllyel annyi lesz a kérdés, hogy ki kivel

(5-10 évre teszem a komoly vallási háborút, amiben az arab világ is részt vesz, meg putyin is)

Szíriában ma a 3. Világháború zajlik definíció szerint

És hogy mi a kockázat Magyarország számára - egyedül a háború

Az hogy kilépünk, nem lépünk, leszakadunk, felzárkózunk, le van szarva

+ vagy - 20% GDP és akkor mi van?

De ha háború lesz...

Máris elidegenítettük az összes szövetségesünket, és nem folytatom a helyzetértékelést...

De erre gondolok, hogy amikor eljön a háború eshetösége, akkor kell az 5. Lépést behúzni a sakktáblán, és akkor fog csak leesni sokaknak, hogy bizony, itt volt sok lépés elötte, csak a fene gondolta, hogy mi a játék vége

#779872 prospero Előzmény: #779866

"Hiba nem egyenlő lehetetlen"

Nem is a hibáról van itten szó kéremszépen, hanem arról a nagyon valószínű jövőképről amit előrevetítettél a bevándorló - őslakos együttéléssel kapcsolatban ti. hogy mielőtt ők koncolnának fel minket, majd mi koncoljuk fel őket. Vagy fordítva. Nem vagyok jövőbelátó ugyebár.

Ezek után mondod, hogy a befogadás ha hiba is lehetséges feltétel. Én meg mondom, hogy gyakorlati és spirituális szempontból is a lehetetlen feltétel az európai ember számára, mert a folyamat végén muszlimok/európaiak felkoncolása következik, melyet oly szépen levezettél az emberi természetből.

Önellentmondásban vagy, ha nem vetted volna észre.

Nem azért kellene most Gyurcsány akciójához csatlakoznod, és befogadnod, mert keresztény vagy és a pápa felszólított erre, hanem azért, mert cáfoltad, hogy ez egy lehetetlen feltétel. és hogy bizonyítsd, hogy önerőből lehetséges. Miután kigyúnyoltál ezért.

Tudod nehogy megdőljön véletlenül tozsdenyul morális és hitelességi mércéje, ami alapján itt osztasz másokat.

Távlatokból tekintek a d…

#779871 Koffein Előzmény: #779865

Távlatokból tekintek a dolgokra, ezt már egy éve megírtam, hogyha ezt a befogadó politikát viszi tovább Merkel, akkor 2017-ben megbukik. Ott tartunk, hogy tényleg a bukás szélén áll.

Leírhatjuk, meg borítékba tehetjük, hogy ki mit gondol, majd 5 év múlva elővesszük és jót rötyögünk, hogy ezt de benéztük.

5éve gondoltad volna, hogy migráns áradat lesz? 5éve leírtad volna, hogy vitya király elsőként épít kerítést? saját magadat is körberöhögted volna, mert annyira nem ez volt a helyzet 5év. mi hogy 5éve? még 2éve sem...

"és hát muszáj lesz bepi…

#779869 prospero Előzmény: #779779

"és hát muszáj lesz bepiszkolnia Európának a kezét"

Nem feltétlenül. Ha az a cél/kényszer, hogy ne mocskolja be magát Európa (márpedig a fekete bárány szerepét egyik politikus és nemzet sem veszi magára következményei miatt lsd. Németország esete a holokauszttal), az európai értékek szerint, akkor évi több millió bevándorló beengedésével, hamar meg fog bénulni a politikai akarat, és lakossági támogatás, hogy bármit is tegyenek a migráció megállítására. EU-ban lévő bevándorlási hátterűekre való tekintettel, már most is béna kacsa az EU ebben az ügyben. (Tehát az ősbűnt már akkor elkövették, amikor a gyarmatokon élőknek megadták az állampolgárságot és beutazási lehetőséget a gyarmattartók területeire.)

Tehát ha a népesség és etnikai arány gyorsan változik, akkor EU nem piszkolja be a kezét (senki nem akarja ugye vállalni ezt a szerepet, határokon való kemény fellépéssel), csak EU-n belül lesz valszeg polgárháborús helyzet igen hamar. Ott meg már a győztesek írják a történelmet - győzött a népakarat ugye.

Most úgy látszik szavazatok megtartása miatt, német politika változik és igyekszik lassítani a bevándorlást, kedvezményeket tenni a bennszülött lakosságnak, hogy visszaszerezze a bizalmat. Választás után 4 évig ismét lehet gyorsítani a bevándorlók beengedését. Valszeg ez lesz, mert CDU bukni fog, és jelenlegi elemzések szerint jön egy vörös-zöld koala Németországban.

Szóval átmeneti szigorítások után, én azt valószínűsítem, hogy a bevándorlás gyorsulni fog EU-ba politikai támogatással. Ha etnikailag sikerül elérni a más kultúrájú emberek gyors betelepítését kb. 50%-os arányban viszonylag hamar, akkor az egyes országokon belül lejátsszák a meccset, hogy adott ország akkor most muszlim vagy keresztény/ateista/liberális marad. Aztán az lesz.

Nyereség liberálisoknak, hogy újra megtalálhatják az identitásukat, újra harcolhatnak majd ugyanazokért a jogokért, amit már egyszer sikerült kiharcolniuk, kicsit nehezebb körülmények között: lefejezés, üldözés, ilyesmi. De az eszme ismét régi szép fényében fog csillogni... ezért érdemes küzdeni! :-)!

Pedig csak rendszert vis…

#779867 banyaiz Előzmény: #779864

Pedig csak rendszert viszek a káoszba . :) Rendet, fegyelmet képviselem, + mindig az értelmet keresem, és mint jó nyomozókutya szimatot fogok és meg is találom.

Azért tűnhet zavarosnak mondandóm felületes vagy nem kellően felkészült szemlélőknek mert a probléma is összetett sok szintje van, és hát nem írhatok úgy mindig mintha általános isiben lennénk a kályhától kiindulva. :)

Ez kézenfekvő. :)

Beszarás , postaládán egy hűtőmágnes volt október 2-a nem szavazat reklámra. A tökéletes elmebaj tankönyvi esete. :) Hová lehet ezt még fokozni. Menjen már le ez az október 2-a . De jót röhögnék ha alig mennének el szavazni. Az a baj a választásokkal nem tudni ki lesz a győztes ahogy Hruscsov elvtárs is megmondta. :)

#779866 tozsdenyul Előzmény: #779862

1. Hiba /= lehetetlen.

2. Te vagy keresztény (állítólag)

már bocs, folyamatosan a…

#779865 tozsdenyul Előzmény: #779859

már bocs, folyamatosan arról beszélek (tök hiába), hogy próbálj egy kicsit távlatosabban gondolkodni...és akkor Orbán

Kerítés, meg Orbán (én nem beszéltem kerítésröl) meg hogy támadják Orbánt - ezek kis dolgok, provinciális dolgok

Jó, akkor maradj ezen a látóhatáron, legalább megpróbáltam :)

"banyiz szintű kommuniká…

#779864 KawaBazsy Előzmény: #779854

"banyiz szintű kommunikáció"

Hehe, lassan már ez lesz a mellébeszélés mértékegysége. :-)

Az a helyzet nem vádolha…

#779863 banyaiz Előzmény: #779807

Az a helyzet nem vádolhatjuk őket frankofóniával, germániával, viszont anglomániával igen.

Kulturálisan vonzódnak a Brit Birodalomhoz . Vagy EU ellenes érzelmek vannak bennük ezért akarnak átkelni.

Prózaibb okokra tippelnék. :)

De őszintén szólva én se látom mi az a hatalmas nagy motiváció , szociális ellátórendszer oké, de hát azért a fene cserélne fel egy Franciaországot egy Angliára élőhely szempontból. Párizsban, vagy Marseilleben elvegyülnének tökéletesnek gondolnám a számukra.

#779862 prospero Előzmény: #779837

"Ahogy mondtam továbbá, hogy a muszlimok lesznek leginkább szívatva, ök lesznek az áldozati bárány, mint a zsidók korábban.

Tehát akkor én nem gondolkodtam el, hogy a németek ezt nem fogják hagyni? Dehogynem.

Ahogy ezért mondtam, amikor ebben a totyikban ment a pánik, hogy muszlimok leszaporodják az EU-t, hogy egy fenét.

Korán jött a válság, nincsenek elegen, és lesz reakció (azaz ütve lesznek, és 10% kisebbségnek nincs esélye lenyomni a 90%-ot)

Mindenki abból indul ki, hogy minden marad változatlanul, és akkor minden évben jön egy millió migráns. Fenét, betelik a pohár gyorsan és jön a reakció - a politikától is meg a lakosságtól is.

Ahogy azt is elmondtam a legeslegelején, hogy hiba a migránsokat beengedni, különösen muszlimokat."

prospero Magyarország topikban: "ha úgy tetszik a pápa feladta a lehetetetlen feltételt: fogadd be ellenségedet a hazádba, házadba."

tőzsdenyul gúnnyal: "Már egyenesen lehetetlen? Sokat segítesz a te féle kereszténység megértésében."

Folytasd kérlek. Sokat segítesz annak megértésében, hogy miért lehetséges. Sőt lesz Gyurcsány performansz is a migránsok befogadására buzdítva. Remélem ott leszel és nemcsak jelentkezel befogadónak, hanem ténylegesen be is fogadsz, csak a hitelesség kedvéért.

tozsdenyul idézve "Ahogy ezért mondtam, amikor ebben a totyikban ment a pánik, hogy muszlimok leszaporodják az EU-t, hogy egy fenét.

Korán jött a válság, nincsenek elegen, és lesz reakció (azaz ütve lesznek, és 10% kisebbségnek nincs esélye lenyomni a 90%-ot)

Mindenki abból indul ki, hogy minden marad változatlanul, és akkor minden évben jön egy millió migráns. Fenét, betelik a pohár gyorsan és jön a reakció - a politikától is meg a lakosságtól is."

Fenét, nem fog változatlanul maradni semmi:

"Amennyiben az Európai Unió még mindig nem ismerte fel, hogy a következő évtizedekben Európát óriási migrációs hullámok fogják elérni, akkor a saját polgárai ellen vétkezik. Migrációkutatók 250-400 millió fő közötti afrikai Európába utazását vetítik előre" – írta Erika Steinbach, a német kormányfrakció emberi jogi és humanitárius segítségnyújtásért felelős szóvívője Orbánnak.

250-400 millió fő, csak Afrikából.

Lehetséges. Persze. :-)!

(Ps. Magyarország topikban folyó vitánk nincs még lezárva, később válaszolok.)

Te hoztad be Orbánt :) a…

#779859 Koffein Előzmény: #779856

Te hoztad be Orbánt :) az egész innen indult #779800

Itt miről is volt szó? Mire értettem? Arra, hogy a jogvédők tüntettek (azt nem tudom, hogy még tüntetnek-e), a Calaisi migránsok mellett, hogy a hatóság ne számolja fel a környéket.

Innen megérkeztünk bő 7 óra után az Orbánozáshoz.

Megjegyzem, hogy ha a nagy EU vezetők nem látnának rációt, abban, amit Viktor cselekszik pl egy kerítés felhúzásával, akkor ez a hír meg se született volna

Ne szűkítsük le a vitát arra a szintre, hogy ezek a falak, vagy ahogy a német politikus is fogalmaz "fedett platform", vagy "szárnyas kapu"k, mind Orbán miatt épülnek. Ugyan már. Ki az Orbán a nagy halmazba? Ki? Egy kis paraszt a sakktáblán. Kik határozzák meg európa mozgását, szívdobannását? Hát Merkel, meg Hollande, meg Renzi, meg Cameron (aki amint tudjuk kiszállt a buliból). Szóval Orbán egy kis zabszem, aki körbekerítheti az országot, ha Merkel+Hollande+Renzi azt mondja, hogy sehol nincs kerítés, és lehetetlenítsük el ezt a kis ugribugrit, mert kerítés nélkül is megtudjuk MI a nagy EU oldani a problémát. De kiderült, hogy senki nem tudja fedett platform nélkül megoldani a problémát. Szóval miről beszélünk? Ki, kinek is ad táptalajt?

Az amit leírtál #779855 -ben azaz, amire nagyon is jól ráérzett a Habony média, és kijátssza a lapjait, hogy ne kelljen az ország dolgairól beszélni. De ha hagyják (mármint az ellenék, és miért is ne hagyná? mert hagyja), hogy Orbán azt csináljon, amit akar, akkor azt fog csinálni, amit akar. Amint írtam, ez a társadalom hibája, ezt a politikai lezüllesztés megkezdték már a 90es években, de tökélyre Feri fejlesztette, amit átvett, lemásolt egy az egyben a Habonyi művek, és ezt tökéletesre csiszolta. Néha ledob egy kis húst hadd zabáljatok, rágjátok? Ízlik? Igénylitek? Többet akartok? Egyszerre harsogj a nép, igen, dobj még többet és többet. Há hogyne, tegnap brüsszel, ma migráns, holnap putyin, holnapután trump, azután meg istentudjami...

nem Orbánra akarom leszü…

#779856 tozsdenyul Előzmény: #779854

nem Orbánra akarom leszükíteni, de tetszik vagy sem, demokrácia vagy sem, ebben az országban az történik amit Viktor akar, ez a realitás, tehát az ország szempontjából meghatározó hogy ö mit csinál, vagy mit akar csinálni

Másrészt nekem persze hogy vannak válaszaim a saját kérdéseimre, arra lettem volna kíváncsi, hogy te (vagy más) hogy gondolod, egyáltalán gondolod-e valahogy...

nem az a kérdés (leírtam…

#779855 tozsdenyul Előzmény: #779853

nem az a kérdés (leírtam a vitaindítóban amúgy), hanem hogy rakod össze te

Vagy hogy rakja össze Viktor

Miért nyomja 2011 óta, hogy fúj Brüsszel?

(2007-ben még I love you Brüsszel lemez ment)

Miért nyomja 2009 óta, hogy I love you, putyin? (2007-ben még fúj putyin ment)

Miért ekkora a tét, a népszavazással Viktornak? Miért nem köti az orrodra hogy mit fog lépni, miközben azt igen, hogy tudja mit lép majd?

Miért ez az óriási lendületü gyülölet csiholás? Eszköz (könnyebb érzelmi politizálással a szavazót megtartani)? És nem számít a következmény?

Vagy cél? Jó nekünk a feszkó gerjesztése? Ha igen, akkor miért?

Mi lesz, ha szétesik az Eu? Szétesik vajon? Akarjuk mi azt, vajon? Ha megnézzük, nem hogy mit mondunk, hanem hogy mit teszünk, az vajon mit árul el, mit akarunk mi?

Fog-e változni Merkel politikája? Ha mondjuk nem, arra hogy reagál a felsöbbrendü német? Miután 1-2 évig lereagálja a dolgot, ugye, arra hogy reagál az alsóbbrendü muszlim? Na meg arra a német megint?

Ezekre hogy reagál majd a többi muszlim pl?

És akkor putymó a nagy sakkos, ö majd tétlen lesz?

Ezeket kellene szerintem végiggondolni, és hogy ebbe a folyamatba mi hogyan illeszkedik, gerjeszti, vagy nem...

Meg hogy ha ez a folyamat végigfut, akkor mi tulajdonképpen mit is akarunk, amikor helyzet lesz? A 9 milliós sziget az európa tenger közepén?

Az oké, hogy fúj migráns, meg a kamionost ne bántsuk, megmittudomén...

De játsszuk kicsit tovább azt a kottát, amit valakik elö akarnak írni nekünk, helyettünk, és úgy nézzük meg a dolgokat.

Szóval elöregondolkodás, tovább gondolás, mögé gondolás. Mindegy mire jutsz, de gondolkodjunk.

Azt értem, hogy Orbánra …

#779854 Koffein Előzmény: #779852

Azt értem, hogy Orbánra akarod a témát leszűkíteni, de Én nem Orbánról beszélek, mert az tiszta sor, hogy nem a migránsok miatt csinálja, hanem egyéb okokból. De az, hogy ezt csinálja, ez az össz társadalom hibája, amiben benne vagyunk mindnyájan, még Te is.

Szóval visszatérve a fő kérdésre, mi lesz 5-10 év múlva az eu-ban?

Megy a blabla, megjegyzem ez már banyiz szintű kommunikáció, maszatolás, sakktábla, nagy vályú stb, de nincs szó arról, hogy mit kéne tenni? Kíváncsi vagyok a nézőpontodra, ha ennyire látod, hogy mi lesz 5-10 év múlva ebben a nagy EU-ban, akkor halljuk.

hallgatlak, vagyis olvas…

#779853 Koffein Előzmény: #779852

hallgatlak, vagyis olvasom véleményedet, hogy szerinted mi lesz 5 év múlva az eu-ban. :)

viktort egyébként nem ne…

#779852 tozsdenyul Előzmény: #779850

viktort egyébként nem nehéz megfejteni, figyeld mit nyom a propgandagépezet, és tudod, mit szeretne elérni. Onnan már csak egy kis lépés a miért...

Visszatérve a táblához: úgy értem a dolgot, hogy ha az 5. Lépésben mattot akarsz adni, akkor tudnod kell, mi az 1., 2, 3., 4., lépés ami odavezet.

Az 1. Lépés van most és megörül az ország, hogy a huszárral sikerül leütni a gyalogot vagy nem...meg így ferde a gyalog, meg úgy sárga

Miközben az az érdekes, hogy mi fog történni, amikor már a 4. 5 Lépésnél járunk.

Akarom én azt a gyalogot levenni, ha tudom, hogy mi lesz az 5. Lépés, amihez elvezet?

Így értem az elöregondolkodást

Nem biztos, hogy az a gyalogáldozat a lényeg...

nem, azt mondom, hogy t…

#779850 tozsdenyul Előzmény: #779849

nem, azt mondom, hogy te a mai meg a holnapi dolgokon rágódsz, amik mondjuk az 5 év múlva esedékes dolgok fényében nem biztos, hogy olyan fontosak

Azt mondom, hogy gondold tovább, de te már megint hátradölnél, és nem tennél semmit :)

Ma kell okosnak lenni, de 5 évre elöre gondolkodva

Szerinted miért olyan fontos ez a népszavazás, hogy 10x annyit költ rá Viktor, mint egy országgyülési választásra?

Miért mondja Viktor, hogy tudja mit lép majd a népszavazás után, csak nem árulja el? WTF? Demokratikus, mi? :)

Viktor hosszútávon gondolkodik, ti miért nem? Neki meg is van, hogy mit lép, csak nem köti az orrodra, mert... Mert nem, és kész? Miért nem? Gondolod tetszene neked, azért titkolja?

Titeket ezek nem érdekelnek?

Mi lesz európában 5 év múlva szerinted?