Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Na, megérkeztünk 7400 al…

#778717 Csusza

Na, megérkeztünk 7400 alá, a tervezett céláramhoz.

Első adag el is adva 7385-ön. (beker ~7100)
Következő adag pár forinttal feljebb várakozik.

Kösz. Csak az bosszant, …

#778556 Csusza Előzmény: #778550

Kösz. Csak az bosszant, hogy -egész napos vacakolás után- a végére csak felkötötték 300 fölé. Doji se lett, szóval lehet, hogy korai voltam.

Bár maradt még 7/9 tőkényi papperem...

Még egy adagot eladtam 7…

#778549 Csusza

Még egy adagot eladtam 7290-en. Beker 6920 volt.

Mert egyébként a növeked…

#778539 banyaiz Előzmény: #778523

Mert egyébként a növekedési sztori megállt benne . Az a nagy kérdés ez csak a válságnak köszönhető e. Következő évek nagy kérdése.

Mikor felment 11 k környékére akkor eléggé előreszaladt, már részben árazva volt az külföldről dől a lóvé majd . Aztán ehelyett jött lassan most 10 szűk esztendő amikor a legnagyobb kihívás politikusokkal bozótharc, meg a devizahitel károsultakkal.

Kiesett ez az időszak . Illetve hát nem a növekedési sztori volt a kérdés hanem a válságkezelés ebben az időszakban.

Választás se nagyon volt…

#778538 banyaiz Előzmény: #778523

Választás se nagyon volt ebben, terjeszkedni kellett. Minden bank nyomult kelet felé, meg a régióban.

Egyértelmű egyetlen út volt terjeszkedni külföldön, csak olyan értelemben eddig felemás a dolog, hogy nem hozta az akkori terveket.

Eladó bank ügyben nem véletlen , hogy nem tudott terjeszkedni mert nagyjából mindenki tartotta a pozícióját rossz időkben is.

Ezért történhetett az ül a bank egy rakás lóvén és az egyetlen érdemi lépés 10% saját részvény vásárlás volt mikor bezuhant 8-9-ben. Azon kívül max kis méretű dolgok voltak.

Belföldön itt lehetett volna mert itt aztán voltak kiszállók csak hát állam bekavart .

Nincs jó piaci részesedés onnan nehéz felépíteni szinte lehetetlen. Elég magyar piacra ránézni hiába 1000 bank együtt nincs annyi profitjuk mint Otp-nek egyedül. Külföldön Otp van ilyen helyzetben. Kivéve bolgár vonalat mert ott rögtön egy komoly szereplőt sikerült megvenni, hozza is a lóvét. Szerintem az a bolgár bank egyedül többet termelt mint az összes többi együtt . Orosz, ukrán az nagyon nagy piac és nagyon nagy marzsok vannak, csak hát ennek megfelelően kockázat is szép azért. Putyinországban befektetni.

Ez lehet benne nagy sztori ha külföld terjeszkedés elkezdi hozni a lóvét rendesen vsz . Úgy értem sztorit, hogy nagyságrendekkel változzon az árazása. Ott tudnának biztató dolgokat mutatni kitörne a lelkesedés. :)

Azért 350ezek, mert a 40…

#778531 Csusza Előzmény: #778504

Azért 350ezek, mert a 400 erős ellenállásnak ígérkezik, és ha valaki kiszállón gondolkodik, akkor 50-nél nagyon el kell kezdeni figyelni, csak ennyi. :-)
Nekem az túl távoli, amikről a többiek értekeznek, én sokkal rövidebb időkben gondolkodom.

szerintem nem rossz a ne…

#778523 matgab Előzmény: #778502

szerintem nem rossz a nemzetközi terjeszkedés. Ukrajna nagy betli volt, de akkor ennyi volt az ára. A franc se gondolta, hogy jön 2008-2009 meg ez a polgárháború. Óriási erős és korrupt gazdaság az ukrán, ez jó terep a bankoknak.

Az oroszok meg felpöröghetnek keményen. Horvátoknál , románoknál, szlovákoknál esetleg szerbeknél szlovénoknál okosan kell vásárolni, hogy regionális nagybank legyen.

Aztán egy nagy lépés lenne lengyelo. Most olcsók ott a bankok, mert mindenki menekül a CHF átváltás meg az unortodox lépések miatt. Eltelik 5 év és mint itt látni fogják, hogy beindul a gazdaság. Most kellene beszállni az olcsó lengyel bankszektorba.

És néhány év múlva 15e ft-os árfolyam lehetne. További regionális bővülésekkel. Itthon továbbra is helyzetben tartva, olcs hitelezés, gazdaság felpörgetés...

Aztá kivásárolhatja majd egy globális nagybank 20-25-ért...

van pozim bőven. Csusza,…

#778504 Sumér harcos

van pozim bőven. Csusza,fogalmam nincs miért 7350ezel:)

nekem semmi fogalmam ezen magasságoknál az árfolyamról.

van longom.

van sortom is,

Nem volt túl meggyőző ed…

#778502 banyaiz Előzmény: #778492

Nem volt túl meggyőző eddig külföldi ténykedése. Bolgár csillagos ötös ukrán nagyon drágán vett bank és gond hegyek vele, ruszki se győzött meg eddig finoman szólva. Többi pedig mind elhanyagolható méretű, még a román ahol nagy erőket vetett be a bank, de eredménye eddig zéró.

Az a baj, hogy amint beindult a külföldi terjeszkedés jött ez a válságos időszak, és ez nagyon megnehezíti annak a saccolását mi lehet ebben. Azt láttuk az elmúlt lassan 10 évben mi van benne ha minden omlik össze a chf hitelezéstől Ukrajnáig, és az új hidegháborút. :)

Valahogy ez az időszak nem töltött el nagy optimizmussal, hogy külföldön meg lehet ismételni belföldi sikersztorit. Pedig ez kellene ahhoz újra 100 k felé induljunk . Enélkül itt belföldön egyszerűen nincs annyi ember és cég stb, hogy ezt végre lehessen hajtani vsz. Főleg, hogy mkb-t se vehettük meg lekorlátozták a forradalmárok terjeszkedést belföldön. Oké, hogy ránk küldenek 2 k migránst vagy egy városnyit és esetleg nyitnak számlát az Otp-nél, de ettől még nem közelítettük meg a profitcélunkat. :) Oké megfinanszíroz a bank esetleg egy olimpiát de ez karcsú még mindig. Itt az kellene, hogy a külföldi bankok egyenként bolgár bankhoz hasonlót mutassanak. Csak ott az a szitu nagy piaci részesedésű bankot vettek eleve azért tud az olyan jól menni. Szóval nem kevésbé érdekes kihívások mint ez a válságkezelés.

Most rövid távra vsz s…

#778501 banyaiz Előzmény: #778492

Most rövid távra vsz szeptember eleji ecb . Lazítás vagy sem. Előtte felrángathatják akár elég szépen ha lesz rá szándék. szept 7 ha jól emlékszem .

Na de 2 negyedéves gyorsjelentést nézted? Lecsökkent a ct és máris a boldog fényes évekre emlékeztető profitszámok. Meg kell mondjam lenyűgöz ez a bank mennyire masszív alapokon van. De kellene valami amitől elindulunk 2 mrd eurós profitcél felé. Az lenne csak az igazi , erre a masszív alapra tovább építkezni.

Masszív masszív ezt tudja már az óvodás gyerek is, csak erre valami + kellene. Akkor habzsi dőzsi. Nem látom mi lehetne ez hirtelen legalábbis. Annak idején külföldre lettek alapozva ezek a célszámok. Nem tudom, hogy mennyire reális elérhető e. Ha nem jött volna ez a 2008-9 -től tartó ínséges időszak mit tudott volna összerakni a bank a régióban. Ezt csak találgatni lehet. De igazán ezen múlhat , hogy mi van benne felfelé kitörünk e 20-30 k felé vagy "csak" ez a négyszámjegyű "kínlódás" :)

Első adag elment 7285-ön…

#778490 Csusza

Első adag elment 7285-ön. (6850-ről)

Igen, nem túl meggyőző a…

#778477 polgarmester Előzmény: #778476

Igen, nem túl meggyőző a forgalom. Lesz ez még jobb is.De, a 7000 alatti még megmaradt tételeimet értékesítenem kell lassan sajna:(

Már elengedték szerencsé…

#778476 Csusza Előzmény: #778474

Már elengedték szerencsére. Bár ez a forgalom, háááát... :-)

Dehogy sarkítottál, tudo…

#778470 Csusza Előzmény: #778468

Dehogy sarkítottál, tudom én, milyen erők mozgatják a világot! ;-)

Várom a 350-et, nem kevés papírom toporog izgatottan, hogy eladjam őket...

Sarkítottam. :)(Bár, ha …

#778468 polgarmester Előzmény: #778433

Sarkítottam. :)

(Bár, ha így halad a muszlimista pistáskodás- egyáltalán lesz értelme a divatnak?A csinos fekete krumplis zsák alatt nem mindegy?)

s ezalatt az OTP: 7188. 7400 körül várnám a hétre. (de, hatra is jó lesz.)

Hmmm...kifújtak a jobbfé…

#778386 polgarmester

Hmmm...kifújtak a jobbféle leárazások, :(( így kénytelen voltam venni egy kis lótépét 7150 alatt (meg ricsikét 5570 alatt). Készletfeltöltés. Igazán felhúzhatnák a jövő héten már.(kinéztem uis egy cuki kis cipőt)*

* Életben kell tartani a hanyatló fogyasztói társadalmat, a rám eső részt megteszem Ő.Ő....höhö