Opciós kifutás pénteken.
ilyenkor szoktak csinálni még egy meredek tüskét fel..kiverik a shortokat utána napi 100-200ponttal megy le.. 530ig lemegy majd fel 630..stb stb..mint ahogy a labda pattog..ha nem pattan vissza csak megy le akkor vissza a 10k-9950.
Azért most úgy látom elsőre a 10500 utána 10250 meg fogja fogni..
Ma jön a Zew német hangulat index,júliusban/19-én/ nagyon rossz lett az adat!A kõzlés előtt a dax lement 9920 kõrnyékére,majd az adat után-korrekciókkal-meg sem állt 10800-ig!Ez is alátámasztja azt amít írsz,amig a jegybankok nyomtatják a pénzt,addig nemszámít a hír tartalma!
Azt hiszem,hogy a pénzrendszer és a pénzügyi rendszer alapjai vannak veszélyben,ezért a fene nagy elán,azt ugyanakkor nem tudom eldönteni,hogy a "kisérlet" az, ami a bőrünkre megy,vagy épp ellenkezőleg,ami próbálja védeni a bőrünket.
Nagyon érdekes ez a kisérlet, ami a mi bőrünkre is megy.
1929-33-ban azt bukták be, hogy nem volt elég kenőanyag a rendszerben.
Most az ellenkezőjét próbálják.
Ez vajon milyen eredményre vezet?
Én erkölcsi hanyatlásra tippelek.
Hiába a kp.-be menekülés,ha jegybankok korlátlanul pótólják a parkolóba menekülő mennyiséget.
A terv,továbbra is a csődök elkerülése bármi áron,jegybanki eszközök használatával,illetve a világgazdasági motor felpörgetése.
Menekülnek a részvényekből = vagyonuk egyre nagyobb részét tartják készpénzben = egyre kisebb a forgalom
Véleményem szerint a jegybankok piac- befolyásoló magatartása- értsünk ez alattt bármit is- az,ami mozgatja az árakat.Ezt pedig csártok alapján kikövetkeztetni,szerintem bajos.
Egyrészt nem tudom melyik alapokról van szó,így következtetéseket sem tudok tenni velük kapcsolatban.Másrészt, szerintem ortodox módon,nem értelmezhetőek most ezek a fogalmak,hogy túladott,túlvett.Százalékos emelkedés alapján,bizonnyal lehet azt mondani,hogy túlvett,de mit mondhatnánk azon információk alapján,amik azt mutatják,hogy menekülnek a befektetők a részvényektől?!
Van néhány fajta bef.alapom,a maximax.hu oldalán szoktam nézegetni őket.Feltűnt,hogy extrém sok a 10% éves hozam feletti alapok száma,talán ez is jelzi-bár más és más a portfoliojuk-hogy erősen túlvettek a piacok!Hogyan látod?
Érdekes volt a tegnap délután,usa és nyersanyag erőre adogatták,de legalábbis már nem vették a daxot.Eddig ez pont fordítva volt.Lehet,eljött a korrekció ideje,ahogy azt már sokan várták.Amennyiben így van,akkor az esés mértéke most több százalékban,az idejére pedig több napban nyilvánulhat meg.Persze szigorúan szvsz!
Húzogatja, húzogatja, egészen addig, amig egyszer elejti.
Németnyelvü oldalt tudok ajánlani, www.finanzen.net
Vagy a Jazzy Rádió reggeli adásában 8.55 tájt mindig bejelentkezik valaki az erstétől és német cégekből szemezget.
Azt hallottam még, máshol, hogy a szabad kömüvesek vadul shortolják a Lufthansát.
De persze lehet, hogy nem ők:-)
---
Vettem picike shortot.
hol lehet hírekre vadászni német cégek vonatkozásában?
Nézem a K+S-t és se a a yahoo-n, se a bloombergen semmi hír, hogy miért esett 3 nap alatt 15%-ot...
ahh találtam egy aug 11-es conf call-t a Q2-ről...
Simán.
Ettől még jövő héten szerintem simán lehet shortos, opciós kifutás, megpihenhet az index.
itt a 750em.. ezek jó szintek..600 felett eladtam a shortokat..tudtam sc lesz.. szép pusztítás..de ha megindul le akkor nagyon gyorsan fog menni..
jelenleg nem értem mitől megy.. srv-ket értem.. meglátjuk..
kilépnek angolok.. euban nem jönnek az eredmények..migránsok.. TTIP közeleg? vagy csak simán a negatív kamatok viszik a tőzsdéket és ingatlanokat?
Azt hittem azt mondta, hol a tejes kávém Bobby?