Regisztráció Elfelejtett jelszó

Európai Unió

Re: nincs cím

#774406 Spade Előzmény: #774388

Igen ez első körben a demokrácia diadala és egy szabadküműves csoport veresége. De itt még nem áll le a játék és nem tudjuk mi áll még a háttérben. Lehet az is a gyarmatbirodalom élére állnak, de lehet az is h az 51. tagállam lesznek, nem biztos h nem erre ment ki a játék és persze az is lehet h visszalépnek egy megújult eu-ba. Mert a németek ellen nem csak a fociban kockázatos fogadni hanem a gazdaságban is. Ezek olyan játékok amit sokak játszanak de a németek nyeriik..

A Morgan Stanley már költözik Londonból

#774405 Koffein

A Morgan Stanley már meg is kezdte mintegy 2000 munkatárs áttelepítését londoni befektetési bankjából Dublinba és Frankfurtba – értesült a BBC. Colm Kelleher, az amerikai befektetési bank elnöke már két napja azt nyilatkozta a Bloombergnek, hogy a brexit „lesz a legnagyobb hatású esemény a háború óta”.

#774403 JP Előzmény: #774398

Persze, túlzónak tünik ahogy írtam, mint "utolsó megemészthetlen"-t. De hogy dobott az ügyön, az nekem evidens.

#774402 Koffein Előzmény: #774398

annak fényében beszélünk erről, hogy 25évvel ezelőtt határokat, falakat bontottak az emberek, most meg határokat építenek... ha így haladunk és tartjuk a terndet, kb 25év múlva ismét bonthatjuk a felépített falakat... :-))

#774401 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #774399

:-) Így is van már majdnem 1 milla brit(többségében nyugger) a spanyoloknál. De az a vicc, hogy azon nyugdíjasok közül akik most a brexitre szavaztak nagyon sok valóban ott fog kikötni ! Jól esne a a lelküknek és a testüknek a jó kis spanyol klíma és az "olcsóság". Lófaxt nekik! Maradjanak otthon az eső áztatta, lucskos kis szigetükön! :-)

#774400 JP Előzmény: #774393

Jó kérdés! :-)

Engem az foglalkoztat, hogy mit kéne eladni , és mit nem ?

#774398 tozsdenyul Előzmény: #774388

Briteket nem a migráns kérdés zavarta, hanem a föderalizáció (pl kezdetnek nehéz kimondani a szót)

Az angoloknak rövidtávon nehéz (pl font gyengülés), hosszútávon jó döntés

Eu-nak egyáltalán nem win-win, az elsö szög, de nem az utolsó.

Felkészül hollandia, dánia, katalónia stb

(és náluk tényleg a migráns kérdés is eszkalálja)

#774393 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #774389

Ezt már olvastam. Megy a nyűglődés...még lesz vagy 1000 hasonló ötlet. Szerintem az nem megoldás, hogy csak akkor érvényes a szavazás ha pl: vörös hajú szavazók legalább 60%-a, 127%-os részvétel mellett voksol akármire is.... Még az is lehetséges, hogy már középtávon jól járnának evvel a kilépéssel a britek. De a "birodalom" nem eshet szét!! Skóciát önállóan persze nem vennék fel csak úgy az EU-ba és a Spanyolok meg a románok(ki nem xarja le? :-)stb, is vernék a nyálukat.....Északírek is morognak... hiányzik az a balhé valakinek? Vannak olyanok akiknek igen :-) Egyébként ki volt az a barom aki a foci Eb-re időzítette ezt a szavazást? OK, hogy szünnap volt, de akkor is. EU ha azt akarja, hogy ne kövessék mások is briteket, akkor példát kell statuálni! :-) Nehéz kérdés ez, nagyon nehéz..de a legnehezebb azt eldöntenem, hogy most éppen mivel bukjam el az összes pénzem!? Ötlet esetleg? :-)

#774388 JP Előzmény: #774360

Hát elég egyértelmü volt, hogy a migráns ügygyel lesznek pofonok az eu-n belül, és szerintem ez nem az első, nem is az utolsó, de az eddigi legnagyobb ez a Brexit lett. Egy nem annyira rosszul működő, bátran mondhatjuk f@sza kis EU közösséget így leejtőre küldeni (Merkel, Juncker) pár millió jött-ment ingyenélni vágyó miatt..... Mert az tutti, hogy a Briteknél ez volt az utolsó megemészthetlen falat - presze, többségében azok közt akik elmentek szavazni, de ők is tették az I-re a pontot. Én csak tisztelni tudom őket a bátorságuk miatt. Tegyük hozzá, nekik meg is van a tökük hozzá.

#774387 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #774383

A legegyszerűbb(majdnem) megoldás az lenne ha megfogatnák vele a Big Ben kismutatóját úgy fél 6 magasságában...(ne legyen teljesen reménytelen ugye:-) a gravitáció majd megoldja. Bár Széles még bekavarhat! Mellesleg magától kellene észrevenni, hogy az ő ideje lejárt... szerintem kap némi bátorítást.

#774386 TrendMan Előzmény: #774380

A technikai eszközök adottak.

Én viszont azt látom, hogy az emberek belefáradtak abba, hogy ebben a bonyolult világban minden infónak utánajárjanak.

Nem akarják megérteni átgondolni, összerakni - néhány jól hangzó sztereotipia sokkal kellemesebb.

#774385 TrendMan Előzmény: #774384

Azért ez történelem.

Még sincs vége, ez a demokrácia próbája, ami most jön és ahogy az EU helyzetét szabályozni lehet majd ilyen időkben.