Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#772020 banyaiz Előzmény: #772008

Emlékszem még olyanra csak részvényopcióban 400 k db/év vezérigazgatónak. Jó akkor még töredék árfolyam volt. Ma megtörténne az önmagában 10 millió euró. :)

Ínséges idők vannak mondom én. :)

#772014 Csusza Előzmény: #772008

Fincsi kis fizuk, ennyiért még én is feladnám a szabadságomat, és elmennék melózni. :-)

#771966 banyaiz Előzmény: #771912

Elméletet a gyakorlatba átültetni az a nehéz.

Nekem kedvenc sztorim tőle mikor németek Párizs felé robognak tankokkal és közben a párizsi tőzsdén mindenki veszi a részvényeket ezerrel mert elvesztették a háborút és jön a béke, ez a csavaros gondolkodás. :)

#771965 banyaiz Előzmény: #771909

Éppen ez látszik a munkásságukon a tőzsdén is. Oké, hogy EU kínlódik , Kína lassul , de hát ilyen apróságokon nem akadnak fenn . :) Ugyanezt megfigyelheted eur/usd-nél is. Tankönyvi verzió legerősebb dollár első kamatemelés környékén. Az viszont baromira nem tankönyvi, hogy közben Eu lazít és akkor is ez történik. De ilyen apróságok nem zavarják meg őket . Egyelőre ebben is a nagykönyvet követik függetlenül attól, hogy a helyzet kissé komplikáltabb .

Baromi komoly dolgoknak kell ahhoz történnie kizökkenjenek ebből a menetrendből.

#771961 banyaiz Előzmény: #771909

Miért játsszák ezt ezek a jógyerekek? Azért vsz mert messzebb nézve arra lehet számítani normál ügymenetben, hogy a tőzsdék igazán csúcsra akkor járnak amikor már a kamatemeléseket rég elfelejtetted évekkel utána.

Normál forgatóban amióta beszélnek a kamatemelésről már 5%-on lenne fed. :) Csak hát ez kínkeserves sztori sok okból leginkább az miatt mert a világ többi része egész más fázisban van. Ez baromira zavaró számomra, de amcsiknál a világ az Usa kb. Mint amikor NHL-ben vagy NFL -ben bajnok valaki és akkor ő náluk a "világbajnok" szerényen. :) Na valahogy így vannak a gazdasági dolgokkal is.

#771959 banyaiz Előzmény: #771909

:) Ezzel arra akartam utalni, hogy halovány lila gőzöm nincs, hogy melyiket fogják játszani a nyáron vagy holnap.

De azt vszínűnek tartom, hogy ebből a jojózásból előbb utóbb Ath lesz náluk. Mire alapozom kérdezhetnéd , megelőzöm kérdést arra leginkább, hogy normál verzióban mikor hosszú lazítás után beindul a kamatemelés akkor tőzsdén van egy "korrekció". Na most 2 éve várják a kamatemelést , találgatás mikor emelhet először a fed stb tavaly egész év ezzel telt náluk. Mindez indexekben snp-t nézve 2 írd és mond kettő db esés 2100 környékéről 1800 környékére. 2 év alatt. Amit igen gyorsan megvettek és folytatták a helyben járást Ath alatt.

Hát mit ne mondjak 666 -os 2009-es mélypontnak több mint tripláján ennyi telik tőlük egy kamatemelés várakozásban nem éppen az a brutális short jel.

#771923 Csusza Előzmény: #771912

Ó, ilyen előny az egyszerűség és tanulatlanság?

Én milliárdos leszek! :-)

800 fölé tettem be egy vételt, de lehet, hogy hülyeség.

#771912 Sumér harcos Előzmény: #771909

Örülj neki,hogy nem vagy,Kostolany irta egyszer,hogy a tőzsdén a közgazdászok buknak a legtöbbször,az ő általa ismert legsikeresebb kidbüfi pedig egy pincér volt.:)

ennyit erről:)

#771909 Tapasz Előzmény: #771901

"Szerintem 50-50% eséllyel benne van náluk az Ath, vagy a leejtik pár%-al és megveszik amit már játszanak 2 éve."

Én nem vagyok közgazdász, meg nem is értek a tőzsdéhez, de ilyen valószínűségeket én is tudok írni :-))

#771904 banyaiz Előzmény: #771903

Még amit most olvastam Fhb-takszöv -takbank Demján sztori.

Ezek már ilyen rövid távon "alkotnak" akkor Otp pozícióját nem féltem tőlük. Nem a megfelelő emberekre bízzák fejreállítják az egész kocerájt pillanatok alatt. Még el se kezdték de már vannak jelei.

Komoly dolgok ezek, addig egyszerű amíg csak forradalmárkodni kell.

#771902 banyaiz Előzmény: #771861

Szóval lényeg a lényeg olyan nagyon rossz otp szerintem akkor tud lenni ha amcsik az előbb utóbb ath helyett kiesnek ebből a 2éves sávjukból lefelé. Egyébként elég jó kilátások vannak a papírnál. Meg kell tartsa ezt az idei kitörést ez a feladat. Aztán ha amcsik végre kimozogták magukat a helyben járással aminek időtartama megjósolhatatlan , akkor tovább előre a végtelenbe. :) Ennyi a rövid "elemzésem" :)

#771901 banyaiz Előzmény: #771861

Összességében ez, hogy amcsik itt kimozogják a kamatemelési parájukat ath alatt eléggé longos jel vsz.

Mert éppen ha nagyon esni akarnának ebben az elmúlt 2 évben találhattak rá indokot. Mindez ennyi esést hozott amit eddig láttunk, nem azt mutatja nekem, hogy olyan hű de nagy szándékuk lenne rá.

Ez nekem arra utal, hogy csak idő kérdése az ath náluk. Otp-nél pedig hát megint csak szép remények vannak. Bekerült azért a távcsőbe az 5 számjegyű árfolyam vsz. Nem idén, de ahogy én elképzelem a forgatókönyvet ott van azért lőtávolban.

Idén nyáron mit csinál Otp ahhoz először be kellene lőni Usa mit fog idén nyáron csinálni. Szerintem 50-50% eséllyel benne van náluk az Ath, vagy a leejtik pár%-al és megveszik amit már játszanak 2 éve. Ebből aki kiolvassa mit csinálnak éppen idén nyáron az már tud valamit. :)

#771895 banyaiz Előzmény: #771861

Szerintem 1800 körüli snp ami egy kritikus dolog ha parázás van. Mert kb 2 éve lassan járkál ATH alatt és 2-3 alkalommal közben megnézte 1800 körülit amit utána mint a vadak megvettek azonnal.

Kamatemelés megállította őket. Nagy kérdés az ATH mikor, vagy ha megint jön egy para akkor tart e a szint.

Ha ez elesne akkor kerülne vsz képbe Otp-nél az, hogy 4-5 k -s szintekre visszaesés akár tartósan is .

Mi lesz nyáron hát a jó ég tudja itt van brexit szavazás , usa kamatemelés . Még azt is el tudom képzelni usa kamatemelésre mennek ath-ra, de azt is, hogy esegetünk.

Ami még messze van de szintén érdekes amcsi elnökválasztás. Trump esélyes lesz az utolsó pillanatig azt nem biztos a piacok túlzottan értékelnék. De hát ez majd inkább őszi téma.

#771894 banyaiz Előzmény: #771828

Még mindig azért ott van Kolumbia is vagy Vietnám. :)

Amondó vagyok ha idei évre annyit tud hozni a papír megtartja ezt a kitörést . Nem tudom pontosan mi volt a teteje előtte 6200-300-400 ami alatt sokáig vergődött . Ezt megtartja felette tudjuk zárni az évet teljesen jó lenne erre a kamatemelős időszakra.

Mindenképp kellene mellé a biztató eredmény, és javuló kilátások, elöntse az optimizmus a népet.

Jó most nem a 2 mrd euró profitcél de hát valami kis eredmény ez is. Meg kell becsülnünk az apró dolgokat is épp nézegettem otp ukrajnás kalandokat dolgozók menekültek a munkahelyről mert lőttek az utcán. Ehhez képest az unortodoxia /forradalom is egy teadélután. :)