Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

OTP részvény fórum

Tetszik a papír, a forin…

#772372 Csusza

Tetszik a papír, a forinttal együtt. Nyithatna kis réssel 7k fölött, nem bánnám.

Zárót beírná valaki? Kösz.

Re: nincs cím

#772312 banyaiz Előzmény: #772304

http://444.hu/2016/06/04/elindult-a-nagy-magyar-bankarhaboru

Hát igen, védekező helyzet volt évekig, fejünkkel hárítottuk az ütéseket, de álltuk. Meneteltek előre a táblán ezt kihasználva, de most nagyon nagy szükségük van a bankszektorra. Ideális időpont támadásba lendülni.

Mester és tanítvány összecsap. :) Most kell kicsikarni azt, hogy teljesen piaci viszonyok legyenek , és akkor game over. :)

#772020 banyaiz Előzmény: #772008

Emlékszem még olyanra csak részvényopcióban 400 k db/év vezérigazgatónak. Jó akkor még töredék árfolyam volt. Ma megtörténne az önmagában 10 millió euró. :)

Ínséges idők vannak mondom én. :)

#772014 Csusza Előzmény: #772008

Fincsi kis fizuk, ennyiért még én is feladnám a szabadságomat, és elmennék melózni. :-)

#771966 banyaiz Előzmény: #771912

Elméletet a gyakorlatba átültetni az a nehéz.

Nekem kedvenc sztorim tőle mikor németek Párizs felé robognak tankokkal és közben a párizsi tőzsdén mindenki veszi a részvényeket ezerrel mert elvesztették a háborút és jön a béke, ez a csavaros gondolkodás. :)

#771965 banyaiz Előzmény: #771909

Éppen ez látszik a munkásságukon a tőzsdén is. Oké, hogy EU kínlódik , Kína lassul , de hát ilyen apróságokon nem akadnak fenn . :) Ugyanezt megfigyelheted eur/usd-nél is. Tankönyvi verzió legerősebb dollár első kamatemelés környékén. Az viszont baromira nem tankönyvi, hogy közben Eu lazít és akkor is ez történik. De ilyen apróságok nem zavarják meg őket . Egyelőre ebben is a nagykönyvet követik függetlenül attól, hogy a helyzet kissé komplikáltabb .

Baromi komoly dolgoknak kell ahhoz történnie kizökkenjenek ebből a menetrendből.

#771961 banyaiz Előzmény: #771909

Miért játsszák ezt ezek a jógyerekek? Azért vsz mert messzebb nézve arra lehet számítani normál ügymenetben, hogy a tőzsdék igazán csúcsra akkor járnak amikor már a kamatemeléseket rég elfelejtetted évekkel utána.

Normál forgatóban amióta beszélnek a kamatemelésről már 5%-on lenne fed. :) Csak hát ez kínkeserves sztori sok okból leginkább az miatt mert a világ többi része egész más fázisban van. Ez baromira zavaró számomra, de amcsiknál a világ az Usa kb. Mint amikor NHL-ben vagy NFL -ben bajnok valaki és akkor ő náluk a "világbajnok" szerényen. :) Na valahogy így vannak a gazdasági dolgokkal is.

#771959 banyaiz Előzmény: #771909

:) Ezzel arra akartam utalni, hogy halovány lila gőzöm nincs, hogy melyiket fogják játszani a nyáron vagy holnap.

De azt vszínűnek tartom, hogy ebből a jojózásból előbb utóbb Ath lesz náluk. Mire alapozom kérdezhetnéd , megelőzöm kérdést arra leginkább, hogy normál verzióban mikor hosszú lazítás után beindul a kamatemelés akkor tőzsdén van egy "korrekció". Na most 2 éve várják a kamatemelést , találgatás mikor emelhet először a fed stb tavaly egész év ezzel telt náluk. Mindez indexekben snp-t nézve 2 írd és mond kettő db esés 2100 környékéről 1800 környékére. 2 év alatt. Amit igen gyorsan megvettek és folytatták a helyben járást Ath alatt.

Hát mit ne mondjak 666 -os 2009-es mélypontnak több mint tripláján ennyi telik tőlük egy kamatemelés várakozásban nem éppen az a brutális short jel.

#771923 Csusza Előzmény: #771912

Ó, ilyen előny az egyszerűség és tanulatlanság?

Én milliárdos leszek! :-)

800 fölé tettem be egy vételt, de lehet, hogy hülyeség.

#771912 Sumér harcos Előzmény: #771909

Örülj neki,hogy nem vagy,Kostolany irta egyszer,hogy a tőzsdén a közgazdászok buknak a legtöbbször,az ő általa ismert legsikeresebb kidbüfi pedig egy pincér volt.:)

ennyit erről:)

#771909 Tapasz Előzmény: #771901

"Szerintem 50-50% eséllyel benne van náluk az Ath, vagy a leejtik pár%-al és megveszik amit már játszanak 2 éve."

Én nem vagyok közgazdász, meg nem is értek a tőzsdéhez, de ilyen valószínűségeket én is tudok írni :-))