Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#771475 Euroman Előzmény: #771471

ez a Gekko gondolom Gordon Gekko a Tőzsdecápákból....én úgy tudom, hogy az ugyanazon cselekvésre várt más eredmény várással kapcsolatban hasonló megnyilvánulást előbb Albert Einstein tett....én legalábbis így szoktam előadni :)

#771474 banyaiz Előzmény: #771461

Szurkolok , hogy sikerüljön felismerniük a nyilvánvalót ezen a téren is. Ez a kézivezérelve belenyúlunk a gazdaságba rövid távon hozhat kozmetikát messzebb nézve tragikus. Ezzel a szellemi produkcióval amit hozzátesznek főleg.

Az a baj a gazdaság nem úgy működik, hogy következmények nélkül éppen milyen napja van a kedves vezetőnek handabandázik valamit és valami ellenséget keres akire lesújthat. Közben a gazdaság csak nő és nő , sajnos ez nem így megy. :)

Ez populizmusnak elmegy egy darabig , rövid távú sikerekre jó.

#771471 Ibiza Előzmény: #771461

ha megpukkadtok akkor is működnek a reformok..

leírom röviden..bár nem fog átmenni.. ha ennyire jó és hatékony az ortodox..lásd hagyományos közgazdasági gondolkodás akkor hogy lehetnek világválságok de minimum helyi problémák? hiszen mindenki mindent tud és helyesen döntenek a vezetők.. gekkótól tudjuk hüje az aki u.azt csinálja de más más eredményt vár...TEHÁÁÁT? tehát ha ortodox gondolkodás okozott egy problémát akkor az nem kezelhető u.azzal a gondolkodással.. TEHÁÁT új gondolkodási mód új megközelítés kell.. csak a kedvetekért az ortodoxhoz hozzá biggyesztünk egy un előtagot.. :) látom ahogy kiül a kín az arcodon..mi vaaan? mit akaaar.. mi eeez..:D bocs.

infláció és a hitelkamatok csökkentek..olyan szintre ahova a seggdugó kedves vezetőid soha nem gondolták.. pezseg a gazdaság..tetszik nem de pezseg..megindult az ingatlanpiac..növekednek a bérek a szerencsés helyeken..adócsökkentések..javulnak a kül- és belker adatok.

Csökken vagy legalább is nem növexik az államadósság.. én nem erőltetném a csökkentést mert ez GdP arányos szám..ha duplázódik a GDP akkor feleződik ez a szám..

"..A számok nem tetszenek a kedves vezetőnek! Egyszer írja le a KSH az igazságot." ez mutatja a gyogyós gondolkodásotokat..ha rosszak a számok akkor igazak..ha jók akkor természetesen hamisítások.. kártékony lényetek kivetülése ez.. bárcsak államcsőd pestis- és kisfejűség járvány törne ki..csak nehogy ezeknek igazuk legyen..

úgy írtam duális agyatokkal is fel tudjátok dolgozni.. tudod jó és a sötét oldal.. a ti meg a narancsos köd..stb stb..

http://www.portfolio.hu…

#771461 Nyeretlen_Keteves

http://www.portfolio.hu/gazdasag/orban_viktor_valsagstabot_hivott_ossze.232370.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

Ajjajjj! Itt fejek fognak hullani...! A számok nem tetszenek a kedves vezetőnek! Egyszer írja le a KSH az igazságot(illetve az igazság közeli állapotot) oszt rögtön világvége van. Sebaj Viktor! Mondogasd magadnak óránként 100x, hogy a reformok működnek(gazdaságélénkítő program gyanánt) oszt jó is lesz az!

#771337 banyaiz Előzmény: #771311

Ha ennek a sztorinak a végkimenetele az belátható időn belül EU kamatemelés útjára tud lépni akkor jól jöhetünk ki belőle. Közben alacsonyan tudtuk tartani a kamatot, gyengén a forintot de nem pánikszinteken és elszabaduló árfolyam mellett, hanem stabilan régi sáv gyenge oldalán .

Viszont ha beleragad EU ebbe a deflációs közeli szituba akkor térdre imához. Vágni már nincs mit a kamaton, QE dübörög , nem tudom mit lehet még előszedni jegybanki oldalról, nagyon nincs mit. Esetleg a helikoptert a pénzszóráshoz. :)

Nagyon furfangos ez az Usa szitu + a világ többi része ami egész más szitu vagy fázis.

Alig várom már Mato titkárnője sakk és póker 2. részt megírja róla. :)

#771334 banyaiz Előzmény: #771316

Olyanra se , hogy ECB 8 éve! 0 közelében tartja a kamatot, és 8 év után deflációs félelmek vannak.

Ebben a játékban Mato a jelentéktelen porszem kb. Jó azt hozzá kell tenni sokkal rosszabb gazd mutatók mellett nem tudna 0 közelébe menni kamattal. Ezt a javára kell írni bármilyen módon is de költségvetési fegyelmet megtartotta és ezzel tudjuk kihasználni ezt a nemzetközi helyzetet.

De alapvetően vsz ebben a játékban most már a nagyon nagyon nagy kérdés az mikor keveredik az eu gazdaság végre olyan állapotba ecb kamatemelés közelbe kerüljön. 8 év után nyoma nem látszik ennek, sőt deflációs félelmek.

Ez az EU-s folyamat nem jól alakul Mato eszközei kb olyan erősségűek tegyen ellene mint vízipisztoly az erdőtűz ellen. :)

#771311 Koffein Előzmény: #771299

pápaszemes történelmet ír... nem is tudom, hogy volt-e ilyen alacsony az alapkamatunk...

#771301 Euroman Előzmény: #771299

blöff, blöff és blöfffffff......shia le blöfff magyar kancsal változata....Mr. Obergeczy...