Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Magyarország

Re: nincs cím

#771337 banyaiz Előzmény: #771311

Ha ennek a sztorinak a végkimenetele az belátható időn belül EU kamatemelés útjára tud lépni akkor jól jöhetünk ki belőle. Közben alacsonyan tudtuk tartani a kamatot, gyengén a forintot de nem pánikszinteken és elszabaduló árfolyam mellett, hanem stabilan régi sáv gyenge oldalán .

Viszont ha beleragad EU ebbe a deflációs közeli szituba akkor térdre imához. Vágni már nincs mit a kamaton, QE dübörög , nem tudom mit lehet még előszedni jegybanki oldalról, nagyon nincs mit. Esetleg a helikoptert a pénzszóráshoz. :)

Nagyon furfangos ez az Usa szitu + a világ többi része ami egész más szitu vagy fázis.

Alig várom már Mato titkárnője sakk és póker 2. részt megírja róla. :)

#771334 banyaiz Előzmény: #771316

Olyanra se , hogy ECB 8 éve! 0 közelében tartja a kamatot, és 8 év után deflációs félelmek vannak.

Ebben a játékban Mato a jelentéktelen porszem kb. Jó azt hozzá kell tenni sokkal rosszabb gazd mutatók mellett nem tudna 0 közelébe menni kamattal. Ezt a javára kell írni bármilyen módon is de költségvetési fegyelmet megtartotta és ezzel tudjuk kihasználni ezt a nemzetközi helyzetet.

De alapvetően vsz ebben a játékban most már a nagyon nagyon nagy kérdés az mikor keveredik az eu gazdaság végre olyan állapotba ecb kamatemelés közelbe kerüljön. 8 év után nyoma nem látszik ennek, sőt deflációs félelmek.

Ez az EU-s folyamat nem jól alakul Mato eszközei kb olyan erősségűek tegyen ellene mint vízipisztoly az erdőtűz ellen. :)

#771311 Koffein Előzmény: #771299

pápaszemes történelmet ír... nem is tudom, hogy volt-e ilyen alacsony az alapkamatunk...

#771301 Euroman Előzmény: #771299

blöff, blöff és blöfffffff......shia le blöfff magyar kancsal változata....Mr. Obergeczy...

#771297 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #771272

Szerintem vágni fognak, mert csak. Gyurci már csak ilyen vágós fajta! Amennyiben kamatról van szó. Mellesleg egy végtelenül nagyképű(nemtom mire)komplett idióta! De ez utóbbi természetesen csak az én véleményem.

#771272 Ibiza Előzmény: #771269

szerintem nem vágnak.. ha szakmailag döntenek akkor itt megállnak..ha viszi a hiúsága..ő legyen az első aki 1% alá..akkor az nálam egy nagy rossz pont.. akkor is rossz pont ha valamiért az az érdek gyengítsék forintot. Ha azért mert most fizetik ki a lejáró Ft kötvényeket..és a külföldiek valutát akarnak..akkor jó pont :)

#771249 banyaiz Előzmény: #771244

Az is nyilvánvaló , hogy egy értelmes mondattal már annyira magasra tenné a lécet annyira kilógna a sorból, hogy lehet megpecsételné a sorsát mint miniszter. Ezzel kell együtt élnie, de ahogy látom elég jól sikerült alkalmazkodnia , nem okoz neki különösebb nehézséget . :)

#771248 banyaiz Előzmény: #771244

Be kell látni, hogy Mihály nehéz örökséget kapott szellemi értelemben. Ideológia épült olyan dolgokra amiket legsürgősebben rendszer szinten el kell törölni (el kellene törölnie).

Azt tudom mondani még mindig jobb ezzel szembenéznie mint kuszának lenni. Értem ehhez tökösnek kell lenni ott ahol ő éppen van abban a közegben. Szurkolok azért neki, hogy legalább 1 értelmes mondat összejöjjön minisztersége idején. :) Tudod jóindulatú gyermek vagyok.

#771201 banyaiz Előzmény: #771084

Unortodox elemek gyors kitakarításával sokat lehetne tenni az ügy érdekében.

Szurkolok Mihálynak sikerüljön felismernie a nyilvánvalót. :)

#771198 banyaiz Előzmény: #771073

Hitelminősítők vsz nehéz körülmények között elég jó munkát végeznek.

Mihálynak pedig el kellene döntenie, hogy akkor most a piacról , minősítőkről stb mi a szilárd álláspontja.

Mert hol arról értekezik, hogy a gonosz spekulánsok megtámadtak, hol arról a hitelminősítők véleménye nem számít, aztán számszerűsíti , hogy mennyit számít , és sürgeti őket kövessék a piac értékítéletét, illetve szurkol nekik.

Ebben a kuszaságban kellene először rendet tenni , mielőtt nagy dolgokat célzunk meg.