Sajnos ebben igazad van.
Oda kéne stadiont épiteni, ahol jó csapat van.
Nem pedig oda, ahová tótumfaktum jó csapatot vizionál.
Sajnos ebben igazad van.
Oda kéne stadiont épiteni, ahol jó csapat van.
Nem pedig oda, ahová tótumfaktum jó csapatot vizionál.
Ennek az egész kulimásznak jó példája Puskás Akadémia. Dől a lóvé ha van kinevelt jó focista ha nincs.
Mi a vége? A csapatban nincs saját nevelés Nb1-ben! Ami elég alacsony léc . Mert teljesítmény nélkül is dől a lé. Ha az lenne a felállás saját pénzét beletette és nem nevel jó játékost akkor reszeltek neki mindjárt nagyobb ösztönzés lenne .
Ha ebbe az irányba megyünk nagyban is márpedig vannak jelei akkor gáz van.
Magyar gazdaság nem szakad le eu-tól.. sokan románokkal jönnek..de meg kell nézni a bázispontot én még 5 éve bivalyos szekereket láttam arra.. az erdélyi kollégák nincsenek elájulva.
Sztem tévedsz. kicsit emelkedj feljebb..nézz fentről és légy saját értékkel bíró sasmadár...csak egyforma mércével érdemes mérni.
Szerintem több dimenzió van a politikában.
ellenzéki oldal: ott akadályoz ott lázít ahol tud obstruál.. szétcseszi a közhangulatot..demagóg és egyszerű modulokat használ az egyszerű embereknek...ez lenne a dolga? nem az, hogy konstruktív beadványokkal dolgozzon a választóiért ellenőrizze a kormányzat munkáját és megfelelő alternatívát adjon a váltógazdasághoz..
bassz majd folytatom..el kell mennem ,)
Igen, így van de Gekko populárisabb..meg még is csak egy tőzsdei fórum :)
Unortodoxiát nem tudják kiiktatni. Mivel ők így nevezték el a mindenféle hatástanulmány nélküli gazdasági intézkedések halmazát. Kedden döntenek valamiről ami már kedden is nyilvánvalóan xar döntés volt...oszt szerdára megváltoztatják, de csak akkor ha valami náluknál nagyobb erő rákényszeríti őket. A Hitványról tudjuk, hogy ha valami nem megy akkor önszántából nem változtat,nem ismeri el a hibáját(neki olyan nincs) hanem erősebben nekifut és még nagyobb f@szságot csinál. Lásd: KLIK, stb.
A szocik idejében, aztán robogott a pannon puma mi? Hasított, mint a TGV... :-D
Szóval ez a része miután sikerült felismerni mekkora ostobaság és arra alapozni nem túl bölcs könnyedén kitakarítható.
Ami már nehezebb ügy ez a nagy éhség és szomjúság . Ha valami megtetszik akkor állami gépezetet felhasználva megpróbáljuk magunkévá tenni. :) Ez oda vezet mint Putyinnál, hogy az orosz tőkés megy Angliába fociklubbot venni mert azt nehéz ott tőle elvenni stb stb.
Ezt a képet már nehezebb megváltoztatni , mert addig oké, hogy TV-t veszünk és kitömjük állami hirdetésekkel, de ki lesz az a hülye aki beszáll a saját tőkéjével ebbe a "versenybe"?
Hosszú távon pedig ez számít nem az, hogy gyorsan kifolyósítjuk az EU támogatást és hasonlók.
ez már nyomásgyakorlás, az ellenzék elkezdhetne jegyzetelni... :)
Erre csak azt tudom mondani(és ezt most a pf-ről lopom, de csak azért mert olyan mintha én írtam volna:-), hogy:
"Tündér ország,mese ország,csökkenő munkanélküliség' A valóság egy leszakadó magyar gazdaság európától! Ezt pedig jelenlegi kormány okozta! Az ország legnagyobb problémája Orbán Viktor!Több mint 10 év kormányzati munkájának eredménye!"
Ennyike! Olyan országban ahol a gazdasági döntések a kedves vezető aznapi hangulatától függenek, nem is lehet más kifejlett mint a lemaradás Európától.... régiós társaink úgy mennek el mellettünk mint a TGV a Felcsúti kisvasút mellett. De aggodalomra semmi ok, lesz ez még szarabb is. Viktor bődületes szerencséje az volt, hogy hatalmas pénzbőség volt a világban. Még a sz@rt is megvették. A hazai gazdaság EU pénzek nélkül képtelen a növekedésre. Lehet ezen vitatkozni csak nem érdemes. A Hitvány 6 éve úgy tesz mintha kormányozna(by Fletó), de közben nem csinál semmit (mármint hasznosat). El kellene kezdeni a kormányzást! Csak az nem megy! Kardcsörtetés, uszítás és ennyi... ebből csak a klientúra él meg oszt jó napot. Te továbbra is feküdj le minden este abban a tudatban, hogy a tündérmese a valóság. Szép álmokat :-) Pár év és Románia seggét is csak távolról fogjuk nézni. Ez a valóság, még annak ellenére is ha a Te tudatodig csak évek múlva fog eljutni a nyilvánvaló. Kitartás! :-)
És nyugalom! :-)
Hozzáteszem ha unortodoxiát és ámokfutást kiiktatják még akármi is lehet. Mert azért ezek a hangos részei , de nem a döntő részei . Ki kell takarítani ezeket a dolgokat , hadd száguldjunk.
Némi probléma, hogy ezekre ideológia filozófia épült. Valahogy ebben próbálják meghatározni magukat, hogy unortodox vagyok és ámokfutok. :) Ez megnehezíti a szembenézést a nyilvánvalóval. :) De hát mondom szurkolok .
ez a Gekko gondolom Gordon Gekko a Tőzsdecápákból....én úgy tudom, hogy az ugyanazon cselekvésre várt más eredmény várással kapcsolatban hasonló megnyilvánulást előbb Albert Einstein tett....én legalábbis így szoktam előadni :)
Szurkolok , hogy sikerüljön felismerniük a nyilvánvalót ezen a téren is. Ez a kézivezérelve belenyúlunk a gazdaságba rövid távon hozhat kozmetikát messzebb nézve tragikus. Ezzel a szellemi produkcióval amit hozzátesznek főleg.
Az a baj a gazdaság nem úgy működik, hogy következmények nélkül éppen milyen napja van a kedves vezetőnek handabandázik valamit és valami ellenséget keres akire lesújthat. Közben a gazdaság csak nő és nő , sajnos ez nem így megy. :)
Ez populizmusnak elmegy egy darabig , rövid távú sikerekre jó.
ha megpukkadtok akkor is működnek a reformok..
leírom röviden..bár nem fog átmenni.. ha ennyire jó és hatékony az ortodox..lásd hagyományos közgazdasági gondolkodás akkor hogy lehetnek világválságok de minimum helyi problémák? hiszen mindenki mindent tud és helyesen döntenek a vezetők.. gekkótól tudjuk hüje az aki u.azt csinálja de más más eredményt vár...TEHÁÁÁT? tehát ha ortodox gondolkodás okozott egy problémát akkor az nem kezelhető u.azzal a gondolkodással.. TEHÁÁT új gondolkodási mód új megközelítés kell.. csak a kedvetekért az ortodoxhoz hozzá biggyesztünk egy un előtagot.. :) látom ahogy kiül a kín az arcodon..mi vaaan? mit akaaar.. mi eeez..:D bocs.
infláció és a hitelkamatok csökkentek..olyan szintre ahova a seggdugó kedves vezetőid soha nem gondolták.. pezseg a gazdaság..tetszik nem de pezseg..megindult az ingatlanpiac..növekednek a bérek a szerencsés helyeken..adócsökkentések..javulnak a kül- és belker adatok.
Csökken vagy legalább is nem növexik az államadósság.. én nem erőltetném a csökkentést mert ez GdP arányos szám..ha duplázódik a GDP akkor feleződik ez a szám..
"..A számok nem tetszenek a kedves vezetőnek! Egyszer írja le a KSH az igazságot." ez mutatja a gyogyós gondolkodásotokat..ha rosszak a számok akkor igazak..ha jók akkor természetesen hamisítások.. kártékony lényetek kivetülése ez.. bárcsak államcsőd pestis- és kisfejűség járvány törne ki..csak nehogy ezeknek igazuk legyen..
úgy írtam duális agyatokkal is fel tudjátok dolgozni.. tudod jó és a sötét oldal.. a ti meg a narancsos köd..stb stb..
kééész, a "billiont" millióra fordították :D
http://comment.blog.hu/2016/05/26/sorosnak_kevesebb_penze_van_mint_meszaros_lorincnek
sorosnak csekény 23 milliárd $ -os vagyona van, ami nem 6 milliárd ft-ba számolva, de ennyi probléma legyen... még egy lejárató blokkot sem tudnak normálisan összerakni :-))
Megint az a kurv@ statisztika. Az bármire képes.
Ajjajjj! Itt fejek fognak hullani...! A számok nem tetszenek a kedves vezetőnek! Egyszer írja le a KSH az igazságot(illetve az igazság közeli állapotot) oszt rögtön világvége van. Sebaj Viktor! Mondogasd magadnak óránként 100x, hogy a reformok működnek(gazdaságélénkítő program gyanánt) oszt jó is lesz az!
vajna bácsi, ezt az igénytelenséget tanulta amcsiba? :)
http://comment.blog.hu/2016/05/25/nezze_meg_milyen_logoval_indulnak_a_tv2_uj_kabelcsatornai
megint kiesett egy csontváz...
https://atlatszo.hu/2016/05/24/megtorni-a-csondet-ujabb-aldozat-vall-az-uszodai-eroszakrol/