Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#769177 polgarmester Előzmény: #769173

Hát igen, gondolkodó. 1 a sok közül, ahogy mindannyian. Aztán el lehet dönteni, h a saját fejünkben lévő gondolatokkal rokonnak véljük-e vagy sem. Ha igen, akkor szimpi, ha nem -akkor meg nem szimpi. Eccerű.

A világ tipikus hazugsága, h a dolgok vagy jók vagy rosszak.Az emberi elme akarja mindig így ketté hasítani az "igazságot". Holott nem lehet. Van benne ez is, az is. Ezért nincs igazán értelme egymás lámpavasozásának, de úgyláccik' ezt az utat akarja végigjárni az emberiség.:( Hosszú menet.

#769173 Ibiza Előzmény: #769169

Bogár is csak egy gondolkodó a sok közül.. elemez túlbonyolít..és csak egy-egy szeletre egy mákszemre koncentrál..ettől még persze kedvelem. Van némi lényeglátása de hajlamos elveszni a részletekben.

A természet egyensúlyra törexik.. a természetben mindig is voltak tisztító tüzek.. amikor valami túlszaporodik vagy túlerősödik rátelepszik a környezetére akkor történik valami ami egyensúlyba hozza a dolgokat..tűz..betegség agresszió..de mindenesetre tiszta és új helyzetet teremt.

A társadalmakban is ez van..amikor nagyok lesznek a különbségek..amikor a felső réteg kapzsiságtól hajtva kizsákmányol rabszolgaként tart embereket..akkor lesz valami..

Amikor egy-egy ország korrupt vezetői eladják az országot és a lakosai csak vendégek benne.. semmi nem az övék..minden a külföldieké.. (pl Venezuela Dél Afrika)

Soha nem értettem (érteni vélem azért) miért jó valakit éhbérért dolgoztatni 12-16 órát.. adok neki 1-2 dollárt én meg keresek rajta 1000et..

Az embereknek van egy lázadási szintjük.. normális átlagember azt várja el dolgozik eltartja a családját..nem napról napra él..taníttatja gyerekét.. férjhez adja a lányát.. van egy vacak kocsija..tv-je.. egy évben 1x 2x kicsit elengedi magát..és már boldogan hal.

Ennyit azért vissza kellene osztani a nagy nyereségből..

#769172 Ibiza Előzmény: #769170

majd erre ne felejts el válaszolni.

0:40 Ibiza (Tisztelt Tag) Re: nincs cím Címzett: @prospero

a múltkor kérdeztem pár dolgot elmenekültél..most csak egy dologról kérdezlek..talán nem szaladsz el.

Jól gondolom?

A jegybank független szervezet de nem nyereségorientált cég?

Ki a tulajdonosa?

Jól gondolom a kormányzati politikának a támogatása a célja?

Ha ez így van és a jegybanknak nyeresége van, a kormányzati fő stratégia az államadósság csökkentése, akkor nem az államadósságot kell csökkenteni a valós "nyereségéből"? De minimum tartalékot képezni a nehéz időkre ne kelljen kötvényeket kibocsátani feleslegesen nem?

Ha jegybanknak vesztesége van akkor azt ki fizeti? csak nem a magyar állam/adófizető?ha ez így van akkor a nyeresége is az államé és az adófizetőké ugye?

Az mnb vásárolt ingatlanokat..(virtuális nyereségből) offshore hátterű cégektől..áron felül..ez helyes? ezeknek a fenntartását ki fogja fizetni? Milyen pénzből? ne feledkezzünk meg az mnbnek nincs saját nyeresége mert ha van az nem az övé logikáról fakadóan.

Ok kellenek a a táltosképzők az új emberek de erre vannak államigazgatási egyetemek..ezeket ott kell tanítani...nem sógort komát kitömni nagy pénzekkel.

A fentieket amellett írom, hogy mató szerintem a legjobb jegybankár aki eddig volt, ő volt aki nagyszabású terveivel rendbe tette a gazdaságot..tetszik nem ez így volt.. a parasztok max azt mondhatják szerencse.. Én azt mondom előrelátás.

Azt mondtam kb 51%-osok ezek nálam.

ebből a 30% az a pénzügyi rész..adósságkezelés, kkv-k megmozgatása, eus pénzek lehívása 16% az a menekültpolitika egy nagy része, a pénzügyi gyarmatosítók elleni harc.. és az.. 50%-ban az ország érdekében tesznek..

De azt is mondom elszaladt ezekkel is a ló.. nekem ne 50%-os legyen egy kormányzat..

Ugattam ezerszer kell (már 15éve kellett volna) egy stratégiai országfejlesztési terv..egy szürke szakértői csapat összerakja..nem bonyolult..ismerjük a képességeinket összeadni mink van..előre tekinteni és csinálni.. ez alapján lépegetni.. és ezt minden párttal aláiratni..(ha nem írják alá vesztettek)

A magyar ember a szorgalmas..jólelkű... a maga mikroklímájában jól teszi a dolgát.. gyereket nevel taníttatja ha kell szétszakad ezért annyit dolgozik.. végre kapja meg azt a pénzt ami jár neki..

Kicsontozott emberekkel nem lehet előrejutni.. elvesznek az alkotó energiák.

#769170 prospero Előzmény: #769152

Ügyes kísérlet a társadalmi felhatalmazást erőfölénynek beállítani, illetve erőfölénnyel való visszaélésnek. Gyönyörűen levezetted, hogy szerinted miért nem lehet mindaddig alkotmányt módosítani, amíg nincs meg minden párt jóváhagyása - miért nem lehet a ballibsi oldalnak alkotmányt módosítani most már sohasem a jövőben mindaddig amíg a Fidesz vagy bárki aki nem ért egyet veletek parlamenti támogatással bír. Remélem a jövőben is ragaszkodsz majd ehhez az álláspontodhoz. :-)!

Nálam nincs kettős mérce, mint nálad - felhívom a figyelmed, hogy egy 2/3-os támogatás megszerzése esetén a ballibsi oldalnak is megvan a felhatalmazása, hogy alkotmányt módosítson - akár népszavazás nélkül. Mert a törvényeink így szólnak.

Az, hogy Horn nem módosított alkotmányt - ez most mire érv? Megfelelt a ballib oldalnak a régi, ergo nem akart. Mennyire komolyan merült fel az alkotmánymódosítás szándéka egyáltalán, ha erről anno még felvetés szintjén sem lehetett hallani, kerekasztalt sem hívtak össze a témában. Megtehette volna, nem tette. Ettől még nem nagyobb úriember, egyszerűen jó volt neki a régi csökevény.

#769167 polgarmester Előzmény: #769166

Húú, szex? Lepedő? Mongyő!

Ő.Ő Erre totál nem gondoltam. Kissé frusztrált Ön mostanság, ilyenkor kell felásni a kertet.

#769166 Ibiza Előzmény: #769164

meg elveszíti az identitását.. fasisztásan keményen kellene nyomatni a szexet...mocskos német szavakat kiáltozni.. és egy kósersexhez szükséges lepedő van a csaj és köztem..

ők tudják hogy én tudom és én tudom, hogy ők tudják..

#769165 Ibiza Előzmény: #769152

ne osztogasd, a mankó kell az neked.. részeg póknak is nyolc lába van még is elesik... egy értékrendek nélkül vergődő libsinek meg pláne.

"Kúltúrlény nem követ el erőszakot, még akkor sem, ha ehhez megvan az erőfölénye."

elég a rövid U is kultúrlényeknek.. igen..ezt látjuk a világban.. kultúrlény israeli katonák törik el a tüntetők karját..kötnek gyereket a harci járművükre.. amerikaiak bombáznak le esküvői meneteket a megszállt területeken..mint járulékos veszteséget..

"Mit válaszoltál erre? Hogy csúnya, ragyás, lusta, ellenszenves neked az áldozat."

ne szívj ha nem bírod.. varázsgomba sem a barátod. Olvasd el egyszer-kétszer--sőt többször..egyszer csak..hirtelen..de nem.. vissza a sötétségbe :))

#769164 polgarmester Előzmény: #769162

Na de, egy kémnek titkolnia kell saját kém mivoltát nem? Ő.Ő Ez a baj a többszörösen fedett kémségben,:( az ember elveszti a fonalat ugye?...:)

#769163 Ibiza Előzmény: #769153

van pofája de vastag..ez egy szakma.. hatalmas hevülettel beszélnek valamiről..majd 10 perc múlva simán az ellenkezőjéről beszél...nem ez a nyomi..hanem bármelyik.

#769161 polgarmester Előzmény: #769153

Mondja a villalakó. De, becsületére legyen mondva, Feri következetesen golyós, és a rendszert mindig is tiszteltem.

Viszonyítási pont lett. (egy mennyire vagyok idióta skálán) Bámulatos. ahogy vadabbnál vadabb arcpirító blődliket tol a képünkbe, és van aki eszi. Igaz, h IQ light, de akkor is.

#769155 rbbj11 Előzmény: #769150

miért ne érteném?

De nem én vagyok az egyetlen, akinek feltünt már, h. mindig csak a zsidó emlékmüvekre való pénz pacsálást teszed szóvá. Senki nem vitatta, h. sok értelmetlen dologra megy el közpénz, ezt is közéjük lehet sorolni. Na mindegy, túlbeszéltük ezt az emlékmüvesdit. :)

#769153 Koffein Előzmény: #769135

ez a feri inkább maradt volna csendben, mert hogy nem is tisztességes, meg nem is szegény... egyáltalán nem hiteles

"Inkább maradok tisztességes és szegény, mint hogy urizáljak más pénzéből vagy lopott közpénzből."

#769152 Láma Előzmény: #769096

Nyújtottam a mankót, hogy segítsek megérteni, de hiába. Összefoglalom neked röviden, miről szólt az írás (vita):

Kúltúrlény nem követ el erőszakot, még akkor sem, ha ehhez megvan az erőfölénye.

Mit válaszoltál erre? Hogy csúnya, ragyás, lusta, ellenszenves neked az áldozat. A baj csak az, hogy az alapállítás szempontjából irrelevánsak az áldozat tulajdonságai. Itt jön szembe veled szájbarágósan megfogalmazva napok óta egy értékrend. (Amiből te különben annyira jól állsz, mint senki más a világon. És nem ismered föl?) Egy erkölcsi alapvetés, aminek a felismeréséhez, megértéséhez és megválaszolásához nem volt elég két hét és a szájbarágás. Kezdem érteni, miért erőlteti a fidesz az erkölcstant. Nem mindenkinél tartozéka az alapfelszereltségnek. :)

Pedig, (hogy egy nagy filozófust idézzek) "nem bonyolult". Egyetértek, vagy nem értek egyet. És már lehet is továbblépni.

Persze látom, tudom mi a probléma. Az erkölcs az egyetértést követelné, de ezzel egyben beismernétek a kedvenceitek erkölcstelenségét. Ebbe szépen belesétáltatok. Majd szóljatok, ha képesek lesztek megoldani ezt a dilemmát. :)

Gugli a barátod :)

#769150 Ibiza Előzmény: #769149

de nem is ez volt a lényeg csak nyalizol.. meg ügyeskedsz...majd jól csapdába csalod a fasisztáskodó ibizát. :)

a lényeg az volt sok baromságra elmennek a közpénzek..

amúgy nem én tehetek róla ha nektek a zsidó szó pejoratív..ha elolvasod amerikai képviselők vagy színészek életrajzát..ott simán beleírják milyen családból származik.. mert az minősít amit teszel..

Radnótinál kevés magyarabb van..kevés aki kedvesebb szavakkal tudná leírni hazáját.

te ezeket már nem nagyon fogod megérteni.

#769149 Ibiza Előzmény: #769148

apááám..ilyen fárasztó alakot..tökön szúrnám magam..b..+

"Anne Applebaum újságíró; Annette Lantos, a Tom Lantos Alapítvány elnöke; Chava Baruch, a Jad Vasem magyar oktatási részlegének vezetője; Gabriel Gorodetsky, az Oxfordi Egyetem történésze; Haraszti György, az Országos Rabbiképző - Zsidó Egyetem történeti tanszékének vezetője; Heisler András, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke; Joshua Muravchik, a Johns Hopkins Egyetem oktatója; Michael Wolffsohn, az Universität der Bundeswehr professzora; Rabbi Andrew Baker, az International Jewish Affairs - American Jewish Committee igazgatója; Szász János filmrendező; Jehudit Sendar, a Jad Vasem Múzeum vezető kurátora."

"Tom Lantos (Lantos Péter Tamás, Budapest, 1928. február 1. – 2008. február 11.)[2] magyar zsidó származású"

"Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke; Joshua Muravchik" ez muszlim?

stb stb..

#769148 rbbj11 Előzmény: #769143

tanácsadók mellé az is oda van írva, ki zsidó?? ne örjíts meg....

és hogy jön ide a máv beperlése? Függetlenül eddigi témától azt én is mocskos húzásnak tartom