Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#768067 phiona Előzmény: #768039

Szokásos karakterrombolósdid után megismétled amiket írtam.

Pont azt mondom h a holokausztot túltolták, ezt idéztem a cikkből is. Az antiszemitizmus meg nem szerintem a kisember pótszere, tanulmányok vannak erről, a gugli a barátod. Van erős zsidó lobbi, ez is evidencia.

Asszimilációs törvényről hallottál-e már? Arról, hogy a dualizmus alatt Magyarország szárnyalt, tudsz-e? és a miértjéről? Bizony, jórészt zsidó pénzekből, zsidó gyárosokkal építészekkel, tőzsdealapítókkal bankárokkal… asszimilálódtak, a nem nagytőkés is, jól meg is köszönte a most reinkarnálni kívánt Horthy-korszak. Radnótinál vagy Szerb Antalnál nem sok magyarabb és keresztényebb volt. Ha a te őseidet/családodat így irtják ki, talán benned is lenne 1 csipetnyi érzés, talán. A céljuk h ne ismétlődhessen meg, de túltolták valóban.

Azt is mondom h népszerűségben a Jobbik szorongathat, a balosok lejáratódtak. Az emberek zöme épp h békétlen, de jó ügyekben összezár. A Jobbik persze nem jó, de az is kb kizárt h 2 éven belül felállhat 1 új hiteles párt, pláne úgy h a fityiszke minden erővel blokkolja. És: itt mindig protest szavazások voltak a rendszerváltás óta, csak a 2010-es nem volt az mert nem volt jobb, a protest a távolmaradásban volt. Azóta viszont nagyon elpofátlanodtak, szal befuthat az MSZP/DK is emiatt jobb híján azoknál, akik nem bíznak a Jobbikban.

#768066 Láma Előzmény: #768065

" AT-t szerintem én utáltam a legjobban. "

Na-na. Azért volt itt némi tolongás azért az első helyért. :)

#768065 rbbj11 Előzmény: #768034

AT-t szerintem én utáltam a legjobban. Valóban önfényezö s.fej volt, aki valóban törölte mindazt, amivel már nem tudott vitatkozni és vele szembeszegült - már ha tehette topikgazdaként. Amikor meg nem tehette, annyit írt, hogy görgetni se tudtad, elveszett benne mindenki más írása. A fórumot elemeiben rombolta szét, mivel egy AT bloggá változtatta az egészet, félcenzúrázott formában.

#768064 rbbj11 Előzmény: #768007

csak próbálom mindenkiről a legjobbat feltételezni

Tudod, ártatlanság vélelme :)

#768063 Sumér harcos Előzmény: #768005

-"csúnya egy népség ez a magyar........mindig mondom,nem hiszitek,de már látjátok ti is,...látom

aszongya a tatisztika kit szertné a szomszédodba?

hát.....én egy dubajozo szép szőke nyuszikát a bi barátnőjével...duplapucsitva:)

#768043 tozsdenyul Előzmény: #768031

Igen, volt sok.

Pedig biztos próbálta gyurcsány kirúgni a kórházak alapját a tüzes patáival.

Így megkönnyebbülsz? :)

Eu pénzek lenyúlása szerintem tömpe gázszerelö ujjakkal jobban megy, mint ördög patákkal.

Amúgy pl (ksh) állami eü kiadások

2005- 1254,1mrd, GDP arányában 5,6%

#768041 tozsdenyul Előzmény: #768032

Igen, kettönk közül én nem értem, te a fotelböl ksh adattal igen.

Az olvasók okulására írok, csak ellensúlyozni a hazugságaidat.

1. A románok: mondjuk 5 évvel ezelött még jöttek romániai magyarok, ma már nem jönnek, söt egy részük visszamegy. Ahol, most dolgozom, a román kolléga hazamegy, a magyar nem.

2. Orvosellátottság: ez az utóbbi 8 évben 3,0 és 3,2 között stagnált per 1000 fö, attól függöen ki készítette az adatot. Tudtommal 2014- ben is, ezért óvakodtam érdeklödni, ma melyik ujjadból származik a 3,8.

A hazai elégséges orvoslétszám úgy jön ki, hogy átlagban jó, de van egy rakás hiányszakma (nincs hálapénz) ami korlátozza az ellátást, és vannak szakmák, ahol tengert lehet rekeszteni, mert eltartja öket a hálapénz. (12-szer álltál le vitázni, hogy miért ne lépjünk hálapénz ügyben)

3. Állami kiadások (kormányzati alrendszerek): (ksh), mrd forint

2010-1334,8. GDP arányában 4,9%

2013-1421,1. GDP arányában 4,7%

Mivel az egészségügyi felszerelések, berendezések, gyógyszerek jelentős része importból származik, az euró valuta‐árfolyam romlását is ellensúlyozni kell az infláció mellett.

#768040 prospero Előzmény: #768035

AT pont nem volt Fidesz fan, ő inkább Magyarország fan volt, az amerikai hozzáállás megtestesítője. Van egy elnök akit támogatunk, ha látunk rendszert, vagy jónak tartjuk az intézkedéseit - az ország szempontjából. Nem véletlenül tudott itt valaki terjedelmes hozzászólásokat linkelni arról, hogy ugyanez volt a hozzáállása az ügyekhez, amikor Gyurcsány volt hatalmon. Ha ország szempontból jónak látta az ügyet akkor védte. Ezt persze Ti gerinctelenségnek igyekeztetek beállítani, miközben ez lenne az egyetlen értelmes hozzáállás a dolgokhoz. Hogy ha ellenzéki vagyok is, akkor is elismerem, ha valami jó. Ezt a támogató hozzáállást a fidesznek a migránstémában sikerült elérni, baloldaliak nagy része is egyetért a fidesz migránspolitikájával, szinte minden más ügyben az határozza meg a véleményt, hogy ellenzéki vagyok-e vagy kormánypárti. Az a hozzáállás amit AT vitt, a fehér holló kategória itt a fórumon. persze csak szerény véleményem szerint. Kíváncsi lennék mostanában mi a véleménye, ha nem tiltattjátok ki, lehet most veletek értene egyet sok kérdésben. A stílusához annyit, ha már szóba került, hogy azért ami történt nem csak ő volt ám a felelős, elég rendesen ráugrottak itt egyesek, aztán csapásokat kapott adott. De azért ne állítsuk már be úgy, hogy a történetben mindenki más ártatlan volt. A vitriol neki is ott volt a fiókjában mint Neked, ez tény.

Hát igen, tömegigényt nehéz kiszolgálni, mert gyorsan változik, aztán lenne igény az ingyen sörre is, mégse vezeti be a kormány.

Tapolcai kórházbezárás réme benne volt vastagon a vereségben. De persze ez is csak egy vélemény.

"Kdnps műkörmös vezeti az iskolát, de így is győzött a sztrájkbizottság" .

Hát az hogy lehet, hiszen diktatúra van. Nem is értem.

A nyerés cél - eléggé el nem ítélhető módon. De azért 2010 - hez képest javult az ország pénzügyi helyzete is, meg az emberek nagy részéé is. Szóval nyerési cél és jobbító cél egyaránt van, más kérdés, hogy nyilván Orbán sem tévedhetetlen.

#768039 Ibiza Előzmény: #768036

megint kijött belőled ami benned van.. kirekesztés minősítgetés rasszizmus...és persze a szokásos kivagyiságod.. a magkínlódott diploma nem egyenlő az értelmiségi léttel.

van a "bűnbakkereső" "hűbéres" "kirekesztő" társadalom.. a " virsliért megvehető cigó"

te persze azt gondolod abban a szűk körben vagy aki tisztán és pontosan lát csak hát ez a sok jobbágylelkű paraszt..aki bűnbakot keres és persze a szegény zsidók..

És persze a holokausztos történetet nem lehet túltolni hiszen az jár ennek a kutya horthysta tömegnek..

Csak elmondom mit látok ma a zsidókról: Németh Miklós írt egy könyvet (elolvashatnád) ő is leírja mindig is volt egy "urbánus zsidó" csapat akik benne akartak lenni a hatalomban..és nagy ellenállás volt amikor ki akarta őket szorítani (kádár is kordában tartotta őket)..zukman szóvá is tette ahogy írja.

Én azt látom túltolják a zsidók ami még közölük sokaknak is sok.. és valóban a balliberális oldalon próbálnak nagyobb befolyást szerezni..próbálnak politikai erő lenni.

Usában ez nem gond.. Woody Allen vagy sok más szinész politikus életrajzában ott van ilyen olyan zsidó család gyermeke.. stb stb..ott is megvan a tapasztalatok velük kapcsolatban.. Woody sokszor ki is figurázza filmjeiben...önismeret önirónia..nálunk meg rasszizmus ha valakiről leírják zsidó..érdekes nem?

A zsidók azért is túltolják nálunk mert identitási zavaraik vannak..önkéntesen asszimilálódtak..(nem volt kötelező) tértek át más hitre..és persze most ezt másra kenik..most tértek öntudatra származásukat tekintve..amit esetleg szüleik is eltitkoltak előlük.. ezért dúvadként mennek mindennek mert az fasiszta horthysta..átesnek a paripa túoldalára. És pontosan azt teszik amit másokra mondanak..kirekesztők és antiszemiták.. ez mire jó? Vagy szándékosan kell ellenérzéseket kelteni? Mert abban politikai erő és pénz van? ki tudja?

Az emberek zöme azért szavaz a fideszre mert nincs jobb..ezek legalább valamit csináltak.. és soha többé nem akarnak gyurcsány féle bohócot vagy a békétlen ostoba mszp-t.. szdszt..

Jobbik nem alternatíva mert nem kinál semmit..beállt a huhogók.. közé..vona nem miniszter alkat.

A magyar ember pozitív dolgokat szeret..nem a békétlenséget.. valamiért megy ki az utcára kevésbé a valami ellen..A helyi választások eredményei inkább a helyi embernek szólnak.. kevésbé a szine..inkább az ember hitelessége a mérvadó.

A magyar ember nem rasszista..tapasztalatai vannak.. tud különbséget tenni jó meg rossz cigány sváb tót vagy zsidó között..ez mindig is így volt.. .. az alapján itél meg amit teszel.

Szerintem egy valódi új erő hiteles emberekkel 1év alatt verné a fideszt..

A magyar ember rendpárti, sokat dolgozik el akarja látni a családját..taníttatja a gyerekeit.. egy kis pihenésre vágyik..kapirgálásra a kertben..sütögetés.. gyereknek internet..papának sportcsatorna.. asszony meg boldogan nézi a családot..és süt főz.. ha kell ezért szétszakad.. de nem bírja a békétlenkedőket.

Mondtam már..egy magyararcú.. női miniszterelnök.. egy szürke szakértői kormány egy konzervatív liberális iránnyal..nemzeti érzelmekkel, identitással..nagyon erős jobbítási szándékkal, aki a jó gazda módjára gazdálkodik...lássa a nép jó helyre költik adópénzeiket.. akkor szivesebben adóznak.. nem a nemadózó kisebbségre kell hozni törvényeket.. azokat el kell kapni.

Nem kell a vegyünk hűtőt lakást a népnek f@szságok..a gondoskodó kormány..a csermanekféle atyáskodás..

Magasabb alapbérek kb 200e nettó.. valódi jelzáloghitelezés (elsétálás intézménye) és a társadalom majd elintézi a többit..

#768036 phiona Előzmény: #768005

Abból főzzünk amink van.

A cikkedből a lényeg:

A zsidók iránti ellenszenv arányban áll minden más másság elutasításával - jegyezte meg a kutató, hozzátéve, ebben az összevetésben a csoport megítélése "nem drámaian rossz".

"Rosszul beszélünk a holokausztról" - jelentette ki Bodnár Dániel. A nyilvánosság előtt eltávolítóan, "telítettségélményt és -érzést" keltő módon szólnak a témáról, és ebben szerepe van a politikai véleményformálók mellett a zsidó közösségnek is - tette hozzá.

Hűbéres bűnbakkereső társadalomtól mit vársz? ott ahol a kirekesztés alap és a holokaut tényleg túltolták? És nem feltétlenül népességileg rekesztenek ki, van jó zsidajuk is, de a horthysta behívásokkal élesednek a régi elfojtott beetetett családi reflexek is, sokban a polgári továbbélés csak ennyi.. miközben a "ki is a zsidó" kérdés sem tisztázott, génekben jó néhány százalékban, akár balkézről is benne lehet.

Azonban! az a 2/3 csak 40+ % csekély részvételi arány mellett, megbuherálták maguknak a törvényt, meg a rezsicsökkentés ugye. Ülj le ma 1 vidéki kocsma teraszán vagy beszélj értelmiségi társaságban és mérd föl ki szavazna a fityiszre: senki de senki, políroztathatnak a Századvéggel… migráncsos miatt se, azt a szálat viszi a Jobbik, ez meg elszegényített. Vannak a beetetett fanok de az kevés csak hangos és javarészt juttatott.

A nép messze nem homogén, genetikailag sem, értékrendben sem, de sztem van lényeglátó képessége. Ha nincs miért: nem megy szavazni, ha látja esélyét: kimozdul azért. A virsliért megvehető cigó se sok arányaiban.

Más kérdés h jelenleg a fasorban sincs h kire lehetne szavazni majd, kivéve azokat akik a Jobbikban találják meg.

#768035 phiona Előzmény: #767861

Ugye te se mondod komolyan h Tapolcát a kórház miatt buktátok.

Az meg h csak a nyerés a cél elég macchivellistán hangzik… hol marad az érték? :-) Már csak a Gazsi gyereknél aki megtért? :-) És: minek akartok kormányozni ha nem akartok jobbítani? csak a nyúlásért?

És: ha a tömegigényt nézitek: mi alapján? nincsenek mutatóitok erre, erre volna a népszavazás amit csak gáncsoltok. Fostatok a vasárnapi boltzár kapcsán, most meg h sokan támadnak h visszavontátok: ezért fostok. Sok kis ágybavizelő ****, félni tudtok, alkotni nem? A lé persze nagyon kell de mire? a kokóra ami enyhíti valszeg? Ha lesz itt valami rendesség még főleg foshattok, elég szar lehet börtönben megrohadni. Csak szólok h ha a történelemben a hatalmak azt nézték volna h Mari néni mit gondol kb semmit sem éltek volna, voltak koncepcióik és stratégiáik – akkor még, nem nyuggerke félhülye szavazók seggét nyalták, akkor még. Ez a „kiszolgálom” projekt ott bukik el h akkor akasszunk fel meg persze legyen ingyen a sör – tudom h sekélyesek vagytok de ez még nekem is sok.

Ami a pozitív h láthatóan izgató már az eü, meg az is hat ha 10-40e ember utcára megy, attól is féltek. Holnap pedagógussztrájk, KDNP-s műkörmös vezeti az iskolát a gyereknél de így is győzött a sztrájkbizottság, nah kíváncsi leszek :-) Mondjuk a netadós volt a legjobb, meg a vonulósok a jók ahol láthatóan özönlik a tömeg… :-) jah és a netadós se az x piti forintról szólt, hanem h megint bele akarnak pofázni és elég belőle. Kimegy sokkal több ember is jó hívószóra, nem kissé szar és önfényező hatalom mellett, grat: http://index.hu/gazdasag/2016/04/19/a_policy_agenda_kiszamolta_a_letminimumot_a_ksh_helyett/

AT meg fidesznyik felszopóember volt, nem véletlenül mantrázod. Kb le is hozta h mi a hiba veletek, idealizáld csak de nem csak én emlékszem rá…

#768034 prospero Előzmény: #768003

"AT egy katalizátor volt és jobban tudott érvelni, mint itt bárki. Lehetett volna tanulni tőle - ha mást nem, érveléstechnikát - nem kellett Nektek. Terjengősen írt , provokatív is volt, de volt benne kraft, új szemlélet, látásmód, új gondolat és mivel provokatív volt, katalizátor is volt, másokat is írásra késztetett. Nem volt mindig igaza, de egy gondolkodó volt, ami az ittenieket is gondolkodásra késztette."

Már meg sem lepődöm, hogy mindent igyekszel kiforgatni utána visszahányod ide más értelmezésben. Persze így jár az aki óvatlan és ír Neked bármit, amivel nem értesz egyet. Ráadásul még hazudsz is folyamatosan.

Hát bizony az új gondolatok, új szemlélet kényelmetlen és provokatív, kimozdít a komforzónából, - egyes korokban máglyán is égették a másként gondolkodókat, vagy csak simán lelőtték, aki nem azt gondolta amit a másik. A más szemlélet főleg akkor kényelmetlen, ha nem tudod bizonyítani az igazad.

Az, hogy AT mély nyomot hagyott benned, nem véletlen - gondolom letörte a szerénységed. Akarsz róla beszélni? Egy egész fórum figyel rád.

#768033 prospero Előzmény: #768012

"Szóval csak a legpofátlanabb hazugságokat teszem szóvá, ez a 3,8 orvos ezer före, ez hogy van a Ksh -nál? Idepottyant hirtelen 10ezer orvos, vagy meghalt hirtelen 2,5 millió magyar?"

Mikor jelentett a ksh egyik évről a másikra 10 ezer orvossal kevesebbet vagy többet? Forrás?

Itt van az adatgyüjtés leírása:

https://www.ksh.hu/apps/meta.objektum?p_lang=HU&p_menu_id=110&p_almenu_id=105&p_ot_id=100&p_obj_id=FER&p_session_id=20318551

"Az egészségügyi ellátás állás- és létszámkimutatása” című KSH elrendelésű közvetlen adatgyűjtés beérkezési aránya az összes kijelölt adatszolgáltatóhoz képest 88%, az elvárt adatszolgáltatókhoz 93%.

Az adatgyűjtés módja, tartalma, definíciói az ország egész területén azonos, ezért az adatok összehasonlíthatók. A nemzetközi összehasonlíthatóság korlátozott, mert az egészségügyi állás- és létszám adatokban két alkalommal törés mutatkozik. Az egyik 2000-ben, amikor az adatgyűjtésből kikerült a szociális ágazat, a másik, amikor 2005-től az adatszolgáltatói kör teljes körűvé vált, vagyis az adatgyűjtést kiterjesztettük az OEP által nem finanszírozott szférára is.

A 1019 számú adatgyűjtés az egészségügyi ágazat egészére kiterjed, más adatgyűjtésben nincsenek meg teljes körűen az egészségügyben foglalkoztatottak létszám adatai." !!!!

"Mert azt értem, hogy az óriási eü kassza, tartalmaz szoc ellátást is, azért lássuk be, könnyebb villogni a sikerekkel, ha pl a 300 mrdnyi rokkantnyugdíjat is az eü kiadásokhoz számoljuk. Ezt próbálja csak lepipálni valami béna román statisztika :)"

A ksh által közölt adatok szerint, az eü szektort finanszírozó kiadások az alábbi szerkezetben épülnek fel:

-gyógyító és rehabilitációs fekvőbeteg és egynapos ellátás

-hosszú ápolási idejű ellátás

-kiegészítő szolgáltatás (klinikai laboratóriumi, diagnosztikai és mentőszolgáltatás és betegszállítás)

-gyógyszer

-gyógyászati segédeszközök és egyéb tartós és nem tartós gyógyászati célú fogyasztási cikkek

Amiben sehogy sem találom a rokkant ellátásokat. Nem véletlenül, mert a KSH nem számolja hozzá az eü kiadáshoz a rokkant ellátást!!!

Te korábban az egészségbiztosítási alap kiadásait linkelted, de a kettő nem ugyanaz.

http://advocatus.dlapiper.hu/?p=1673

az orvosi és kórházi ellátáson felül minden olyan kiadást tartalmaz pl. rokkant ellátásokat, táppénzt stb, ami biztosítási alapon működik, azért egészségBIZTOSÍTÁSI alap a neve.

Megint hazugságon lettél kapva nyuszi, a ksh nem számolja hozzá az eü szektor rendelkezésére álló forrásokhoz a biztosítási alapon járó rokkant nyugdíjakat.

#768032 prospero Előzmény: #768007

Aki itt nagy butaságokat beszél nyuszi, az Te vagy, pedig neked ez a szakmád, igazán értened kéne, - tőzsdenyulként egy tőzsdefórumon meg pláne, hogy mit jelent a magyar és román orvosellátottságbeli különbség. Magyarországon is elérheted a vágyott román bérszínvonalat és eü színvonalat, ami a legrosszabbak közé tartozik az Eu-ban, ha elküldesz több mint 10 ezer orvost az eü-ből és vállalod, hogy dupla annyit dolgozol 2x annyi fizetésért. Sőt még meg is fogja haladni a bérszínvonalad a román 1500 eur-t! Miért érzem, hogy valahogy jobb, ami most Magyarországon van.

Szóval nagyon mellényúltál a román példával IS. De szomorú, hogy ezt neked magyarázni kelljen, egy tozsdefórumon, a saját szakmádról, laikusként.

#768029 banyaiz Előzmény: #768022

Pedig ráérzett arra valamilyen szinten amin én meglepődtem , hogy jegybankelnökként ezekben a napi szintű porban fetrengésekben politikai szájtépésben nem kellene részt vennie. Azért lepődtem meg rajta mert gazd miniszterként se kellett volna oda süllyednie, mégis ez volt a fő profilja.

Na mondom ezt jegybankelnökként is előadja az már katasztrófa.

Ehhez képest meg kell mondjam kellemes meglepetés visszavonta magát ebből műfajból nagyjából.

Persze korlátai azért előtörnek, szerencsére csak ritkábban mint azt gondoltam volna . :)

#768028 banyaiz Előzmény: #768022

5 millió nem sok egy jegybankelnöknek, nem érdemes ezen rugózni .

Viszont , hogy annyi esze sincs jegybankelnöki pozícióban egy ilyen kérdésre egy nemzetközi összehasonlítást bőven elég lenne közölnie , tárgyszerűen, nem belemenni szájkaratéba az jellemző.

Ami még érdekes lehet hogyan fog ez kihatni a vagyonnyilatkozataira a jövőben. Eléri e a megtakarítása bevallása szerint a 3 millió Ft-ot és az össz vagyona mínuszból feljön e 0-ra. :)

Nem érdemes szót fecsérelni erre az udvari bolondra de hát nem állom meg persze.

#768017 tozsdenyul Előzmény: #768014

Azért hogy felháborodik az összes tag, akinek nincs problémája a kreatív provokatívval, amikor picit visszakap belöle.

Növesszetek már vastagabb arcbört plíz, ez így nem kicsit szánalmas.

Fene a fajtátokat :)