Te szólsz egy ilyet? az év vicce :)
Humoros egy vadbarom vagy, annyit megadok neked:)
Te szólsz egy ilyet? az év vicce :)
Humoros egy vadbarom vagy, annyit megadok neked:)
nem a családoddal beszélsz maki...anyukád lehet megszokta a pofátlan fajtádat..
Nincs kedvem a részleteket megvitatni, hogy értsed, mert már sokszor tapasztaltam, hogy értelmetlen, te nem azért vagy itt, hogy megérts folyamatokat, vagy vitatkozz, hanem csak hogy minden kormánykritikára legyen válasz, vagy terelés, mindegy mekkora hamuka, csak nehogy ott maradjon a levegöben valami negatív...
Szóval csak a legpofátlanabb hazugságokat teszem szóvá, ez a 3,8 orvos ezer före, ez hogy van a Ksh -nál? Idepottyant hirtelen 10ezer orvos, vagy meghalt hirtelen 2,5 millió magyar?
Csak érdekelne a hazugság mechanikája, hogy jön ez így ki?
Mert azt értem, hogy az óriási eü kassza, tartalmaz szoc ellátást is, azért lássuk be, könnyebb villogni a sikerekkel, ha pl a 300 mrdnyi rokkantnyugdíjat is az eü kiadásokhoz számoljuk. Ezt próbálja csak lepipálni valami béna román statisztika :)
Az orvoslétszámnál milyen trükkel éltetek, hogy egyik évröl a másikra 25%-ot nött?
Jól elvagytok...Az a kis izgalom, az a kis civódás, hmmm...Áááá....:))
Te olyan kis naiv lélek vagy :)
Szerinted ibizának van esze, prosperonak meg nincs esze, és nem szándékosan mond butaságokat.
Mindkettö téves :)
Visszautalva neked, phiona
(volt egy hozzászólásom, amit úgy fejeztem be, hogy ' a népet akarod leváltani? ')
a gond az, hogy a nép egy kritikus tömege a habonyi hasbarúgós országot szeretné és kívánja, nem hogy baja nincs vele, de pont így a jó neki, ezért kap 2/3-ot az az országrombolás és országellopás ami zajlik.
http://hvg.hu/itthon/20160419_Median_A_magyarok_harmada_antiszemita
nem igaz, h. nem ismerted fel a szarkazmust, ha végigolvastad az egész diskurzust
Bocs te másik a nagyon hülye fajtából, ezt a szófordulatot a te fajtád használta a te mosdatásodra, miért is nincs gond, ha bejössz sáros csizmával és telesza.rod fajtázással a fórumot.
Prospero szerint ez klassz, építö szófordulat, el is kezdett mindjárt vinnyogni, mikor ö kapott az építö jellegböl.
Hol írtad? 61618,61675 pl
Hazudtál, hogy az orvosok nem állnak elö semmivel,
Hazudtál, hogy az orvos fizetésemelést kevesellnék,
De ami tözsdefórumon igazi attrakció, egy 60 milliárdos, kb 4 évente elöforduló kórház adósságkonszolidáció, szerinted adómentes forrás növekedés az ágazat részére, és béremelésnek tekintendö.
És még büszkén magasba is tartod a kezed, hogy igen, én vagyok az a hülye, aki ezt kitalálta így.
ebből látszik mi az újliberalizmus.. vagy azt mondod amit ők gondolnak..vagy helyesnek mondanak.. vagy hazudsz aljas vagy.. mindenképpen orbán seggében lax.. te is pénzt kapsz onnan..orbánbérenc.. stb stb..
Magyarországon szabadság harc van és polgárháború.
A világ elnyomói nem akarnak minket elengedni.. és pénzelik természetes szövetségeseiket helytartóikat a lbibsibalt.. akik nem akarnak végleg kiesni a klientúrából.. mocskolnak szakítanak amit érnek..
mert ezek vannak belül ,)
De az nem ér, tőlem tanulták.akkor azt mondják nem helyes..
de amikor ők használják akkor "katalizátorként müködö kreatív szófordulattal"
Azért pár tény az eüről.
mostanában voltam pár kórházban rendelőben az alábbiakat tapasztaltam.
negatívok:
- a legtöbb helyen beteg a betegirányítás, a jó belső irányító rendszer ellenére össze-vissza küldözgetnek embereket.(vannak kivételek)
- sok orvos olyan mint a pokróc..nem mondja el mit miért akar..nem hallgat végig.. nem végzi rendesen a dolgát..klientúrát építenek elvárják a pénzüket..apróság berendel kontrollra de aznap nincs bent..ebből látszik leszarja a mások idejét.
- régebben alá kellett írni valamilyen papírt a háziorvosnál..olyan tételek voltak amik nem is történtek meg.. vérnyomásmérés..életmódviteli tanácsadás..stb stb olyanokat számolnak el a kórházak amiket nem csináltak meg.. ha azért teszik mert más kezelésnél kevesebbet kapnak a ráfordítottnál akkor is beteg a dolog.
- sokan szabotálják a rendszert szándékosan és/vagy tudatlanságból akadályozzák a rendszert..pl tegnap találkoztam olyannal aki ismerőse kórházba került elfogyott az inzulinja a kórház inzulinért a szakorvoshoz küldte az azt mondta nem írja ki..mert a kórház kötelessége.. vagy irasson ki a háziorvossal..de jobb ha ismerős patikából vesz teljes áron és majd megadja neki.. ez mi? 3x hallottam ezektől nem ők tehetnek róla nekik sem tetszik szóljon a miniszternek.. Kardiológián hallottam nem tudják felrakni a holtert menjen vegyen elemet a beteg akkor igen.
- Igen, erős a kórházi hierarchia, nem a tudás hanem kihalásos rendszer visz előre.
- Az ügyeletes orvost éjjel nem meri felkelteni az ápolónő..ha felemeled a hangod és még is kihívják akkor duzzog leráz.
- az orvosok magáncélre használják az állami rendszert, magánklinikán beszélsz vele..behív állami kórházba..mész mint kés a vajban működik a dolog.. utána zsebbe fizetsz a magánklinikán.
- hogy lehet, hogy egy mentőben haldokló embert össze-vissza cipelgetnek.. és nincs felelős.
poztív:
- a sürgősségi ellátás szetm az jó ha mentő visz el vagy orvosi ügyelet jön ki..amúgy nem..
- a kórházak jól felszereltek..amikben voltam mindenhol voltak CT-k és sok MR készülék.. elég jó
röntgenek..uh. eszközök.
- sok elhivatott ember van
Azt gondolom maga a szerkezet nem jó..nem kell újat kitalálni gondolom egy német vagy osztrák rendszer nekünk is megfelel.
- Haveromat usában bevitték kórházba..a kórház magán üzemeltetésű szálloda jellegű benne egy diagnoszta orvos megbízással.. vannak eszközök..beazonosította a problémát..és utána rendeltek be egy számlázós szakorvost.
Vagy amit dr housbn láthatunk..van egy menedzsre egy kórháznak..egy orvos menedzser aki ellenőrzi a beteghez vagy vizsgálathoz rendelhető költségeket és vannak a szakorvosok.. nem biztos ez van de a logika nem rossz.
Egy kórházat vagy egy színházat nem orvosnak színésznek kell vezetni sztem..mert az idő nagy része üzemeltetési gond ekkora intézménynél..ehhez nem kell orvos.. Ő legyen az orvos igazgató..
Nem lehet bent a politika az eüben.
Minden intézménynél kell egy fejlesztési terv.. nem az, ha kapnak pénzt akkor vesznek gyorsan valamit mert el kell költeni és jövőre annyival kevesebb lesz...vagy azért kapnak egy raklap pénzt mert a polgármester azonos szinű..
Újpesti széteső kórházért tüntetnek emberek tüntettetnek emberekkel..de lepedőre nincs pénz.. egymásba érnek a kórházak..egyszerűbb lenne két jó kórház a térségben mint 6 vacak..
Országosan egy jó hálózatot kell összerakni..politika és cimbora mentesen.. ne azért maradjon meg egy kórház mert haver..legyen elég mentő legyen elfogadható várakozási idő.. legyen megfelelő orvosi ügyelet.. guruljon már végre ez a szar.
Abban azért egyetértünk, hogy egy 100-150 ezres ajánlat béremelésre az elfogadható első körben?
A helyében azt mondanám, h tőled tanulta.. :-)
Amúgy a "Prospi" meg a "Habony harcos" is vicces, hagyd h kibontakozzanak. :-D
Egyelőre úgy néz ki, hogy hamisan vádoltál több kérdésben is és most már sugalmazol is. Azt hogy nem kell elfogadni komolyan írtam nem ironikusan, félreértések elkerülése végett - gondolva az ápolókra. Hátha nekik is több pénzük lesz. Ha ktgvetésben találnak rá forrást, miért ne?
Weborvos.hu-n lehet látni a kronólógiai fejleményeket.
Hol írtam, hogy kevesellték. Nem fogadtátok el a 100 milliárdot. Ennyi a történet pedig szerinted elfogadnátok.
Magyar orvosok száma 1000 főre 3,8.
Román orvosok száma 1000 főre 1,9. Pont fele annyi. Egy kvalifikált orvos nálunk mennyit keres? És egy kezdő rezidens? 80 ezret?
Van a hazugság,
A pofátlan hazugság,
És a sor legvégén vagy valahol, látni sem lehet, olyan messze a prospero
http://advocatus.dlapiper.hu/?p=1673
Mit is számolunk az eü kasszához?