Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#767806 rbbj11 Előzmény: #767802

hät ennek a céljával én nem igazán értek egyet, mert én nem plussz állami ráfordítást akarok, hanem éppen privátnak több teret

#767804 KawaBazsy Előzmény: #767803

"Propagandistám".. hehe, ez jó! :-D

Egyetértesz a Koffein által linkelt, Index címlapos cikkel? Nem kommentáltad, pedig mégiscsak jobban ismered a helyzetet. AZt már máshol is olvastam, h egyes orvosoknak ideális a jelen szitu, s talicskával hordják el emiatt a pénzt..

#767803 tozsdenyul Előzmény: #767787

Propagandistám rossz hírem van, az egészségügyisek nem fogják kiharcolni, ha magadtól nem érted, kifejthetem.

Viszont ellátást te szeretnél a családodnak, a gyerekednek, te vagy rászorulva a jó ellátásra, és nem az egészségügyis.

Szóval az a rossz hírem, hogy bizony a te érdeked lenne, és te szívsz majd...

#767790 rbbj11 Előzmény: #767776

ez egy elég alapos cikk, ez itt a lényeg:

"Az orvosok jövedelmét nem a szaktudásuk, hanem a különféle rangsorokban elfoglalt helyük határozza meg. Nem csoda, hogy a fiatalok közül egyre többen már be sem szállnak ebbe a kihalásos alapon működő rendszerbe, külföldre mennek, vagy pályaelhagyó lesz belőlük."

Több orvos barátom is van. Mivel minden elvemmel ellenkezik a hálapénz, sose adtam. Azt kell mondjam, talán szerencsém volt, de sose éreztem, hogy ezért hátrányba kerültem volna vagy a családom abba került volna. Feleségemnek egy elég veszélyesnek tünö tünete volt 1 napig, de azóta se semmi, én ezért arra számítottam, h. nem lesz a magyar eü-nek kapacitása csak ellenőrzésképpen egy esetleges nagyobb bajt megelőzni.

De még ebben is tévedtem, kb. 3x volt komplex szemvizsgálatokon, EEG-n volt, CT-re is kapott időpontot. Bár jellemzően kérnünk kell, és már hozzászoktam, h. hasznos, ha segít a páciens kicsit a diagnózisban, de konstruktívak, és a hírhedt soproni kórházzal sem volt még sose gondunk. Mindez hálapénz nélkül.

Lehet, a hozzáállásunk is más, mint a többségnek, és ezért olajozottabban megy minden. Mindig kihangsúlyozzuk, hogy semmi feleslegeset ne csináljanak és tömörek igyekszünk lenni, mert senkinek nem akarjuk rabolni feleslegesen az idejét. Tisztelettel, de nem alattvalóként beszélünk az orvosokkal. És ez úgy tűnik, mindig beválik.

Ha lehet, nem terheljük az eü-et, számtalan dolgot privát rendelőkben intézünk. Az egyetlen nézeteltérésünk az orvosokkal, ha egy privátban fizetett dolgot az állami kórházban akar megcsináltatni, merthogy ott van eszköz hozzá...na az a halálom, és láthatóan nem értek miért...

#767789 Koffein Előzmény: #767773

"Azt, hogy mi a koncepció az oktatás leépítése mögött még nem tudom."

Hosszútávon könnyebben megvezethető legyen a nép...

#767787 prospero Előzmény: #767701

AT egy katalizátor volt és jobban tudott érvelni, mint itt bárki. Lehetett volna tanulni tőle - ha mást nem, érveléstechnikát - nem kellett Nektek. Terjengősen írt , provokatív is volt, de volt benne kraft, új szemlélet, látásmód, új gondolat és mivel provokatív volt, katalizátor is volt, másokat is írásra késztetett. Nem volt mindig igaza, de egy gondolkodó volt, ami az ittenieket is gondolkodásra késztette. Nem véletlen, hogy pörgött Tőle a fórum. Jó blogokat indított, AT hírek, vagyonosodás stb. Aztán összekapott itt pár emberrel, mivel nyomogatta az emberek gombjait rendesen - akik nem tudják azt a szerepet betölteni amit ő vitt.

Jelenleg katalizátor szerepet Ibiza tölti be, az ő hozzászólására reagáltál...

Mivel ez egy szabad fórum olyan lesz amilyenné teszitek. Ha több linket szeretnél akkor linkelj, ha több szerinted értelmes hozzászólást szeretnél, akkor szólj hozzá, de az nem okés szerintem, hogyha űr van és ibiza linkelget, meg hozzászól akkor ő terjeszkedik túl a fórumon. Lópikulát. Titeket nem érdekel már, nincs aki a gombjaitokat nyomogassa., új gondolatot írjon.

Nincs problémám azzal, hogy kormánypártinak vagyok megbélyegezve ez ugyanis nem titok. Nem ezzel van problémám, megbélyegzés alatt. Nincs igény, nincs igény- no problem, eggyel kevesebb aki a komfortzónátokból kibillentsen benneteket, megzavarva a kormány általános szidalmazását. Jó az akolmeleg. A minden szaar. És az ebben való egyetértés. Szaar a vasárnapi boltzár. De a kurv'a anyját a kormánynak, hogy eltörölte. Mert minden szaar. Rossz hírem van. Ezért nem fognak idejönni, hogy ezt olvassák minden nap.

Valaki mondta, hogy a fórum ugyanaz kicsiben, mint az ország nagyban. Ide jön valaki, és azt mondja sz%ar a helyzet. Megoldás: ugorjunk rá arra aki még ír ide.

Ahelyett, hogy elkezdenél "dolgozni" érte, hogy jobb legyen, persze csak ha fontos. Minden nap bedobsz tíz értelmes hozzászólást a közösbe, ibiza sem tud rátelepedni a fórumra. Érvelni kellene, cáfolni nem pedig minősítgetni.

A kormány gyűlöletkeltéséről szónokolnak a gyűlölködők, a színvonalról a minősítgetők, egymást alázók... hát hiszen a kormány a hibás...talán nem kellene felülni a vonatra, ami viszont mindenki saját felelőssége...

a saját párton csak röhögök. Ki az aki dolgozni fog érte? A vélemény megvan, dolgozni meg senki nem fog... fontosabb nektek, hogy a kormányt szidhassátok, minthogy dolgozzatok a változásért. Ami mellesleg a jelenlegi helyzetnél is rosszabbat eredményezhet, elnézve az itteni színvonalat.

Tozsdenyul: hát a civileknek kell kimenni az utcára, kiharcolni a változást az eüben. Nyuszikám rossz hírem van. Nektek kell felemelni a seggeteket és társadalmi támogatást szerezni. Spontán nem szoktak valami ellen kimenni az utcára. Régen ez jobban működött, volt egy párt aki mozgósította az embereket. Megszervezte a tüntetést - hogy miért tüntettek és hasonlók. Ma már az ellenzéki pártok csak hitelteleníteni tudják a követeléseiteket. De ki fogja ezt megcsinálni ellenzéki pártok nélkül helyettetek? Jó kérdés. Sándor Mária fél-egy év után elfáradt.

A legjobb az egészben, hogy oktatás eü két olyan terület, ami soha nem lehet elég jó, soha nem lehet eléggé finanszírozott, mert mindig lesznek elégedetlenek.lsd. vasárnapi boltzár esete.

#767778 Sumér harcos Előzmény: #767756

Miért nem randiztok egyet Ibizával?

Egy jó kis kávézóban vhol,hazajössz a külföldi melóból egy kicsit,időd adódik.

Minden megoldódna élőben,lehet még kémia is adódna,robbanószer:)

elég kardos ,hejde menyecske lehetsz Te azért:)

Bocs, picit darabos vagy…

#767774 TrendMan

Bocs, picit darabos vagyok.

Legutóbb, amikor a körzeti orvosommal találkoztam pedzegetett valamilyen levelet, amelyet alá kellene írni, mert van egy orvosi kezdeményezés az egészségügy jobbá tételéről és azt lehet támogatni.

Persze akkor rohantam, aztán meg már nem emlékeztem, hogy mit és hol lehet aláírni?

Tudja valaki?

Köszönöm.

#767773 TrendMan Előzmény: #767771

Szerintem az a koncepció az egészségügy leépítése mögött, hogy az emberek menjenek át a magánellátásba.

Na most ehhez némileg magasabb fiezetések kellenének, meg a magyar ember azt se szereti, ha lenyúlják. Hiszen akkor mire vonják le a TB-t?

Azt, hogy mi a koncepció az oktatás leépítése mögött még nem tudom.

Nekem egyszerü hülyeségnek tünik.

#767771 TrendMan Előzmény: #767757

Szerintem ezek az adatok igazak.

Vagy most vagy eggyel később az oktatás és az egésszégügy félrekezelése miatt fogják leszavazni a Fidesz kormányt.

#767770 TrendMan Előzmény: #767756

Kellene egy játszószoba az időseknek, mint a gyerekeknek.

Amíg ők ott egymással beszélgetnek, addig az orvos tud a nagyokkal dolgozni.

#767758 tozsdenyul Előzmény: #767752

hogy legalább a visegrádi országok ráfordítását elérjük

hogy átláthatóak, megismerhetőek legyenek az eü. statisztikák

pl ilyesmikre

(természetesen béremelésre is. mert attól tényleg jobb lesz.

pl USA adat szerint, egy nővérre jutó minden további beteg 7%-kal növeli az átlagos halálozást - az USÁban általában 3-6 beteg jut egy nővérre - nálunk van hogy 30)

#767756 phiona Előzmény: #767753

De, elvben. A gyakorlat azonban más. Másik barátnőm elismert bőrgyógyász, 4 órát rendel 2x egy héten „sztk”-ban, a többit a saját rendelőjében ill műt kórházban. 4 órára 24 sorszám lenne kiosztható, de kiadnak 30-at is mert sírnak a recepción h nagy a baj… 10-kor kezd de 7-kor már elfogytak a sorszámok… Ez szakrendelés, megnézi, lekezeli, írja a papírokat, nem 10 perc… kint meg verik az ajtót. A 4 órából így lesz min 8 de másképp nem lehet… Háziorvosnál sem. Míg megmutogat mindent magán h hol fáj már több mint 10 perc… és a lelkiismeretesebb orvos ilyenkor lelket is ápol. Nincs erre állami ellátás, a családok meg szétestek. A gond az h az idősek jellemzően nehezen távoznak, és az orvos pörgetné hiszen betegek várnak kint és a rendelés után ott vannak a hívások ahol házhoz kell mennie…

#767754 TrendMan Előzmény: #767752

Hát ez rettenet.

Ha egy rendszer ennyire elszaródott, azt csak kis lépésekben lehet helyrehozni.

Az első egy béremelés is lehet.

Amit én nem látok, az a következő:

Akik elmennek, azok nyugati fizetésekért mennek el.

Azzal akárhány béremelés után sem tudjuk felvenni a versenyt.

Egészen addig, amig a bérek az egész nemzetgazdaságban ennyire a béka segge alatt vannak.