Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: nincs cím

#767574 polgarmester Előzmény: #767561

Jó lenne, kiszórtam a cuccost- egy kis long certi maradt . (akkor szoktam venni ált. amikor megszabadulok a részvénytől- de, benne van h lesz még feljebb is - ilyenkor előtte veszek egy kis long certit otp-ricsi- és ha mégis felmegy, kisebb tőke kitettséggel is jön még egy kis +. Vagy nem és akkor ráfáztam.Ő.o...(itt a kiütés veszélye azért nem olyan éles, mint pl. dax.-nál.kivéve otp short, de azt meg nem vettem:( tegnap még csipegettem Any-t.

Én úgy látom ideje lenne…

#767561 TrendMan

Én úgy látom ideje lenne visszatesztelni a kitörési zónát.

#767537 polgarmester Előzmény: #767472

A certi manapság (ingatag, hisztispiaci időkben) -nem igazán javasolt pl. dax témakörben. Főleg az 5 órai zárása miatt, ami után önálló életet él. Jobb a cfd.

Viszont szerintem, a stabil :) kis magyar ugaron, a bet. zászlóshajója: OTP- esetében- eredményesen működtethető. Úgy gondoltam, h ez a papír főleg osztiig- nem igazán fog esni. Max. korrekciózgatni. Ezért használtam otp-re long certit- shortot egy darabot sem vettem. Eddig jó ötletnek tűnik, bár ezt sem tartom sokáig. Más céljaim vannak.

s ezalatt Marshall úr, shortban áll a pofonért:

http://www.kozzetetelek.hu/short_selling/lekerdezo

#767523 banyaiz Előzmény: #767520

10-ben? Rövid az eszem akkor már. No mindegy régen volt , hogy itt jártunk szerintem az a 7400 környéke érdekes lehet. Nagy esés után egy csúcs volt és azóta csak kínlódunk alatta.

#767517 banyaiz Előzmény: #767487

Nem tudom , de az viszont tetszik hol zártunk. Közel vagyunk 7400-as 2011 -es ha jól emlékszem csúcsponthoz. Azóta se léptük át. 2011 ben volt emlékeim szerint. Kellett várni néhány évet újra meglátogassuk. Kiderül mikor fizetik az osztalékot holnap hátha lesz valami egyéb hír is.

#767513 banyaiz Előzmény: #767472

Otp-nél maradva ha valaki ezt mondjuk 6 k alattinál úgy érzi 1-2 hónap múlva 7 k felett lesz és nagyon érzi akkor certit megkockáztatni . Vagy legalább 6500 lesz. Vagy legalább 6300 . :)

Szóval valami elmozdulás lesz nem felmegy 2%-ot vagy le. Olyankor.

Ha pedig rossz a megérzésed akár csak rövid távon akkor gyorsan amortizálja beletett lóvét. Kb mintha határidős kereskedést csinálnál .

#767512 banyaiz Előzmény: #767472

Akkor érdemes használni vsz ha rövid távon komolyabb elmozdulást vársz valamerre.

Mondok egy példát Richter certi tavaly 4700 körüli Richter volt ha jól emlékszem gyors előtt certi 1000-1100 közötti értéknél Ricsi felment gyors után 5500 aztán tovább megközelítette a 6000-et certi értéke 2000 felett.

Mondjuk 25% elmozdulás a papírban certinél duplázás. Rövid idő alatt . Ez jó.

De ilyen tingli tanglizásra, hogy most éppen emelkedik 100 Ft-ot aznap vagy esik nem jó vsz mert nagy spread árjegyzésben.

Vagy mondjuk olaj az extrém sport rolloverek nagyon bekavarnak ha olyan határidő az alaptermék minden hónapban kötik át. De hát ott is ha irányban vagy mondjuk egy példa idei . Certi 1600 megvétel után volt 1000 környékén is kiütéstől nem messze eladás 3000 környéki átlaggal utána certi volt 4000 felett is . :) Közben naponta 2x változott az értéke 500 Ft-ot fel le vagy többet. :)

Ebből lehetett volna az is, hogy kiütik mert kb 1,5 dollára volt a kiütéstől akkor mondjuk 1600-ból lett volna 600 vagy kevesebb, de nem sokkal utána el lehetett volna adni bőven 4000 felett is. Ez beteg azért már. Nyilván tőkét amit beleraksz azt is ehhez mérni mert különben ha mellényúlsz szénné bukod magad. Vagy lehet stoppolni is persze de olyan terméknél ami 17 -kor bezár és közben kereskednek vele a világban. :) Ha van egy elképzelésed és megjátszod arra jó és stoppolás ilyesmi arra nem éppen ideális vsz.

Valahol azt olvastam, ho…

#767487 TrendMan

Valahol azt olvastam, hogy holnap különleges nap van, mert határidős kifutás, de nem opciós.

Hogy is van ez? Tudja valaki?

Ksz

Szerintem certiknél van …

#767479 TrendMan

Szerintem certiknél van egy pszichikai csapdahelyzet, ez pedig az áttétel.

A nagy áttétel mindíg vonzóbb, de általában ez a rossz választás.

Ha egy instrumentum trendel, akkor a trend irányában egyre kisebb lesz az áttétel ezért a helytelen döntés - ellene fogadni - a felületes szemlélőnek mindíg vonzóbbnak tűnik.

Ha valaki ezt a probléma helyzetet jól tudja kezelni, akkor hasznos eszköz lehet.

A spread okozta problémát az áttétel hatékonyan ellensúlyozza.

Olajnál rollover esetén megtörténik, hogy bár az alaptermék ára ugyanott van, de a certi értéke mégis kevesebb.

Nem állítom, hogy elég jól ismerem, de más alapú certi esetén én ezt még nem tapasztaltam.

A certi szerintem a kispénzű emberek sportja, akiket néha elcsábít a nagy áttétel és vesztesekké válnak.

Viszont, ha találsz egy olyan instrumentumot, amely jól trendel egy irányba, akkor az erre alapozott certi jóval magasabb hozamot jelent.

A stop loss Dax certi esetén szokott működni, mert ott elég nagy a forgalom.

Másütt ezért igen fontos a poziciő időzítése és mérete.

Kb. annyiszor fontosabb, mint ahányszoros az áttétel.

#767476 Fornit Előzmény: #767472

Már csak saját tapasztalatból is kerülném. A vesztesek sportjának hívom a certizést. :)

- Nem érdemes tartani. Ha valaki most vesz és mondjuk 5 hét múlva is ugyanit lenne az otp árfolyam, megnézhetné mekkora bukóban tudná eladni a certit, pedig az otp árf . nem változik. Lásd Pepe esete az olaj centivel, 25%-ot bukott úgy, hogy az olaj árfolyama ugyanannyi volt, mint amikor nyitotta a certit.:

http://stockland.hu/forum/topic/71/1/#post765497

Anno én is kipróbáltam a telekom certit, vettem kb170-ért, és 5 hét múltán, bár a részvény árfolyama forintra ugyanannyi volt, csak 160-ért tudtam volna eladni. Még csak esés sem volt. A hülyének is megéri.

Gyakorlatilag minden héten lejjebb kerül a certi árfolyama akkor is, ha az alaptermék ára nem is változik.

- Nagy spread. Van ahol 20%-is megvan az árjegyző vételi és eladási ajánlata között. Pl deviza certiknél is láttam. (Van ahol viszont "csak" 1%)

- Az árjegyző egy-egy nagy pakkot mozgat a vételi és az eladási oldalon, a szerint, hogy hogy változik az alaptermék árfolyama. Likviditás tehát mindig van, de sokszor azaz általában csak az árjegyzőtől tudsz venni és eladni is csak neki.Ha elmozdulás van, és ezalatt nincs kötés a certiben (pl ebben az otp-s ben kevesebb, mint 20 kötés volt egész nap,( ebből 4db 200khuf fölött, hogy lássuk a helyzet komolyságát) ) lehet b#szni a stoppot, mivel nincs kötés ami aktiválná. Amikor valami aktiválja később, akkor is az árjegyző eladói pakkja fölé kerül be.-->Állandóan figyelni kell.

-Az otp-ben nem tudom mennyi, de a dax certiben 10 pontnyi dax emelkedés kell, hogy ledolgozd a spreadet és a brókerdíjat és nullában tudj kiszállni, tehát ott minden egyes trade-n alapból 10 pont dax minuszban indít az ember. Lehet, hogy mindig nyer és örül neki, és nyer 100szor is egy évben, de akkor is ott a -10 pont tradenként, bukott 1000 pontot akkor, mert annyival kevesebbet nyert, mintha cfd-zne. Egy 100 pontos nyerőn lehet fogni 90 pontot, egy 100 pontos esésen lehet bukni 110-et. Ha az ember átgondolja, csodálkoik, hogy bárki is kereskedi ilyen kondíciókkal, és mégjobban, hogy régebben még ő is megtette próba szintjén:)

Nagyvonalakban ennyi.

Na ezért a vesztesek sportja a certizés. Szerintem. És sajna tapasztalat alapján is.

118076 2016.03.16 16:07 …

#767475 Lenthor

118076 2016.03.16 16:07 Lenthor

Nem kereskedem mostanában az OTP-vel, csak ránéztem. Optimista lehetőség lehetne a 7.254 vagy a 8.676.

http://invst.ly/1ccf0

-----------------------------------------------------------

Március 16.-tól lassan-lassan, de közelítünk az első 7.254-es árhoz.

#767473 matgab Előzmény: #767472

ez az 5700-as eladásom legalább annyira fáj mint a richter kitörés előtti richter 4700-as eladásom...

#767472 Csusza Előzmény: #767464

Minden vélemény érdekel, miért nem ajánlod?

Tényleg hót sötét vagyok certi témakörben (is).

A daxot mostanában én is…

#767466 polgarmester

A daxot mostanában én is, de a richi, otp longcerti most bejött.

Figya 7200-ig húzzák?

Tegnap még drágáltam a tl19-et 1699-ért. Most 2007.-

#767460 Csusza Előzmény: #767443

Köszönöm! Jól hangzik, kezd érdekelni a dolog, beleásom magam kicsit a témába.

..úúgy shortolhatod is, …

#767443 polgarmester

..úúgy shortolhatod is, ha úgy gondolod visszatesztel.(mert nyilván olyan is lesz) :)

vagy :( Erste OTP Turbo …

#767442 polgarmester

vagy :( Erste OTP Turbo Long 18 -2016.03.08 -1916.-ért véve. most 2430-on áll az ajánlat. (túl korán dobtam tegnap ) Most 2430-1916=514/db haszon -ktg.

(tőkeáttét)