Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Re: nincs cím

Fornit Előzmény: #767472

Már csak saját tapasztalatból is kerülném. A vesztesek sportjának hívom a certizést. :)

- Nem érdemes tartani. Ha valaki most vesz és mondjuk 5 hét múlva is ugyanit lenne az otp árfolyam, megnézhetné mekkora bukóban tudná eladni a certit, pedig az otp árf . nem változik. Lásd Pepe esete az olaj centivel, 25%-ot bukott úgy, hogy az olaj árfolyama ugyanannyi volt, mint amikor nyitotta a certit.:

http://stockland.hu/forum/topic/71/1/#post765497

Anno én is kipróbáltam a telekom certit, vettem kb170-ért, és 5 hét múltán, bár a részvény árfolyama forintra ugyanannyi volt, csak 160-ért tudtam volna eladni. Még csak esés sem volt. A hülyének is megéri.

Gyakorlatilag minden héten lejjebb kerül a certi árfolyama akkor is, ha az alaptermék ára nem is változik.

- Nagy spread. Van ahol 20%-is megvan az árjegyző vételi és eladási ajánlata között. Pl deviza certiknél is láttam. (Van ahol viszont "csak" 1%)

- Az árjegyző egy-egy nagy pakkot mozgat a vételi és az eladási oldalon, a szerint, hogy hogy változik az alaptermék árfolyama. Likviditás tehát mindig van, de sokszor azaz általában csak az árjegyzőtől tudsz venni és eladni is csak neki.Ha elmozdulás van, és ezalatt nincs kötés a certiben (pl ebben az otp-s ben kevesebb, mint 20 kötés volt egész nap,( ebből 4db 200khuf fölött, hogy lássuk a helyzet komolyságát) ) lehet b#szni a stoppot, mivel nincs kötés ami aktiválná. Amikor valami aktiválja később, akkor is az árjegyző eladói pakkja fölé kerül be.-->Állandóan figyelni kell.

-Az otp-ben nem tudom mennyi, de a dax certiben 10 pontnyi dax emelkedés kell, hogy ledolgozd a spreadet és a brókerdíjat és nullában tudj kiszállni, tehát ott minden egyes trade-n alapból 10 pont dax minuszban indít az ember. Lehet, hogy mindig nyer és örül neki, és nyer 100szor is egy évben, de akkor is ott a -10 pont tradenként, bukott 1000 pontot akkor, mert annyival kevesebbet nyert, mintha cfd-zne. Egy 100 pontos nyerőn lehet fogni 90 pontot, egy 100 pontos esésen lehet bukni 110-et. Ha az ember átgondolja, csodálkoik, hogy bárki is kereskedi ilyen kondíciókkal, és mégjobban, hogy régebben még ő is megtette próba szintjén:)

Nagyvonalakban ennyi.

Na ezért a vesztesek sportja a certizés. Szerintem. És sajna tapasztalat alapján is.