Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#765905 Ricsi Előzmény: #765866

Butaságot beszélsz sok mindenben, de csak az érzékeltetés miatt:

A szerelőnek van műhelye, amit vagy felépített, vagy bérli. Belefeccolt sok millát szerszámokba, emelőbe, informatikába. Emellett biztosan van segédje, hiszen egyedül nem lehet autót szerelni (hogy csak pl a fék légtelenítését említsem), tehát a 640 000 eleve kettővel osztandó, tehát az már csak 320 000. Ebből biztosan fizet adót, mert feketén nem lehet dolgozni, így marad neki mondjuk 250 000. Ebből fizet rezsit a műhelyre, ami mondjuk 50 000, máris csak 200 000 marad meg neki. Szerinted feketén úgy, hogy azt számoltuk, minden nap dolgozik keményen 8 órát. Akkor osszuk most vissza, 200 000/168 óra: 1 190 HUF/óra. Hogy oda ne szaladjak, hogy meg vannak fizetve...

Tételezzük fel, mostantól mindenre ad számlát, akkor ebből még lejön az ÁFA, ami 320 HUF, így marad neki 870 HUF/óra. És ezért tart fent egy vállalkozást, pótolja a kopó szerszámokat, és költ minden egyébre. És most azt számoltuk, újfent hangoztatom, hogy folyamatosan van munkája, és napi 8 órát dolgozik. Sosem beszél az ügyfelekkel, sosem megy próbakörre, minden anyag azonnal a rendelkezésére áll, nem kell várnia semmire, sosem iszik meg egy kávét, hajt mint az állat. Hát, szerintem tényleg irigylésre méltó az életük, le a kalappal.

Én biztos vagyok benne, hogy ennyiért te ezt nem csinálnád meg, és még abban is biztos vagyok, ennyiért nem kapnál ma szakértő szerelőt alkalmazásban sem.

Mert tételezzük fel, fel akarsz venni egy autószerelőt. Ugye, az előző példa alapján induljunk ki a 320 000 HUF-ból. Áfa le, tehát marad 234 000 HUF. A munkaadó befzet utánad több mint 30%-ot állambácsinak, így ezzel is csökkentsük le, marad 163 800 HUF bruttó. Ezután levonogatja a béredből azokat a tételeket, amiket te fizetsz (Szja, tb, nyugdíj), így máris kézhezkapsz hónap végén 107 000 kemény magyar forintot.

És akkor az arányok: A megtermelt BEVÉTELBŐL az állambácsi kap kb 220 000 forintot, te 107 000 forintot. Már ez is nevetséges, de az alkalmazód nem keresett semmit, és 0 forint rád eső rezsit számoltunk. Nem vettük figyelembe a fizetett ünnepeket (amikor ugyan kapsz pénzt, de nem termelsz semmit), és az évi minimum 20 nap szabadságot, amikor szintén nem termelsz, de tartod a markodat az állambácsival egyetemben.

Az elszámoltatás újabb s…

#765897 walex

Az elszámoltatás újabb sikere.

http://index.hu/belfold/2016/03/26/szabadulhat_a_buda-cash_alapitoja/

Agyrém, ami ebben az országban megy. Ennek is az lesz a vége, mint Simonnak, szép lassan lépésről-lépésre kimossák.

Egyik Cozma tettes szabadon (érdekes, a média nem nagyon ír róla, sajtószabadság ugye?), politikai elszámoltatás elmaradt és akkor itt van a Buda Cash és társai.

A mai napig nem tudni, hogy a brókercégeknél mit keresett közpénz, de legalább vannak migránsok, így ezekről a témákról el lehet terelni a figyelmet, miközben a klientúra alaposan fel lett hizlalva, az állami földvagyon egy része csókosokhoz került (lásd lézer rokonság vagy a senkiházi gázszerelő.)

A szocik ezekhez képest pitiáner zsebesek voltak és még mielőtt nekem esne a bérkommentelő propagandista, nem kívánom vissza a szoclibeket a hatalom közelébe se.

#765885 Koffein Előzmény: #765884

egyetértek, még el lehetne nézni, ha két csini nőci esik egymásnak, de két cigány, úgy, hogy az egyik rendőr ruhába öltözött... kész fertő :-/

#765884 Razamanaz Előzmény: #765883

Az első bőven kimeríti a közösség elleni izgatás fogalmát.A másodiknál egyértelmű hogy Kristóf eszi fűzve a tarhonyát.De lehet hogy mind a négy.

#765866 walex Előzmény: #765863

Nem akadt meg a lemez, csak pont az autószerelés terület az, ahol nagyon is helyes az online kassza bevezetése, mert nem kicsi feketézés mehet ezen a téren.

Szerzel: Már egy földi halandó is ki tudja sajtolni a nagy alkatrész kereskedő cégeknél a 40-45%-ot, még autószerelőnek sem kell lenned hozzá, csak jól kell előadni magad és már adják is, már csak azért is, hogy ne a konkurenciánál vedd azt meg. Ezek után te megveszed, majd az autószerelő emiatt óradíjat emel neked (mert nem tőle vetted és nem ő keresett az alkatrészen). Ez neked korrekt???

Feketézők (legyen mondjuk 4000 forintos) óradíja mellett nem éri meg csinálni?!

Szorozd már fel, hogy napi 8 órával mennyi lóvé ez egy hónapban! Csak 4000-rel, 20 nappal, 640 ezer Ft az alkatrész buli nélkül adómentesen. Valóban nem éri meg nekik, mindjárt el is kezdem őket sajnálni.

A NAV feladata lenne ellenőrizni az alkatrész kereskedőket kőkeményen.

Kíváncsi lennék, hogy hány valótlan nevet, címet hoztak létre tudatosan (mert azt ne mesélje nekem senki, hogy egy velük napi kapcsolatban lévő szerelőről nem tudják, hogy nem számlaképes). Én beköttetném a számlázó rendszerüket a NAV-hoz, ez lenne az első lépés, majd a neveket, címeket átnézni szoftverrel, hogy hány kamu ügyfél van a rendszerben. Utána ezeket kigyűjteni, hogy mely régiókban vannak, majd jöhet a kiszállító autók követése és a razzia... Máshogy nem lesz rend ezen a területen.

Utána jöhetnének a fodrászok az online kasszával, mert ott se ártana rendet rakni, de ezek eddig megúszták.

#765863 Láma Előzmény: #765809

Több szempontból agyrém, amit itt előadsz. Ezt muszáj ízekre szedni.

"Majd ha lesz időm, sajnálni fogom szegény autószerelőket."

Jól megakadt nálad ez az autószerelős lemez. Nem mintha baj lenne. Ha ehhez ragaszkodsz, akkor legyen autószerelő. Azért kis kitérőként elmesélném, hogy néhány éve átépíttettem a tetőt és az ács azzal kezdte, hogy csak az általa összeválogatott anyaggal hajlandó dolgozni, mert nem kínlódik az ár alapján dilettáns módon összeszedett ócska sz@rokkal. Adott árajánlatot, amiben az anyagok árát leellenőriztem. Nem találtam kirívó drágaságot. Rábólintottam és pont lesz@rom mekkora kedvezménnyel jutott hozzá. Idézett mondatodhoz annyit fűznék hozzá, hogy nem is kell sajnálni a szolgáltatót. Megfizetni kell ehelyett és akkor jogosan várod el a hibátlan munkát.

"Ha szerzel valaki által alkatrészt,"

Itt rögtön álljunk is meg. "SZERZEL" Ez konkrétan azt jelenti, hogy nincs kedvezményes jogosultságod és más nevére, számláztatod az anyagot. Egy olyan szerelő, vagy cég, vagy bolt nevére, akinek kedvezménye van a nagykerben. A durvább változat, ha meg"szerzel" egy ilyen adatot és a kedvezményezett tudta nélkül vásárolgatsz a nevére. A másik durva változat, ha a kedvezményezett annyira jó ismerősöd, hogy beteszi a cége elszámolásába a neked vásárolt anyag számláját, mert így még az áfát is vissza lehet igényelni. Majd te fogod ezt az anyagot, elballagsz a "tróger" szerelőhöz és besértődsz, ha nem akarja minimáldíjjal neked beépíteni. Mert elvárod, hogy neked olcsóbban csinálja meg ugyanazt a munkát, mint annak aki odaviszi az autóját , otthagyja és nem ügyeskedik az anyaggal. Eközben elvárod a navtól, hogy fingassa az ügyeskedőket. Razziázzon a tróger szerelőnél, amikor éppen a te "szerzett" -számla nélküli, vagy más nevére kiállított számlával fedezett- anyagodat építi be.

Megpróbálom érzékeltetni, hogy értsd a mélységet. Ezzel nagyjából orbáni mélységekbe merültél.

Nézzük az egész mondatot egyben:

"Ha szerzel valaki által alkatrészt, akkor emelkedik az óradíj,ha tőle veszed, akkor marad az alap óradíj, mert kaszál az alkatrészen."

Ez éppen engem igazol. A rezsióradíjak olyan alacsonyak, hogy a kedvezmény nélkül egyszerűen nem éri meg csinálni. Senki nem bolond, hogy munkát elküldjön, csak azért, mert nem ő adja az anyagot. A javítási díjaknak két lába van. Egyszerűen azért, mert a PIAC így alakította ki. Persze ez visszacsatolásos történet, mert ha nem lenne a kedvezményes rendszer, mint második láb akkor min. duplája lenne már a rezsióradíj a ma megszokottnak. Te, és az anyaggal ügyeskedő ügyfelek, ki akarjátok rántani ezt a második lábat. Félig már sikerült is. Rogyadozik szépen. A következmény az lesz, hogy összedől a rendszer és újra feláll egy lábra, ami jó vaskos lesz. A kedvezményt pedig a nagykerek más formában fogják juttatni. Mondjuk eszközvásárlás, üdültetés, ilyesmi. Aztán majd lehet szidni a tróger szerelőt, hogy ingyé megy nyaralni, miközben 10-15000 a rezsióradíja :)

"2. Naiv vagy,ha azt hiszed, hogy az alkatrész kereskedők egy része nem támogatja a feketézőket. Nagyon is jól tudják,hogy melyik szerelő számlaképes és melyik nyomja okosban (is).

Naív vagy, ha azt hiszed, hogy egy kereskedőnek feladata ennek vizsgálata, vagy állásfoglalás pro és kontra. A kereskedőnek egy feladata van: ELADNI. Hiszed vagy sem, kialakultak már vásárlói csoportok. Egymásnak adják az ismerősök a számlázási adatokat és akár százas nagyágrendben ugyanarra a névre, címre számláztatnak. Nem hülyék a kereskedők, hogy ezt ne lássák. Eladni, eladni, eladni. Ennyi.

#765862 Láma Előzmény: #765772

Nem egyről beszélünk. (A csúcsforgalom nem garantálja a nyereségességet.) Én arról, hogy akár teljes leterheltség esetén is, ha kifizet minden sarcot, bérleti díjakat, rezsit, stb, alig marad "fizetés". Megkockáztatom, ma a 4-5000ft-os rezsióradíj mellett, még a fizetés sem biztos, ha minden törvény és sarc, szabály szerint betartva, befizetve. Fejlesztés, fejlődés csak álom szintjén. Vagy hitel, amit jelen körülmények között vagy bebukik, vagy nem. Ha egyáltalán kap. Ez a helyzet nyilván romlik, ha még a munka is kevés. Ezt a neveztem vegetálásnak

#765844 banyaiz Előzmény: #765804

Ilyen helyen pedig még a legelszántabb számlakérő se szívesen kérne számlát ha nem adnak automatikusan. Elég bizalmi dolog.

Pl elképzelem a szitut mondjuk elmész magánrendelésben egy vastagbél tükrözésre és akkor de hol a számla doki. :)

Mondjuk egészségpénztár miatt talán kérik.

#765841 banyaiz Előzmény: #765803

Levezénylése katasztrofális volt ilyen gép olyan gép visszavonták az engedélyt stb, de maga az ötlet bevált.

#765812 walex Előzmény: #765793

Az élet ment tovább.

Utólag nem akkora probléma ez, mindent meg lehet oldani.

Én pl. vasárnap is tudok friss kaját venni,ha kell valami kisboltokban.

Elhiszem,hogy Pesten ez probléma,mert sokan nagyon életképesek, el sem tudják képzelni az életüket plázázás nélkül.

#765809 walex Előzmény: #765765

Majd ha lesz időm, sajnálni fogom szegény autószerelőket.

Ha szerzel valaki által alkatrészt, akkor emelkedik az óradíj,ha tőle veszed, akkor marad az alap óradíj, mert kaszál az alkatrészen.

Ez a szokás sok trógernél.

2. Naiv vagy,ha azt hiszed, hogy az alkatrész kereskedők egy része nem támogatja a feketézőket. Nagyon is jól tudják,hogy melyik szerelő számlaképes és melyik nyomja okosban (is).

Én kőkeményen ráállnék a kiszállító autókra és razziáznék heteken át,hogy tisztuljon a piac.

#765804 polgarmester Előzmény: #765799

Az én kedvencem a nőgyógyász- kicsit megtapogat és még én fizetek. 20.000.-

Számla? Na, ne vicceljünk. Taj szám bediktálva. Minek is?

Ő.ő