Re: nincs cím
Láma Előzmény: #765809Több szempontból agyrém, amit itt előadsz. Ezt muszáj ízekre szedni.
"Majd ha lesz időm, sajnálni fogom szegény autószerelőket."
Jól megakadt nálad ez az autószerelős lemez. Nem mintha baj lenne. Ha ehhez ragaszkodsz, akkor legyen autószerelő. Azért kis kitérőként elmesélném, hogy néhány éve átépíttettem a tetőt és az ács azzal kezdte, hogy csak az általa összeválogatott anyaggal hajlandó dolgozni, mert nem kínlódik az ár alapján dilettáns módon összeszedett ócska sz@rokkal. Adott árajánlatot, amiben az anyagok árát leellenőriztem. Nem találtam kirívó drágaságot. Rábólintottam és pont lesz@rom mekkora kedvezménnyel jutott hozzá. Idézett mondatodhoz annyit fűznék hozzá, hogy nem is kell sajnálni a szolgáltatót. Megfizetni kell ehelyett és akkor jogosan várod el a hibátlan munkát.
"Ha szerzel valaki által alkatrészt,"
Itt rögtön álljunk is meg. "SZERZEL" Ez konkrétan azt jelenti, hogy nincs kedvezményes jogosultságod és más nevére, számláztatod az anyagot. Egy olyan szerelő, vagy cég, vagy bolt nevére, akinek kedvezménye van a nagykerben. A durvább változat, ha meg"szerzel" egy ilyen adatot és a kedvezményezett tudta nélkül vásárolgatsz a nevére. A másik durva változat, ha a kedvezményezett annyira jó ismerősöd, hogy beteszi a cége elszámolásába a neked vásárolt anyag számláját, mert így még az áfát is vissza lehet igényelni. Majd te fogod ezt az anyagot, elballagsz a "tróger" szerelőhöz és besértődsz, ha nem akarja minimáldíjjal neked beépíteni. Mert elvárod, hogy neked olcsóbban csinálja meg ugyanazt a munkát, mint annak aki odaviszi az autóját , otthagyja és nem ügyeskedik az anyaggal. Eközben elvárod a navtól, hogy fingassa az ügyeskedőket. Razziázzon a tróger szerelőnél, amikor éppen a te "szerzett" -számla nélküli, vagy más nevére kiállított számlával fedezett- anyagodat építi be.
Megpróbálom érzékeltetni, hogy értsd a mélységet. Ezzel nagyjából orbáni mélységekbe merültél.
Nézzük az egész mondatot egyben:
"Ha szerzel valaki által alkatrészt, akkor emelkedik az óradíj,ha tőle veszed, akkor marad az alap óradíj, mert kaszál az alkatrészen."
Ez éppen engem igazol. A rezsióradíjak olyan alacsonyak, hogy a kedvezmény nélkül egyszerűen nem éri meg csinálni. Senki nem bolond, hogy munkát elküldjön, csak azért, mert nem ő adja az anyagot. A javítási díjaknak két lába van. Egyszerűen azért, mert a PIAC így alakította ki. Persze ez visszacsatolásos történet, mert ha nem lenne a kedvezményes rendszer, mint második láb akkor min. duplája lenne már a rezsióradíj a ma megszokottnak. Te, és az anyaggal ügyeskedő ügyfelek, ki akarjátok rántani ezt a második lábat. Félig már sikerült is. Rogyadozik szépen. A következmény az lesz, hogy összedől a rendszer és újra feláll egy lábra, ami jó vaskos lesz. A kedvezményt pedig a nagykerek más formában fogják juttatni. Mondjuk eszközvásárlás, üdültetés, ilyesmi. Aztán majd lehet szidni a tróger szerelőt, hogy ingyé megy nyaralni, miközben 10-15000 a rezsióradíja :)
"2. Naiv vagy,ha azt hiszed, hogy az alkatrész kereskedők egy része nem támogatja a feketézőket. Nagyon is jól tudják,hogy melyik szerelő számlaképes és melyik nyomja okosban (is).
Naív vagy, ha azt hiszed, hogy egy kereskedőnek feladata ennek vizsgálata, vagy állásfoglalás pro és kontra. A kereskedőnek egy feladata van: ELADNI. Hiszed vagy sem, kialakultak már vásárlói csoportok. Egymásnak adják az ismerősök a számlázási adatokat és akár százas nagyágrendben ugyanarra a névre, címre számláztatnak. Nem hülyék a kereskedők, hogy ezt ne lássák. Eladni, eladni, eladni. Ennyi.