Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#763821 banyaiz Előzmény: #763767

Szóval gonosz spekulánskodni akarsz.

Pest az más világ. Sokkal pörgősebb lehet ott a lakáspiac kínálat kereslet minden. Megmondom neked őszintén én fárasztónak találom ezt a keressünk vevőt aztán keressünk eladó jó ingatlant jó áron aztán ügyvéd, illeték. Valami nagy profit kellene kecsegtessen , hogy ilyen cserékbe belevágjak.

Örülök ha ki van adva olyan embernek aki viszonylag normális aztán nincs gond vele. Már ez az albérlő keresés is egy holokauszt. :)

De Pesten én nem vagyok képben milyen lehetőségek vannak, biztos sokkal több mint itt nálunk az ingatlanpiacon.

Akkor gondolkodnék el egy ilyen cserén ha legalább 4-5 millió Ft-ról beszélnénk, hogy annyit nyerhetek rajta azt itt nálunk egy fél lakás ára kb. Tehát ilyen alkalmi vétel nem nagyon játszik itt. Pesten ti ott 20 milliókkal dobálóztok egy garzonnál az más biztos nagyobb játék van benne.

pontosan nem értem az üz…

#763776 Ibiza

pontosan nem értem az üzlethelyiségek áremelkedését sem..hiszen kevés dologgal lehet jól keresni..a multik a plázák a webáruházak elviszik a vásárlókat..

egy 20-40milliós 50-100nm-es üzlethelyiség mikor hozza be az árát? melyik az a kereskedelmi tev. vagy szolgáltatás?

Ok bérbe is lehet adni.. ha ki tudod adni 50millióst 166ezerért akkor vagy 10 éves megtérülésnél.. ez reális? ingatlanadó közösköltség rezsi..

#763774 Ibiza Előzmény: #763771

meg sokan számítanak használt lakásnál is a csokosokra.. miközben limitált a vételár 35m ig ezek el is fogytak..

#763771 Ibiza Előzmény: #763767

viszik most az ingatlanokat, üzlethelyiségeket is nyomják.. kiszállnak a kicsikből veszik a nagyot.. utána meg néznek amikor fizetni kell a kköltséget rezsit..

#763767 matgab Előzmény: #763710

Elsődlegesen maradnék ingatlanban.

Az lenne jó, ha el tudnám adni egy picit a piaci átlag felett és találnék valamit egy picit a piaci átlag alatt.

Így a viszonylag jó helyen lévő elég jó állapotú 1,5 szobás részben galériázott (de igényesen galériázva én nem is nagyon láttam eddig hasonlóan szépen kialakítottat), viszont 1 emeleti kicsit sötét lakásomat elcserélném egy vagy kicsit még jobb helyen levőre, vagy egy hasonló helyen de modernebb, vagy egy világosabb (utcára néző) lakásra.

Másik lehetőség , hogy veszek az árából néhány garázst, amikkel sokkal kevesebb a macera és nagyobb is a megtérülés (ha jó áron veszi az ember). Legjobb lenne egy helyen 5-10 garázs.

HArmadik lehetőség, hogy egy szép 2. kerületi nagy lakást vennék, egy 3,5-4 szobásat, jó szomszédokkal , jó állapotban, jó helyen.

Tegnap előtt volt egy hirdetés :

http://ingatlan.com/22137815?utm_source=automatamailek&utm_campaign=icomEmailOfficeAgentContactMessageBusinessPartner&utm_medium=email&utm_nooverride=1&utm_content=contentad

ez tényleg nagyon jó árúnak tűnt, úgyhogy tanulva a múltkoriból, amikor megvártam a szombatot és akkor mentem megnézni és a tulaj azt mondta, hogy a két órával előttem lévő érdeklődő elvitte a lakást, szóval tanulva belőle nem vártam meg a hétvégét és másnap (tegnap) estére megbeszéltem az ingatlanossal, hogy megnézem.

Ott állok 7-kor a megbeszélt helyen, hívom az ingatlanközvetítőt, mert nincs sehol. Felveszi majd mondja, hogy "ja nem küldtem egy sms-t, hogy nem aktuális, mert a délelőtti érdeklődő már megállapodott a tulajdonossal".

Nem küldött a gyökér persze semmi sms-t...

#763754 Ricsi Előzmény: #763690

Van egy harmadik is, az ingatlanok állaga. Vidéken hihetetlenül lepusztultak az utóbbi 5-10 évben az ingatlanok, szerintem 2008 óta nem nyúltak hozzájuk. Most meg már jó részük menthetetlen állapotba került, így kiestek a piacról.

Jó lenne látni egy statisztikát arról, mennyi volt a lakható ingatlan 10 éve, és mennyi most.

Én a belvárosban azt látom, üzlethelyiséggel tele van minden, ott veszel, ahol akarsz, és nem mennek fel az árak, tehát nincs általános ingatlan boom. Néha elnézem, egy utcai üzlet jelenleg olcsóbban megvehető, mint egy azonos méretű lakás ugyanott.

#763711 banyaiz Előzmény: #763690

Bp-nél az is benne van sokan odaköltöznek vidékről.

Bár éppen most anyu testvéréék ők faluban laknak jelezték bejelentkezett náluk egy pesti fiatal család megvennék a házukat mert igénybe vennék csokot aztán anyagi lehetőségek miatt inkább Pestről eljönnének .

De hát azért gondolom nem ez az általános tendencia.

#763710 banyaiz Előzmény: #763609

Mostani bérleti díjak mellett bőven felülteljesíti a banki kamatot. Mit csinálsz a pénzzel? Veszel egy másik ingatlant? :) Vagy beteszed a bankba?

Nem kér kenyeret, nem is emlékszem, hogy valaha adtam el ingatlant csak vettem. Minek adnám el? Azért , hogy azon törjem a fejem mi másba tegyem jó egy portfólió megosztásnak . Van mikor jobban hoz van mikor kevésbé de azért összességében nem kell panaszkodni rá.

Nem beszélve arról ki be ugrálsz ingatlanba azért van illeték vonzata.

Szóval én csak akkor szállnék ki a helyedben ha vagy valami nagyon alkalmi ingatlanvétel van esetleg egyéb amire most azonnal kell a lóvé. Vagy ha úgy gondolnám csúcson a lakáspiac és innen már csak lefelé és 3 év múlva 40%-al olcsóbban kapsz ugyanilyet ugyanott.

Pl a svájci hiteles összeomlás előtt megérte volna eladni mert ott olcsóbban vissza tudtál volna venni ugyanolyat.

Most volt egy összeomlás éppen , hogy beindult a piac. Jönnek a migránsok is azoknak is kell ház ha Merkel mami ideküldi őket. :)

Akarok venni egy telket …

#763708 KawaBazsy

Akarok venni egy telket Pécelen, van egy 10 misis, ami tetszik, de nem enged az árból az eladó.. Sajnos most már nagy az érdeklődés. Monnyuk ezért mentek el igen hamar az enyémek is..

#763707 Ibiza Előzmény: #763690

azt se felejtds el a pénz keresi a helyét.. az állami pénzmosoda pénzei most járnak le.. nem fogják 3%-ra betenni kamatra..

#763706 Fornit Előzmény: #763690

Épp ma néztem ingatlan aprót, meg is lepődtem rendesen, panellakások 4-5 millával többe kerülnének, mint 3-4 éve?

#763690 matgab Előzmény: #763683

ezen én is gondolkoztam, hogy honnan a fenéből lett az embereknek hirtelen ennyi pénzük.

Hogyan fizetnek a mai bérlők ki havi 100-120 e ft-ot azokért a lakásokért amikért alig 5 -6 éve 50-60-at nem akartak adni?? Főleg úgy, hogy az átlag magyar fizetés havi nettó 150.

És azt sem mondanám, hogy a fekete munka miatt van. Mert az több volt sztem 5-6 éve. Azóta van online kassza, a kis kereskedők sem mernek annyira trükközni.

18-20 millió forint 40 m2-es lakásokért? Hát mikorra fog egy fiatal lakást venni? Főleg akkor ha közben havi 100 egyből elmegy albérletre??

Régen szent meggyőződésem volt, hogy a lakások árait 2 dolog mozgatja:

1) A populáció létszámának alakulása

2) gazdaság helyzete.

A létszám a természetes csökkenés és a kivándorlás miatt csökken. A gazdaság meg azért annyira nem szárnyal.

Akkor kik veszik a lakásokat és miből ennyire? És az Airbnb önmagában ennyire felnyomná a lakások árát?? Ezt sem gondolom, bár egy 5-15%-ot biztos...

#763683 Kissherceg Előzmény: #763648

egyetértek, mindig a motivációt kell nézni a döntések mögött. Egyik se az emberekről szól :)

#763682 Koffein Előzmény: #763680

miből, miből? há hitelből építenek csodálatos álmokat :) miután eladásra került, egy névjegykártyát szépen masnival becsomagolva át is lehet nyújtani, hogy ha majd a jövőben anyagi nehézségei lennének, és/vagy netalán el akarja adni fele ennyiért, akkor csöröghet, de végtére is a negyedéért visszavételre kerülhet :-))

#763680 Ricsi Előzmény: #763609

Gondolkozz sokat. Én továbbra sem látom, hogy miből fognak emberek ennyiért lakást venni. 1 m2 400K, amikor ezért 3 hónapot dolgoznak. De nem akarlak sem rá, sem lebeszélni, csak gondolkozz.

#763657 Ibiza Előzmény: #763609

a belső kerületi régi lakások 300-380e körül voltak négyzetméterenként.. most már 500 fölött is kérnek 6-7-8 kerben.. 5.kerben 550-1000e.. egy részük eladásra felújítva..ha nem akkor meg 3-4 millió minimum kell rá..ja és most a melósok is többet kérnek..régen meg munkáért kuncsorogtak.

a fák nem nőnek az égig ráadásul egy mostani 120-150ezres nettó átlagkeresettel hogy vennék meg?

Azt látja a delikvens a 8milkás lakása most 16guriga..múú ez jó..igen de azért emelkedett az övé mert a többi is emelkedett..

Nem vagyok boldog mert nem futott ki a tervem..de még jó lehet.. Én két ingatlant eladtam és vettem egyet....

#763650 polgarmester Előzmény: #763609

Nemá! Még az 1 szobásak is jóval drágábbak. Nem adnám ennyiért. Főleg jó állapotban. Inkább add ki. Amíg eldöntöd az árát. Még menni fognak nyugi.

Meg 1ébként is? Matgab faktor?-

"El a akarom adni'- matgab faktor bekapcs.-> eredmény: No! No! Inkább bérlet.

Lakot, tavasz végén, nyár elején adunk el- amikor napfény van, zöld,meg madárcsicse.

#763648 Ibiza Előzmény: #763609

sztem a csok mozgatja.. 35 millióig egy darabig tartani fogja az árát a használt..amikor 1-1,5 év után bezúdul a piacra a sok új lakás..és ne feledjük a kilakoltatási tilalom hamarosan feloldódik..

Megint a spekulánsok kezébe megy a zseton.. az eddigi 20 milliós lakásért most 30at kérnek.. tehát pont elveszik a plusz 10milliót..

Sztem a tavarisik ki akartak szállni az ingatlanokból ezért dobták be ezt a trükköt.. a cipusi cégek most adják el a komplett belső kerületi -eddig altatott- lakásokat..most a termőföldbe nyomták a pénzt a hiteleket meg ki kell fizetni..plusz kell önrész a beruházásokra...kell a zseton.