Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Hozzászólás

Ibiza

Eladtam már pár ingatlant..mostanában is többet ..és vettem is.

Sok ügynök azt gondolja segit.. mondtam nekik ne segitsen..dolgozzon meg a jutalékáért..

Hozzáteszem több ingatlant adtam és vettem ügynök nélkül mint velük.

Általában az van, megmondom ingatlanosnak mennyi a végső áram arra pakolja rá a sajt pénzét.

Ha vavő alkuszik azt mondja nekem ügynök engedni kéne mert sokallja a vavő..mondom tudja a fix áramat.. engedjen a jutalékából.

Hogy szoktam eladni:

- egész nap keresek ingatlant a neten.. próbálom belőni az árakat..ingatlan.com az alap utána minden más...

-ha megvan az ár kirakom az eladó táblát.. aki venni akar járja környéket..és azonnal hivnak.. ez az egyik legjobb...nekem a leghatékonyabb.Sokan 1-2 milliót rátesznek az árra mert úgy is alkusznak a vevők.. én 500at teszek rá..mindegy 5 vagy 25 milliós az ingatlan.. akkor van egy kis öröme a vevőnek és előrébb vagyok az árban.

- jöhetnek az ingyenes ingatlanos portálok..plusz fizetős ingatlan.com.. ha annyiért rakom be mint a többiek akkor én vagyok a 12.486. eladó.. ezért valami pluszt kell hozzátenni..valami opciót vagy valami többletinfót..meg némi marketing...de nem kell túllőni..nem hüje az aki nagyobb összegért vesz.

- általában 3 nagy és 1 kis ingatlancéggel kötök szerződést. nem adok kizárólagosságot senkinek.. (lehet ennek az ellenkezője 1-2hónapra adok kizárólagosságot pl OTP-s ingatlanosnak..mert ők saját belsőköröseikkel mennek egy kört..) utána hivogatnak még ingatlanosok..nekik elmondom van elég ingatlanosom ha hoz vevőt természetesen kifizetem a jutalékát.. most egyik ingatlant egy ilyen mókussal adtam el.. elhajtottam többször, mondta van vevője..mondtam ezt hallom hetente 4x..hozza..jöttek..ügyvédnél leraktam a jutalékát..amikor szerződéskötés volt akkor irtam vele alá a megbizást.. másnap ügyvédemtől felvehette a jutalékát.

Én elmondok mindent az ingatlanról..nem festegetem frissen..én sem vennék meg ilyen ingatlant..