Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Euroman

Re: nincs cím

#763662 Láma Előzmény: #763613

Hogy beindultál. Nem figyeltél? Krumplit, tápot, süldőt, birkát, miegymást szállít vele. Tán még tüzifát és cementet is, ömlesztve. Ki tudja ezek után. :DDDDDDD

Vettem üzletre egyszer egy Ladát. Nem volt rossz első ránézésre. Aztán elkezdtük a felkészítést piacra. Kivettük a tankot és komlett búzamező csírázott mögötte :)

Vételnél a csomagtartó állapota is fontos szempont . Sokat elárulhat az előzményekről.

#763656 Láma Előzmény: #763595

Így fogalmazta meg ezt egy haverom 30éve:

Ha baró vagyok, akkor gyalog is baró vagyok. :)

#763653 Láma Előzmény: #763566

Te most "sün"-t kiáltottál? :D

Arra semmi szükség. Csupán rávilágítottam, hogy külön malomban őröltetek végig. Míg te azt a vonalat erőltetted, hogy mennyiből tudod megoldani okosba, a többiek inkább a valós költségek oldaláról közelítették a témát.

Hasogatom egy picit a szőrszálat, mert ráérek most. Ne húzd fel magad rajta. Nem támadás.

"Valóban a 8 évre elmaradt hasznot nem számoltam. De azt sem számszerüsítettem, hogy 8 évig nem a pénzt nézegettük a bankszámlán vagy befektetésben (ami vesztő is lehet akár), hanem egy jó autóval járkálok,"

De...akkor miről szólt eddig a vita, ha nem ennek a számszerűsítéséről?

"(ami vesztő is lehet akár)"

Lehet. De az a korrekt ha ebben az esetben legalább a fix kamatozású állampapírokkal elért hozamot tekintjük reális minimumnak.

"hanem egy jó autóval járkálok, ami nem okozott nap, mint nap bosszuságot, hogy nem indul és örökké csinálgatni kell rajta valamit.

De...de...hát....Senki nem vont kérdőre amiatt, hogy miért jársz olyannal, amilyennel. Csak azt vitattam, hogy a valós költségei okosságok nélkül annyi lenne.

"Ahogy a szomszédom is teszi ezt két roncs autójával szinte minden szombaton és vasárnap."

Te meg az adózási jogszabályokat bújod (szombat, vasárnap, vagy akármikor) mert azzal tudsz kiadást csökkenteni. Mindenkinek a maga keresztje. :D (Most tekintsünk el attól, hogy a szomszéd meg tudná-e venni és fenntartani a te autódat.) Az ő esetében a kimutatott tényleges fenntartási költségeit növelni kellene az általa elvégzett javítás anyag és munkadíj költségével, brutto kisker áron számolva, mint ahogy a te esetedben pl. a mosatás díjaival. Persze csak akkor, ha tényleg kíváncsiak vagyunk, hogy mennyibe kerül az autó fenntartása okosságok híján.

"Igaz, az ügyfelekhez és ügyintézésre mehetnék tömegközlekedéssel is... Vidéki gazdaságomból a hátamon cipelhetném a krumplit és mindenféle ezt-azt. Sőt, stoppolhatnék is, az lenne a legtakarékosabb megoldás. Az életminőségem viszont ótvarabb lenne."

Senki nem tört pálcát feletted, mert a megtermelt jövedelmedből kényelmet vásárolsz magadnak. Inkább arról van szó, hogy nem vagy tisztában a kényelem árával. Leginkább talán azért, mert nem is érdekel. Gyorsan leszögezve, hogy ezt sem búnödként, hanem csak tényként említve.

"Valóban maradtak ki tételek, amiket nem kendőztem el mikor valaki ideírta. "

De nem is vádoltalak olyasmivel, hogy szándékosan elkendőzted, hanem csak felhívtam a figyelmedet, hogy lám mennyi kiadás van, amire az ember első kőrben nem is gondol.

"Akkor fogjuk eladni, ha már a nagyobb hibák szele közelít, ebben igazad van."

A mai nautók nagyjából 250-300k km-re vannak tervezve. 200k fölött elkezdenek büntetni. Aki megteheti legkésőbb akkor váljon meg tőle. A kuplungodnak is ki kellett volna bírni ennyit. A konkrét hiba ismerete nélkül, tipikus női szokás a topánka pedálon pihentetése. Neked nem szokásod ez? :) 120k-n belül kuplung hiba elég extrém történet.

"Elég fura dolog lenne, ha nem minden költség lenne elszámolva,"

"Mosással kapcsolatban: a fiam barátjának autómosója van és szívességből lemossa. Az alkatrészek, amik ritkán kellenek is hasonlóan kerülnek hozzánk. Belül a fiam tartja rendben."

Tehát, mások a saját bevételük csökkentésével, vagy munkájuk értékével, (amiért a többi autós brutto kisker árat fizet) járulnak hozzá a te autód fenntartási költségeihez. Ez nem jelenti azt, hogy az a költség nincs, csak azt, hogy neked nem kellett fizetned érte.

#763621 Euroman Előzmény: #763615

én azok mellé parkolok :).....sajnálják rámvágni az ajtót :))....amúgy vicc volt:)

#763619 polgarmester Előzmény: #763615

Nős ffiaknál ez alap kérem. Kérdezd meg anyut!

+ akkor te most ffi soviniszta-kocsirasszista-e vagy? Érdekes kombó.Ő.o

:)))

#763597 Euroman Előzmény: #763595

ezen így még nem gondolkodtam....mondjuk annyiból jó, hogy ha rendes autója van, akkor vigyáz rá, és a többiekre is....nem vagyok előítéletes, de mondjuk az én autómat rajtam kívül még senki nem vezette, és ha jól belegondolok, női sofőr mellé is jó 2 alkalommal ültem egész életemben....így alakult, nem előítéletből....barátnőimnek nem volt jogsija, így ebből vita nem volt :)

#763589 polgarmester Előzmény: #763581

No sweat!

:)

Tegnap átkárpitoztam a 4 konyhai széket. (Ő.Ő)

(IKEA kiwi zöld takaró ~4e ft, +vettem mini akkus csavarozót IKEA ~4e.- +az OBI-ban tűzőgépet 3.6.e-ft+csavarok - szumma cirka: 12e .-ft-ból megvolt az egész, és nagyon tetszik mindenkinek.

(fél éve rimánkodom, h a ffinép elvigye kárpitoshoz , így nekiestem- jó hangos ám a tűzőgép! és csak a középső ujjam van bekötve:)

#763585 Euroman Előzmény: #763569

milyen autó az, ami iránt itt ilyen érdeklődés van? :)......engem már egyáltalán nem érdekel csak az, hogy guruljon (ne kelljen gyalogolni vagy tömegközlekedni), meg lehetőleg ne nagyon kelljen rá költeni....idén sajnos műszaki és új forgalmi, mert az eredeti betelt, ezen kívül nem szánok rá 1 fillért se....tavaly kapott új gumit, a régit jó áron eladtam, meg néha lemosom, oszt ennyi....

#763581 Margaretta Előzmény: #763577

Köszi a támogatást :)

Én is sokmindent csinálok, festek, mázolok, kertezek, zöldséget termelek segítség nélkül. Épp most raktam át a térkövet, olyan 40 m2-t (mosott 40x40 cm-es, 19 kg/db).

Az autóval kapcsolatos tennivalók a fiuké, még a tankolás is néha:)

#763577 polgarmester Előzmény: #763566

Igaz. +az ügyfelek is nézik, a vállalkozójuk mivel jár. Sznob világban élünk, ez van. Meg leállni a puszta közepén és nyakig olajban kotorászni a motortérben... nem való hölgyeknek. Vakolok, tapétázok, ha kell, de ezt már nem vállalom be. Abszolute nem.:) Támogatom a jó autót a női fenék alá projectet.

#763569 Margaretta Előzmény: #763568

Nem tudom, mikor adjuk el. A fiúk már noszogatnak, hogy cseréljük le, de csak amiatt, hogy ne maradjak ki, mert nekik most lett új autójuk. Én meg nem vagyok akkora autófan, mint ők, nekem nagyon megfelel.

#763566 Margaretta Előzmény: #762453

Nézd, én vettem a fáradtságot és a könyvelésből kigyűjtöttem az adatokat. Elég fura dolog lenne, ha nem minden költség lenne elszámolva, magánszemélyként finanszíroznánk a cégautót és habokra fizetnénk a társasági adót.

Valóban a 8 évre elmaradt hasznot nem számoltam. De azt sem számszerüsítettem, hogy 8 évig nem a pénzt nézegettük a bankszámlán vagy befektetésben (ami vesztő is lehet akár), hanem egy jó autóval járkálok, ami nem okozott nap, mint nap bosszuságot, hogy nem indul és örökké csinálgatni kell rajta valamit. Ahogy a szomszédom is teszi ezt két roncs autójával szinte minden szombaton és vasárnap.

Igaz, az ügyfelekhez és ügyintézésre mehetnék tömegközlekedéssel is... Vidéki gazdaságomból a hátamon cipelhetném a krumplit és mindenféle ezt-azt. Sőt, stoppolhatnék is, az lenne a legtakarékosabb megoldás. Az életminőségem viszont ótvarabb lenne.

Tulajdonképpen nem igazán érdekel a költsége az autózásomnak, csupán a felmerült téma kedvéért jártam picit körbe ezt. Valóban maradtak ki tételek, amiket nem kendőztem el mikor valaki ideírta. Akkor fogjuk eladni, ha már a nagyobb hibák szele közelít, ebben igazad van. De aki egy 8-9 éves autót vesz, az számol ezzel. Balesetem pedig nem volt.

Mosással kapcsolatban: a fiam barátjának autómosója van és szívességből lemossa. Az alkatrészek, amik ritkán kellenek is hasonlóan kerülnek hozzánk. Belül a fiam tartja rendben.