Re: nincs cím
Margaretta Előzmény: #762453Nézd, én vettem a fáradtságot és a könyvelésből kigyűjtöttem az adatokat. Elég fura dolog lenne, ha nem minden költség lenne elszámolva, magánszemélyként finanszíroznánk a cégautót és habokra fizetnénk a társasági adót.
Valóban a 8 évre elmaradt hasznot nem számoltam. De azt sem számszerüsítettem, hogy 8 évig nem a pénzt nézegettük a bankszámlán vagy befektetésben (ami vesztő is lehet akár), hanem egy jó autóval járkálok, ami nem okozott nap, mint nap bosszuságot, hogy nem indul és örökké csinálgatni kell rajta valamit. Ahogy a szomszédom is teszi ezt két roncs autójával szinte minden szombaton és vasárnap.
Igaz, az ügyfelekhez és ügyintézésre mehetnék tömegközlekedéssel is... Vidéki gazdaságomból a hátamon cipelhetném a krumplit és mindenféle ezt-azt. Sőt, stoppolhatnék is, az lenne a legtakarékosabb megoldás. Az életminőségem viszont ótvarabb lenne.
Tulajdonképpen nem igazán érdekel a költsége az autózásomnak, csupán a felmerült téma kedvéért jártam picit körbe ezt. Valóban maradtak ki tételek, amiket nem kendőztem el mikor valaki ideírta. Akkor fogjuk eladni, ha már a nagyobb hibák szele közelít, ebben igazad van. De aki egy 8-9 éves autót vesz, az számol ezzel. Balesetem pedig nem volt.
Mosással kapcsolatban: a fiam barátjának autómosója van és szívességből lemossa. Az alkatrészek, amik ritkán kellenek is hasonlóan kerülnek hozzánk. Belül a fiam tartja rendben.