Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Németh Szilárd véleménye…

#763416 Nyeretlen_Keteves

Németh Szilárd véleménye a pedagógusokról:

"A szakszervezeti vezetők az ellenzéki pártok elvtelen kiszolgálóivá váltak, az iskolákat pedig ugyanezek a szakszervezetek túszul ejtették, sőt a pedagógusokat, szülőket és gyermekeket biodíszletként használják fel önző, hataloméhségből fakadó céljaikra. És ebben semmi sem drága, semmi sem szent. Ugyanúgy gátlástalanul tolják maguk előtt a gyermekeket, ugyanúgy felelőtlenül használják a kiskorú tanulókat pajzsnak, mint az Európát lerohanó illegális bevándorlók."

Egy pillanatra azt hittem a fideszről beszél! :-)

Csak így tovább Szilárd! Te isten barma! Remélem túltoljátok azt a bizonyos bringát!

Re: nincs cím

#763393 Ibiza Előzmény: #763376

ezért mondtam..fidesz a legkisebb rossz.. nálam 51%-on vannak..

eu források felhasználása- pénzügypolitika mató az jeles.. némi átszervezés.. némi cseppentés a népnek..magyar érdekek képviselete. a sajátkörös polgáriasítás..hűbérúri rendszer visszataszító..ha jószándékú vagyok akkor a célja az.. "biztos" kezekben legyenek a termelőeszközök..akiket egyirányba lehet állitani.

vs

a másik oldal..akik a multik seggét nyalják/ták..eladnak rabolnak mindent.. idegen az isten nekik meg a pénz.

#763392 banyaiz Előzmény: #763359

Jó nagyot akartak mondani gondolom, legalábbis remélem ennyi alapja volt.

Tanulmányozd meg a vizet környezet annyira őrült még egy választott képviselő se lehet ezt leengedje bármilyen kontraszelekción esett át. Még ha Mato közgazdasági képzésen esett át akkor is határeset. :)

Van egy kis érzéke a szépségre akkor ilyen nem juthat eszébe. Kevés ilyen szép víz van , vízminőség is olyan inni lehet belőle. Nem szoktam de van ismerősöm aki megkóstolta elfogyott a vize aztán merített a tóból. :) Egyébként nagyon jó vadászterület is környék. Szóval úgy jó ahogy van.

#763378 rbbj11 Előzmény: #763371

na ez gyönyörű....végignéztem a videót, kirázott a hideg...na nem mintha a magyar képviselők nem vennék fel a fizujukat itthon akkor is, mikor be se mennek a parlamentbe. De ebből látszik, h. az égvilágon semmi sem jobb nyugaton sem. Csak nagyobb tétekkel játszanak.

#763376 rbbj11 Előzmény: #763371

"Küldöttek mindig voltak a szűkebb közösség a törzs tapasztalt emberei akikre rábízták az ügyük vagy érdekeik képviseletét. Ez a küldött jó képességű és hűen képviseli a közössége érdekeit tágabban az országét. Ezek a küldöttek a képviselők a parlamentben egyeztetnek és döntenek a legjobb tudásuk alapján de mindenképpen a köz érdekében

Na ez az ami nincs meg, a küldött addig nyalizik a választóinak amig meg nem választják..utána csak azt nézi ami neki vagy a valódi érdekcsoportjának jó."

Pontosan ez a gond. De én azt látom, a fidesz hatalomépítése ezt csak fokozza, és ált a liberális irányzat inkább elviszi az egész rendszert olyan irányba, ahol a köz érdekében születnek döntések. A magyar belpolitika és hatalom leosztásának ukránosodása hatalmas veszély és valóságos probléma már ma is.

#763371 Ibiza Előzmény: #763336

Azért nem annyira bonyolult.

az újlbibsik kisajátítják rátelepednek a valódi liberalizmusra..

Ki akarják sajátítani a demokrácia eszméjét is..mintha az csak és kizárólag az újliberalizmus keretein belül létezhetne.

Ha angoloknál a konzervatívok nyernek akkor megszűnik a demokrácia? talán nem.

az il előtag úgy hat mint a legális illegális..tény ha akarják félreértik.. de rossz aki rosszra gondol..

Változik a világ változnak a társadalmi rendek.. a túlzott demokráciák nem fejlődőképesek..lásd eu.. évekig elüléseznek 1-1 nem jelentős kérdésben..

Vagy gondolj arra a saját cégedben mindent megszavaztatnál.. és csak a 2/3-ra elfogadott dolgokat végezhetnéd el..

A demokrácia és a valódi liberalizmus az jó.. de kellenek a hagyományok az önértékelés az ömbecsülés..talán egy konzervatív liberalizmus ami jó lehetne..

DE ez nem érdeke a multi cégeknek.. nekik a világban egyforma gondolkodású egyformán reagáló biomasszára van szükségük.

Szingapúrban milyen rendszer volt? és obamaki nem győzött nyalizni nekik.

Szerintem mindig az etalonhoz érdemes mérni.

Demokrácia alapja az, hogy mindenki képviselve legyen a döntéshozatalkor.

Elvileg minden kérdést eldönthetnének az emberek 9 millió magyar ülhetne a parlamentben..mindenki elmondhatná a véleményét és szavazhatnának.. 15 évente lehetne egy döntés.

Küldöttek mindig voltak a szűkebb közösség a törzs tapasztalt emberei akikre rábízták az ügyük vagy érdekeik képviseletét. Ez a küldött jó képességű és hűen képviseli a közössége érdekeit tágabban az országét. Ezek a küldöttek a képviselők a parlamentben egyeztetnek és döntenek a legjobb tudásuk alapján de mindenképpen a köz érdekében

Na ez az ami nincs meg, a küldött addig nyalizik a választóinak amig meg nem választják..utána csak azt nézi ami neki vagy a valódi érdekcsoportjának jó.

eU-s képviselők külön bizottsági pénzeket kapnak nyílván nem az a személyes szaros kis érdeke, hogy gyorsan hatékonyan döntsenek hanem évekig ott legyen papíron.

http://www.origo.hu/itthon/20140523-az-ep-kepviselok-fizetese-juttatasai.html

ez demokrácia?

#763368 prospero Előzmény: #763361

Felső tagozatos szülő tapasztalata a matek oktatásról. A gyerekek egy része nem tanult meg számolni rendesen alsó tagozatban (szorzás, osztás, összeadás, kivonás), ezért felső tagozatban is ezt gyakoroltatják velük -mindenkivel - úgy, hogy számológép használat tilos. Miközben a középiskola elvár egy szintet - különösen 6 osztályos gimnáziumok, de később a 4 osztályosok is válogatnak a gyerekek közül. De ez se a belső világ, csak egy vélemény. A felszín vagy ha úgy tetszik tünet.

#763365 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #763302

Erre gondoltam tegnap:

http://vs.hu/kozelet/osszes/ket-grafikon-amelyet-latva-igazan-aggodhat-a-fidesz-0301?utm_source=hrkrs&utm_medium=rss&utm_campaign=main

"Vasárnap az MSZP viszonylag nagy arányú győzelmet aratott a salgótarjáni időközi polgármester-választáson. Ez volt a negyedik nagyobb voksolás 2014 óta, amelyen pártszínekben feszültek egymásnak a jelöltek. A Fidesz egyiket sem tudta megnyerni. "

Véleményem szerint ennek ellenére sincs aggodalomra semmi oka a fidesznek(egyelőre...) mivel nincs igazán versenyképes párt vele szemben. Viszont az kétségtelen, hogy többen rühellik a fityeszt mint ahányan "szeretik"(ilyen-olyan oknál fogva). Kellene csinálni egy MSZP-DK-LMP-Jobbik + a többi kis párt koalíciót! Szerinted működhetne ez? :-)

#763361 prospero Előzmény: #763355

Még régebben beszélgettünk erről pont veled. Akkor is azon a véleményen voltam, hogy haladni kell a tudományokban előre, ha megértették az előző szintet, bármennyire is értelmetlennek tűnik a másodfokú egyenlet megoldóképlete. Kérdés, hogy meddig lehet várni a lemaradókra, úgy hogy a jó képességűek ne unják halálra magukat. Vagy van az, hogy évekig a szorzótáblát tanulják és még 80 évesen is el tudják mondani...alapszinten a lemorzsolódók is tudni fognak írni olvasni, ha nyolcadik végéig csak azt tanulják.

Tehát az iskolarendszerünk nem diverzifikált, de a legtöbb embernek egyébként megadja amit el lehet várni az iskolától, konkrétan kb 70%-nak megadja az alap illetve középfokú ismereteket bizonyos szórással, amiben benne van a tanár, a diák és a szülő felelőssége valamilyen kombinációban. A többiben is, csak ott valami elégtelenül működik tanár diák szülő hármasban, ezért van a lemorzsolódás.

#763359 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #763354

No-no! Nem is rossz ötlet! Gondolom azért azt Te is belátod, hogy jelentősen egyszerűbb úgy megszámlálni a halakat ha közben nem úszkálnak össze vissza! :-) Hogy közben megdöglenek? "Apróbb" bakik néha elkövetődnek!

#763355 prospero Előzmény: #763350

3 gyerek, nyílt titok.

De nem látom belülről a problémát. Finanszírozás növelésre, adminisztráció csökkentésre, döntések decentralizálására megvan a kormányzati szándék szerintem - tüntetések után. A továbbiakban a jó oktatásról tartom hogy mindenkinek más a véleménye és a tanárok illetve szülők érdeke itt elválik egymástól. Pl. Tanár érdeke kevesebb tananyag kevesebb óraszámmal. Ez nem lehet egy szülő érdeke.

Az is akceptálható ötlet, hogy oktassunk kommumikációt, egymással való bánásmódot vagy amiket matgab felsorolt - vagy valami helyett, vagy több óraszámban.

Az állam mint finanszírozó szeretné mérhetővé tenni a teljesítményt, de olyan eszközök, mint a 360 fokos értékelési rendszer ami a versenyszférában bevett - elbukik a tanárok ellenállásán. Nem is tudom, állami szféra alkalmas-e egyáltalán ilyesmire. Valszeg nem, de akkor hogyan mérsz?

#763354 banyaiz Előzmény: #763349

:D

Képzeld el azt a szitut mikor hohók képviselői meghallják a tárgyalóasztalnál engedjük le az 40 éves ívóvíztározót megnézzük mennyi hal van benne ténylegesen. Hanyatt estek kb. Kemény dolgok ezek a keményen drogozó kisembereknek, horgászoknak. Magunkhoz vennénk mindennapi drogunkat a horgászatot és nem tudjuk . Nehéz az élet egy horgásznak is. :)

Na jó van itt sok víz szerencsére fel tudom találni magam, itt van Dombori ugye első körben csónakos pecára, aztán élő Duna. Van ötletem de azért a kedvenc pályára vinném szívem szerint ha lehetséges lesz.

#763350 rbbj11 Előzmény: #763341

a hsz-ed tartalma miatt - nagyon távol/kívül állónak tűnsz a témában

Egyébként kérdéssel kérdésre felelni tipikus politikus jellegzetesség, ill. magánembereknél sem jelez semmi jót.

#763349 Nyeretlen_Keteves Előzmény: #763347

Evvel a kiegészítéssel most már értem!! De! A teljes megvilágosodásom előtt azért kemény, izzasztó pillanatokat éltem át..nem kívánom senkinek sem :-)

#763347 banyaiz Előzmény: #763321

Patthelyzet van mert fizetni nem tudnak a halért ha akarnának se alsó hangon legalább 20-30 millióról beszélünk de szerintem többről . Ennyi pénzt ezek az önkormányzatnál még nem láttak a kasszában szerintem. De nagyon karcsú az a 20-30 millió azért a halért ami benne van nem tudom hogyan sikerült ezt a számot összerakni. Mindegy ennyit kérne a horgászszövetség ha nem bérelheti tovább.

Kifizetni nem tudja 2 önkormányzat viszont olyan bérleti díjat kér amit meg a horgásszövetség nem tud kifizetni. Így nincs egyezség nem lehet horgászni a vizet nem lehet engedélyt venni.

Mi lesz nem tudja senki, nekem meg a csónakom ott figyel a tó partján és nem tudom, hogy vigyem át máshová vagy tegyem vízre stb stb. Főként pedig mennék horgászni oda. :)

Ennyi a sztori.

#763343 banyaiz Előzmény: #763321

Csak annyi történik új Halászati törvény értelmében állami tulajdonból önkormányzatiba került. 2 önkormányzat ráadásul a parti területek is két önkormányzaté. Ezek ilyen szomszédos falvak.

Az eddigi bérlők mi voltunk Tolna megyei horgász szövetség, ez gyakorlatilag tó fennállása óta halasítja a vizet különböző konstrukciókban 80-as évek eleje óta. 70-es években kezdték feltölteni vízzel jó 3-4 év kellett a normál vízszint eléréséhez. Közel 40 év alatt bele lett téve annyi hal , hogy azzal Dunát lehetne rekeszteni. :) Persze lett fogva is szépen, rabsicok is dolgoztak ugye. Kormoránok , vidrák is, meg én is jártam oda vagy 2x évet. :)

Szóval a játék annyi, hogy most ezek az önkormányzatok adhatják bérbe következő 15 évre idéntől és ha nem sikerül velük megegyezni ki kell fizessék a benne lévő halat.

Lóvéjuk ugye 0 de bérleti díjat sokat akarnának megy a huzavona és akkor jönnek az ötletek engedjük le a vizet nem tudom hány 10 millió köbméter víz lehet benne mondom 3 -5 évig tartott míg feltöltődött . :) Vagy válasszák ketté a tavat mert túl nagy, jaj. :) Vagy nincs is benne hal ne kelljen fizetni. Szóval szopás a köbön mivel mennék horgászni a pályára.

Orbán, aki szerint a Mag…

#763340 rbbj11

Orbán, aki szerint a Magyarországgal szembeni hang nyers, durva és agresszív. Pénzügyi megvonással is fenyegetnek minket, mondván, mi hálátlanok vagyunk, de a valóság az, hogy egyetlen fityinggel sem tartozunk egymásnak - mondta. Magyarország a rendszerváltáskor, kivérezve és 40 évnyi kommunizmus után, tőkehiányosan megnyitotta kapuit. Amit a nyugati cégek behoztak, azt ki is vitték, nem tartozunk egymásnak - fejtegette a kormányfő.

Ezzel egyet kell értsek, én is ezt fejtegettem részletesen, pl. mez.gazd. támogatások példáján.