Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: A dokikat CSOK-olja Viktor

#761889 prospero Előzmény: #761867

Gyengébbek kedvéért azt mondtam mielőtt még belemagyaráznál bármit ismét: bérrendezés nem oldja meg a hálapénz kérdést önmagában, mivel a betegek biztonságot, jóindulatot akarnak vásárolni. Ha bünteted amikor nem tudsz orvosokat szerezni a bebörtönzöttek helyére, a büntetés miatti félelem miatt még több orvos lép le és összeomlik a rendszer, mert nem tudsz orvosokat szerezni a bebörtönzöttek helyére.A bérrendezés pedig nem jelenthet nyugati 4-10x fizetéseket, mert azt nem tudjuk kifizetni a jelenlegi adóbefizetésekből, ergo a külföldre csábítás meg fog maradni.

Re: nincs cím

#761888 walex Előzmény: #761885

Úgy legyen!

Utána pedig arra kell törekedni, hogy a nullából plusz legyen, anélkül sosem fog nominálisan csökkenni.

Bő 1000 milliárd megy évente csak a kamatokra. Lehetne találni ennek a pénznek sokkal jobb helyet is, mint tömni a néhai uzsorások zsebét.

#761887 banyaiz Előzmény: #761879

Biztos sok nagyon elkötelezett van gyógyítani az embereket mint életcél. Máshogy nem is lehetne ki a fenének van kedve embereket trancsírozni ehhez azért kell egy nagy megszállottság vagy elhivatottság. Emberek különböző testrészeiben matatni egész nap. sok őrült beteg között beleértve engem is. :)

De közben az egészségügy problémái kapcsán én a rendszerváltás óta nem hallottam igazán a hangjukat, hogy a körülmények javuljanak. Igazán komolyan, hogy oké most akkor tegyünk már rendet mielőtt ránk dől a kórház vagy valami hasonló.

Pedig belülről biztos látszik minden gond, mi miért stb.

#761886 banyaiz Előzmény: #761879

Ott van az egyik fő probléma vsz, hogy az orvostársadalomnak is van egy olyan része akinek ez így jó. Minél magasabb poszton van annál inkább, minél jobb magánpraxisa hálapénzei vannak annál inkább. Lehet halászni a zavarosban.

Azért nagy pénz van itt Mo-n is egészségügyben csak feltétlenül a fehér gazdaságban. Magánbetegek stb stb. Ez egy kialakult rendszer és gondolom aki ebből igazán jól megél az nem töri össze magát, hogy forradalmárkodjon.

Persze biztos siránkozik egy kicsit ha megkérdezik milyen körülmények vannak.

Vagy a másik amit el tudok képzelni ezek az orvosok annyira megszállottak, hogy csak a hippokratészi esküvel foglalkoznak. :)

#761881 banyaiz Előzmény: #761879

Erre a győri vagy milyen kórházi ügyre gondolsz biztos, nem követtem mi van ott. Csak úgy láttam , hogy vihar van a biliben valami főorvos miatt aki csúnyán bánik az orvostársaival. Csúnya gonosz bácsi vagy néni aki terrorizálja a kollégákat. :) De részleteket nem tanulmányoztam.

#761880 banyaiz Előzmény: #761867

Tipikus szereplője ennek a történetnek. Mikor elkezdi magyarázni, hogy ő az osztályán lelkileg is foglalkozik a betegekkel ok okozat felderítése stb. Elképzelem bekerül oda egy öngyilkosjelölt pl és Zacher főorvos vagy mi a titulusa 3 másik beteg között felderíti és megoldja az életének a problémáit. Nagyon komoly lehet. :) De biztos ő ezt el is hiszi magáról.

#761879 tozsdenyul Előzmény: #761872

Nemrég volt, hogy a komplett kórház fellázadt az igazgató ellen, illetve máshol egy fö.... ellen.

Látod, mit lépett a politika és mi lett az egész vége.

Amúgy személyes vélemény: nem tüntetni kell, sztrájkolni (azt úgysem igen lehet)

Kollektíve egyszerre néhány ezer orvosnak meg kell tagadni az önkéntes túlmunkát.

Mindig is beszari volt ilyen értelemben az orvostársadalom, gyáva orvost meg könnyen lenyom a kormány.

#761878 banyaiz Előzmény: #761867

Pl itt van Zacher doki mint nagy médiaszereplő. Nem tudom ki , hogy van vele de nekem nagyon sok az az ember. Nem tudom mi a motivációja a problémákra felhívni a figyelmet, vagy csak szerepelni, vagy már ő se tudja.

kiselőadásokat tart micsoda nagy terhek és mennyi beteg és hű de keményen helytállunk stb.

Már a főnökei helyében megkérdezném ő most egy médiaceleb vagy egy orvos. Csapból is folynak a dolgai. Annyi munkája van, hogy ér rá állandóan a médiában mászkálni? Vagy ő a nem hivatalos szóvivő? :)

#761874 banyaiz Előzmény: #761867

Nem védve ezzel a kormányokat akik hagyták így lepusztulni az egészet és ezt a káoszt ami ott van.

annyira függőségi viszonyok lehetnek ott egy egy osztályon szakmai előmenetelben stb.

#761872 banyaiz Előzmény: #761867

De azt is kihasználja mindenkori pol vezetés, hogy maga az orvos társadalom se egységes. Írod, hogy egy része teszi zsebre a hálapénzt, többi miért tűri ezt? Ennyi időn keresztül, hogy ilyen egyenlőtlen a rendszer? Belső reformok? Egy egy ilyen helyen egy főorvos egy akkora Atyaúristen félfeudális rendszernek tűnik.

Jaj a főorvos urat nem lehet zavarni nem tudja visszahívni telefonon mert annyian keresik nem lehet elérni b+ akkor. Nehogy már egy napon vagy pár napon belül nincs 5 perce visszahívjon.

Egyszer egy ilyen fő****nak mondtam mekkora hülyeség nem lehet kórház területén sehol dohányozni. Aztán mintha valami csicskása lennék ott magyaráz nekem minek dohányzom egyáltalán ez a vége a sztorinak. Mondom boldog rövid élet céljával. :) Aztán láttam rajta , hogy majd felrobban , hogy valaki ott kötözködik vele egy kicsit nem rögtön igenis értettem doktor úr igaza van :)

Szóval azt akarom neked mondani, hogy amíg az orvos társadalom ebben a kérdésben nem jut dűlőre házon belül addig azért kívülről is nehezebb ebbe belenyúlni. Nem?

#761867 tozsdenyul Előzmény: #761858

Évente közel ezer orvos megy el, kb 20 éve, alacsony bér, és a hálapénz meghatározta szakmai helyzet miatt.

Pl fiatal orvos azért is megy el, mert a hálapénz miatt nem jut mütéthez.

A Habony müvek logikája, hogy bérrendezés és hálapénz megszüntetés után még több orvos menne el, és jaj, összeomlik a rendszer.

Ti vagytok a hülyék, vagy mindenki mást néztek annak?

Én arra gondolok, hogy mindkettö.

#761863 Margaretta Előzmény: #761858

Az átfedést is meg kéne szüntetni az állami munkáltatójú orvosok és ugyanakkor magánrendelést is folytatók halmazából. Talán akkor a szükséges gyógyászati eszközöket, kellékeket nem lopnák el az állami pénzen finanszírozottból. Már ez is egy nyereség a közös számára.

#761860 Margaretta Előzmény: #761855

Én is eléggé pipa vagyok, hogy fizetjük az egészségbiztosítási járulékot, meg a szociális hozzájárulási adót, aminek azért adtak "adó" nevet, hogy ne kelljen járulék néven befizetve az egészségügyre költeni tisztelt kormányunknak és hogyhogynem elvtársak, mikor belefutunk egy doktorolandó problémába, magánrendelésre kell mennünk, ha nem félévet akarunk várni.

Ez hihetetlen és érthetetlen. Mi a f*szért fizetünk akkor ennyit? Én simán nem fizetnék be annyit a közösbe és magán finanszíroznék ehelyett, hisz most is magánfinansziroznom kell. Most kettő helyre fizetek, ha egy rendes ellátást szeretnék. Az egyik az, ami nem nyújt semmit számomra.

#761858 prospero Előzmény: #761839

Én is ezt mondom, hogy a hálapénz és a legális fizetés nem ua. mielőtt még belemagyaráznád, hogy azt mondtam, hogy ugyanaz.

A beteg amikor meg van műtve vagy valamilyen baja van mindenkinek tejel akivel találkozik személyesen A háziorvosnak, a radiológusnak, az altatóorvosnak, a sebésznek, a műtősfiúnak, a nővéreknek, az intenzívesnek --ha találkozik vele. Azt nem tudom, hogy az asszisztenseik kapnak-e visszaosztást az 50-300 ezres tarifából.

Mindenesetre megnyugtató, hogy most már csak azokat akarod bebörtönözni, akik "érdemben" kapnak, azaz műtenek, sebészek. Így aztán rövid időn belül megvalósulhat a gyógyítás kézrátétellel, míg a sebészek, nőgyógyászok a börtönbüntetésüket töltik.

A pozitív irányú változás is feszültségekhez vezetne a társadalmon, orvostársadalmon belül, csak mondom. Kivéve ha olyan megoldást találsz, amiben mindenki helyzete javul, úgy hogy senkié legalábbis nem romlik. A börtön nem ez az irány, csak szólok.

#761855 rbbj11 Előzmény: #761842

nah, akkor oda kell csak menni, és egyéb privát klinikákra, és el van intézve, minden probléma megoldva

én tb-t csak életveszélyes balesetekre vagy sürgösségi esetekre használom

#761852 rbbj11 Előzmény: #761839

ez bizony így van, majdnem mindig mindent a föorvosok visznek, akik ált még annyi munkát sem tesznek a dologba, mint a kollégáik

Jól tettem, hogy kiváltottam osztrák e-cardot. Én nem fogok ilyen rendszerrel bajlódni

#761850 rbbj11 Előzmény: #761827

én sem adtam soha

mondtam is nekik, h. ha magánba csinálják, akkor ok. Ezért jellemzöen magánorvosi rendelésekre is megyek. Nem akarom terhelni a TB-t, ha nem muszáj, mert még az én havi több tízezres TB-járulékomból sem telne sima fejszámítással sem, ha mindennel állami EÜ-t venném igénybe.