Re: A dokikat CSOK-olja Viktor
prospero Előzmény: #761802Briteknél ha jól tudom kétsebességes a rendszer, azaz fizethetsz legálisan a jobb szolgáltatásért, ezért nincs hálapénz.
Mit jelent, hogy érdemben kap valaki hálapénzt? 1000 - 5000 ft nem hálapénz betegenként? Szerintem majdnem mindenki fizet vagy visz ajándékot az orvosnak/ ápolónak. A 20% erős alábecslés, mivel magas a látencia, még Te sem tudhatod, hogy aki azt állítja, hogy nem kap/nem fogad el soha, az valójában így van-e. Nyilván aki nem kap, az nem érdemben kap, úgyhogy említésre sem érdemes...gondolatmeneted szerint.
De mindegy is, úgyis fideszes vagyok, bocs hogy hozzászóltam értelmetlen ötletedhez, amivel alsó hangon az orvosok többségét - kezdve a háziorvosoktól- bebörtönöznéd. Az, hogy 100 milliárdos béremelés kellene nincs ellenemre - maximum a Te fejedben, csak ezzel nem kezelted a betegek biztonságra hajtó problémáját, a béremeléssel nem tünne el a hálapénz a rendszerből.
Az is klassz lenne, ha a mindenkori kormány vagyonosodási vizsgálatokat indítana az orvosok ellen, különben, hogy bizonyítod, hogy érdemben kapott hálapénzt. Vagy elég lenne a beteg szava az orvoséval szemben? Jó kis boszorkányüldözés kerekedne belőle, persze akkor az lenne a baj, hogy hát nem ezt akartátok.
Ide jobb ötlet kellene, mert lassan évszázados tradícióról van szó.