Regisztráció Elfelejtett jelszó

Mai italajánlatunk

Re: nincs cím

#761567 Ibiza Előzmény: #761558

igen, a pálinka lett volna a következő.. én nem grappás pohárból iszom..nekem jó a jófajta magyar stampedlis pohár is.

A sznob majmok parasztok italának nevezték a pálinkát..minden sznob konyakozott.. franciakonyakozott ami persze jugó volt...vagy nagyon drága

Régen sokat jártam az országot..megvoltak azok a helyek hol vettem a bort pálinkát.. Egerben is megmondták a helyiek ki a termelő ki a kereskedő.

Most egy havertól vettem vettem cigánymeggy páleszt 4500ért.. nagyon sok meggy kell hozzá..ráadásul a cigánymeggy az kicsi..

#761564 joepappa Előzmény: #761563

tegnapi italajánlat: távoli galaxis ipa mellé egy kis skóttal. hajnal négyre sikerült hazavergődnöm mostmeg tök másnapos vagyok nem bírom a sört még a kézművest sem, pedig isteni jó volt.

#761563 joepappa Előzmény: #761558

Pálinkáról: basszameg ha nem szilva íze van a szilva pálinkának akkor már rég megette a fene az egészet. pl: rézangyal barriqe szilvára mondták haogy jajj de jó meg különleges, hát a belem fordult ki tőle, ami nem való az nem való. a szilvának egyébként jól áll az érlelés tölgy vagy eperfa hordóba de nem agyonégetett borosban. 12ezer forintos literár pálinkára teljesen felfoghatatlan jóminőségű 10-12-évet érlelt skót viszkik kerülnek annyiba értitek 12-éves az addig csücsül ott bent egy raktárba amarikai burbon-ös hordókban vagy sherry-isben. a pálinkát lefőzzöük pihentetjük szépen óvatosan beállítjuk az alkohol fokát és két hónap múlva lehet inni.

#761562 joepappa Előzmény: #761545

Ehhez néhány gondolat, a bornak bor íze kell hogy legyen, ezen íz mögött némi nagyzolással felfedezhetők az általad leírt ízek illatok. Sőt minden bornak megvan a jellegzetes íze, amit a termőterület tud jó és rossz irányba vinni. Itt az a tikok hogy a területhez megtaláljuk a legjobb fajtát, na ez a sok év.

Állandó ízű bor meg igenis van a 5literes kiszerelésben az alsó polcon pillében, jó kis édespiros. :)

#761558 Fornit Előzmény: #761545

A borsznobokban tökéletesen egyetértünk. Már jó régóta jelen vannak. És érdekes, hogy mango, a lamut, a jackfruit vagy a lam yai ízét egyik sem érzi a borban a feketeszeder a dió és a szilva mellett :)) Mellesleg lóf@szt sem éreznek, vagy ha igaziból barackízű a szőlőbor, ott tényleg nagy gáz van. :)

Angliában ittam gyümölcsborokat, eper szeder stb. Na azoknak lehet eper, szeder íze. Nálunk is árulnak, de megfizethetelen árban látam.

Jönnek a cikkek is, hogy 1500/palack alatt nem lehet jó bort kapni. (pedig még 2 literesben is lehet)

Borrendi lovagok is vannak. Egyszer Tihanyban a gardasütéskor láttam a felvonulásukat. Beöltözött hatvanas urak masíroztak, az egyikük akkora bunkó volt ahogy hallottam beszélni. Korai farsang.

A pálinkasznobizmus is dívik kb az utóbbi 8 évben. 12.000 ft/liter. Ott is érzik a különböző ízeket. A dédnagyapám hülyét kapna tőlük ha értesülne erről :)) Azelőtt nem volt divat és nem is volt drága, ma magyarországon többe kerül a magyar pálinka, mint a külföldi márkás szeszesitalok. 90-es években még seni nem itta, bulikba házi vegyeset vinni egyenesen égő volt. Van ami ízlik, de egy félliteres üvegért álmomban sem fizetnék 6-7000 forintot. Vagy 2 centilitert venni 600-ért. Árazásban a prénium italok prénium itala, mintha pártíz évvel ezelőtt nem ez lett volna, amit minden harmadik háztartásban főzettek :)

A borról a véleményem: …

#761545 Ibiza

A borról a véleményem:

Mostanában kiütést kapok ezektől a borsznoboktól..

nézzük a kezdeteket:

A szőlőtermelő nem feltétlenül készit bort, különböző gazdaságok pincészetek vették tőlük a szőlőt.. egyszer csak ezek nem akarták átvenni a termést vagy annyit adtak érte ami kevesebb mint a ráforditott anyagok..nem számolva a munkát.. közben bérhurrogók nyomták az agyakba hüje aki szőlőt termel..ki kell vágni a tőkéket.. sokan megtették és eladták a jófekvésű termőhelyeiket..rátett az is a fiatalok már nem akartak olcsón a szőlőkben dolgozni.

Olcsón elvették megszerezték a földeket..

Hirtelen megjelentek pályázatok szőlőtelepitésre..és egyben nekiálltak majomkodni a borral.

ma már ezek a borsznobok kitalálják;

málna szilva szeder ribizli kajszi kakaó eper birs körte citrus ananász..meg a f@szom tudja milyen izek vannak benne nekik..és még az is meggy jegyekkel..diós tkm tudja mivel

fiatalos savak..némi animalitással.. anyád..

jókedvűek a borok vagy éppen borúsak..

Odáig ment a majomkodás most már bele is raknak ilyen aromákat érezze benne a sznob gyökér ő már egy igazi kifinomultinyenc.. vagy csak egy palimadár akivel kifizettetnek egy raklap pénzt egy sima borra.

Nem vagyok nagy boros..de jók az izlelőbimbóim.

Ittam jugóban finom dalmát vöröset.. éreztem benne gyantás izt.. kóstolom fenyő ize van kicsit..

akkor jöttem rá a Dinári hegy tele van fenyővel..átveheti a szőlő.. de éreztem már Hvarnál is levendulát helyi borban.. utána láttam hatalmas levendulaföldeket.. ezeket elhiszem...

A szőlő istene a föld és a nap.. mennyit és milyen nap éri..déli vagy kelő és lenyugvó.. köves vagy vulkáni kövek vannak..ahol a sziklák éjjel is leadják a meleget.. esetleg Balatonnál vagy viz mellett duplán verődik a nap vizpára szórja szét a sugarakat.. mikor szedik..miylen esőt mikor kapta..mikor szüretelik..

Hordóban érlelik..vagy duplafalú tartályban ellenőrzött kontrollált erjedéssel..

de ez kit érdekel..

amikor megkóstolom akkor lesz egy reakcióm.. egy benyomásom a borról..

Én főleg kajákhoz iszom.. néha beszélgetésekhez..

Lehet fiatal..amit főleg olasz kajákhoz szeretem.. testesebb.. nehezebb kajákhoz..savasabb vagy semlegesebb borok..

Nekem ne mondja meg senki mihez milyet igyak mihez "illik" vöröset vagy fehéret..mikor rozét.. ok lehetnek ajánlások azoknak akik iránymutatásra várnak..

Ne a bor legyen vidám hanem én..ha iszom..

A sznob borszakértők azt mondják (Pl figylőben az ember) magyarok nem tudnakállandó minőségű bort késziteni.. Hál Isten..teszem hozzá.. mert bort nem kell csinálni..ha elkésziteni az alapanyagokból.. az adja az évjáratok eltérőségét..mikor milyen szerencsés konstelláció adja a végeredményt.

Sajna komoly üzlet lett a bor.. árucikk..pénzgyár.. nem véletlenül buknak a nagy "borgyártók"

Akkor jó ha jóérzéssel hozzáértéssel örömmel jóérzéssel készitik (mint Kerikoma) a bort és a felesleget eladják..

Ezeket a sznob majmokat elhivnám egy vaktesztre.. még a szőlőt sem találnák el.

Ok a birák kiköphetik a bort ha biráskodnak..de aki sznobkodásból kiköpi annak a karját törném el.

#761018 Bendeguz Előzmény: #760973

könyörgöm, legalább 3 hónappal előtte szóljatok, mert nálam már a május is be van táblázva esküvőkkel.

#760973 Waszeitung Előzmény: #760965

Kerinél lefoglaltad a helyeket tavaszra? :D

Vagy előtte hívjuk egy nappal hogy holnapra ott a csapat? :D

#760965 picirigo Előzmény: #760875

Bényén tartunk egy bortanfolyamot :))!

Egy jó Mészáros Hidaspetre (nagy kedvencem) néha a 16-ba is bele fut! De az már valóban sok! Azzal szoktuk lezárni a piázást...lehet ezért nem szoktam emlékezni semmire???? :D

#760891 joepappa Előzmény: #760875

Dúzsi az minőség. Az 14-nél nem igazán szoktak erősebbek lenni a borok, egy két elvetemült csinál 16%-os tételeket, de nagyon nem jellemző.

Körülnéztem a kamrában,…

#760875 KawaBazsy

Körülnéztem a kamrában, s találtam egy Dúzsi Tamás féle cabernet sauvigon-t. A cimke szerint Tolna, Keri megyéje.. Yo cucc, vagy kommersz?

Ill volt itt egy Bolyki féle Egri Bikavér, a cimke szerint 14%-os. A többség 12 körül van, szoktott ez erősebb lenni?

Re: védőital

#760843 picirigo Előzmény: #760620

Nagyon zsír, kellemes! Sajnos ez nem a legtökéletesebb évjárat(2014), de finom nagyon!

#760620 kerikoma Előzmény: #760393

Köszönöm:-)

Nagyon jól esik, de kicsit elfogult vagy. Milyen volt a cuvée? Fele opportó, 25 % merlot, 25 % blauburger!

#760618 kerikoma Előzmény: #760514

Figyu!

Picirigó kegyetlen módon felhívott és kész tények elé állított, hogy szerdán jönnek. Esélyem se volt kibújni alóla:-))

#760514 Bendeguz Előzmény: #760393

bevallom, nem hiszem el. amíg oda nem leszünk hívva és végig nem kóstoljuk, én addig azt mondom, hogy kamu az egész, Kerinek bora sincs, meg pincéje se és csak valami keceli lőréről kapargatja le a címkét, azt hozza kóstolóba. :D

irónia vége, várom a meghívást tavasz-nyárra :)