Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Fornit Előzmény: #761545

A borsznobokban tökéletesen egyetértünk. Már jó régóta jelen vannak. És érdekes, hogy mango, a lamut, a jackfruit vagy a lam yai ízét egyik sem érzi a borban a feketeszeder a dió és a szilva mellett :)) Mellesleg lóf@szt sem éreznek, vagy ha igaziból barackízű a szőlőbor, ott tényleg nagy gáz van. :)

Angliában ittam gyümölcsborokat, eper szeder stb. Na azoknak lehet eper, szeder íze. Nálunk is árulnak, de megfizethetelen árban látam.

Jönnek a cikkek is, hogy 1500/palack alatt nem lehet jó bort kapni. (pedig még 2 literesben is lehet)

Borrendi lovagok is vannak. Egyszer Tihanyban a gardasütéskor láttam a felvonulásukat. Beöltözött hatvanas urak masíroztak, az egyikük akkora bunkó volt ahogy hallottam beszélni. Korai farsang.

A pálinkasznobizmus is dívik kb az utóbbi 8 évben. 12.000 ft/liter. Ott is érzik a különböző ízeket. A dédnagyapám hülyét kapna tőlük ha értesülne erről :)) Azelőtt nem volt divat és nem is volt drága, ma magyarországon többe kerül a magyar pálinka, mint a külföldi márkás szeszesitalok. 90-es években még seni nem itta, bulikba házi vegyeset vinni egyenesen égő volt. Van ami ízlik, de egy félliteres üvegért álmomban sem fizetnék 6-7000 forintot. Vagy 2 centilitert venni 600-ért. Árazásban a prénium italok prénium itala, mintha pártíz évvel ezelőtt nem ez lett volna, amit minden harmadik háztartásban főzettek :)