Regisztráció Elfelejtett jelszó

Portfólió megosztás

Re: nincs cím

#761580 Tucsok Előzmény: #761566

Csodák nincsenek,de ha sokan leírják a befektetési stratégiájukat hátha van valami új,követendő.

A devizákat úgy kezelem mintha részvények lennének,van váltóhely ahol 1 forintnál kevesebb

a vételi eladási árfolyam.Van egy kis macera de türelemmel megéri.

#761574 banyaiz Előzmény: #761556

Ajánlom még a top pick kárpótlási jegyet. Az a csúcskategória szerintem ami világ tőzsdéin most létezik. :) minden szempontból páratlan és megismételhetetlen. :) Ugyan nem felel meg a kritériumaidnak se nem likvid se hozamot nem garantál de majd eljön az ideje . Na jót hát ez megint csak az extrém kategória. :)

#761572 banyaiz Előzmény: #761556

Otp-s kötvény annyival kisebb kockázat mint a részvény, hogy lejáratkor lesz egy garantált hozamod. Kivéve ha csődbe megy a bank. Lehet, hogy részvénypiaci parákban lemegy de lejáratkor megkapod a lóvét.

Sokan csinálták ezt otp-s vezetők között Cs papával az élen ebben a bizonytalan időszakban ebből vettek mikor éppen para volt nyomott áron volt. Gondolom azzal számoltak részvény árral ki tudja mi lesz itt ebben a forradalmárkodásban, de bank csődbe nem fog menni.

Ha vállalati kötvény akkor ez vsz szóba jöhet. De ennek az a hátránya ha a piaci para fokozódik esni fog és akkor ki kell várni a lejáratot ami nem teszi azt lehetővé bármikor kiugorj és átvidd részvénybe. Persze kiugorhatsz csak akkor vszínű vmennyi buktával. Nem ideális neked ha jól értettem amit írtál.

#761570 banyaiz Előzmény: #761556

Vállalati kötvényeknél hát izgalmas terület megint csak Q, E-star után. :)

Otp-nek ez az eurós alapú részvényre átváltható kötvénye Cs papa is azt preferálja mostanában az Otp részvény vásárlás helyett . Meg a vágóhidat. :)

Azon is el lehet gondolkodni visszaválthatod részvényre 2017-es lejárat emlékeim szerint. Viszont ott van egy minimális összeg 100 k euró vannak olyan konstrukciók brókercégeknél ahol valahogy ennek egy részét is meg lehet venni.

De itt is azért valamilyen együttmozgás van a részvénypiaci hangulattal. Persze közeledik a lejárat is + eur/huf alakulás itt is benne van.

Ha meg extrém sportot keresnél kézenfekvő az olaj. :) Alig futsz valami kockázatot eur/usd eur/huf kereszteket és a napi szinten 10%-ot mozgó olajárat. Ha esetleg belefáradsz az állampapírokba akkor ez garantáltan megemeli az adrenalinszintet. Gondolom nem ilyesmiben tervezel. :)

#761568 banyaiz Előzmény: #761556

Pmák eurós verziónál is futod ugye dev kockázatot. Mire számítsunk eur /hufnál milyen időtávon ugye.

Be van állva erre a 30x-31x -es mozgásra ami nem egy extrém ugyan de elmozdul ebből ha igen merre.

Olyan nagy Ft erősödés nem vszínű szerintem. Több okból pl a növekedést mindenképpen támogatni akarják Matóék és dev hitelek leépítésre kerültek ez is egy érv a gyenge forint mellett.

Éppen meg lehet ez is próbálni de ennek a hozama eur zóna infla (deflációs félelmek vannak jelenleg tehát ez nagyjából 0 ) + 2%. :) Szóval nagyon ezzel se vagy beljebb hacsak nem számítasz sokkal magasabb eur/huf-ra. Ami megint csak egy kockázat.

#761566 banyaiz Előzmény: #761556

Az is nagy kérdés, hogy most kell e kerülni a részvényeket, vagy éppen most kellene bezsákolni belőlük.

Pl én éppen most agyaltam azon nyugdíjpénztárnál vissza a növekedésibe konzervatívból. :)

Ha jól értelek szeretnél részvények helyett valamit keresni ami azért hozamot is hoz viszont likvid bármikor azonnal részvénybe visszamehetsz .

Hozamínséges idők vannak nekem pmák infla +3 ami még elfogadható és likvid és túl nagy kockázat nincs államcsődöt kivéve. Ezen kívül ingatlan az nem ugribugris sztori, látraszóló betét abszolút likvid kevesebbet hoz most éppen mint pmák, biztosítás megint csak nem likvid, ltp megint csak nem likvid, önyp megint csak nem likvid.

Deviza brókeres sztori nálam nem szoktam brókercéges számlákon kívül érdemi összegeket tartani devizában, mondjuk pmáknak az eurós verziója kivétel .

Devizáknál csábító usd kamatemelések beindulása miatt. Nyugodtan ezt se tudnám ajánlani mert megnézed milyen bizonytalanság van a kamatemelések ütemezése körül, illetve azt, hogy inkább gyengült mióta beindult az emelés. :) Szóval ebben is azért egy elég komoly spekulációs kockázat benne van. Nem mondom el tudom képzelni az 1:1-et eur-hoz következő időszakban, de kockázatos sztori.

Szóval pmákon kívül nem tudok nagy okosságot ami likvid és nem spekulatív különösebben.

#761561 Koffein Előzmény: #761556

Szerintem itt tanácsokat nagyon nem fogsz kapni, hogy mibe fektess. De a topikokba fel tudsz tenni kérdéseket, hogy az adott cégről, befektetési alapokról kinek mi a véleménye. Itt jobb oldalt felül rákeressel, hogy van-e adott topik, nagy valószínűséggel lesz és fel teszed kérdést, hogy mi a vélemény erről, vagy arról? és biztos kapsz érdekes válaszokat. :)

Én a magyar piacon évek óta csakis az osztalék részvényeket részesítem előnybe, de van aki most állampapírba ül, van aki nyakig kp-ban, van aki nyakig részvényekbe, meg fene tudja, hogy milyen portfóliók vannak kialakítva... :)

X éve, kevesebb tudással én is szórtam az igét más fórumokon, hogy mibe érdemes fektetni, de egy pár égést követően, az ember rájön, max megvitatni érdemes egy egy cég, alap, vagy akár állampapír sorsát, de mást rábeszélni egy egy termékre nem annyira jó dolog, mert tuti befektetés nincs. :)

Tehát, ha valaki ajánl valami tuti befektetést, azt fenntartásokkal kell kezelni. :)

#761556 Tucsok Előzmény: #761549

Nem, nem szakadt rám a pénz és főleg nem mostanában. A pénz amim van az több mint 20 év

eredménye. Próbáltam minden évben egy picit hozzátenni,a meglévőt gyarapítani, ez az én saját

egyszemélyes magánnyugdíjpénztáram.Nem kell horribilis összegre gondolni.Idáig elég jól

mentek a dolgok voltak persze veszteségeim,de nagy átlagban infláció+pár százalékot

kihoztam a tőkéből.Most valami megváltozott,vagy én kiöregedtem a pénzvilágából. A tőzsde

ami ezelőtt 15-20 éve pezsgett most olyan nyögvenyelős,legalábbis én így érzem.

Valamikor voltak olyanok akik a fundamentumokat nézték, mások a technikai elemzésre esküdtek,és ezt olyan fórumokon mint ez megvitatták.Voltak érvek,ellenérvek,magyarázatok,párosulva tőzsdei forgalommal,mozgással. A fórum gazdája talán emlékszik milyen szakmai viták voltak egy

másik fórumon (DLPH,IngcápaTancs...) ami sajnos azóta teljesen ellaposodott. Az elmúlt 3-5 évben évről évre csökken a tőzsdei forgalmam,úgy hogy nyereséges vagyok,csak hát a pici forgalomnak pici a nyeresége. Kíváncsi lennék hogy csak az én forgalmam csökken vagy más is így érzi.Talán 5 éve Ricsi közreadott egy kereskedelmi stratégiát,érdekes volt, Tapasz kereskedelmi logikáját látom,

ezekből az ötletekből van hiány.Ma mindenki állampapírra esküszik. Jó az, de szerintem nem a tőke 100% kell oda tenni.

Azt mondják hogy bef alapok,de a Cib-nél lévő alapok az első 5 nyereséges a többi mínusszal

kezdődik és van ami két számjegyű.Ennél még én is jobb vagyok. Nem ismerek más pénzintézetet,

ami jobb lenne.Tippek kellenének hová érdemes befektetni,addig amíg vissza nem tér az élet

a tőzsdébe,olyan embereknek mint mi és nem egy Csányi, Andy Vajnának, Simicska,Mészáros.

#761549 Koffein Előzmény: #761539

nem tudom, hogy miért érzem úgy, hogy rád szakadt egy kis pénz és valamit akarsz kezdeni vele...

először is, ha lottón nyertél, akkor saját magadba fektess, hogy kevésbé tudjanak átverni... majd ezt követően képet kapsz, hogy mibe érdemes fektetni... :)

#761539 Tucsok Előzmény: #761538

Ti ezt hogy csináljátok, vagy csinálnátok? Örökölsz,nyersz a lottón,kifizetik egy találmányodat.

Mit csinálsz a pénzel hogy megőrizd a reál értékét esetleg növeld az értékét?

#761538 Koffein Előzmény: #761535

a tőzsdére szánt pénzeden próbálj meg osztalék részvényeket nézni, próbálj meg jó beszállót keresni, nem hajt a tatár... használj stoppot :)

a fenn maradó részt meg amibe szeretnéd, állampapír, abból is vannak jófélék, ha sikerül megcsípni, akkor 1%nál többet is hozhat a konyhára éves szinten... vagy kp, bankszámla, ami megnyugtat és álmatlanul nem forgolódsz :))

#761535 Tucsok Előzmény: #761531

Én nem azt mondom hogy ez a tuti, ennél jobbat szeretnék. Az ingatlan(ok) túl nagy értékűek

és elég lomhák. Egy 5-10 éves állampapírt is el tudok adni rövid idő alatt minimális veszteséggel.

Ez lenne a kérdés felvetésnek az értelme hogy most kinek mik a szempontjai,mert most szerintem a

"spekulánsok" be vannak kerítve.

Apróság de a Cib-nél van 40-50 bef alap van, de 5 ért el 1 %-nál nagyobb hozamot az elmúlt 3 ,6 ,12

hónapban. Ők profik, szeretném egy picit jobban csinálni.

#761534 Tucsok Előzmény: #761529

A kérdésben ott lapul a többi kérdés :

-hol van a pénz amikor nincs részvényben? (de nagyon gyorsan lehet belőle részvényt venni)

-érdemes tartani kp-ben eurót usd forintot és váltogatni egy megbízható pénzváltónál?

-hogy lehet a részvénypiaci kockázatot ellensúlyozni

-mostanában volt egy pár ország ahol korlátozva volt a pénzhez jutás

-menyit tartsak hosszútávú befektetésben

Arra voltam kíváncsi ki hogy gondolkodik a pénzről a mostani hozam szegény környezetben,úgy

hogy szerintem a részvények ára magasan van.

#761531 Pyxis Előzmény: #761523

Ingatlan?

Legalább 9 számjegyű forintösszeg birtokában gondolkodnék ilyen portfolion.

Kíváncsi lennék egy ideá…

#761523 Tucsok

Kíváncsi lennék egy ideális portfólió megosztásra, a mai feltételekkel. Pl:

USD 2% EUR 16% betét 30% Állampapír bef. jegy 40% kp 4% fizikai arany 5%

részvény 3%.