Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Re: nincs cím

#759919 Kissherceg Előzmény: #759918

igen, ez még hozzá csatlakozik. Vannak még ott apróságok... Ez a szép, amikor két ilyen szerény ember, mint putyin meg szaúdi trónoló találkozik. Mindkettő hallott már a nem szóról, csak nem tudja értelmezni azt :)

Rbbj - sdrl-nek is magas a hitel állománya. Vizságlom a cégeket, de alig találni olyat, ahol az eszköz érték 50% alatt volna a hitel. Azonban olyan is van, hogy 4x annak, és mégis relatíve jól teljesít a papír

#759918 banyaiz Előzmény: #759906

szaúdi orosz megegyezést kicsit nehezíti közben orosz gépek bombázzák szaúdiak által támogatott szír felkelőket. Akik az orosz helikopterekre lődöznek szaúdi pénzből is vásárolt tankelhárító fegyverekkel.

#759911 rbbj11 Előzmény: #759902

én tudtam, h. ez a céljuk, ettöl függetlenül vettem sdrl-t

Arra nem számítottam, hogy a jó, kp-termelö cégek ennyire hamar megbicsaklanak ennyitöl

És arra sem szämitottam, h. Irän visszatér a piacra, igazán én akkor szálltam ki a szektorból. A 25 usd-s olajärat egy éve is szinte biztosra vettem, de azt hittem, az nem lesz tartós. Az uj fejlemények tükrében ez a véleményem is megváltozott, és nyilván a rv-befektetök többsége ezért is táraz ki új brutális málypontokra nyomva ezeket a rv-ket.

#759906 Kissherceg Előzmény: #759902

személy szerint csekély esélyt látok egy szaúd-orosz-irán megállapodásra. Iránnak olaj pénz most ajándék, neki kb bármennyin megéri eladni, mert embargó után ebből lendíthetnek magukon. Az orosz iráni találkozón inkább azt beszélik meg, hogy szaúdiakat szívathatják meg pl azzal, hogy irán olaj bevételből orosz fegyvereket vesz, ezzel tompítva oroszok fájdalmát. Persze még ez így is úgyis szar helyzet, de hát az autokrata országok nem készültek fel a szabadpiac fejlődésére.

peak oil, az van... :)

#759902 Koffein Előzmény: #759876

ja ja, ha az ilyen célú törekvéseket sejtjük tavaly ilyenkor, akkor nem szívatjuk magunkat a sdrl-el :)

#759898 banyaiz Előzmény: #759814

Legvalószínűbb vsz 20-50 napos közötti mászkálás most egy darabig. Legutóbb mikor 20-as fölé keveredett hetekig a két mozgó között jojózott, és amikor már a 20 napos az 50-es felett volt akkor indult 200 naposra.

Jó ez a tavaly augusztus -október sztori. Egyáltalán nem biztos megismétli.

#759876 rbbj11 Előzmény: #759844

ez is volt végig ukrán válság óta a cél, és amíg el nem érik, olcsó marad az olaj

az alacsony olajárból, a…

#759869 Koffein

az alacsony olajárból, az olajszállítók húzhatnak hasznot...

"Az olajpiac túlkínálatos, naponta közel 1,5 millió hordóval nagyobb a kitermelés, mint amekkora a kereslet, és mivel egyelőre a nagy olajkitermelő országok nem hajlandóak érdemben csökkenteni a kitermelésüket, a helyzet a következő hónapokban sem fog érdemben változni.

A helyzet súlyosságát jól mutatja, hogy a világ nagy olajipari cégei azért fizetnek az olajszállító tankereket működtető cégeknek, hogy az olajat lassabban szállítsák le a hajóikkal. Miközben a tankerek óránként akár 15 csomós sebességgel is képesek haladni, az olajcégek kérésére 2 csomóval lassabban, 13 csomóval haladnak, így az az út, amit normál esetben 40 nap alatt tesznek meg a hajók, most 48 napig tart.

A hajók lassítására azért is szükség van, mert a célállomásokon a logisztikában szűk keresztmetszet alakult ki, a kínai kikötőkben átlagosan egy hetet kell várniuk a hajóknak, de a Közel-Keleten is jelentősen megnövekedett a várakozási idő.

A nagy olajtankereket működtető cégek szerint a következő hónapokban tovább nő majd az igény az iránt, hogy az olajcégek a kitermelt olajat a világtengereken tankerekben tárolják. Az egyik legnagyobb tankerüzemeltető cég, az Euronav hordónként 75 centet, vagyis a mostani olajár közel 2 százalékát kéri el havonta az olaj tengeri tárolásáért."

http://www.portfolio.hu/vallalatok/na_ne_mar_te_fizetnel_azert_hogy_lassabban_erkezzen_meg_a_kuldemenyed.3.226272.html

"A hordónkénti 20 dollár…

#759844 Koffein

"A hordónkénti 20 dolláros olajár fenntarthatatlan lenne az orosz olajipari vállalatok számára - jelentette ki csütörtökön Alekszej Tekszler orosz energiaügyi miniszterhelyettes - írja az MTI.

Rámutatott, hogy Oroszországnak "nehéz költségvetési döntéseket" kell meghoznia, ha tartósan 20 dollárra esik vissza az olajár. A miniszterhelyettes reményét fejezte ki, hogy erre nem kerül sor.

Alekszandr Tekszler szerint az orosz olajcégek a jelenlegi ár mellett csak a beruházások visszafogásával képesek talpon maradni, de "a 20 dollárt egyikük sem fogja kibírni".

Az orosz olajipari cégek számára az olaj hordónkénti felszínre hozatali költsége 3-6 dollár, de a kitermelés összköltsége 15-16 dollár."

http://www.portfolio.hu/gazdasag/energia/osszeomlik_oroszorszag_ha_tovabb_esik_az_olaj.5.226252.html

#759838 Kissherceg Előzmény: #759814

"a Total francia olajipari vállalat szerződést írt alá az iráni állami olajvállalattal napi 150-200 ezer hordó iráni kőolaj vásárlásáról."

#759806 banyaiz Előzmény: #759803

Alakul a dolog. 2 egymást követő nap emelkedik, ilyen is rég volt. :) Persze mai napot nyugtával majd.

Szépen megcibálták.

50 napos lőtávolba került 36 környéke. 20 napos 31,8 környéke. Kettő közé talán beáll sávozni bő 10% azt mostanában naponta eljátssza valamerre.

De az igazi nagyvad 47 környéke 200 napos . Nincs lőtávolban .

#759595 banyaiz Előzmény: #759584

Fene tudja. Délután készletadatok este fed, ma elég szolid eddig a mozgása egyik irányba se mozdult el 10%-ot még.