Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Vége az olaj korszaknak?

#863074 Koffein

"Ezt a kérdést nem akárki tette fel, hanem a British Petrol (BP), az egyik legnagyobb olajóriás. A történelemben először csökkent a fosszilis energiahordozók iránti kereslet az idén – írta az N-Tv.de.

A társaság abból indul ki, hogy a járvány miatt összeomlott olajfelhasználás a következő években, az utazási korlátozások feloldása után is csak részben fog magához térni. Ehhez hozzájárul a fokozott otthoni munkavégzés, ami kisebb energiafelhasználást igényel. Ráadásul a kormányok klímapolitikája is a megújuló energiahordozók felé tereli a keresletet. A 111 éves vállalat saját prognózisa alapján a jövőben teljes egészében a megújuló energiaforrásokra akar koncentrálni. Na nem egyik napról a másikra, de a század közepére, azaz körülbelül 30 év alatt szeretne oda jutni, hogy tevékenységének széndioxid-kibocsátását nullára redukálja.

A részvényesek ezt az elemzést mindenesetre nem nagyon kedvelték, az árfolyam majdnem két százalékkal esett. Több más olajcég is csatlakozott, másfél és két százalék közötti süllyedést mutatott a Royal Dutch Shell és a Total részvénye is."

https://privatbankar.hu/cikkek/reszveny/vege-az-ol...

Az azért durva felismerés lehet, amikor egy cég rájön, hogy vége az aranykorszaknak, s ezt világgá is kürtöli... talán greenwashing szemtanúi lehetünk? ... nem felbeszéli az árfolyamot, hanem dirr bele, lesz ami lesz... habár bennem vannak kérdőjelek, hisz 3-5 év múlva, visszaállhat nagyjából a kereslet..

SDRL célár

#855996 prfecó Előzmény: #855865

Annyí azért hozzátartozik a nyereség 85 % kizárólag a szaud arábiai kisbefektetőket és a szaudi űállamot illeti meghatározott elszámolás alapján. Tulajdonképpen leszarják az árfolyamot , majd később visszaveszik , ha akarják.

SDRL célár

#855865 Ddavid Előzmény: #855839

Kevésre értékelték a céget, emiatt 3 nappal az IPO előtt backeltek, amikor már a könyvek buildelve voltak nagyjából. Az alul értékelést lenézésnek vette szerintem emiatt volt ez a gyors újratervezés. Most pedig nyeleti a világot majd ahogy Ő akarja.

Érdekes grafikon az olaj…

#855863 Koffein

Érdekes grafikon az olaj kitermelési költségeiről, szaudiak ~10$, oroszok ~40$, usa ~50$, venezuella ~65$ körül...

Kép

SDRL célár

#855822 Ddavid Előzmény: #855820

Mert az olajat visszahuztak. De tartosan a kiraly 6 dollaros bekerulesi koltseggel siman tudja nyomni 20-ig, hogy megmutassa a hatalmat. Aramco IPOja ota amugy is elege van a nagy nyugati bankokbol

SDRL célár

#855820 matgab Előzmény: #845542

Azt nem értem, hogy az olaj már felmen -30%-ról -15%-ra, az olajos cégek viszont folyamatosan esnek...

Ez miért lehet?

SDRL célár

#845536 Bendeguz

20 dollárra várják az elemzők és vételre ajánlják... ez véletlen így felejtődött, vagy tényleg?

amúgy a seadrill tényleg felpattant, van benne technikailag is potenciál

OPEC rémálma

#833813 rbbj11 Előzmény: #833778

anomália, mindenki értelmezi, ahogy akarja ;) Van, aki ezért riált shortol, van, aki ezért olajat vesz, és van, aki azt mondja, nem sok köze van a kettönek egymáshoz (ez utóbbi vagyok én)

OPEC rémálma

#833778 Boby. Előzmény: #833528

https://alapblog.hu/az-olaj-zuhan-az-olajkapcsolt-...

Jók ezek a HOLDjárós, egy mondatos,egy grafikonos linkek! A Holdról persze nagyobb a rálátás a Földön zajló eseményekre,így a linkben fellelhető divergenciára is, de azért némi kommentárt,csak fűzhetnének már a felfedezésükhöz.....,csak kifejthetnék már,hogy mi a sejtésük,mire következtetnek mindebből!?Mer' az, hogy én ebből is arra következtetek,hogy csak átmeneti lesz az olajár esése, az csak egy dolog,mert akár ezen divergencia alapján,éppen riál shortot is lehetne nyitni!

OPEC rémálma

#833528 Boby. Előzmény: #833525

A napokban már többször is 50-nél fordult, szerintem azon a szinten már komoly vevők munkálkodnak...a kitermelés csökkentési várakozásokról már nem is beszélve.