http://www.port.hu/oldboy/pls/w/films.film_page?i_film_id=67018
Nagyon régen láttam már, kínai film, megnézném mégegyszer. Ütős volt a történet lezárása.
http://www.port.hu/xiu_xiu_tian_yu/pls/w/films.film_page?i_film_id=41255
mondjatok még filmeket, amit nem láttam:))
De nekem is tetszett egyébként a film, érdekes volt. Csak ezt a részét lehetett volna kicsit összetettebben bemutatni. Azért kemény játék lehetett amcsi jelzálogpiac ellen játszani. :) Bejött de ha 3 évvel később omlik csak össze, vagy nincs ilyen látványos összeomlás akkor nagy bukta van.
Azért kicsit egyoldalú film szerintem.
Ez az egész mint tőzsdén fellendülés zuhanás. Tőzsdén is tőkeáttét mindenféle származékos termék. Aztán ha kipukkad akkor pánik van.
Ugyanez volt itt is. Persze lehet mondani, hogy a bankok csak arra figyeltek minél több hitelt kihelyezzenek és minél több jelzálogkötvényt eladjanak és már mindennel trükköztek. Ez olyan mint mikor azt mondják neked tőzsdén akár több 100 x tőkeáttételre is lehetőség van
Nem muszáj megvenni, nem muszáj engedélyezni a szabályozó hatóságoknak stb stb.
Minősítők szerepe is érdekes mert ki merte volna azt mondani amíg nincs baj, hogy amcsi jelzáloghitelekre alapított kötvények bóvlik. Amikor pedig már látszott , hogy itt nagy bedőlések lehetnek akkor már mindegy volt mert már az egész világ szénné vásárolta magát ilyen kötvényekkel. Ha akkor változtat a besoroláson ő okoz pánikot. Nem egészen ilyen egyszerű ez mint a filmben. :)
Kiáll egy minősítő 2005-ben pl, hogy mekkora szarok ezek a kötvények hülyének nézik. Ugyanúgy ahogy nálunk is hülyének nézték volna azt aki cfh hitelek ellen beszél 2005-ben.
Túlpörgött az egész.
Nocsak nocsak... :)
"...annyira jó film, hogy még egyszer meg fogom nézni a 16 éves fiammal együtt."
@KawaBazsy: moziba szinkront is találsz ;-))
nem volt rossz.
megnézem,már fent van.
Megnéztem a Nagy dobást, ami a 2007-2008-as válság kezdetéről szól. Elég jóra sikeredett, habár a könyv jobban tetszett, de így is jó. Részetekbe belementek, elmagyarázták mi mit jelent, mindezt úgy, hogy az átlag ember is megérti. Ez az a film, amire azt mondom, hogy akár vetíteni lehetne a gyerekeknek, majd a végén átbeszélni, hogy helyükre kerüljenek a dolgok...
Nem voltam, de annál a vízesésnél igen (Haew Suwat waterfall, Khao Yai NP) ahol Leonardo dC (kaszkadőrje?) leugrott.
Te is voltál anno Ko Phi Phi-n, ahol forgatták? Télleg kva szép hely..
Könyvben sokkal jobb. Az nem "halivúdi" sztori, szinte totál más, mint a film.
A zeneszerző Badalamenti volt, ezt rögtön kiszúrtam amikor néztem :) Persze a film sem volt rossz, csak ott a kötelező romantika, mert Leonárdónak mindenképp ell kell csábítania egy nőt, és ott a heppiend.
Big shortot néztem. Érdemes megnézni volt egy hangulata.
Ami nem tetszett eléggé elsiették a befejezését az összeomlást .
De ami ennél nagyobb bajom volt vele úgy tüntették fel az egészet, hogy a bankok voltak a bűnösök a sztoriban erkölcsi hullák a társadalom többi része az áldozat akik pedig shortoltak azok hősök akik megküzdöttek a rendszerrel. Kár volt ezt belevinni a sztoriba ez elrontotta az egészet. Tipikus hollywoodi gondolkodás a jók és a rosszak. :)
De még így is mostanában amit láttam hollywoodi szuperprodukciókból azokhoz képest igen jó film.
Örülj neki, spóroltam neked 5000 forintot. Ha a legközelebbi fórumtalin fizeted a sörömet már kvittek is vagyunk! :-)
uhh nekem pl. az nem tetszett.
Mel Gibson Váltságdija óta már vagy a 50dik gyerekét elrablos történetet lehetett végignézni nyálivudból,azt hiszem végig kiszámithato vmi volt,ugy rémlik.
vmi nagyon nyalivudi sablon lehetett benne,mert nagyon lepontoztam,nagyon nem emlékszem ra.
Ki kellett volna írnod, hogy spoiler veszély. Most hogy nézzem meg, amikor már elmesélted az egészet? (bár sejtettem a történetet)
:-)))
Nekem az utóbbi pár évben a Fogságban c. film tetszett a legjobban.
amúgy a wall street farkasát is jól eljátszotta... :)
Amit láttam tőle legjobb alakítása ez a fiúk sorsában volt. Tetszett még amikor azt a hamisítót játszotta csekkhamisítót. De pl ebben a filmben valahogy nem passzolt a vadonba az egész karaktere.
+ túlzsúfolták akciójelenetekkel, már minden megtörtént vele ami szenvedés elképzelhető aztán megint jönnek az indiánok stb. :)