Regisztráció Elfelejtett jelszó

"Comme au cinéma"

Re: nincs cím

#763317 tozsdenyul Előzmény: #763313

Ok. Nem vagyok elfogódott, eddig meg sem néztem, pusztán gratuláltam magyar emberek világsikeréhez, ami 30-40 éve történt utoljára. Meg megkérdeztem látta e valaki. Ennyi történt részemröl.

Gáz, hogy ez téged ennyire zavar.

Arra nem válaszoltál, szerinted miért nem magyar ez a siker...

További kellemes, elöítéletes füstölgést :)

#763314 matgab Előzmény: #763313

Még egy utolsó vicc, de annak jó:

Olyan a Saul fia, mint a Mészáros Lőrinc az EU-s pályázatokon. Ahol elindul ott mindig nyer...:-)

Na ja, van akinek csak az egyik egyoldalú (teljesítménymentes) győzelem nem tetszik...

#763313 matgab Előzmény: #763275

Miért ne adhatnék jobban egy barátom véleményére, aki nagyon szereti a jó filmeket?

Többen -akik nem a téma iránt elfogódottak olyan módon ahogy te- is azt mondták,hogy ha a film története ugyanez lenne, csak más népről szólna, akkor a kutyát nem érdekelné.

Ha meg már Di Caprio is erre kapta meg az Oscart, arra mit mondjak?? Azt a filmet láttam és le is írtam a véleméynem, hogy mennyire gyenge, koncepciótlan, elképzelés nélküli giccses és mennyire szarul játszik benne a Caprio. Akkor már inkább megnézek egy olasz Serie B focimeccset, mert ott látványosabban és hihetőbben szenvednek és majdnem olyan gyorsan gyógyulnak is a bíró sípszavára, mint Caprio a filmben.

Én Morricone helyében vissza is adnám a szobrot, mert az ő szobra mögött komoly teljesítmény van és ha ugyanazzal díjazzák ezt is meg azt is, hát akkor én inkább visszaadnám. Persze Morricone van annyira úriember, hogy ne sértse meg ezeket a pojácákat...

na ennyit a Saulról, mára eleget emlékeztünk meg a holokausztról , legközelebb majd akkor beszélek róla, ha kötelező tanagyaggá teszik az iskolában...

#763310 TrendMan Előzmény: #759370

És most Oscart nyert kedvenced, Caprio!

Nem kell átgondolni a filmet, igy jó, ahogy van, mondja a zsúri.

Nem értünk mi a hőstörténetekhez.

#763294 banyaiz Előzmény: #763245

:) le akartam szedni de nagyon levédték. Nem szeretek moziba menni miután sok csalódás ért és végigültem néhány olyan filmet amit józanon nehéz volt elviselni. Zsákbamacska moziban filmet nézni. Hú milyen jó aztán 5 perc múlva menekülnél.

De ezt a Sault most már moziban is megnézném ha még vetítenék itt. Illetve ilyen még a 32 nevem volt című film amit lehetetlen megszerezni. :) Mást nem néznék moziban jelenleg.

#763275 tozsdenyul Előzmény: #763272

A filmröl nem mondtam véleményt, csak gratuláltam a sikerhez.

(viszont meg fogom nézni, nem a téma miatt, eddig sem rohantam megnézni, de nagy magyar sikert viszont megnézek - mint pl kézilabdában, nem rajongok érte, de a magyar sikereknek tudok örülni )

Te meg nem tartod magyar sikernek, másrészt leírtad, hogy egyetértesz a haveroddal, aki szerint sz@r.

Mindezt úgy, hogy nem is láttad?

Szép.

#763272 matgab Előzmény: #763271

akkor meg mit rajongasz érte?? Nekem a filmbuzzi haverom látta, leírtam, hogy mi tírt róla...

#763271 tozsdenyul Előzmény: #763257

Még nem (hallani már hallottam mindenfélét), de úgy tünik nem sokan látták. Egy angol-magyart valószínüleg többen néznének :)

#763245 Tapasz Előzmény: #763209

Megvárom, míg leadja aznrtl klub. Van aki a reálon spórol, én a mozijegyen :-)

#763206 banyaiz Előzmény: #763179

Magyar filmek közül ami szerintem kiemelkedik az elmúlt 10-20 évben nagyon komoly film Dealer. Nem tudom nyert e valamilyen díjat, de az film. Rendezése témája egésznek a hangulata nagyot üt. Szól valamiről és úgy van elkészítve ahogy kell.

Ha ezt legalább hozza ez a Saul vagy netán még jobb is akkor le a kalappal.

Arra leszek kíváncsi milyen irányba megy el majd a rendező ilyen siker után beáll e Hollywoodban rendezni ilyen szuperprodukciókat vagy marad ezen a művészfilmes vonalon. Nehéz döntés lehet ha pénzt is akar keresni. Bár most talán lesz lehetősége ilyen siker után.

De nekem is tetszett egy…

#761724 banyaiz

De nekem is tetszett egyébként a film, érdekes volt. Csak ezt a részét lehetett volna kicsit összetettebben bemutatni. Azért kemény játék lehetett amcsi jelzálogpiac ellen játszani. :) Bejött de ha 3 évvel később omlik csak össze, vagy nincs ilyen látványos összeomlás akkor nagy bukta van.

#761723 banyaiz Előzmény: #761719

Azért kicsit egyoldalú film szerintem.

Ez az egész mint tőzsdén fellendülés zuhanás. Tőzsdén is tőkeáttét mindenféle származékos termék. Aztán ha kipukkad akkor pánik van.

Ugyanez volt itt is. Persze lehet mondani, hogy a bankok csak arra figyeltek minél több hitelt kihelyezzenek és minél több jelzálogkötvényt eladjanak és már mindennel trükköztek. Ez olyan mint mikor azt mondják neked tőzsdén akár több 100 x tőkeáttételre is lehetőség van

Nem muszáj megvenni, nem muszáj engedélyezni a szabályozó hatóságoknak stb stb.

Minősítők szerepe is érdekes mert ki merte volna azt mondani amíg nincs baj, hogy amcsi jelzáloghitelekre alapított kötvények bóvlik. Amikor pedig már látszott , hogy itt nagy bedőlések lehetnek akkor már mindegy volt mert már az egész világ szénné vásárolta magát ilyen kötvényekkel. Ha akkor változtat a besoroláson ő okoz pánikot. Nem egészen ilyen egyszerű ez mint a filmben. :)

Kiáll egy minősítő 2005-ben pl, hogy mekkora szarok ezek a kötvények hülyének nézik. Ugyanúgy ahogy nálunk is hülyének nézték volna azt aki cfh hitelek ellen beszél 2005-ben.

Túlpörgött az egész.