Regisztráció Elfelejtett jelszó

OLAJ(WTI,BRENT,CERTI)

Re: nincs cím

#758555 polgarmester Előzmény: #758550

Akkor most Irán végre többet kap, mint eddig a fekete piacon.:) Na meglátjuk mennyire árazta már be a pijac.

#758315 banyaiz Előzmény: #758302

Ami vsz fontos még de kimaradt az elemzésből Kína mint keresleti oldalról is félelem.

Ebben az év eleji 40-ről 30 -ra sztoriban Kína vastagon benne van.

#758310 banyaiz Előzmény: #758302

Tetszett ez az elemzés.

Sok minden összejött olajnál, de lényeg a dollár ereje akkor kezdett zuhanni 2014 mikor a kamatemelési spekuláció beindult.

#758297 Turkoglu Előzmény: #758235

Szerintem nem fog ez mostanában jelentősen emelkedni, jó pár befektetési bank bedöntése a cél, az meg még eltart egy kis ideig...

#758294 banyaiz Előzmény: #758288

Kérdés elesett e a 30 vagy amcsik jönnek aztán megfordítják. Nagy móka mesterek mostanában olajban. Nyitásuk körül nem egyszer teljesen ellentétes brutál mozgás. Igaz inkább az eladói oldalon aktívkodtak nagy napi pluszok és akkor bumm negyed óra alatt, ki tudja ma hogyan kelnek.:)

Őrület egyébként ami van, tegnap veszik ma 5% mínuszban.

#758238 banyaiz Előzmény: #758235

Ma nem adták amcsik , utóbbi napokban ha pluszban volt usa nyitás körül bevágták gyorsan. Ma nem.

Nem tudom , akkora csapkolódás van , nézd meg ma daxot megirigyelte olajat rángatózásban mondjuk tegnap du-tól mostanáig nem éppen szolid mozgás. :)

Olaj ma még elég békés volt az idei produkcióihoz képest.

#758235 Kiss Zoltán Előzmény: #758152

Én ma elkezdtem napközben veszegetni,mondom,márciusban is ez volt!Ha már a nejem is 10 dolláros olaj árról beszél,akkor venni kell!

#758152 banyaiz Előzmény: #758121

Hirtelen komolyat esett idén tavaly év végén még 40 körül mászkált. 30 tartja wti-t legalábbis 2x már pattant onnan vagy közeléből. Kíváncsi vagyok alatta mit csinálna pszichésen mekkora szint ez elesne akkor mi lenne.

Az zavar nagyon, hogy röpködnek ezen a 15-20 dolláros célárak. Pszichésen tömegeknél mit vált ki lehet 30 de drága short hegyek ebből akármi és az ellenkezője lehet kiugratják shortból ugrik 40 -re vagy hirtelen leküldik 30 alá meg se áll 20 -ig. :)

Nagyon komoly mert nagyon csábító a long de ..... :)

#758145 Kissherceg Előzmény: #758133

Negatív olajárak?

2014-ben még kevesen gondolták volna, hogy belátható időn belül 30 dollárig esik az olajár. Most ezen szint alá is benéztek az árak, az utóbbi napokban pedig további jelentős esést előrevetítő olajár jóslatok érkeztek a legnagyobb amerikai és londoni elemzőházaktól. A Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a Citi 20 dollárt emleget, mint lehetséges mélypontot, Dennis Gartman legutóbb 15 dollárról beszélt, a Standard Chartered pedig 10 dollárt emlegetett.

Mindenkin túltesz azonban Gail Tverberg, aki az Our Finite World nevű bolgban írt az olajpiaci kilátásokról, és negatív olajárakat is megemlít. A Space Solar Power Institute energia gazdaságtani kutatásokért felelős igazgatója szerint 2016-ban az olaj tárolása, a tároló infrastruktúra problémát jelenthet, és ez különösen az áprilisig tartó időszakban csúcsosodhat ki, a kitermelés felfutása ugyanis ekkor jelentkezik javarészt. 2015-ben is hasonló volt egyébként megfigyelhető.

#758133 Pyxis Előzmény: #758090

Kb. 4 szintet belőve lefelé szintenként duplázódó darabszámmal pozit építek. Ez lenne az alap, jelenleg a szinteket további két részre osztottam és 40 dollár alatt kezdtem el venni a WTI-t.

#758125 Alexander Előzmény: #758121

Az az érdekes, hogy a Brent is leszúrt a 30as árfolyam alá ( nagyon ritkán van hogy olcsóbb legyen mint a WTI, amennyire követtem) Én is arra spekizek, hogy fordul. Ha nem, akkor sincs nagy dráma, nem tőkeáttétes a certi.

Re: vétel

#758123 Kissherceg Előzmény: #758122

igen, azt ma én is néztem :) kicsi a spread is.

Márciusban még nem volt iráni olaj termelés bejelentés, ami azért ütős hír...

Re: vétel

#758122 Alexander Előzmény: #758117

:) Lehet kiszámolom. RCBRENTOIL-ból vettem, agyaltam hogy Erstés certit vegyek vagy ezt, ami miatt ez mellett döntöttem, a hosszú lejárati idő (ha jól emlékszem, valamikor 2090) és az hogy az árjegyző elég stabilan 20.000db-os eladás-vételi ajánlatával tartja a likviditást. (jelen árfolyamon ez közel 9M ft )