Regisztráció Elfelejtett jelszó

Auto-motor technika

Re: nincs cím

#758319 hosszhuszár Előzmény: #758244

egyszer hazafelé jöttem Balatonról, persze tele volt mind 2 sáv az M= en, e csak azért, mert mindenki azt hitte, aki beül ment, hogy ő nagyon gyors..80 al jöttünk, mind a 2 sávban....

Előttem egy porsche, villog, dudál, hogy menjenek le előle... ami teljese érthető is volt, mert ha a szélsőben haladnak 80-al, akkor ott kell menni annak is, aki szintén 80-al cammog.

Na, én villogások közepette megpróbáltam közülni a porsche-al hogy engedjen előre, majd én tolok....

Előre engedett, villogtam, 2-őt, irányjelző jobbra, és megnyílt az út, mindenki lement, lehetett haladni utána rendesen.

#758304 Turkoglu Előzmény: #758205

Én például néha ha sietek szoktam kicsit gyorsabban menni a belső sávban és k..ra utálom a parasztokat a belső sávban 130-al amikor mellette jobbra a világon senki nincsen...

Menjen ki jobbra, vagy ha úgy ítéli meg, hogy a jobboldali sáv nagyon nyomvályús akkor húzódjon le addig amíg elmegyek mellette balról és utána utazgasson 130-al megint a baloldalon...

#758244 KawaBazsy Előzmény: #758241

A csúcs ebben a tárgykörben az volt - lehet h már írtam - amikor összefüggő kocsisor volt külsőben, s a belsőben is, ami azért vmivel gyorsabban haladt (M5 kivezető, csúcs). C Mercis mókus jön mögöttem, rámvillant, majd kis idő múlva rákúrja fixre a refit, h menjek má' ki..

#758241 hosszhuszár Előzmény: #758189

nyilván nem, de akkor nem is fognak villogni, ill egy fejét használó ember nem villog, ilyen esetben.

#758205 matgab Előzmény: #758154

jobbra tarts van, tehát én sem arról beszélek, hogy akkor van az ember a belső sávban, ha nem előz.

Más kérdés, hogy egy 130-cal haladó autót elvileg nem lehet szabályosan megelőzni.

Tehát ilyen esetben legalább 3 szabályt szeg meg a villogó hátulról letoló autós. A gyorsan hajt, közúton veszélyeztet, nem tartja be a követési távolságot.

#758189 KawaBazsy Előzmény: #758154

Én azonnal kimegyek amúgy is, de ha a külső nem megy 130-al, akkor nem fogok fékezni s besorolni, mert vki gyorshajtana..

#758158 Euroman Előzmény: #757981

én nem minősítem, de én sem szeretem....viszont azt láttam a tv-ben, hogy a Lemans-i 24 órás versenyen is hátulról érkező gyorsabb rendszeresen levillogja azt, akit előzni szeretne/akar.....pedig hát azok már csak profik, és nem egy csinálja, hanem többen/mind.....

#758154 hosszhuszár Előzmény: #757981

Ez nem így van, 130-nál is jobbra kell tartani, tehát a külső sávban kell haladni.

Aki meg gyorsabb, az mehet a belső sávban. Ez inkább intelligencia kérdése. ha 130 al haladok a belső sévban, és van egy gyorsabb autó mögöttem, nem várom meg, míg levillog, hanem lemegyek.... más kérdés, ha már a külső sáv annyira telített, hogy nem lehet kimenni

#758153 KawaBazsy Előzmény: #756978

Azon gondolkodtam, h ha anno, 2008-ban nem OTP részvényt veszek, hanem egy S2000-et, akkor egyrészt kva jókat autóztam volna, másrészt meg nem 1M-s bukóm lenne azóta, hanem lehet, h még drágábban adtam volna el.. Sz'al a csecsem a részvényekbe, autózni jobban megéri! :-)

#757981 matgab Előzmény: #757974

a levillogás az szinte csak paraszt/proli magyar szokás... meg ez a letollak a pályáról magam elől, mit tötyörögsz itt előttem 130-cal mentalitás is. Engem idegesít. Akar menni menjen, de másokat, akik szabályosan közlekednek ne veszélyeztessen.

#757974 Kissherceg Előzmény: #757820

A sávelválasztó egy margó, melynek közepén menni kell, a felfestett elválasztósziget egy hely, ahol előzni lehet és az, aki először téved ide nem érti, miért villognak mindig, ha éjjel hátulról előznek. Utóbbi hasznos és bölcs dolog, mert tudják, hogy az autóban ülhet már elbambult sofőr, akinek figyelme lankad és ilyenkor jelzik, hogy jövök mögötted és előzlek. Szerintem jó szokás. Ja, még valami, ami mutatja, hogy ez a nép azért potom ezer évvel előttünk jár a kultúra terén: ha utolér és látja, hogy kamionsort előzünk vagy előttünk is lassabb autó megy, akkor nem kezd levillogni. Soha, semmikor. Mindig megvárja, míg lehúzódunk és elmegy. Mindenféle dráma nélkül. Szóval ez a kettősség (az ideoda csalinkázás és az előzékenység) adja a sava-borsát az itteni közlekedési kultúrának. Ja, rendőrautóból egyet láttunk, éppen segítettek kereket cserélni egy negyvenes nőnek a leállósávban. Senki nem baszogat senkit, nincs ráhúzás és terror, csak folyamatos és állandósult tempó melletti haladás.

http://totalcar.hu/belsoseg/2016/01/12/kiscapat_olaszbo_a_pusztito_utolso_kilometerek/

http://www.autonavigato…

#757416 KawaBazsy

http://www.autonavigator.hu/sztori/legenda_gyari_kisfilmen_az_elso_bmw_m3-16084

Azé' poén, h milyen áremelkedések vannak némely használt autónál, a ritkaság s legenda faktor miatt. Az E30 M3 anno, 15-16 éve egyáltalán nem volt egy ritka, egyedi cucc, lehetett venni 2M körül akár cabriot is. Most meg arany áron mérik, s nincs is a hahun. De ugyanilyen az NS-X is. Most is ki kéne találni, mi lesz 10-15 év múlva a kuriózum, s azt hajtani. :-)