úristen az nagyon komoly kár. azért a borokhoz gratulálok.
úristen az nagyon komoly kár. azért a borokhoz gratulálok.
Én is egy hűvös helyen élek, de például a meggyecskék még zöldek és nem vettem észre másokon sem elfagyást.
A paradicsom, paprika, uborka palántáimat behoztam már egy hete, de sajnos nyurgulnak és nem merem kivinni őket:(
Anyám mutatta, h az összes barack lefagyott nála.. Evvan, az időjárás változik, a zöldségeknek ki kell bírniuk egy kis fagyot, ha túl akarnak élni..
Tragikus lett a szőlő helyzet Kőszegen ma reggelre 80-100% között van a fagykár!Nekem a 2700 tőkémből kb. 2200-nak annyi!Vasárnap még életemben először a megyei borversenyen mind a két borunk/fiaim/aranyérmesek lettek,sőt kaptak egy külön díjat is!Jövőre ilyen gondom nem lesz!Sopron környékén nem tudja valaki mi a helyzet,nagyon szorítok nekik,hogy ők legalább megússzák!
Na a ma éjszakát a hőmérővel töltöm együtt,az automata szerint -1,7 a város alsóbb területein,nálunk necces 0 körül!Remélem a szőlő kibírja!
Ez a korszerű munkagép, papíron 100 millió feletti beszerzés volt.... :)
Nem vicc, felénk is voltak kb. 1 hete.
Közútkezelők aztán marhára felkészültek megint...
Tessék fizetésemelést adni nekik vagy akár csinálhatná ezt is alvállalkozásban pl. a felcsúti gázszerelő vagy Rogán szomszéd. Úgy is lassan mindenhez értenek ők is, mint előtte g*ci Lali.
23.-án, meg 29.-én motoroztam, mindkét nap 7-8 fok volt, s napsütés. De dongót, s egyé repülő rovart nem láttam, igaz, tudatmódosítókat sem fogyasztottam.. :-)
Nem sokkal karácsony előtt én is többórákat ástam a kertben.
Tökjó volt:)
Ma meg bármikor ránéztem a hőmérőre minusz 11 fok volt.
Mármár olyan állandó volt, mint a tarhonya a Tanu filmben:)
Nem vicc!Komoly,még szinte le is égtem,annyira erős volt a napsütés!
Hétvégére elolvad!+4 fok feletti hőmérséklet lesz napközben.
Délelőtt nálunk is úgy esett,mint a dax,most viszont -9 fok van.Egy hete meg délután 4-ig a szőlőben dolgoztam,dongók zümmögtek körülöttem,meg stb!
akkor elég jól tippeltem, pedig nem is láttalak... :)
úgy fogalamznék, hogy a maradékot három milisre tolatom géppel, tehát nincs az a szél, hogy ártson. :)
vagy http://i.imgur.com/kyzHCu9.jpg :DDD