Regisztráció Elfelejtett jelszó

Adózás jövedelem/veszteség bevallása

Re: nincs cím

#756496 Csusza Előzmény: #756177

"Csak a T+2 elszámolásra kell figyelni, nehogy az 2016 jan-ra essen,mert az már a következő évi bevallásban kell, hogy szerepeljen. "

Akkor ha jól értem, dec 29 az utolsó nap, amikor át lehet kötni?

#756228 Sumér harcos Előzmény: #756191

köszi,igen,értem,ez teljesen világos,csak az én két számlámat kezelő intézet,ezt igy nem vezeti le,számolja ki.

semmilyen menüben nem lehet ezt levezetve megtalálni.

ergo nekem kell megtenni,a vételi és eladási jutalékok össz . összegét,összeszednem,plusz levonnom a brutto nyereségből,ugye értelemszerűen majd 2015.01.01-2015.12.31. időszakot vizsgálva.

ebből kifolyolag tavaly azt sem tudtam,hogy ez levonható,ugy adoztam,brutto nyereségből,mivel ugy emléxem olyan kivonatot küldtek adobevallásra is,tehát a vételi-eladási jutalékok levonásárol a bruttobol,na arról hallgattak.

csak itt olvastam a nyáron vmi adózós topikban.

#756191 Tapasz Előzmény: #756181

X= a broki céged jutaléka %-ban, A és B az eladás és vétel jutaléka forintban.

(részvény vételi ár x részvény darabszám) x X% = A

(részvény eladási ár x részvény darabszám) x X% = B

(részvény eladási ár - részvény vételi ár) x részvény darabszám = bruttó nyereség

bruttó nyereség - (A + B) = nettó nyereség

A tranzakció árfolyamnyereség adója = nettó nyereség x 0,16

#756181 Sumér harcos Előzmény: #756180

veszteségem nincs, az elmult két évben is nyereséges voltam,igy azt nemtom vonni.

szoval akkor mindenképpen az össz. nyereségből vonodik a brokidij,nem a 16%adózandóból,végülis ez ok.

#756180 Sumér harcos Előzmény: #756177

köszi.

hát nálam két számlámnál sem igy van,ha jol néztem,ugy kezelik,mutatják a nyereséget hogy abból nincs automatikusan vonva a brokidij.

sem a veszteséges tradeknél hozzáadva.

egyelőre most mikor nézem online éves portfoliomat-tevékenységemet,ez van.

majd utana kell futnom 1kört valszeg,hogy mennyi is volt az éves brokidijam összege.

ugyan a februárban küldött éves összesitő levelük lesz a mérvadó,amit adobevvallásra küldenek,hogy azon szerepeltetik-e,avagy látom-e az összegen a brokidij differenciát,de kétlem.

lesz egy köröm,tuti.

#756177 Tapasz Előzmény: #756176

A randomnál ez így van a nyereség/veszteség menüpontban:

a nyereséges trade-eknél levonásra kerül a brokidij, az összes nyereségnél össze van adva.

a veszteséges trade-ekhez hozzá van adva a brokidij, az összes veszteség össze van adva.

Az össz nyereségből ki kell vonni az össz veszteséget, ha az pozitív, akkor nyereséges voltál.

Ha volt az elmúlt 2 évben (2013 és 2014) bevallott veszteséged, akkor azt levonhatod ebből az összegből.

Ha nincs, akkor megszorzod 0.16-al, az ereményt kell bevallanod és befizetned, mint jövedelem adót.

Ha van fentŕől valamilyen részvényed, akkor azt most átkötheted, az így keletkezett veszteséggel csökkentheted az idei nyereségedet. Csak a T+2 elszámolásra kell figyelni, nehogy az 2016 jan-ra essen,mert az már a következő évi bevallásban kell, hogy szerepeljen.

#756176 Sumér harcos Előzmény: #755525

és még1 2forintos kérdésem lenne,látom ezt te vágod.

a broki és kötési dij éves összeg,az össz éves nyereségből vonandó le vagy az össz nyereség 16%-ából,azaz az adózandó nyereségből.

ugye ez nem mind1,már összegszerűen.

#755532 Tapasz Előzmény: #755529

Ezt pontosan nem tudom, de valszeg azt is. A szolgáltatód biztosan meg tudja mondani, hogy minek számolható el.

átkötögetésekkel foglalk…

#755522 Sumér harcos

átkötögetésekkel foglalkozom az utobbi időben éppen,hogy na...

de...

az éves adózandó nyereségből levonható a kötési dij -broki dij is?

#731193 banyaiz Előzmény: #731186

Erre gondoltam én is. Ha ezt valaki így visszaigényelte nem biztos akár egy ellenőrzésen is kiszúrnák. Sőt. :)

Mert a program az adókiegyenlítő táblánál amit kér azt beírod ott nincs semmi utalás arra, hogy vond le belőle a már visszaigényelt adót .

Szóval ha valakinél az a szitu volt egy veszteséges év és utána nyereséges évek akkor ha csak a programot követi csont nélkül mondjuk 3x visszaigényli az egyszeri veszteség adót.

Azért ez meredek.

#731186 Margaretta Előzmény: #731150

"... ha csak a nyomtatvány utasításait követem akkor újra az előző évben már elszámolt visszaigényelt veszteség adóját visszaigényelhettem volna."

A férjemet azért hívták be, mert ő sem igényelte vissza másodszor is a veszteséget. Én mentem helyette, mert én csinálom a bevallását. Akkor tartottam a fejtágítót, sőt még másnap délutánra is kérték, menjek be egy másik csapatnak is mondjak ezt-azt erről a témáról.

#731152 banyaiz Előzmény: #731143

Nekem is ez volt a benyomásom mikor a témában ellenőriztek. Pl real time , szlavezetési díjak elszámolása, szóba se került. Pedig ez egy elég vitás terület lehet nem lehet elszámolni. Jó nem ez a nagy tétel de akkor is .

Készítettem nekik egy táblázatot visszamenőleg 5 évről amiből egyértelműen látszott mi miért van, mellé tettem az igazolásokat. Megküzdöttek vele. :)

Nincs az a táblázat nem tudom mi lett volna , feladják a küzdelmet vagy még mindig ott lennék és magyaráznám a számokat. :)

#731150 banyaiz Előzmény: #731144

Nem is belemenve ezekbe a külföldi témákba elég csak a veszteség görgetést megnézni belföldinél.

Pár éve volt egy rendesebb visszaigénylésem behívtak ellenőrzésre. Nem volt túl meggyőző a számomra a nagy szakértelem.

Aztán következő évi kitöltésnél ha csak a nyomtatvány utasításait követem akkor újra az előző évben már elszámolt visszaigényelt veszteség adóját visszaigényelhettem volna.

Mondom ez nem létezik duplán el lehet számolni.

Nyilván nem tettem. Ment a kérdés feléjük jó sokáig törték a fejüket hol van ez leírva mit kell tenni stb. Fennakadtak rajta rendesen. :)

De ha nem foglalkozom vele csak az az adókiegyenlítő táblába beírom úgy a számokat ahogy a nyomtatvány rendelkezik hová mit írjon akkor azt az 1 évi veszteséget 3 évig mindig visszaigényeltem volna. Egyáltalán nem vagyok benne biztos ezt akár egy ellenőrzésen is észrevették volna.

Kíváncsi lennék hányan követik ezt el évente, nem is feltétlenül csalási szándékkal , csak a bal**** nyomtatvány miatt.

#731144 Margaretta Előzmény: #731143

Felejthetetlen számomra, mikor egy többórás spontán előadást tartottam egy apeh irodában a tőzsdézésről:)

#731141 matgab Előzmény: #731140

tiszta söralátét...

Az biztos, hogy a nav-os ember aki kapásból teljesen hülyeségeket mondott, majd megbeszéltük, hogy ennek kicsit utánanéz és utána visszahív, ő sem volt biztos a válaszában.

#731140 Margaretta Előzmény: #731139

A "visszajáró" részt akkor érvényesítenéd, ha az 57. sorba írnád az összeget. De ha nullát írsz a 188. sorba, akkor itthon nem fizetsz még utánna és a külföldi kifizetők által levont adót sem érvényesíted. (Legegyszerűbb az lenne, ha ki sem töltenénk a 180-as sorokat:)

Itt arról van szó, hogy neked 16%-ot kell adóznod. Ha ennél többet vontak le kint vagy valahol-bárhol kézen-közön levonnak egy német osztalékból 26-28%-ot, akkor a kettő különbözetét nem kérd vissza az itthoni adóhivataltól. Ezt az összeget az illetőségigazolás megszerzése után a külföldi adóhivatalnál érvényesítheted.

DE ezzel együtt lehet, hogy te csinálod jól. Így még 6%-ot itthon is adózol pluszban.

Persze, ha az 57-esbe is írsz valami-bármit, ami a külföldi osztalékkal kapcsolatos, az csökkenti az adóösszegedet. Tök bonyesz, ezért törekszem a nullára való kihozásra.