kávé + motorozás = cafe racer :-)
A kávé káros az egészségre, s függőséget okoz, akkor inkább a motorozás.. bár az is..! :-)
brit tudósok szerint 119csészéig nem halálos, csak a 120.adik... :P
Háromtól egészséges :)
A legdrágább kávék azok, amelyeket valamely állat megeszik és az ürülékéből gyűjtögetik ki.
Ilyen a Jacu bird kávé, melyet a jacumadár; a Kopi Luwak, melyet a cibetmacska és a Black Ivory, melyet elefánt kakál ki.
Valamivel olcsóbbak az elvermelt és lárvákkal a husos részt lerágatott félék.
Voltaire, a híres francia gondolkodó saját bevallása szerint napi 50 kávét ivott. "De csak azért, mert uralkodok magamon" - tette hozzá mindig.
..."tchibora espresso sicilia style, milano style ami nálam most megy + frei kávéi is jónak tűnnek..."
És csak is szemeset megvenni.
Otthon ledarálni.
Kell 1 kv főző ami nem melegíti jobban fel a vizet 70-75foknál jobban.
:)
én is a klasszikusat fogyasztom, de vannak időszakok, amikor kísérletezésbe fogok és új ízeket fedezek fel. :)
sagefredo origini is jó féle...
Hát én mindenből az alapverziót szeretem.
Izesitett teával is addig vagyok kibékülve, amig egy izre van izesitve.
Ennek fényében a tejeskávét ajánlom :-)))
jha igen, jut eszembe, dzsórdzsklúni féle nespresso is jó kávét szolgáltat, vannak fincsi kávékülönlegességek, amik időszakhoz kötöttek, némelyik csupa ízorgia...
napi 2nél megálltam, régebben 4-5öt lehajtottam, de visszavettem a mennyiséget :)
tchibora espresso sicilia style, milano style ami nálam most megy + frei kávéi is jónak tűnnek...
desszertkávénak tudom ajánlani freitől csokis málnásat, tesztelésképpen ismerősöket megleptem ebéd, vagy vacsi után oszt elvoltak alélva, hogy mennyire finom és különleges... egyszóval nem mindennapi íz... :)
davidoffot nem ittam, mert mindig a cigi jut eszembe róla, így az nem bejövős... :)
aszittem én is jó kis kávés céges topik lesz. ki mit vesz mennyiért hogy áll a kávé árfolyama 10éves csárton. :)
én sem kávézom. nyáron néha kérek a faggyira, de akkor sem tudom hogy milyet mert a lányok csinálják az irodában nekem. :)
Akkor várjuk Koffein hozzászólását!
Én napi 2-3 kávét iszom, de ismertem olyat, aki 8-9et.
Állitólag háromig még egészséges, bár lehet ezt a kávéipar terjeszti.
Azt is hallottam, hogy már az illata is frissit.
Ha itthon is kaphatókra gondolsz, próbáld ki a Molinari termékeket.
És itt magáról a kávé ízéről, vagy árfolyamásról lesz szó?
Ahogy látom az ízéről.
Én nem kávézom.
Valszeg nem leszek népszerű, ha azt mondom, hogy nekem ha iszom, akkor a sima nescaffe classic megfelel. Szeretem az illatát, tejes kávét iszok kb egy hónapban egyszer átlagban :)
Tudom ez más műfaj .. de azért elmondtam, ha már erre jártam.
Karácsonyra érdekes lehet a jó márka annak, aki szeretne ismerősöket megajándékozni ilyen ízekkel..
Sok sikert!
Úgy gondoltam nyitok egy topicot, mert még nem láttam. Itt főként tapasztalatokra lennék kíváncsi kávé márkákkal és fajtákkal kapcsolatban.
Most próbálgatok rájönni mi lenne a legfinomabb, de sajnos sokat olvastam és tapasztalatok hiányosak még.
Az biztos, hogy a Davidoff Grand Cuvee Espresso 57 egész kávé nem olyan jó mint mondják.