Regisztráció Elfelejtett jelszó

Kávé topic

A kávé káros az egészség…

#754417 KawaBazsy

A kávé káros az egészségre, s függőséget okoz, akkor inkább a motorozás.. bár az is..! :-)

Re: egy kis frisssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttöööööööööööö

#754405 Koffein Előzmény: #754403

brit tudósok szerint 119csészéig nem halálos, csak a 120.adik... :P

A legdrágább kávék azok,…

#754398 Margaretta

A legdrágább kávék azok, amelyeket valamely állat megeszik és az ürülékéből gyűjtögetik ki.

Ilyen a Jacu bird kávé, melyet a jacumadár; a Kopi Luwak, melyet a cibetmacska és a Black Ivory, melyet elefánt kakál ki.

Valamivel olcsóbbak az elvermelt és lárvákkal a husos részt lerágatott félék.

#754397 Margaretta Előzmény: #754384

Voltaire, a híres francia gondolkodó saját bevallása szerint napi 50 kávét ivott. "De csak azért, mert uralkodok magamon" - tette hozzá mindig.

#754395 kápé Előzmény: #754386

..."tchibora espresso sicilia style, milano style ami nálam most megy + frei kávéi is jónak tűnnek..."

És csak is szemeset megvenni.

Otthon ledarálni.

Kell 1 kv főző ami nem melegíti jobban fel a vizet 70-75foknál jobban.

:)

#754394 Koffein Előzmény: #754391

én is a klasszikusat fogyasztom, de vannak időszakok, amikor kísérletezésbe fogok és új ízeket fedezek fel. :)

sagefredo origini is jó féle...

#754391 TrendMan Előzmény: #754386

Hát én mindenből az alapverziót szeretem.

Izesitett teával is addig vagyok kibékülve, amig egy izre van izesitve.

Ennek fényében a tejeskávét ajánlom :-)))

#754387 Koffein Előzmény: #754386

jha igen, jut eszembe, dzsórdzsklúni féle nespresso is jó kávét szolgáltat, vannak fincsi kávékülönlegességek, amik időszakhoz kötöttek, némelyik csupa ízorgia...

#754386 Koffein Előzmény: #754384

napi 2nél megálltam, régebben 4-5öt lehajtottam, de visszavettem a mennyiséget :)

tchibora espresso sicilia style, milano style ami nálam most megy + frei kávéi is jónak tűnnek...

desszertkávénak tudom ajánlani freitől csokis málnásat, tesztelésképpen ismerősöket megleptem ebéd, vagy vacsi után oszt elvoltak alélva, hogy mennyire finom és különleges... egyszóval nem mindennapi íz... :)

davidoffot nem ittam, mert mindig a cigi jut eszembe róla, így az nem bejövős... :)

Re: Tapasztalatok

#754385 joepappa Előzmény: #754374

aszittem én is jó kis kávés céges topik lesz. ki mit vesz mennyiért hogy áll a kávé árfolyama 10éves csárton. :)

én sem kávézom. nyáron néha kérek a faggyira, de akkor sem tudom hogy milyet mert a lányok csinálják az irodában nekem. :)

egy kis frisssssssiiiiiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttöööööööööööö

#754384 TrendMan

Akkor várjuk Koffein hozzászólását!

Én napi 2-3 kávét iszom, de ismertem olyat, aki 8-9et.

Állitólag háromig még egészséges, bár lehet ezt a kávéipar terjeszti.

Azt is hallottam, hogy már az illata is frissit.

Re: Tapasztalatok

#754377 Hathor Előzmény: #754374

És itt magáról a kávé ízéről, vagy árfolyamásról lesz szó?

Ahogy látom az ízéről.

Én nem kávézom.

Valszeg nem leszek népszerű, ha azt mondom, hogy nekem ha iszom, akkor a sima nescaffe classic megfelel. Szeretem az illatát, tejes kávét iszok kb egy hónapban egyszer átlagban :)

Tudom ez más műfaj .. de azért elmondtam, ha már erre jártam.

Karácsonyra érdekes lehet a jó márka annak, aki szeretne ismerősöket megajándékozni ilyen ízekkel..

Sok sikert!

Tapasztalatok

#754374 Ddavid

Úgy gondoltam nyitok egy topicot, mert még nem láttam. Itt főként tapasztalatokra lennék kíváncsi kávé márkákkal és fajtákkal kapcsolatban.

Most próbálgatok rájönni mi lenne a legfinomabb, de sajnos sokat olvastam és tapasztalatok hiányosak még.

Az biztos, hogy a Davidoff Grand Cuvee Espresso 57 egész kávé nem olyan jó mint mondják.

← Újabb hozzászólások 141 - 156 / 156