Regisztráció Elfelejtett jelszó

OTP részvény fórum

Re: teljes pakk eladva

#750211 Janicroft Előzmény: #750171

KBC:

https://www.kbcequitas.hu/elemzesek/mire-figyeljunk-az-otp-piacan?utm_source=research&utm_medium=email&utm_campaign=vonalzo

Mire figyeljünk az OTP piacán?

Sikerült eladnia az államnak az összes általa birtokolt OTP részvényt, ráadásul az aukció során felkínált mennyiség kétszeresére is lett volna igény. A tranzakciót követően a részvény oldalirányú mozgására számítunk, alulról az 5200 forintos szint tűnik erős támasznak, felülről pedig 5500 forintnál azonosítunk egy gyengébb akadályt, majd 5700-5750 forintnál az erősebb ellenállásokat.

Sikeres volt az OTP tegnapi aukciója:

Az állam 5 százalékos részvénycsomagjának egészét sikerült eladni

5322 forintos volt a vételi átlagár, az ajánlati ársáv pedig értesülések szerint 5222-5950 forintos volt

Kétszeres volt a túljegyzés a papírokra

Az OTP árfolyama 5 százalékos eséssel nyitott, de délelőtt egészen 4 százalékos mínuszig sikerült visszakorrigálnia az 5450 forintos szintekig

Mi várható az aukciót követően?

Úgy gondoljuk, hogy a következő hetek oldalirányú mozgással telhetnek az OTP piacán. Az aukciós eljárásból ugyanis kiderült, hogy az alacsonyabb árszintek mellett jelentős lenne a kereslet a részvényekre, ami egyfajta alsó korlátot adhat az árfolyamnak. A trendszerű emelkedés elé viszont az gördíthet akadályt, hogy az aukcióban 5300 forint alatt vásárlók profitrealizálásba kezdhetnek.

Technikailag a napi grafikonon látható csökkenő háromszögre érdemes figyelni. 5269 forintnál a 200 napos mozgóátlag jelent fontos támaszt, a tavaszi nagy emelkedés előtt, márciusban is ezt tesztelte vissza a papír, és innen tudott felfele elrugaszkodni. A komolyabb támaszok azonban 5200 forintnál húzódnak, itt az elmúlt hónapokban több esetben is sikerült felfele fordulnia az árfolyamnak. Az aukció eredményei egyébként ráerősítenek erre a képre, 5200 forintnál, és alatta már ismét jelentősebb vételi érdeklődés mutatkozna a részvény piacán.

Az MACD eladási jelzése alapján van arra esély, hogy ismét lefele kanyarodik az árfolyam, tesztelve az alacsonyabb szinteket. Fontos persze azt is hozzátenni, hogy a mai mozgás, a nagy forgalommal történő emelkedés egyelőre csökkenti egy ilyen szcenáriónak a valószínűségét.

Az emelkedés sem lesz viszont könnyű. 5476 forintnál ugyanis az 50 napos mozgóátlag húzódik, nem sokkal feljebb, 5500-5520 forintnál pedig ellenállásokat lehet azonosítani. Nem ezek persze a legerősebb technikai szintek, de azért érdemes figyelni rájuk. A komolyabb ellenállást egyébként a csökkenő trendvonal jelenti, ahonnan már többször visszafordult a papír. Ez jelenleg az 5700-5750 forintos magasságban húzódik, ahol könnyen lehet, hogy az aukcióban bevásárló befektetők közül is többen profitrealizálásba kezdenének.

Az OTP napi grafikonja

Úgy gondoljuk egyébként, hogy az OTP részvényei a jelenlegi árszinteken nem mondhatók drágának, és látva a 6100 forint feletti átlagos célárakat, hosszabb távon lehet még tér az árfolyam emelkedése előtt. Ha az 5700-5750 forintos szinteket átlépné a papír, a 6000 forintos korábbi csúcs elérhető közelségbe kerülne, azt követően pedig 6400 forint jelenthetné a következő akadályt.

Mai harmadik vételem is …

#750188 Csusza

Mai harmadik vételem is megvolt 5452-n. Kész a pakk.

#750174 banyaiz Előzmény: #750172

Amióta idén tavasszal a banki cukiság vonal indulásra feltépték 3500-6 k azóta a 200 napost vissza se tesztelte. Ez azért valamit elmond a várakozásokról vsz. Augusztusban sem mikor a dax esett 3000 pontot, nem volt elég egy 200 napos visszateszthez.

Ez nem rossz.

Ha arról beszélünk mi lenne a jó pl ezen az aukción 6k-n egymás kezéből tépték volna ki többszörös túljegyzéssel. :) Ez lenne a kívánatos. De hát ettől odébb vagyunk.

vettem egy raklappal..ká…

#750173 Ibiza

vettem egy raklappal..kár, hogy későn ébredtem..250nél veszek még ha lemegy..650nél eladom.

Kattognak a stopok..

#750172 Kissherceg Előzmény: #750170

nem véletlen nem törte le 5200-at, ezért védték, hogy jó áron ki lehessen szállni...

#750171 banyaiz Előzmény: #750167

Viszont ha tapogatóztak akkor a hír kiszivárgott volna vszínű. Lehet mindenki a Bét közelményből értesült , hogy holnap 5%-ra lehet licitálni.

Ha így volt akkor nem rossz ez, hogy piac így megvette vsz. Figyelembe véve a körülményeket Bét helyzete stb, úgy értve a nem rosszat.

#750170 banyaiz Előzmény: #750167

Mennyire volt előkészítve a háttérben az lenne érdekes infó, és mennyit vehettek pici szereplők.

Mert egy alap azért nem a gyorsaságáról híres, meglátják a hírt mire eldöntik összeülnek megbeszélik kielemzik stb eltelik 2 hét. :) Na jó nem de azért előre piacot felmérni egy ilyen pakknál BÉT-en főleg amilyen forgalmak vannak utóbbi időben eléggé célszerűnek tűnik.

Nem tudom megcsinálták e.

Benne lehet ám az is, hogy alapok majd összeszedik a lehulló db-okat következő hetekben.

#750168 Matahary Előzmény: #750165

Főleg, hogy alapjába véve az állam elengedte a kezét. Innentől nincs kivételezés, csak Csányi bácsi az oligarka...

#750167 Kissherceg Előzmény: #750166

tegnap bárki vehetett, aki felívta brókerét. És vettek is a népek, ha jól tudom. Azért engem meglepett, hogy a partvonalon volt ennyi tőke, ami csak úgy felszívta ezt a papír mennyiséget. Valószínűleg az arbitrázst kereskedik le ilyenkor az alapok... Átlagár alapján ez derül ki. Pozitívum az volna, ha lenne 1% feletti tulajról bejelentés. Azért ezt a szintet szépen kitömték :)

#750166 banyaiz Előzmény: #750165

Hát én személy szerint az gondoltam nagy vevők lesznek és nem nagyon engedik lejjebb az árat , nem gondoltam ilyen diszkontra.

Nem tudom mennyire volt ez az egész előkészítve eladó részéről, mennyire tapogatóztak előtte.

Arra gondoltam , hogy pici büfik nem is nagyon férnek oda az asztalhoz, le van osztva előre nagyoknak.

Ha csak úgy bedobták ezt az egészet és mindenki meglepődött rajta akkor nem olyan rossz.

#750165 Janicroft Előzmény: #750163

Azért mert ha ekkora mennyiség ilyen áron el tud ma menni a piacon az azért végső soron pozitívum, nem?

#750163 banyaiz Előzmény: #750160

Pont ezt akartam mondani. :)

De milyen érdekes a tőzsdepszichó. Járt mit tudom én 5300 környékén az utóbbi hónapokban nem is tudom hányszor, vagy ebben az évben, akár csak pár hete is volt ezeken a szinteken 5300-400-500-on. Minimális forgalommal.

Most gazdát cserél az 5%-a ezeken az árfolyam szinteken, és utána még nagy pörgés a napi kereskedésben.

Talán olyan 5300-5500 között kimászkálja ezt a hatást. Akik venni akarnak azok összeszedegethetik az aukciósok eladásait.

Bár jó lenne tudni kik vettek aukción milyen mennyiségek. Otp-től is várnék egy bejelentést srv-ről.

#750085 walex Előzmény: #750071

Ezek nem lopnak, az csak az elmúltötésfélévelőttielmúltnyolcévben volt szokás.