Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#748744 Koffein Előzmény: #748740

az a helyzet, hogy ha nem nyomnák a stadionokat, akkor a lali utódjait nem lehetne kitömni zsíros megrendelésekkel... meg különben is, meg lett mondva, két kezű munkásokat kell képezni, kőművest, autó szerelőt, mert ez a jövő, nem a szellemi foglalkoztatottaké. a doki is mit csinál? elmondod a problémádat, majd gondolkodik és felír egy két tablettát, ez nem a jövő, el lehet menni angliába receptet írni, nővérkedni, meg műteni... két kezi munkás kő, aki nem elmélkedik, de keveri a betont, meg termeli gdp-t a maga módján, majd haza megy pofán vág egy kis sörikét, bekapcsolja a tv-t és nézi az m1.et miközben az asszony leápolja... :-P

#748740 walex Előzmény: #748735

Hatalmas ötlet volt folyó kiadásokra elherdálni 459 milliárdot.

2017 milliárd ment államadósság csökkentésre, miközben az rekord magasan van, ezzel együtt 27000 milliárd felett lenne a tényleges szint.

Simán lehetne nemhogy nullás,hanem plusszos költségvetést csinálni,hogy új hiteleket ne kelljen felvenni, ne legyen tovább felélve a jövő,de nem.

Szórják a lóvét baromságokra ész nélkül.

Munkát terhelő adókat sürgősen csökkenteni kellene, de hozzá kellene nyúlni az eü-i rendszerhez is, mert brutál pocsék. Több hónapra előre nincs időpont,lassan doki se, oktatási színvonal is a béka feneke alatt,de ezt a k*rva focit + stadionépítést erőltetni kell,mintha nem lehetne másra,hatékonyabban felhasználni ezeket a pénzeket.

#748556 rbbj11 Előzmény: #748506

Pont a lenyeglatas hianyzik beloled! Te hol eltel volna 89 elott, melyik NO-ban? Ez a lenyeg, a tobbi megint suket duma

#748550 Koffein Előzmény: #748545

elkorcsult, mire ideért :) mert vannak akiknek maga a tanítás tetszik, magukévá tudják tenni, de integrálják a saját életükbe, de e mellett hajtják zsét, majd megpihen és hále krisna... de ez a többi tannál is megfigyelhető, hogy vannak ilyenek, olyanok...

#748545 Ibiza Előzmény: #748529

nincs utálat inkább furcsállom őket..beszéltem velük párszor..mondom a csókának ugye én helytelenül élek..hajtom a pénzt a talmi csillogást..

mondta hát igen..

mondom figyu..ha jól értem most azért a pénzért kuncsorogsz amit a helytelen életmódommal kerestem.

amúgy régen adtam nekik még amikor a sztupára gyüjtöttek..mondtam nekik megvettem nektek most már tudjátok üzemeltetni..

nekem olyan erőltetett meg fura..mert ismertem olyan krisnást aki nem kicsit hajtotta a zsetont és másodállásban volt krisnás.

Azért is fura nekem mert én Thaiföldön láttam buddhista boncokat.. mennek a kis edénnyel..nem pénzt hanem kaját kérnek.. nm kuncsorognak sőt az köszön meg aki adja..de ez oda való..keletre..ahol a kóborállatok is kapnak egy kis kajcsit.. úgy főznek legyen a boncoknak és a macsekoknak is.

#748533 prospero Előzmény: #748513

Az, hogy eddig nem tették meg, pedig megtehették volna, főleg amikor 2/3 volt. A történetet egyébként ki kell egészíteni azzal, hogy milyen kormán kit vitt el és akkor látszik a fent és lent, nem pedig az, hogy értem már nem fog szólni senki.

#748514 banyaiz Előzmény: #748491

Meg lehet csinálni azt valakitől elvenni a 30 éve üzemeltetett trafikját leosztani a haveroknak mi a garancia holnap nem lehet a te cégedet elvenni és leosztani a jó kádernek ?

Ennyit az "illiberális demokráciákról".

#748513 banyaiz Előzmény: #748491

Van ez a klasszikus vicc biztos ismered

Tanácsköztársaság alatt elvitték a gyártulajdonosokat bankárokat nem szóltam mert nem vagyok bankár

Fehérterror alatt fellógatták a kommunistákat nem szóltam mert nem vagyok kommunista

Horthy rendszer alatt már minden baloldalit nem szóltam mert nem vagyok baloldali

44-ben elvitték a zsidókat nem szóltam mert nem vagyok zsidó

50-es években elvitték a papokat, kulákokat stb nem szóltam mert nem vagyok kulák.

Kitelepítették a svábokat nem szóltam mert nem vagyok sváb

Aztán egy szép napon eljöttek értem is de már nem volt senki aki szóljon.

Ez ilyen nem szólok mert nem érint aztán a végén csodálkozás van. Ezért teszem szóvá pl migránsügyben ezeket a nagyon sajátságos törvényeket amiket sikerült gyorsított eljárással összehozni. Nem vagyok menekült nem is a szívem csücskei , de ha ezt velük meg lehet csinálni ma Mo-n, akkor holnap mi a garancia , hogy veled nem lehet megcsinálni?

#748511 banyaiz Előzmény: #748493

A másik vonal ebben a demokrácia diktatúra témában , hogy demokráciából könnyedén lehet diktatúra.

Mondjuk Hitler dolgai. Egyre nő a népszerűsége különféle körülmények miatt, nagy szegénység, éhezés, munkanélküliség, hadisarcok stb. Aztán mikor a Reichstag vezető pártja a náci párt , felgyújtják a Reichstagot , ráfogják a kommunistákra és erre hivatkozva teljes körű felhatalmazást kérnek az ügyek intézésére. Ez megkapják és kész. Onnantól beindul a szocdemek, kommunisták , újságírók és mindenkinek az elhallgattatása aki nem ért egyet. Koncentrációs táborok stb.

Ennyi kell egy demokráciából diktatúrába átmenethez. Utána már a kis emberke magyarázhat, hogy ő nem így képzelte. Másnap a Gestapón találja magát, aztán viszlát.

Érthető az erre való érzékenység a történelmi példák alapján. Minden így indul iktassuk ki ezt vagy azt mert lassítja a folyamatot aztán a vége ki tudja mi.

Hozzunk olyan törvényt ami gyors kemény fellépést lehetővé tesz, mert mindenhol ellenségek vannak, és így tovább.

#748510 banyaiz Előzmény: #748493

Összefoglalóan azt tudnám neked mondani egyik rendszer sem tökéletes mert emberek alkotják. :)

Az emberi tényező nincs kizárva. Legnagyobb demokráciában is odakerülhetnek olyan emberek , hogy diktátorban, vagy az elmegyógyban is párját ritkítja.

Ez van, de szerintem Viktor az illiberális demokráciát ilyen gonosz bankozós esti mesének szánta.

Vagy agyára ment valami ez is lehetséges. :)

#748509 banyaiz Előzmény: #748491

Tökéletes rendszer nincs. Alapvetően én 2 formát ismerek demokrácia és diktatúra. Aztán ezt lehet így úgy hívni illiberális , liberális demokrácia. Ez egy bullshit vsz.

Konzervatív irányvonal , liberális irányvonal egy demokrácián belül. Csak mára ami konzervatív az 30 éve a szélsőségesen liberálisnál és liberálisabbnak számított , vagy 50 éve. 50-60-as évek Usa házasság előtti szex az egy szentségtörés kategória aztán jött a hippi korszak 60-as években szélsőségesen liberális nézetekkel.

Ma kevés olyan konzervatív ember van aki hisz a házasság előtti szüzesség intézményében.

Változik a világ.

Ez a Viktor féle illiberális duma ez egy maszlag. Egy gumicsont. Ez még a jobbik eset, ha diktatúrát gondol alatta az egy másik történet. Várom a kifejtését tőle a ködösítésen kívül. Ezzel még adós.

Nincs tökéletes rendszer témára visszatérve demokrácia mint a jelenleg ismert legjobb is vérzik ezer sebből. Pl vissza lehet vele élni mást ne mondjak mit érnek a demokratikus intézmények ha olyan emberekkel vannak feltöltve akik kiszolgáló szerepkört alakítanak. Mit ér egy AB, egy ügyészség , és a többi ha kézi vezérelhetőek? A másik gond a lassúsága körülményessége , mindent meg kell vitatni ezer érdek összecsap. Lásd EU, lásd akár csak migránsügyek.

Van egy vonzó a diktatúrában , hogy van a nagy vezető és ő mindent eldönt gyorsan hatékonyan , azonnali választ ad. Csak hát a történelmi példák hová fajulhat ez. Akár fasizmus, akár kommunizmus csak a közelmúltból.

Usa se tökéletes , de azért ha választhatnál hol legyél állampolgár Moszkvában lennél egy orosz polgár, vagy New Yorkban egy amerikai?

#748506 Ibiza Előzmény: #748505

gyerekes..

egyrészt a két világhatalom létrehozott egy ütközőzónát..egy ovis is láthatta a térképen.. utána jött a hidegháborús propaganda.. ott volt a marchall terv.. befektetés volt usának..nem biztos nem volt azonos mértékű az elrabolt javakkal arannyal valutákkal..Európában nem volt pénz az importra..

másrészt nem tudjuk kik hozták létre a szocialializmust..

a szocializmus megbukott a történelem szemétdombjára került mint sok hasonló társadalmi útkeresés.. szovjetu.-ból lett oroszország...ami talán nem szocializmus.

usa nem igyekezett megvédeni vagy felszabadítani a kényszerből szocialaista országokat.. mint ahogy 56ban sem minket..

Mellesleg amerikai gépek bombázták a lakosságot is.

egy kis lényeglátást elvárnék sopron és környéke valamint a XVI.-XVIIker szellemi elitjének képviselőjétől.

#748505 rbbj11 Előzmény: #748490

USA és oroszok mennyire nem egy kutyák mindenki láthatta NSZK és NDK történelmében és 1989 es állapotaikat összehasonlítva!!

#748498 Ibiza Előzmény: #748484

csak az usai szervílizmusodhoz..

- usában külön buszokon utaztak a négerek és nem volt szavazati joguk a néger katonák külön egységekben szolgáltak.. ez már a 60as évek..fajvédők öltek meg embereket.

- ha már sztálinozol usában amerika ellenes tevékenységet végzők elleni bizottságok voltak és fogdostak össze kommunistának vagy baloldalinak gondolt vagy befújt embereket..és ez 1950es évek! ( mc carthy)

- 9066os rendelet az usában élő japánok ellen..összefogdosták ellehetetlenítették őket..koncentrációs táborok.. idegengyűlölet.. kuplék a szemét japánokról..rajzfilmek..internálták őket..ahogy a nácik akarták a zsidókat...