beshortoltam, majd dupláztam is 24 órán belül, és ahogy látom, lesz még short bövítésem sajnos, német kisbüfik rá vannak cuppanva
beshortoltam, majd dupláztam is 24 órán belül, és ahogy látom, lesz még short bövítésem sajnos, német kisbüfik rá vannak cuppanva
Újabb négy autógyártóról derült ki, hogy bizonyos dízelmodelljei a teszteken mértnél jóval több nitrogén-oxidot bocsátanak ki az utakon, írja a Guardian. Egy Emmission Analytics nevű szervezet Mercedesek, Hondák, Mazdák, Mitsubishik károsanyag-kibocsátását mérte meg valós használat közben, és arra jutottak, hogy némelyik típus kétszer-háromszor annyi tüdőgyilkos gázt pöfög a levegőbe, mint papíron kellene neki.
Ez az eset is azt szemlélteti, hogy a Volkswagen nem egyedi eset. A német cég leginkább abban különböznek a gyártók többségétől, hogy a csaló szoftverrel átléptek egy olyan törvényi határt, amelyet mások csak kiskapuk segítségével kerülgettek.
Az Emissions Analytics 50 Euro-6 és 150 Euro-5 dízelmodellt tesztelt, ezek közül összesen 5 olyan volt, amelynek kibocsátási adatai hozták a papírformát. Az eredmények jól mutatják a probléma mélységét: ha a gyárak a valóságban tartani akarnák a tesztek kibocsátási szintjét, akkor meg kellene szigorítani azokat, a határértékeket pedig feljebb emelni, mert úgy tűnik, a jelenlegi technológiával ilyen áron nem tudnak környezetbarátabb motorokat készíteni. Ez viszont szembe menne minden környezetvédelmi irányelvvel, amit az európai politikusok évek óta nyilvánosan képviselnek.
stooq-on nem frissült, a mai nap hiányzik, amúgy 125,90 +8,35%al..
Mennyi most a Volkswagen ára?
A Stooq-n 103,5-ön látom -0,5%-ban (VOW3)
a Randomnál 125,5 +8%-ban...
Azért nem mindegy... És mindkettő EUR elvileg.
ezeket a kisbüfiket keményen meg fogják szivatni.
Nem is értettem, hogy miért nem zuhan, de ha az átlag német kisbüfinek ennyi esze van, akkor hajrá!
kész start tömeges perek indulhatnak...
A részvényesek is komoly kártérítési igénnyel léphetnek fel a Volkswagenel szemben – hívja fel figyelmet az emissziós botrány egyik részletére egy magyar ügyvédi iroda. A cégautók esetén nem csupán az értékcsökkenés miatt, hanem a gépjárműadó növekedése miatt is perelhetnek a tulajdonosok.
Nagyobb biztonságban vagyunk egy autóban Európában, mint odaát, Amerikában. Ez a lényege annak az egyedülálló tanulmánynak, amelyet a közlekedésbiztonságra specializálódó svéd és amerikai intézet tudósai készítettek. A svéd egyetemi kutatóintézet, a SAFE tudóscsoportját egy Magyarországról indult szakember, az elméleti matematikából doktorált, játékelméletben is jeleskedő Bálint András vezette. Nem mi vagyunk az elsők, akik mostanság felvetik nála: vajon miért söpörte a szőnyeg alá a tanulmány eredményeit a megrendelő, az amerikai autógyárak szövetsége? És vajon ennek ellenére miként talált rá a tanulmányra és miért kapta azt fel nagy hirtelenjében a nyugat-európai sajtó?
Bálint András az interjúnkban csak a tényekre hivatkozik: bebizonyították, hogy az európai biztonsági teszteken keresztülment autók messze biztonságosabbak, mint az Amerikában teszteltek – legalábbis, ha elülső vagy oldalsó ütközés éri őket. Az amerikai méréseken tesztelt autók viszont jobban védik az utasokat azon ritka esetekben, amikor az autójuk „fejre áll”.
"Onnan is ütik a Volkswagent, ahonnan nem várná: a Halloween-i ruhákat, kiegészítőket forgalmazó Halloweencostumes.com bemutatta új szettjét: dieselgate-et. Vajon hány cukrot ér majd? "
http://kepfeltoltes.hu/151006/10077853_b41ea43afb1c06501611443629be5b63_wm_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
"A Bild am Sonntag szerint a VW-nél elindított belső vizsgálat első eredményei kimutatták, hogy az EA 189 típusú motor fejlesztése 2008-ban elakadt. A fejlesztőmérnökök röviddel a sorozatgyártás tervezett megindítása előtt belátták, hogy nem lehet egyszerre betartani a károsanyag-kibocsátási határértékeket, és az előírt szint alatt tartani a költségeket."
"Elemzők számításai szerint a VW nagyjából 4,3 milliárd eurót takarított meg a csalással, de a botrány legkevesebb 10 milliárd eurójába kerül majd."
Puzsér elmélkedik http://szelsokozep.com/cikk/807-ceges-etika-a-torvenyek-felett
Te mit értesz forgalmazás részben felfüggesztésén?
Mert én semmit, ez egy média irányított hír!
Bemégy az EU-ban, akár USA-ban a boltba hogy kérek egy VW-t és nem adnak?
A tapasztalat pont az ellenkezője!
én azt mondom már most fel kellene számolni a VW-t.
Igazából shortolni kellene, de nem tudom, hogy lehet-e...
elég komoly finanszírozási problémák lesznek, ha az autók forgalmazását részben felfüggesztik, közben kötelező visszahívás/javítás, végül pereskedés...
kabaré, hogy most ezzel jönnek... :)