Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: Cumania

#742027 banyaiz Előzmény: #741980

Most úgy néz ki eléggé ketté szakad Eu kvóta témában. Miben fognak megegyezni a végén rejtély.

Jó lenne minél előbb megegyezni mert ha sokáig tart a tárgyalás félő Viktor megrendezi nekünk még sztálingrádi csatát is mutassa micsoda küzdelem zajlik nálunk a szabályzattal és a menekültekkel.

#742023 banyaiz Előzmény: #742021

Aggodalmaskodunk itt Európa sorsa miatt közben már CPg előre megírta. Nostradamus se tudta volna különbül, tartok tőle. :)

#742022 rbbj11 Előzmény: #742021

nem jövevény, hanem mindössze vendég

Nem vagyok teológus, de értelmetlennek is lätom ezt a szóváltást, sehova nem vezet.

Minden szervezetének kiadta a katolikus egyház, hogy helyben segítsenek és ahogy hallom, teszik is.

#742021 prospero Előzmény: #742010

Én csak leírtam, hogy mit mond ezzel kapcsolatban a biblia. Hogy a pápa a hívek felé a segítségnyújtás szükségességét hangsúlyozza, és elfelejtkezik a másik oldal hangsúlyozásáról, biztos megvan a maga oka, amit én nem ismerek. Talán őszentségét kellene erről megkérdezned, hogy ennek miért nem tulajdonít ugyanakkora jelentőséget. Egyébként a pápai nyilatkozat alapján egyértelmű, hogy Vatikánba kell irányítani a menekülteket. :')

Ez meg milyen hülyeség már, hogy a menekült csak ideiglenesen akar maradni ezért rá nem vonatkozik a rendtartás kötelezettsége. Ez egy liberális hablaty, a Biblia nem ezt mondja erről, hanem azt, hogyha nem tudod kikényszeríteni a közös rendtartást, akkor a jövevény lesz az úr a Te házadban, hazádban Isten törvénye szerint.

#742010 rbbj11 Előzmény: #741999

örülök, h. micsoda kvalitású fórumozók vannak itt, pl te jobban értelmezed a Bibliát, mint a pápa. Ez örvendetes hír. Ugyanis a pápa egészen mást mondott mind audienciáján, mind katakézisén, pár napja sincs, hogy beidéztem, forrásokkal alátámasztva.

"Megdöbbentő élmény azt látni, hogy magánszemélyek leleménye és segítőkészsége megteszi azt, amire a kormányok nem akarnak vállalkozni, vagyis az embermentésre”

Ebben prospero felebarát nyilván kiveszi a részét, miközben önvédekezik védtelen és fegyvertelen emberekkel szemben.

És szó sem volt eddig végleges letelepítésröl vagy állampolgárság adásáról, ugyanis ez "Olyan legyen a jövevény, mint a bennszülött közöttetek. Ugyanakkor a biblia azt is előírja, hogy a jövevénynek ugyanazt a rendtartást kell vinnie, mint a befogadónak." csak ilyen értelemben értelmezhetö manapság.

Re: nincs cím

#742009 hosszhuszár Előzmény: #742007

Lassan az egész ország patyolat lesz....

nem tudta rátenni a kezét a buda cash re, mert beintettek neki, most a bét kell neki.....

#742000 prospero Előzmény: #741990

Álkeresztény az, amikor csak a szolidaritás szükségességét hangdúlyozod, az önvédelem kulturális társadalmi önvédelem jogosultságát nem. Igaz, hogy Jézus azt mondja: szeresd felebarátodat mint önmagadat. De ennek a parancsnak a hagyománya, előzménye a mózesi törvényekben megtalálható. Olyan legyen a jövevény, mint a bennszülött közöttetek. Ugyanakkor a biblia azt is előírja, hogy a jövevénynek ugyanazt a rendtartást kell vinnie, mint a befogadónak. Vallási, kulturális értelemben. Az írás pedig nem elválasztható mondja Jézus. Azaz, ha a szolidaritást nem alkalmazod együtt a rendtartásra vonatkozó szabályokkal, azaz nem tudod kikényszeríteni, hogy kulturálisan vallásilag elfogadják, alkalmazzák a kultúrádat, akkor a biblia tanítása szerint a jövevény feléd fog kerekedni.

#741999 prospero Előzmény: #741990

Álkeresztény az, amikor csak a szolidaritás szükségességét hangdúlyozod, az önvédelem kulturális társadalmi önvédelem jogosultságát nem. Igaz, hogy Jézus azt mondja: szeresd felebarátodat mint önmagadat. De ennek a parancsnak a hagyománya, előzménye a mózesi törvényekben megtalálható. Olyan legyen a jövevény, mint a bennszülött közöttetek. Ugyanakkor a biblia azt is előírja, hogy a jövevénynek ugyanazt a rendtartást kell vinnie, mint a befogadónak. Vallási, kulturális értelemben. Az írás pedig nem elválasztható mondja Jézus. Azaz, ha a szolidaritást nem alkalmazod együtt a rendtartásra vonatkozó szabályokkal, azaz nem tudod kikényszeríteni, hogy kulturálisan vallásilag elfogadják, alkalmazzák a kultúrádat, akkor a biblia tanítása szerint a jövevény feléd fog kerekedni.

#741995 rbbj11 Előzmény: #741969

nem nem mertem teeeeee nagyon egyedi Ibiza sziget, hanem veled ellentétben nem vagyok naplopó, és nincs minden kívánságodra idöm...nem a cseléded vagy a dolgozód vagyok, h. löksz vmit, aztán máris félredobok mindent, h. utánanézzek....

1. De, ez a normális. Csak épp a magyarok azonos kultúrkörböl, ilyen európai módon elvárhatóan viselkednek, míg a muszlimoknál nem ez a normális. Ha kicsit utánanézel muszlim vallásnak, ott alap, h. ha békésen kérsz valamit, akkor arra igent is mondanak, pláne ha vmi rossz körülmény elöl szöksz. Nem értik, miért kéne bármire várni bármire egy másik országban, ha egyszer ök csak No-ban szeretnének engedélyt kérni.

Másik dolog, amit elfelejtesz, 56-os magyar menekültek is csak ott vártak türelmesen, ahova menni akartak. Azok, akik Svájcban kértek engedélyt, átgázoltak Ausztrián és át is gázolhattak. Nekem van 56-os rokonom, tehát nem kell nagy mellénnyel észt osztanod arról, amit csak könyvekböl ismersz...

2. Max annyira vagyok kovetkezetlen, mint egy MINISZTERELNÖK. Érted pajtás? Nem átlag közemeber, mint te vagy én, hanem a MAGYAR MINISZTERELNÖK hol betartani akarja tüzzel-vassal az EU szabályt, hol meg k.ra szarik rá, annak megfelelöen, épp milyen demagóg populizmussal tudja a választói fejét tömni. Én erre hívtam fel a figyelmet. Nem arra, h. ne tartsa be a szabályokat.

Minimum érdekes, h. miniszterelnökként megengedhet magának ilyen következetlenséget, miközben tucatnyi eljárás folyik Mo-val szemben. És ezt mindenki látja, nem véletlen Mo már EU fekete báránya, lassan feketébb, mint görögök.

3. Nem tudom. Te sem. Más sem. Annyi elég, emberek, nem állatok.

Lehetnek tömeggyilkosok. Ahogy azok eddig is átszökhettek, mert zöld határon mindenki jött ment, eddig feltünés nélkül, mert nem volt tömeg. Ha egy pillanatra gondolkodnál, rájönne´l, h. eddig egyszerübb volt tömeggyilkosnak beszökni. Mellesleg terrorosoknak már van elég neten bepalizható ember EU-ban, böven elég arab volt eddig is Angliában, No-ban, Fro-ban, robbantgatáshoz nem kell utánpótlás. De ettöl még lehet köztük.

Gondolkodj el picit, csak kivételesen a cionizmus mániádtól elszakadva: ha HIV fertözött is lehet egy életveszélyben kórházba szállított ember, akkor nem müti meg az orvos??? A legtöbb, amit megtehet az ember, h. elövigyázatosan jár el.

Látom, az is nagyon fáj, hogy veled ellentétben értelmiségi vagyok. Val.szeg az is fáj, h. olyan képzéseken és intézményekben tanultam, ahova hat disznó árán sem jutottál be, én pedig tiniként önszorgalomból és agyi képességeknek köszönhetöen igen. Ez visszatérö motívum lett nálad. Már minden harmadik hsz-dbe beszúrod. Dolgozd fel, lépj rajta túl. Te másban vagy jó, pl. cionista összefüggések meglátásában. :)

#741991 rbbj11 Előzmény: #741968

neked nem megy...haver, a gond állandóan az érveléseddel van, és méltatlankodsz, ha az ex cathedra baromságaidra olyan érvelés érkezik, amivel nem tudsz mit kezdeni. Akkor standard válasz: "ä, nem érted te ezt sem" csak persze ezt ibizás parasztosan: "ez sem megy míí.."

#741990 rbbj11 Előzmény: #741968

persze, szokásos szöveged ismét, majdnem mindenkinek gyenge a felfogás, mert nem ugy gondolkozik, mint te...egy ember egy vélemény, mi? Csak hát nálad a bölcsek köve, a többieké meg az egy vélemény... :)

És hiába ferdítesz, sejtetsz, én is azt írtam, hogy ezeknek az embereknek jó része nem igazi háborús menekült, én aztán annyit se mondtam, hogy mind szír lenne.

A vicc az egészben, h. miközben a jelenlegi bevändorläsi helyzet ellen vagyok, mégis veled és a sok radikalizálódott fórumossal szemben állok, mindössze azért, mert hiába értünk egyet a jelenlegi állapot fenntarthatatlanságában, én nem vagyok elég radikális nektek...ez bizony sokkal jobban aggaszt, mint bármiféle bevándorló. Mükereszténység, populizmus, ellenségeskedés, fröcsögés, lázítás és fasizmus jelei vannak ebben a topikban túlsúlyban, de sajnos már nem csak ebben a topikban. És szinte nem hallani már mérsékelt hangot - iit sem. Na ez a gáz, nem a menekültügy.

#741988 rbbj11 Előzmény: #741967

miféle agressziorol beszélsz??? A polifoammal szögesdrot letakarása lenne az agresszió?? Te teljesen megszédültél...kb egy 18 éves hungarista szintjén nyomod

#741982 Kissherceg Előzmény: #741980

ez parádé:

Németország - legalább a társadalmi gesztusok szintjén - emptaikusan áll a menekültekhez, azonban ehhez érdemes hozzávenni, hogy csak 2015-ben már száz alkalommal próbáltak meg felgyújtani menekültek fogadására kijelölt szállásokat.

#741980 prospero Előzmény: #741950

Ha meghallgatod tegnapi eus tárgyalások utáni nyilatkozatát, azt mondja, azért tartja be dublint, meg a schengeni szabályokat, ne legyen indok arra kizárják Mo.t schengeni övezetből. Ha mi nem védjük a déli határt, meg fogja védeni Ausztria az osztrák-magyar határt. És teljesen igaza van. Kvótaügyben is. Nem azért, hogy Magyarország ne fogadjon be menekültet, hanem azért mert ez felhívás keringőre.

Re: Menekültügyi szabályok

#741979 prospero Előzmény: #741960

Nem indulhatnak útnak. A kérelem magyarországi tartózkodásra jogosít, nyugatra utazásra nem. Ha megkapja a három menekültstatusz egyikét (menekült, befogadott,oltalmazott) akkor ugyanolyan jogok illetik meg, mintbármely eus állampolgárt. Utazhat nyugatra.

#741976 walex Előzmény: #741957

Gondolom, 2006-ban is mutogatták, amikor gumilövedékkel lőtték a népet, amihez nyilván köze volt valamilyen szinten miniszterelnökként.

Mellesleg szépen elszámoltatta őt is a Fidesz a 2010-es nagy elNEMszámoltatás során.