Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#739592 Hibaz Előzmény: #739561

És hol van még piaca ??? Mindenhol kiszorul.....Ezért nem 100 Euro most,hanem 12.......majd lesz 7 is.....

#739585 banyaiz Előzmény: #739561

Agyon van hígítva. Akkora részvényszám bővülés volt és nem egyszer már válság kezdete óta. Az állam beszállt megmenteni aztán részvény hígítás minimum kétszer.

Jó hát ebben benne volt a magyar részleg "eredménye" is egy részletként :)

Árazás alatt azt értem részvényár / tőke, részvényár / eredmény és egyebek ritka időszak mikor nincs legalább 20-30% diszkont régiós bankokhoz átlagosan. itt az elmúlt időszakban volt olyan pillanat, olyan mutató is 50% körüli átlagos diszkont. Meg kell nézni egy lengyel , cseh minősítési kategóriát, vagy a miénket.

#739584 Koffein Előzmény: #739580

végre lesz egy színvonalas műsorvezetője a tv2nek, aki felveheti a versenyt sebestyén istenes duóval mu ha ha :D

#739559 banyaiz Előzmény: #739554

Megnézed pl Otp árazását, általában a régiós nagy bankok alatt minimum 20-30% diszkont . Nem azért mert rossz a menedzsment.

Hanem azért mert Mo-n székhelye, és nem Ausztriában, nem Lengyelországban , Csehországban .

Vajon miért jelent ez a diszkontot a piac szerint? Költői kérdés.

#739558 banyaiz Előzmény: #739554

Mondom még egyszer az amcsi jelzálog wc papírok a fél világ bankrendszerét csődbe vitték volna ha az adott országok nem mentik meg őket.

Nem az lenne , hogy sok lejárt hitel, hanem konkrétan pl az amcsi bankrendszer 0-ra íródott megsemmisült volna, ha nem avatkozik be a FED és az állam közösen. Mindez jelzáloghitelek miatt.

Azt nem írom alá magyar bankárok hülyébbek mint a külföldi társaik. :) Más viszonyok között vannak. Régióban is azért állják a sarat, Otp azért ott van a szeren.

Azt viszont aláírom , hogy nagyokat hibázni a mohóság profitéhség miatt tudnak, ugyanúgy mint máshol világon. Azt is, hogy a jogi környezet hiányosságai is okoztak /okoznak itt furcsaságokat.

#739554 rbbj11 Előzmény: #739549

vhogy a többi orszägban, meg regiosokban sem lett rendszerszintü problema...es megis nälunk van a legrosszabb hitelportfolio is a regioban...ezek szerint a sok mentseg ellenere megis lehet ezt sokkal jobban is csinalni...igyis-ugyis kilog a lolab

#739553 Kissherceg Előzmény: #739551

magammal szemben Én is optimista vagyok, csak az országgal kapcsolatban nem, de ezt középtávon.

#739551 Ibiza Előzmény: #739525

Én nem így látom..a piacképes tudást és szakmákat felszívják a multik..és az innovatív cégek.

Azért lett egykulcsos az szja a tudatos középréteg erősödjön..aki fogyaszt és takarékoskodik..

Én nem látom a szopás lehetőségét.. van egy organikus fejlődés.. az eus pénzek is tolják a gazdaságot..a mató hitel is jót tett.. a chf megmentés is levette a terhet az emberekről.. tartoznak de a létük most biztonságban..

Visszajönnek az állami pénzmosón keresztül a pénzek.. sztem ez dobta meg ingatlanpiacot.. ez a pénz keresi a helyét.. a vállalkozói hitelkamatok alacsonyak..Bubor +3-4re kaphatsz hitelt..

Ha csak túristaként szemlélődsz..látod mindenhol építkezés.. a kőrút teljesen benépesedett..kihalt üzletek voltak.. a plázákban vásárolnak..elöttem 2en fizettek 100k körül a leárazásoknál..

Az utazási irodák minden ajánlata elment.. alig bírtam elcsípni lasztminitet.. fészbúk tele külföldi vagy balatoni nyaralási képekkel..

Van egy lecsúszó réteg..minden átalakulásnak vannak vesztesei..mindig is voltak és mindig is lesznek..vagy alkalmazkodnak vagy nagy a gond.. nincs olyan valami mindenkinek jó.. anno megindult az autóipar leépült a lóval kapcsolatos ipar és piac..sarkantyú- és nyeregkészítők készítők lókupecek ezrei mentek tönkre..(a mi cigány lókupeceink egy része az autópiacra került..alkalmazkodtak)

A vidéki rokonaim is mind dolgoznak most..

Most optimista vagyok.. mondjuk általában.. mert nem szeretem a nyafogást.

Ami szopatást prognosztizálok, az az lesz amikor kellő mértékű huf államkötvény lesz akkor váltanak EUR-ra.

MNB-nek saját gazdálkodása van.. ahogy kivettem ki akarnak nevelni lojális és jó képességű fiatatalokat..szükség is van rá mert az államigazgatásban szabotálás van.. tapasztalom több helyen.. fals infók időhúzás..hereverés.. hibák sora.. ha ilyen munkanélküliség van akkor kaparnia kellene magát az alkalmazottnak nem? de nagy magabiztossággal csinálják..tehát nem véletlen.

#739549 banyaiz Előzmény: #739518

Profit őrületben sok igazságod van, ez okozza azt, hogy tömegekkel mennek.

Nem azért mert nem látja kockázatot. Hanem ha nem megy vele és eltart sok évig akkor őt lapátra teszik igen hamar. Lemarad a versenytársaktól.

Nem abból adódik ez, hogy a bankokat olyan hülyék irányítják nem olvastak ilyen múlbeli eseményekről stb. Hanem a világ jellegéből ez az utánam az özönvíz történet.

Buffett pl ki tudta vonni magát sokszor ezekből és meg is lett az eredménye. Ő vásárolt meg nagy amcsi részvénypakkokat a nagy pánikban.

De ezt egy Raiffeisen magyar vezérigazgató nehezen tudná megtenni chf hitelnél, ha a piac meg van őrülve a chf hitelért.

Még ha az idő majd igazolná is egyszer a jövőben . Erkölcsi elégtételt kapna bezzeg igazam volt 2002-ben, de már 2004 lefejezték aztán 2008-ban kiderült igaza lett volna. :)

Ez is benne van ebben.

#739534 banyaiz Előzmény: #739518

Értem egyébként amit mondasz logikátlan ez így, 2007-ben extra kockázat, 2015 esemény után óvatoskodás. Ebben van valami. De ez abból adódik szerintem amit mondtam neked eufória/depresszió. Ez a ciklikusság megfigyelhető a hitelezésnél egy egy válságban/fellendülésben. Ahogy tőzsdén vagy a gazdaság más részein is.

Akár csak a magyar ingatlanpiacot megnézed. De mondjuk egy usa ingatlanőrületet ami 2008 előtt volt azt überelni nehéz.

#739532 banyaiz Előzmény: #739518

Ilyen őrült világ van.

Mikor egy eur/chf gátat elenged svájci jegybank és ettől világszerte brókercégek állnak fejre percek alatt, mert az ügyfeleik akkora pozíciókat vettek fel, hogy a számláik átmentek komoly mínuszba?

Ez már rég túlhaladta ezt a helyben ismerjük és jógyerek történetet, egy bank működése. Ilyen őrült viszonyok között.

Kockázatok is a profit is minden.