Re: nincs cím
Ibiza Előzmény: #739525Én nem így látom..a piacképes tudást és szakmákat felszívják a multik..és az innovatív cégek.
Azért lett egykulcsos az szja a tudatos középréteg erősödjön..aki fogyaszt és takarékoskodik..
Én nem látom a szopás lehetőségét.. van egy organikus fejlődés.. az eus pénzek is tolják a gazdaságot..a mató hitel is jót tett.. a chf megmentés is levette a terhet az emberekről.. tartoznak de a létük most biztonságban..
Visszajönnek az állami pénzmosón keresztül a pénzek.. sztem ez dobta meg ingatlanpiacot.. ez a pénz keresi a helyét.. a vállalkozói hitelkamatok alacsonyak..Bubor +3-4re kaphatsz hitelt..
Ha csak túristaként szemlélődsz..látod mindenhol építkezés.. a kőrút teljesen benépesedett..kihalt üzletek voltak.. a plázákban vásárolnak..elöttem 2en fizettek 100k körül a leárazásoknál..
Az utazási irodák minden ajánlata elment.. alig bírtam elcsípni lasztminitet.. fészbúk tele külföldi vagy balatoni nyaralási képekkel..
Van egy lecsúszó réteg..minden átalakulásnak vannak vesztesei..mindig is voltak és mindig is lesznek..vagy alkalmazkodnak vagy nagy a gond.. nincs olyan valami mindenkinek jó.. anno megindult az autóipar leépült a lóval kapcsolatos ipar és piac..sarkantyú- és nyeregkészítők készítők lókupecek ezrei mentek tönkre..(a mi cigány lókupeceink egy része az autópiacra került..alkalmazkodtak)
A vidéki rokonaim is mind dolgoznak most..
Most optimista vagyok.. mondjuk általában.. mert nem szeretem a nyafogást.
Ami szopatást prognosztizálok, az az lesz amikor kellő mértékű huf államkötvény lesz akkor váltanak EUR-ra.
MNB-nek saját gazdálkodása van.. ahogy kivettem ki akarnak nevelni lojális és jó képességű fiatatalokat..szükség is van rá mert az államigazgatásban szabotálás van.. tapasztalom több helyen.. fals infók időhúzás..hereverés.. hibák sora.. ha ilyen munkanélküliség van akkor kaparnia kellene magát az alkalmazottnak nem? de nagy magabiztossággal csinálják..tehát nem véletlen.