Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#739058 Ibiza Előzmény: #739054

csak egy tök egyszerű kisérlet megértsd..

Ha a lakatos (nem a Lakatos) megy az utcán..meglát egy eltört vasat..akkor nem áll meg megheggeszteni..ha egy orvos meglát egy balesetet...akkor magától segít..

Egy könnyű karikázós válaszadási lehetőség.

Melyik a hivatás?

A a lakatos

B orvos (mármint a valódi a példában szereplő)

Helyes válasz esetén nyalhat..

https://www.youtube.com/watch?v=AW4vIl8c5NY

#739057 Ibiza Előzmény: #739054

:) lemakizott makik makiznak..mintha ők találták volna ki.. Ibiza lehullott morzsáiból csemegéznek szegény kis makákók.

Igen..jogod van hüjének lenni..de attól mert ti ilyenek vagytok attól még mások nem olyanok füles.

Jellemző azt sem tudod mi az, hogy hivatás... nem csodálkozom.

http://www.lelekcafe.hu/idealis_hivatas_megtalalasa kb jól írja le.. de nem fogod érteni.

Írtam már de ez sem fog menni neked. Egy társadalomban vannak feladatok amit elvállalsz, ha elvállaltad csináld rendesen. Egy ideális társadalomban mindenki a legjobb képessége szerinti munkát (feladatot) végzi és cserében a társadalom megfizeti azt...A kötelezettségek teljesítésével lehet elnyerni jogokat..ezt kell elérni.. ha nem lett volna a nagyhatalmi játszadozás és a kommunista kisérletezgetés errefelé akkor előrébb járnánk..meg persze ha nem lett volna a sok kispályás és tolvaj blibsibalos országvezetés az elmúlt 25évben...de hát volna volna..mondtam..húzni egy vonalat..mink van..tervet kovácsolni és gyerünk..húzzunk bele.

A hozzád hasonló társadalmi f.vérszopók teszik koszossá a világot...(szerencsére a magyar ember zömében nem ilyen, köztünk vannak a hétköznapok hősei) törvényeket szabályokat egy ideális társadalomra a többségre kell hozni..a tefajtád meg igyexik minél többet kivenni úgy, hogy ne kelljen semmit beletenni a rendszerbe.

A jóléti rendszerek támogatások mind egy normális emberi rétegre van kitalálva..erre telepszik rá a fajtád..azéé ez nem kóser nem? Ezt szívja Kanada és a skandináv országok...

Az egészségügyet át kell alakítani..anélkül kár belerakni a pénzt.. mert kilopjátok.. az elmúlt 10évben az eü felszereltsége ugrásszerűen nőtt..régebben 3 ct mr volt az országban most a legtöbb központi kórházban van. a szervezésre és az apró dolgokra kellene figyelni.

#739054 tozsdenyul Előzmény: #739029

Semmi gond, hülyeség is szabad, csak ne visíts, ha nem fog tetszeni az az ellátás amit kapsz.

Majd te mondod meg mi a hivatás, meg mi nem.

Nekem mindegy, kúrjad el a fajtáddal együtt jobban az egészségügyet.

Aztán ha ellátás kell, meg fülbe betadin, akkor mehetsz magánba, mert ott találsz majd a hivatásuknak élöket. Pénzért.

Jó tanács maki. Amíg te nem jótékonyságból dolgozol, addig ne írd elö másnak, hogy hivatásból dolgozzon.

Amit felsoroltál hivatásokat, ott állunk a legszarabbul. Eü, oktatás, kutatás.

Akkor se látnád az összefüggést, ha agy nöne a nyakadra.

Puskást csak ismered.

Kis pénz kis foci.

Szó nincsen hivatásról Öcsinél, pénz kell, ha nincs, teljesítmény se lesz...

#739053 Ibiza Előzmény: #739051

lehet átjött 30 a kerítésen..de meg sem próbált átjönni 500 az már zsuga.. egyzserű..meg kell nézni 30 nap múlva mennyi jött naponta..és mennyi utána..

#739051 banyaiz Előzmény: #739045

Igen ez lehet egy cél, csak teljesen értelmetlen cél mert mik a következményei ennek ? Ha most sikerül elterelni őket románok , horvátok felé ők mit fognak csinálni? Azt mondják majd ja a hülyeség teret nyert akkor nincs más választásunk építsünk mi is kerítést.

Megállítani őket az EU határainál van értelme, ennek egy része lehetne a kerítés, ha van mögötte egy egyértelműen kimondott cél megállítani őket. De nincs ilyen.

Esetleg annyi értelme lehet meggyorsítja az EU döntését az ügyben mert látják , hogy Balkánon több a kerítés lesz mint egy sintértelepen.

#739049 Ibiza Előzmény: #739045

nekik sem jó..10e eur van nála..senki nem tudja itt jár miközben 100Ft.ért ölnek meg időseket.. sztem az őszi szántások idején előkerül jópár nem regisztrált.

#739045 Ibiza Előzmény: #739041

beszélsz ilyeneket..majd az eu..ja..évekig beszélgetnek jópénzért milyen görbe lehet az uborka..

Vízumköteles országokból törnek be ide emberek,,szted?

Azt sem tudod kik ezek..merre mennek.. kontroll nélküliek..ha nem éred tetten bármit megtehet.. bármilyen betegséget behozhat..

itt vagy ott kellene megállítani... és meg vannak állítva? nem..akkor?

Nem bonyolult és elég "világos"..a cél az ne Mo.on keresztül legyen a legkönnyebb az út..

#739041 banyaiz Előzmény: #739015

Cél megfogalmazása és utána cselekvés.

Itt a cél homályos, és pótcselekvés van.

Csak a félreértések elkerülése végett a világos cél az lenne vsz, ha EU hozna egy döntést ami a menekültek határoknál megállítását jelenti.

Ha lenne egy ilyen világos cél akkor a spanyol, olasz, francia, görög, bolgár határon mint frontvonal kellene megállítani őket.

Még akkor sem véletlenül sem Magyarország határain amikor már áthaladtak minimum 1 EU tagországon. Kivéve ha Ukrajna felől jönnének aminek az esélye ugye 0 .

Ezért mondom ez vicc, pótcselekvés, parasztvakítás stb.

De részemről ennyi a kerítésről . Nógrádi is pl azon a véleményen van még így is hasznos lehet, szerintem nem, de majd a gyakorlat eldönti.

#739038 Ibiza Előzmény: #739034

erről beszélek..alapból nem rossz az ellátás..a felszereltség sem rossz..DE sokan szabotálják a rendszert.. 30an várnak miközben fennhangon élménybeszámoló.. akkor szoktam segíteni helyretenni fejben a dolgokat...vagy dúzzog a nővér.. szemtelen..emelgeti a hangját.. ott is muszáj.. vagy időre megyek akkor caplat a csaj ebédelni..

Székesfehérvári kórház..össze visszaság.. a büfén keresztül kell menni a betegirányítókhoz..nem minden betegirányító betegirányító szakosított betegirányítók vannak de sehova nincs kiírva..

Mondom csajnak aki a sebészetről kijött hova mennénk..mondja elöszőr betegirányító.. mondom köszönöm és az merre van.. le akar oktatni harminc ember elött mondja másodszor mondja a betegirányító..mondom elég egyszer ha a kérdésre válaszol..MERRE? A betegirányítók kb 80m-re vannak egymástól.. kardiológiai..sebészeti..de kiderült van egy központi is..ami nem a főbejáratnál van.. ja nem vihetsz be beteget csak 500ért a kórházba.. a kórház területén belül vagy 1,5km-t mehetsz a kórházépületek között..semmi kiírás..tiszta labirintus.. 3-4 ember kell mire elérsz.. Kb 7 nap alatt rendet csinálnék..és még egy hónap akkor már a fejekben is.

#739037 banyaiz Előzmény: #738995

Nem hiszem azért ilyen alkut felajánlanak a doppingellenőrök. :) Vagy ha igen akkor gittegylet.

Magas szinten sportolóknál elég meredeknek tartom kokainnal lazítsanak. Igaz ha már tudatmódosítóhoz nyúlnak sok szempontból előnyös választás . Csak ilyen szinten sport mellett egy függőséget megkockáztatni. Vagy esetleg túlpörög .

Csodálkozom egy kicsit , sokadik eset rövid időn belül kajakosoknál.

#739034 rbbj11 Előzmény: #739029

én alapvetően elégedett vagyok a befizetés/kapható szolgáltatás terén, főleg azért, mert kiegészítem magánnal is.

Csak azzal van gondom, mikor racionalitást, empátiát felrúgva szimpla pofátlanság megy. És ez valóban nem az eü. problémája. Ha egész nap ott sereglettek volna a súlyos esetek, és a váróban elvérzés fenyegetett volna vkit a sürgősségin, mert nem jutott volna hozzá orvos, mert még sürgősebbet kellett volna ellásson, na akkor nagy gond lenne a rendszerrel. De hál Istennek ilyet még nem láttam. Meg se nyikkantam volna, ha látom, hogy valóban sürgős esetek vannak, és azért nem jutnak hozzám. Ha eset van, akkor nincs 30 mp se, tiszta ügy.

De mikor lébecolnak, és úgy osztják be a szabit, hogy azonos időben rendelő két szakorvos persze egyszerre van szabin, és a sürgősségin nincs senki, de pofátlanul oda vigyorogja nekem, h. jól is teszem, ha ellátom magam a gyógyszertárban, az nem épp hivatásáról híres egészségügyis, hanem egy sz.r ember.

Ritkán látok olyat, hogy a rendszer lenne annyira alulfinanszírozva. Ellenben látok gyakran eszement túlszámlázásokat (amiben állítólagos ktg-k vanbnak, amik nekem kisembernek magánban is feleannyi...), és látok kávézgató dolgozókat is, meg nyugdíjasokkal fecsegő szakorovoskat, miközben állítólag nincs idejük.

#739030 Ibiza Előzmény: #739027

dehogy..nem olyan családból származnak azok.. azt akarják te old meg az adópénzekből..ők majd jópénzért segítenek..

#739029 Ibiza Előzmény: #739018

A tanár a vallási vezető ápoló és az orvos a kutató az hivatás..nem 8-16óráig tart.. csak nektek.

A fajtád ezt nem érti.. de nem csodálkozom... azért tartotok itt..

Magyarországon elég jó eü. ellátás van.. a szervezésben végrehajtásban vannak a szabotőrök.. ott van a sok rokonfüles.. ki kell ezeket gyomlálni..visítani fogtok de ki a f@szt érdekel..