Regisztráció Elfelejtett jelszó

Magyarország

Re: nincs cím

#738819 banyaiz Előzmény: #738816

A hülyeség ragadós.

Ez végtörlesztés szerű lépés. Milyen jogértelmezés szerint lehet azt megtenni, hogy árfolyamveszteséget a szolgáltatóra hárítani? Ilyen a világon nincsen.

Ilyen alapon az összes tőzsdén vesztes ügyletet a brókercégre kell terhelni. Ez jogilag kb ugyanaz.

Ha nyertek volna árfolyamon , és az állam a nyereséget a banknak adja? Ugyanez fordítva. Az jogszerű lenne?

Kb az jön le belőle vannak a törvények, és vannak azok az esetek amikor nem számít a törvény.

#738818 rbbj11 Előzmény: #738816

miért nekem címezted?

Valaha is elleneztem a forintosítást?

Másrészt a lengyel kitettség nagyságrendekkel kisebb, ha már így megszólítottál.

#738814 rbbj11 Előzmény: #738810

embertelenül, hatékonyan, szalagon kiszolgálva is belefért volna 30-60 mp szolgáltatás...

èrdekes, Bp-en müködött a XVI.ker-ben

#738810 tozsdenyul Előzmény: #738793

Sajnos ez van, ez lesz. Az állami embertelen lesz, ha szolgáltatást szeretnél, azért magánban kell pluszt fizetni.

Ha lesz rá kereslet, majd egyszer lesz kínálat is.

A november -február halálozási adatok igen csúnyák lettek...

#738799 Margaretta Előzmény: #738793

Az egyik ismerősöm 2013. júniusában 2016. január 14-re kapott időpontot szürkehályog műtétre. Most majd kibújik a bőréből örömében, mert nagy meglepetésre előbbrehozták az időpontot 2015. augusztus 24-re.

#738793 rbbj11 Előzmény: #738791

teljesen kultúráltan, rendesen, kéröen próbáltam intézni.

Szinte mindig úgy kezdem, hogy "megértem az Ön helyzetét" vagy hasonlóan.

Erre a normálisabb, aki hajlandó kilépni a krétaköréböl és hajlandó az agyát és empátiáját használni, ált jól reagál. De sajnos a többség úgy reagál, ahogy a soproni sürgösségin most.

Voltam már feleségemmel is sürgösségin, akkor fájdalom nem is volt, csak megkérdeztük, összevarrnak e egy vágást, mert gyorsabban gyógyulna, de persze nem fontos, ha sok a dolguk. Más ember volt ott, rendkívül segítökész volt, még bátorított is minket, ha bármi hasonló van, persze hogy jöjjünk, hisz fizetjük a tb-t.

Egészen más világ volt. A rendszer szar. De az ember lehet benne jó, ha akar, és akkor kevésbé érzödne, hogy a rednszer szar. A gond akkor van, ha az emberek még a rendszernél is szarabbak. Ma ezt tapasztaltam. Egyszerü ****ség volt, amit csináltak. 2x mentem oda-vissza 2 épület közt, senki nem volt hajlandó 30 mp-et és a tb-böl kb. 2000 ft ktg-et rám szánni.

#738791 Racional Előzmény: #738781

"Most voltam Sopronban fülészeten."

(félre ne értsd ez nem kioktatás)

az embernek bele kell képzelni saját magát a másik helyzetébe

az emberekkel kell bánni tudni.

az emberekkel kell tudni kommunikálni

bizony sokszor ez is kevés, főleg egy hivatalban, vagy ott ahol a hatalmat képviselik

sokszor a "bunkó hatelemis" kultúráltabb (emberibb) mint a túlművelt, pláne ha hatalmat is gyakorol

amíg egy kollégám meg nem mutatta, hogy kell kommunikálni, alig tudtam necces dolgokat elintézni

#738788 rbbj11 Előzmény: #738322

A termésmennyiség intenzív gazdaságokban abszolút öntözés + növényvédelem + mütrágya kérdés (leszámítva északi országokat).

Így semmit nem mond a versenyképességröl a termésmennyiség, már csak azért sem, mert elég nagy a hamisított áru mennyisége. Pl. rengeteg magyar bodza osztrák hivatalosan, mert osztrák tulaj, akinek mindkét helyen van termelése, eddig Mo-on mindig harmadakkora termésmennyiséget vallott be, mint burgenlandi földjein. Nagyon kiv. leszek, változtat-e ezen EKAER.

De a lényeg, h. a termésmennyiség önmagában semmit nem jelent.

#738786 rbbj11 Előzmény: #738200

na, ebben pont képben vagyok: mind osztrák, mind német tb-n felül ha havi 100 eurot fizetsz, igen prémium ellátást kapsz. Mindkét helyen dolgoztam, fizettem, kipróbáltam. És ott nem 10% megy a munkaadó összes költségéböl tb-be, hanem kevesebb ám.

Bármikor kifzetem a bruttó bérem 5%-án felüli tb-n felül a havi 100 eurót, ha olyan ellátást kapok érte, mint német területen.

Nem kéne akkor magánorvosra költenem havi kb. 30 ezret átlagban, ahogy most teszem, kiváló lenne.

#738784 walex Előzmény: #738781

Most miért zavar ez?! Épüljenek csak a stadionok, Paks 2 és olimpiát is rendezzünk összesen sok ezer milliárdért, mert ha jobban pörög a gazdaság, majd több pénz lesz egészségügyre is.

Aki meg közben meghal, mert nem kap időben ellátást az így járt, a lényeg,hogy továbbra is tudjanak odafent lopni, de majd megmagyarázzák,hogy ez miért is jó a keményen dolgozó kisembereknek.

#738783 rbbj11 Előzmény: #738123

baromi egyszerü: fejenként lehetne korlátozni egy értelmes mennyiségü adatigénylést ingyenesen

#738782 rbbj11 Előzmény: #738006

hát igen, öngondoskodás van....de most voltam Bulgáriában, higgyétek el, ott még sokkal rosszabb

#738781 rbbj11 Előzmény: #737976

Most voltam Sopronban fülészeten. Bp-en kaptam bele betadine-os gézcsíkot. Szerencsére csak egy órát vártam és ráírták, mit raktak be. Sopronban ezt kellett volna kicserélni 30 mp alatt. De hát nem...mert szabin van mindkét orvos, aki 8-11 között rendelne.

Ki van ráadásul írva, hogy csak elözetes bejelntkezéssel lehet menni. Hát én meg azt honnan a f.-ból tudjam, ha munka elött csak beugrottam volna egy 30 mp-es müveltre, h. tudjam tovább keresni a munkával a tb-hozzájárulást??!

Na nem baj, ki van írva, sürgösségin is lehet ellátást kérni, ha nincsenek szakrendelésen. Átmentem oda, 60 mp alatt elmondtam a helyzetet. Ahelyett, hogy 30 mp alatt berakott volna 2 gézcsíkot, 60 mp-ig magyarázta, h. márpedig várjam meg a fülészeti rendelés kezdetét. Én meg mondtam neki, akkor inkább gyógyszertárban megveszem a hozzávalókat, és begyürüm magam a fülembe. Azt mondja az orvos: jól teszi.

Elmentem hát gyógyszertárba, 1200 Ft-ért megvettem 3x annyi hozzávalót, mint amit kéne, hisz nem volt kisebb kiszerelés. Ott helyben feleségem kért ollót, gézt daraboltunk, áztattunk, fülpiszkával meg begyürtük, mert csipeszünk nem volt.

Hallójáratgyulladás, fáj mint a dög, de tök egyszerü a kezelése.

Nem baj, lehet, a megmaradt betadine-t és burow oldatot felajánlom a sürgösséginek, hogy legközelebb el tudjanak látni egy fülfájósat...egyébként sürgösségi üres volt, 2 asszisztens lébecolt az ablakban + 1 orvos nekem osztotta az igét.

Azért ez vérlázító hozzáállás és pofátlan rendszer, havi 50ezer járulék beperkálásommal köszönöviszonyban nincs...

#738771 Turkoglu Előzmény: #738746

Nem fogunk komolyan pályázni, de így is belehazudják majd az arcunkba, hogy 60 milliárd volt a tervezés meg a pályázat, persze ennek nyilván 1 század részéből megoldják.... Szerintem ez is csak a pénznyúlásról szól részükről...

#738760 walex Előzmény: #738732

Nem Németországban vagyunk, ahol akár este, éjjel (hétvégén is!) is felújítják az utakat vagy meglépik a hasonló építkezéseket.

Balatonról érkezők vigyenek magukkal 3 napi hideg kaját, 1 hektó vizet, kell majd az a 38-40 fokban várakozás közben.

Amúgy meg aki szerint most pont olimpia, stadionok, Paks 2 kell ide (mert másra nem kell költeni, írtam egyre hosszabbak a várólisták, egyre kevesebb a doki, sajnos saját tapasztalat), az egyenesen hülye.