Regisztráció Elfelejtett jelszó

Ingatlan

Re: nincs cím

#738343 Spade Előzmény: #738334

igen voltam, aranyos népek, de ez bizonyos dolgokon nem változtat, mégha nem is olyan hierarchikusak mint az angolok, sztem

#738342 Spade Előzmény: #738335

ha ez adódik akkor nem sokat értettél meg. Amúgy bocsi h a hozzászólásaid alapján többre predesztináltalak a babás kápek felhőjénél, télleg ne hari nem akartalak megsérteni :)

#738338 tozsdenyul Előzmény: #738334

Megválasztottak téged valaha spanyol vagy olasz képviselönek? Nem? Érezd magad szarba sem vett bevándorlónak :)

Ha esetleg nem érted a gondolatmenetet, csak idézd fel magadnak az élet értelmét, és majd megérted :)))

#738337 tigus Előzmény: #738321

1 lakás esetén az átalányadózás is szóba jöhet (szobánként évi 32 ezer Ft).

#738336 Ricsi Előzmény: #738334

És igen, aki kint is magyar akar lenni, okoskodni, minden kiskaput kihasználni, mindig jól járni, azt ki fogják nézni. De nem azért mert magyar, hanem mert úgy viselkedik, ahogy csak a balkánon szokás.

#738335 tozsdenyul Előzmény: #738327

Óhatatlanul is adódik a kérdés, mikor, hol, meddig, és mely életkorodban éltél te Uk-ben?

#738334 Ricsi Előzmény: #738331

Hihetetlen, miket írsz...

Voltál te valaha olaszországban vagy spanyolországban?

Mindkét nép kedves, aranyos, és mindig segít ha tud, és megpróbál akkor is, ha nem. Persze fel kell venni a stílusukat, azt az "ejj ráérünk" stílust, de akinek ez nem tetszik, ne menjen oda. Nekem nagyon bejön a stílusuk, és rám, és a stílusomra mindenütt mosolyogtak.

#738333 Spade Előzmény: #738329

"Ha akartam volna, simán bekerültem volna az angol felsöosztályba is akár"

persze és te lettél volna the Lord Tőzsdenyúl :). A politika még maga az ezen való okoskodás is a történelemben mindig is a felső-középosztály privilégiuma volt és az ma is és a jövőben is az marad amig képviseleti demokrácia lesz és ide a tözsdeforumba sem sarki joe-k irnak. Az h Mo-n ennyien foglalkoznak vele az mutat egy fajta társadalmi mobilitást és nem f@szság.A sarki Joe itt is és ott is szarik rá mert mást nem is tehetne.

.

Nem taposott meg semmi

Az élet értelmét mindenkinek magának kell megtalálnia megfogalmaznia, már ha keresi egyáltalán.

#738332 tozsdenyul Előzmény: #738331

Téged aztán rendesen megalázott a hierarchikus angol élet :)

Azért remélem, velünk magyarokkal legalább, megosztod az élet értelmét, nagy fehér hittérítö :)

#738331 Spade Előzmény: #738329

Most jó kedvemben találsz és nem szivatlak vissza mert akkor meg besértődsz. De azért fuss neki még egyzer annak amit irtam, különösen h a babás képek hogy viszonyulnak érdemi változtatásokhoz a világban. Esetleg az élet értelmén kéne elgondolkodnod és akkor talán jobban értenéd amit mondatam vagy akartam :) mert ehhez képest ki a f@szt érdekel h mit csinál a fidesz vagy bármelyik hatalom amig az nem korlátlan..

#738330 tozsdenyul Előzmény: #738328

Ha te a magyar társasági élet és mentalitás és mondjuk egy angol között nem látsz különbséget, az csak azt mutatja, hogy nem voltál része tényleg egy befogadottabb életnek. Ne általánosíts magadból kiindulva, nem mindenki a kenti herceggel akar baráti társaságot :)

#738329 tozsdenyul Előzmény: #738327

Soha nem akartam képviselö lenni, de a sarki Joe -nak a dokkból sincs rá esélye, ez nem a külföldiekröl szól.

Ha te Chelsea körökben akartál forogni, meg képviselö akartál lenni, megértem a sértödöttséged, hogy gondolkodás nélkül rádpöckölték a hamut a szivarvégröl. A te egódat ez nyilván zavarja, én meg több város baráti társaságától kapom a híreket, babás képeket, akiket amúgy szintén nem zavar, hogy nem részei a felsöosztálynak.

Már megbocsáss, de ha te a felsöosztályba kerüléshez méred befogadást, nem csoda hogy szarba se vettek téged, de még hülye külföldiként is kezeltek :)

Nem vagy semmi.

Ha akartam volna, simán bekerültem volna az angol felsöosztályba is akár, de nem akartam olyan 'arisztokratákkal' társalogni, mint te :)

Na meg a nök sem szépek hozzá többnyire ;)

#738328 Spade Előzmény: #738324

"Arról nem beszélve, hogy itthon a nagy elfogadottságban milyen taposás, betartás, gáncsolás, irigy gyülölködés folyik. "

A mélyben mindenhol ez folyik, ez az élet, az őserdőben is megküzdenek a tigrisek az erőforrásokért és nem jajgatnak h micsoda taposás gáncsoskodás meg gyűlölködés folyik ott. Mindenki fordithat a világon, meg élhet nyugodtan becsiskulva akár angliában nyugodtan nem sok vizet zavarva úgymond "megbecsülve", egy sz@rt :)

#738327 Spade Előzmény: #738323

ez jó h eu leghierarchikusabb társadalmáról ilyet mondasz :), ahol ha Chelsea-ban laksz minden vagy ha nem akkor semmi. Mondjuk hányszor választottak meg de legalább hányszor volt esélyed h megválasszanak képviselőnek vagy akárminek h éerdemi ügyeket intézzhess ? Kb. soha. Igazából tevőlegesen nem szólhatsz bele semmibe a politikába se. Az h értékelték h ott robotoltál és akár meg is köszönték attól te ott még egy szolga voltál/vagy minden igazi előrejutási lehetőség nélkül. Felsőbb körökbe soha nem kerülhetsz, amihez itthon szinte hozzátartozol. DE h az ember a dolgokat értékelni tudja tényleg azt kéne eldönteni h miért él mi az értelme, van-e egyáltalán...

#738324 tozsdenyul Előzmény: #738323

Arról nem beszélve, hogy itthon a nagy elfogadottságban milyen taposás, betartás, gáncsolás, irigy gyülölködés folyik. Mindenki rosszul érzi magát a börében, ha valaki mégsem, a többi majd tesz róla. Sehol semmi csapatszellem, önzetlen segítség. Hát ha külföldön szarba vesznek, jobban járok, mintha itthon 'megbecsülnek'.

#738323 tozsdenyul Előzmény: #738319

Nem reménykedek, csak ellenkezö a tapasztalatom.

Uk-ban különösen, ha téged az angolok 99%-a egy darab szarnak tartott, akkor az inkább téged minösíthet, mint öket.

A Uk-ban mimdennapos pozitív meglepetések értek, hogy mennyire azonosan kezelnek.

Persze hogy nem értenek úgy, mint egy magyar vagy lengyel, de az kultúrális dolog, és nem jelenti azt hogy szarba sem vesznek.

Pl. ha valóban szarba sem vettek egy magyart, taposták, olyan felháborodás lett a többi angol részéröl, meg fair vizsgálat, hogy leesett az állam.

Van több arca a Uk-nek, megfér egymás mellett a délutáni teázós mylord közönség a dokkmunkás pub közönséggel.

Most hogy így belegondoltam, hogy melyik brit közösségnek mit köszönhetek, mi módon kezeltek, a te általad vázolt helyzettel sehol sem találkoztam angliában.

Mondjuk kevésbé befogadó helyeken sem volt gondom sem a beilleszkedéssel, sem az elfogadottsággal, szerintem aki normálisan közeledik feléjük (tisztában van hogy ö a bevándorló) annak nincs gondja, aki meg eleve úgy megy, hogy na itt engem szarba sem fognak venni, az azt fogja bevonzani.

Kimutatták, hogy a nyelvet is gyorsabban tanulja, aki hajlandó azonosulni és asszimilálódni. Aki magyar akar maradni, magyar kaját enni, lengyelekkel jár sörözni, magyarokkal sírva vigadni, az szarba lesz véve, és el lesz könyvelve bús, méla, különc bevándorlónak.

#738321 Spade Előzmény: #738312

nem szopóka, ha kiváltod a kata-t. Egyébként meg nehéz lebukni egy ellenőrzésnél kicsit súlyos eladni egy navost liverpooli túristának :), de katanál nem is kell.

#738320 Spade Előzmény: #738316

na és? 3 év múlva vagy 7 év múlva fordul a kocka kint soha nem fog, mert a földön 100 milliós tömegek fognak nem is olyan soká útrakelni, ha nem milliárdok...

#738319 Spade Előzmény: #738313

Ne reménykedj odakint a bennszülöttek 99%-a egy darab szarnak fog tartani mindig is, legfeljebb udvarias és nem mondja, de jöhet olyan idő amikor majd mondja is. Megértésre legfeljebb hasonszőrű bevándorlóknál számithastsz, mondjuk a lengyeleknél de azok is inkább a saját fajtájukkal bariznak, meg szlovákokkal stb.

.

Mondjuk pl. aki Londonba megy ha már uk felmerült az nem normális. Az ingatlan árak horrtisztikusak le se irom, nehogy valaki szivinfarktust kapjon, közép sőt felsővezetői fizetésből sem jön ki. Az idő meg szar nyáron is simán fázol a 1x fokban ha esik (minden harmadik nap kb) az meg nagy szopás. És általában az árak is közlekedés pub stb. brutálisak